- Konu Sahibi nothingcompares
-
evet, ama geç yatınca ezan sesini duymuyorum sanki ben.:26: ama o zaman da alarm kurup kalkıyorum ben
Aynı sıkıntı bende de var, başlıyorum,bırakıyorum içimde sürekli bir huzursuzluk
Bu biraz ailelerimizden geliyor, küçük yaşta alıştırılmadık. Eskiden çocuklara verilen eğitim bana katı gelir,kızardım ama şimdi anlıyorum ki çocukken namaza başlamış insanlar hayatları boyunca bundan vazgeçmiyorlar. Bazı şeylerin sonradan oturması çok zor, inşallah aşarız bu tembelliği.
Kesinlikle katiliyorum.
Her konuda oldugu gibi dini konuda da ailenin verdigi egitim cok cok önemli.
InsaAllah bizler evlatlarimiza bu konuda gereken egitimi verebiliriz.
Böyle evlat yetistirmek benle esime de nasip olsun insaAllah : )
Aynen katılıyorum,
Eşim ve ben çok şükür namazımızı hiç bırakmayız, çalıştığımız halde her vakit mutlaka namazımıza ayıracak zaman buluruz.
Haftaiçi akşam ve yatsı namazlarını haftasonu da mümkün olan tüm vakitleri genellikle evde cemaat olarak kılmaya çalışıyoruz.
16 aylık bir kızımız var ve onun bile seccadesi var, akşam eline veriyorum seccadesini hadi koş babanın yanına amin yapıcaz diyorum
Koşa koşa gidiyor ben başımı kapattığım için ona da minik bir örtü bağlıyoruz ve oda oturup pıspıspıs diyerek bize eşlik ediyor.
Bazen oturup tesbih çeker gibi ellerini oynatıyor, dudaklarını kıpırdatıyor bazen kalkıp kıyamda duruyor.
Bazen koşup oynuyor, bazen bana yada babasına gelip sarılıyor v.s. ama onu yanımızdan ayırmıyoruz.
Şimdi kızım seccade serilince yada namaz kılan birini görünce amin diyerek elini yüzüne sürüyor.
Lütfen bir maşallahı esirgemeyin.
Rabbım cümlemizi hayırlı iman sahibi insanlarla karşılaştırıp Allah inancı olan İslam ahlakıyla terbiye edilmiş evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.
Aynen katılıyorum,
Eşim ve ben çok şükür namazımızı hiç bırakmayız, çalıştığımız halde her vakit mutlaka namazımıza ayıracak zaman buluruz.
Haftaiçi akşam ve yatsı namazlarını haftasonu da mümkün olan tüm vakitleri genellikle evde cemaat olarak kılmaya çalışıyoruz.
16 aylık bir kızımız var ve onun bile seccadesi var, akşam eline veriyorum seccadesini hadi koş babanın yanına amin yapıcaz diyorum
Koşa koşa gidiyor ben başımı kapattığım için ona da minik bir örtü bağlıyoruz ve oda oturup pıspıspıs diyerek bize eşlik ediyor.
Bazen oturup tesbih çeker gibi ellerini oynatıyor, dudaklarını kıpırdatıyor bazen kalkıp kıyamda duruyor.
Bazen koşup oynuyor, bazen bana yada babasına gelip sarılıyor v.s. ama onu yanımızdan ayırmıyoruz.
Şimdi kızım seccade serilince yada namaz kılan birini görünce amin diyerek elini yüzüne sürüyor.
Lütfen bir maşallahı esirgemeyin.
Rabbım cümlemizi hayırlı iman sahibi insanlarla karşılaştırıp Allah inancı olan İslam ahlakıyla terbiye edilmiş evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.
Allah analı babalı büyütsün inşallah negüzel
Böyle evlat yetistirmek benle esime de nasip olsun insaAllah : )
Ben ev hanimi oldugum icin namaz saatleri benim acimdan sorun olmuyor.
Esim vardiyali calisiyor ama Allaha sükür is arkadaslari da oda namazlarini is yerinde kilabiliyorlar.
Bu yönden sansli oldugumuzu düsünüyorum.
Bi kac arkadasim var esleri is yerinde namaz kilamiyor diye söylüyorlardi.
Allah kabul etsin insaAllah.
Cocuklarimiza ne söyledigimiz degil ne gösterdigimiz önemlidir.
Kiziniza tekrar tekrar masAllah: )
Selam
Allah namaz kılmak isteyip de kılamayan herkese nasip etsin dilerim..
Ben 5 yıldan beri kılıyorum .. Namaza başlamam bir vesile ile oldu.. İyi ki de çıkmış, karşıma yaşadığım acıyla seccadeye yapıştım ..
Ara sıra kılamadığım, tembellik yapıp ihmal ettiğim olmuştur ama inatla tekrar namaza dönmüşümdür..
Namazı kılmayınca sanki dünya benim sırtımda, nefes alamıyorum üzülüyorum tadım tuzum kalmıyor. Sanki birşeyler eksik oluyor ..
Ama kılınca herşey tamamlanıyor..
2012 yılına kadar başım açık biriydim. Normalde hep bol ve kapalı giyinirdim ama çok isterdim kafamı örtmeyi..
Bir gün bir his geldi içime o sevinci anlatamam!!! Çocuklar gibi bir heyecan sevinç içime nurlar akıyordu sanki .. Hemen dışarı çıktım başörtüsü aldım bonem yoktu! Kızımın kilotlu çorabının bacak kısımlarını kesip, üst kalan tarafı bone yaptım kafama :))
Çok şükür 1.5 yıldır da kafam örtülü. Şimdi namazımı daha bir hüşu ile kılıyorum önceki kıldığımda hep birşey eksikti .. Şimdi Buda tamamlandı
İnşallah Rabbim kabul etsin ibadetlerimizi ..
Sabah namazına kalkamayanlar için;
Gece yatarken 7-8 kere Kevser süresini okuyun niyet edin "şu saatte namaza uyanayım" diye .. Allah'ın izniyle kalkarsınız..
Bunu çok yaparım kesinlikle oluyor
Sevgiler
Amin insaAllah :). Benimde namaza baslamam yasadigim bir aciyla oldu, yani aslinda diyorumki yasadigim olay namaza baslamama vesiel oldugu iyikide olmus yoksa hayla namaz kilmiyor olacaktim. Ben suan acigim, aynen dedigin gibi hep birsey eksik gibi sanki tamam namazimi kildigimda huzurluyum ama birsey eksik isteaslinda cokta üzülüyorum buna rabbim insaAllah tez zamanda bunuda nasip eder. Ve hic unutmuyorum birgün ki o gün berbat bir gündü s1k1ntidan kalbim s1k1siyordu tam namazim bitmis tesbihimi cekmisim artik dua edecegim o an kapali olarak hayal ettim kendimi bilmem neden, bir basladim aglamaya hickira hickira birden sebebsiz ama sonra kalbimin s1k1smasi dahi dindi .
canım öncelikle nefsini ikna etmelisin namaz kılmaya.
Rabbimiz Kuranı kerimde 70'den fazla yerde namazı emrediyor.
diyo ki: -namazını kıl. sen ne diyorsun: -kılmıyorum!
2. emir geliyor -namazını kıl. sen ne diyosun-kılmıyorum!
3. emir -kılmıyorum!
4. emir -kılmıyorum!
5. 6. 7. 10. 20. 30. 50. 70. emir -kılmıyorum!!
bu manaya gelmiyor mu?
namaz kılmamakta herkes serbest ama 70'den fazla emri reddedip kılmamakla kime kafa tuttuğumuza dikkat edelim.
Bunu mutlaka sonuna kadar izle canım belki faydası olur. Bi arkadaşım izletmişti bana da. İzleyin de sonrasında duygularınızı paylaşalım :) tokat gibidir uyarayım :)
Namaz Kılmakta Zorlanıyor musun? Reçetesi Bu Sohbette - YouTube
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?