Neden olmuyor? Neden doğru insanı bulamadım?

Bu yirmilerinin ilk yarısında olan kızlara bir haller oldu bu aralar. He canım evde kaldın, bundan sonra kısmetin çıkmaz. Çerez tabağındaki leblebisin sen, fıstıklar fındıklar seçildi sen kaldın. Yeni nesil de arkadan yetişiyor, onlar seni daha da gerilere atacak talip sıralamasında. Annene söyle turşu kavanozunu hazırlasın.

Bu yirmilerinin ilk yarısında olan kızlara bir haller oldu bu aralar. He canım evde kaldın, bundan sonra kısmetin çıkmaz. Çerez tabağındaki leblebisin sen, fıstıklar fındıklar seçildi sen kaldın. Yeni nesil de arkadan yetişiyor, onlar seni daha da gerilere atacak talip sıralamasında. Annene söyle turşu kavanozunu hazırlasın.
Konumu okumadığınızı düşünüyorum. Direkt yaşa odaklandığınız için...

24 yaşındasın, çok erken ciddi birşeyler için. Kendimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla hayat ve kafa yapısı 25 yaşından sonra çok değişiyor. 25ten öncesi ve 25ten sonrası olarak ayrılıyor hayat bence, ki bende öyle oldu.

Çevrende o senden sonra gelen gençleri tercih ederler diyen kişi oldukça saçmalamış yani... Sanki 50 yaşındasın da senden öncekiler tercih edilecek. Senden daha ufaklar ergen zaten! 22-23ten sonrası ölsün o zaman...

Ben 27imde evlendim. Bir an olsun pişman olmadım. Benden önce evlenenlere oranla gayet mantıklı ve doğru bir seçim yapmışım. 23-24 yaşımda çıktığım kişilere bakıyorum da Allahım iyi ki olmamış, çoktan boşanmıştım sanırım.

Senin şu an yaşadıkların tamamen fasa fiso. 25ten, 26dan sonra seçimlerin değişecek, bugün takıldığın şeylere o zaman güleceksin. Ne kaldı ki o yaşlara deme, 1 yıl bile çok başkalaştırıyor insanı...

Sadece akışına bırak, ne olacak diye zorlama... Çıktığın insanlara direk evlilik gözüyle bakma, yaşa hayatını :KK66:
Teşekkür ederim. Sanırım etrafa fazla kulak asıyorum ama en yakın annem bile kız kardeşimi örnek gösteriyor(iyi bir evliliği var vemutlular) o da haklı, kimse evladının kötü olmasını istemez. Üstüme biraz fazla geldi o yüzden bu konuyu onu kırmadan konuşmayı düşünüyorum.
Tabi ki daha gencim hayat neler getirir bilemeyiz o yüzden kader kısmet:KK68:

Dediğiniz gibi karşımdaki insana direkt evlilik gözüyle bakmadan tanımaya çalışacağım :halay:
Mutlu olmanıza çok sevindim, inşallah darısı tüm bekarlara :KK50:

Koçkar klasikleri bebeğim hep evde kaldın bak yaş geçiyor diyip genç kızların pskolojisi ni bozup yanlış seçim yapmalarına neden olurlar.Daha sonra gelsin bosanmalar,dayaklar parasızlik mutsuz Kahir dolu yaşam. Sen kpss yi düşün. Özgürlüğünü eline al evde kalmadın o ne demek.
Haklısınız yanlış tercihlere bile neden olurlar. Ben evlenmek için evlenmeye karşıyım. Ah şu kockarlar ve evlenmiş kızlar yok mu :KK56:
Evet kpss benim için daha önemli
Kulaklarımı tıklamayı düşünüyorum :ıslık:

Haklısınız yanlış tercihlere bile neden olurlar. Ben evlenmek için evlenmeye karşıyım. Ah şu kockarlar ve evlenmiş kızlar yok mu :KK56:
Evet kpss benim için daha önemli
Kulaklarımı tıklamayı düşünüyorum :ıslık:
Evlenmiş kızlar derken yanlış anlaşılmasın yani nispet yapan kuzenlerimi kastettim

herşey kısmet işi canım....iki hafta önce kuzenim evlendi 37 yaşındaydı ona yapılan psikolojik baskıyı düşün bi ☺
İnşallah çookk mutlu olur. Hayırlısı olsun her daim, erken ya da geç :KK66:
Görüştüklerimden sonuç alamamakta kötü. Hayırlısı bekleyeceğim güzelce, akışına bırakarak:KK68:

Teşekkür ederim. Sanırım etrafa fazla kulak asıyorum ama en yakın annem bile kız kardeşimi örnek gösteriyor(iyi bir evliliği var vemutlular) o da haklı, kimse evladının kötü olmasını istemez. Üstüme biraz fazla geldi o yüzden bu konuyu onu kırmadan konuşmayı düşünüyorum.
Tabi ki daha gencim hayat neler getirir bilemeyiz o yüzden kader kısmet:KK68:

Dediğiniz gibi karşımdaki insana direkt evlilik gözüyle bakmadan tanımaya çalışacağım :halay:
Mutlu olmanıza çok sevindim, inşallah darısı tüm bekarlara :KK50:

Dediğin gibi bu işler tamamen kısmet. Annelere bakma sen, onlar hep evlen evlen yuvanı kur derler ama evden uçup giderken veya eşinle bir kavga etsen en çok üzülen de onlar olur...Onlarınki tamamen iyi niyet...

İnşallah canım, Allah her isteyene mutlu bir yuva versin, herkesin gönlünce olsun herşey :KK50:

Dediğin gibi bu işler tamamen kısmet. Annelere bakma sen, onlar hep evlen evlen yuvanı kur derler ama evden uçup giderken veya eşinle bir kavga etsen en çok üzülen de onlar olur...Onlarınki tamamen iyi niyet...

İnşallah canım, Allah her isteyene mutlu bir yuva versin, herkesin gönlünce olsun herşey :KK50:

Aminn rabbim hayırlısından versin güzel öneri ve düşünceleriniz için teşekkür ederim, mutluluğunuz daim olsun :KK15:

Bir bayan olarak evde kalma tabirini kullanmamanizi yeglerdim.

Konu sahibi oyle bir söz etmis (evde kalmiş ) muhabbet te o yondeydi ben de kullandım keşke kimse kullanmazsa bu tabiri ama malaasef öyle bir toplumsal baskı olduğu sürece yerini korur bu tabir. Evet haklisiniz hoş bir tabir değildi! Bireysel yaşam tabiri varken :KK66:

Bu durumdan hayal kırıklığı duymamanız lazım. En azından tanışıp bir şeyler ilerledikten sonra olumsuz taraflarıyla karşılaşıp canınız sıkılmamış. Her ilişki ciddi ilerleyecek diye bir kaide yok.

Ilişkilerinize evlilik faktörünü karıştırmadan başlarsanız çok daha mutlu ve sağlıklı ilişkileriniz olacak, emin olun.

Evlilik bir erkeğin sizi çok sevdiğini gösteren bir kıstas değil. Okul hayatımdan iş hayatıma kadar erkeklerin çoğunluk olduğu bir ortamın içindeydim. Evlenmek üzere olanların dahi evlilik hakkındaki fikirlerini evleneceği kadınlar bilse %70'i evlenmeden ilişkisine son verirdi.

Zaten yaşınız çok genç daha. Ben 27 yaşına girmek üzereyken evlendim. Hâlen erken mi diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Sizin yaşınızda kardeşim var, evlilik kelimesiyle yanyana geldiğini görmedim henüz.

Bence kardeşiniz yüzünden çevre faktörüyle geç mi kaldım diye düşünmek yerine öncelikle hedeflerinizi yerine getirmek için yaşayın.

Konu sahibi oyle bir söz etmis (evde kalmiş ) muhabbet te o yondeydi ben de kullandım keşke kimse kullanmazsa bu tabiri ama malaasef öyle bir toplumsal baskı olduğu sürece yerini korur bu tabir. Evet haklisiniz hoş bir tabir değildi! Bireysel yaşam tabiri varken :KK66:
Malesef bu tabiri kullanıyorlar ve karşısındaki insanı hiç düşünmeden kırabiliyorlar...

Malesef bu tabiri kullanıyorlar ve karşısındaki insanı hiç düşünmeden kırabiliyorlar...
Ve belli bir zamanda sonra bizde de o psikoloji oluşuyor evde kaldım kimse beni begenmedi evlenmiyecez diye üzülücez. Benim çevremde çok örnek var etraftan evde kalmis baskısı kuruyorlar bu baskidan dolayi sevmeden evlenip mutsuz olan insan çok :(

Merhabalar,

Hayatımda birileri oldu ama ilişkilerim bir şekilde bitti. :KK12:

İki sene önce hayatımda biri vardı. Bir yıl olmuştu boş bir sebepten ayrıldı. Bir ay önce faceden engelledi. Engellerken de bana da söyledi seni engelliyorum diye sebebini sorduğumda fotolarını görüyorum unutmak istiyorum dedi. İyi tamam sen bilirsin dedim. İki gün önce de engeli kaldırmış. :kahve:Sizce neden bunu yapmış olabilir?

Bu iki sene içinde çıkmak isteyenler oldu çoğunu kabul etmedim. Görüşmek ve tanımak istediklerim oldu ama sevgili olmadım.

Biriyle görüştüm ilk buluşma gayet iyiydi. Sonra aramadı. Beğenmemiştir diye düşündüm ama sebebini birine o üni ben lise mezunuyum, beni beğenmedi herhalde aramadı demiş. Halbuki bunu takmamıştım sonuçta güzel bir işi vardı. Sadece buluşmadan sonra ilk o arasın istemiştim. o_O

Sonra biri görüşmek istedi. Aklı başında, olgun iyi birisiydi. Görüştük fakat ona söylemedim ama biraz tipinden dolayı kabul etmedim. (onun da sevilmeye hakkı var diye düşündüm) ama bu kişi yakında evleniyor. Duyduğum da üzüldüm :olamaz: nedenini bilmiyorum.

İki gün önce de biriyle görüştüm. Benden bir yaş büyük. Yaklaşık 5 yıldır peşimdeydi. Bu kez tamam dedim ve buluştuk. Herşey güzeldi eve dönünce mesaj attı birbirimize teşekkür ettik. Sonra biz neyiz diye sordu. Ben de bilmiyorum ama zaman gösterecek dedim. O da aslında ben de kararsızım dedi. Ben de benim kararsız olmadığımı tanımak için zamanın gerektiğini söyledim. Sonra düşündüm mesaj attım''bir insan seçenekler arasında kararsız kalır. Ben doğru insan olduğumu düşünüyorum. Kaldı ki seçenek olacak kadar basit değilim'' yazdım. Hiç cevap vermedi. Ben de facebooktan, Instagramdan sildim. Dün gece mesaj attı ne yapıyorsun, uyudun mu diye. Uyumadım yazdım. Rahatsız ettim mi dedi. Ben de yok, yanlış mesaj attın sandım dedim. O da yok yanlış değil dedi. Bir daha da mesaj atmadım. :KK43:

Böyle işte kızlar bir yandan da kpss ye çalışıyorum. Bir de kız kardeşim benden önce evledi. Bunu sorun etmedim sonuçta kısmet meselesi bunlar. Fakat çevremdeki insanlar evde kalmış muamelesi yapıyor hatta annem bile! Bu gün komşumuz yaş geçiyor bak senden sonra yetişen güzel gençleri tercih ederler dedi, üzüldüm. :KK64:

Güzel olduğum söylenir. Ben aslında bakımlı, etliye sütlüye karışmayan ve iyi olmaya çalışan bir insanım. Ama çevreden bunları duyunca ister istemez üzülüyorum. Sizce evde mi kaldım? Yanlış mı yapıyorum hemen en kestirip atmakla? Var mı benim gibi düşünüp aradığını bulup evlenip mutlu olan? :KK74:
Yaşın daha 24
neden bu ille de biri olsun algsı
etrafın evde kaldı muamelesine lafım yok cahilliklerine veriyorum da,senin onların bu evede kalma muhabbetini ciddiye alman ayrı bir cehalet.

Biriyle sevgili olmuşsun bitrmiş üstünden 1 yıl geçmiş.Ne face ne başka birşeyde olmaamlı.İster engellesin ister engellemesin.Unutamamış engelliyormuş.Bahane.Çıkartsın listeden çok mu zor.O orada sevgilisi olmuştur görmeni istememiştir.

Bir başkasıyla görüşüyorsun.Görüşme iyi geçiyor.Senin aramanı bekliyor.Tabi ki o arayacak.Bahane.Kendine güveni yok.

Başka biriyle görüşüyorsun.Beğenmiyorsun tipinden dolayı.Gayte normal.Evlenmiş evlenmemiş boşver.
Başka biriyle görüşüyorsun.Kararsızlık oluyor.Ya da fikrini öğrenmek için öyle söylüyor.Birden duygularını dile getirmek seni ürkütmek istemiyor.Ben doğru insanım,seçenek olaacak kadar basit değilim diye bodoslama bir mesaj atıyorsun.Yahu ilk kez görüşmüşsünüz.İnsanların daha tanıma evresi.Her doğru insan herkese uyacak diye bir şart mı var.

Şu düşünce yapını değiştir.Mesleki kariyerine odaklan.aŞK BİR ŞEKİLDE ÇIKAR KARŞINA.

Yaşın daha 24
neden bu ille de biri olsun algsı
etrafın evde kaldı muamelesine lafım yok cahilliklerine veriyorum da,senin onların bu evede kalma muhabbetini ciddiye alman ayrı bir cehalet.

Biriyle sevgili olmuşsun bitrmiş üstünden 1 yıl geçmiş.Ne face ne başka birşeyde olmaamlı.İster engellesin ister engellemesin.Unutamamış engelliyormuş.Bahane.Çıkartsın listeden çok mu zor.O orada sevgilisi olmuştur görmeni istememiştir.

Bir başkasıyla görüşüyorsun.Görüşme iyi geçiyor.Senin aramanı bekliyor.Tabi ki o arayacak.Bahane.Kendine güveni yok.

Başka biriyle görüşüyorsun.Beğenmiyorsun tipinden dolayı.Gayte normal.Evlenmiş evlenmemiş boşver.
Başka biriyle görüşüyorsun.Kararsızlık oluyor.Ya da fikrini öğrenmek için öyle söylüyor.Birden duygularını dile getirmek seni ürkütmek istemiyor.Ben doğru insanım,seçenek olaacak kadar basit değilim diye bodoslama bir mesaj atıyorsun.Yahu ilk kez görüşmüşsünüz.İnsanların daha tanıma evresi.Her doğru insan herkese uyacak diye bir şart mı var.

Şu düşünce yapını değiştir.Mesleki kariyerine odaklan.aŞK BİR ŞEKİLDE ÇIKAR KARŞINA.
Diğerlerinde size hak veriyorum ama
Son görüştüğüm kişi kararsızım ama senden '' hoşlanıyorum'' dedi. Bunu eklemeyi unutmuşum. Ben tanımak için zaman dedim. Fakat o kararsızım deyince bende bir güvensizlik oldu. Beni az çok tanıyor 5 yıldır. Bir kaç kere toplu arkadaşlarımızla birlikte görüştük. Yani ilk defa görüşmedik, ilk defa başbaşa görüştük.
Hal böyle olunca güvensizlik oldu bende karşımdaki insanın ne istediğini bilmesini ve net olmasını isterim...

Ve belli bir zamanda sonra bizde de o psikoloji oluşuyor evde kaldım kimse beni begenmedi evlenmiyecez diye üzülücez. Benim çevremde çok örnek var etraftan evde kalmis baskısı kuruyorlar bu baskidan dolayi sevmeden evlenip mutsuz olan insan çok :KK43:

Acele edip mutsuz olmak çok kötü...
Benim paldır küldür hemencik biriyle evlenmeye niyetim yok. Öyle olsaydı çoktan evlenmiştir.
Benim derdim şu gmrüştüklerimden bir sonuç alamamak ve şu evde kaldın getiren muhabbetler. Ama kendimize odaklanmak ve doğal akışına bırakmak en iyisi...
İnşallah siz de çookk mutlu olursunuz :KK24:

Acele edip mutsuz olmak çok kötü...
Benim paldır küldür hemencik biriyle evlenmeye niyetim yok. Öyle olsaydı çoktan evlenmiştir.
Benim derdim şu gmrüştüklerimden bir sonuç alamamak ve şu evde kaldın getiren muhabbetler. Ama kendimize odaklanmak ve doğal akışına bırakmak en iyisi...
İnşallah siz de çookk mutlu olursunuz :KK24:

Amin insaAllah çok tşk ederim ;)

Back
X