Bu güzel bir yorum olmuş bende bu şekilde düşünüyorum. Karşıdan beklemeyin siz arayın siz adımlar atın önce baktınız yine de olmuyor o zaman araya mesafe koymak gerekir demekki benim anlaşabileceğim insanlar değil verdiğim değere kıymete layık insanlar değil diye düşünülebilir ama önce çaba lazım. Karşıdan beklemekle olmuyor teklif etmek lazım bir şeyleri o zaman göreceksiniz size de onlar gelmeye başlayacak. Bazen de bir şeyleri kendimizle de yapabiliriz yalnız vakit geçirmeyi de sevmeliyiz ama tabiki insan sosyal bir varlık bu yüzden harekete geçin kendinizi kapatmayın sevilmiyorum diye.Başkalarının aramasini beklemeyin siz olan yapıp birilerini dahil edin. Oyunu siz kurun cevrenizi siz olusturun. Mesela kitap okuma grubu olusturabilirsiniz, ya da tiyatroları takip edip bir iki kişiyle gidebilirsiniz. Kimse sessiz sessiz kimseye bulasmayan birini hatirlayip da ortamlara çağırmaz. Birileri de hatirinizin olması gerekir. Ufak birseydir ama iş yerinde kahve teklif edin birilerine ilkini ben davet ettim diyerek siz ismarlayin mesela. Karşılık beklemek için demiyorum. Jest olsun diye yapın. Birinin derdini duydugunuzda arayıp sorun. Kendinizi iletişime açık hale getirin. İnsanlarla bir araya gelince de iş, dert, hastalık ve bilmiş konuşmaların içine girmeyin. İzlediğiniz bir diziyi okuduğunuz bir kitabı ya da bir videoyu filan anlatıp gosterin.
Çevrenizdeki, tanıştığınız, bir şekilde iletişim kurduğunuz herkesin aynı karakter özelliklerine sahip olması mümkün değil. Bu da problemin sizde olduğuna işaret ediyor.Bahsettiğim şey öyle bişey değil tabiki. Sessiz sakin biri de değilim. Sadece öyle insanların özelliklerini aşağılayarak yada herkesin bir kusuruyla üstüne gide gide dalga geçerek komik olduğunu sanan biri değilim. Bu benim için filtresiz konuşmak olmuyor.
Evet bi de paralar saçan olmalıydım sanırım. Aynen böyle kişiler tam tarif ettiğiniz gibi.Ve normal olmayan ben bulundum yorumlarda herkes kabalığı arıyor anormal olanın saygılı olmak olduğunu düşünüyor demek kiValla zaman boyle artik. Kaba saba, banal konusmalar yapsaydin; onun bunun arkasindan is cevirseydin senden kiymetlisi olmazdi. Kibar, hanimefendi, beyefendi tiplerin sonu yalnizlik maalesef.
Aksine ben kibar bir insanım. Hatta alıntıladığınız üyeye göre oldukça kibar biriyim mesela. Kimseyi aşağılamam, hakaret etmem, küfür etmem o üyenin aksine. Yani kabalığı aramam, normal bulmam. Ama arkadaşlık ilişkilerimde rahatlık ararım. Alıngan, her kelimemden anlam çıkaracak, para hesabı yapacak, ben geldim sen gittin, ben ısmarladım o ısmarlamadı vırt zırt tavrında insanlarla arkadaşlık edemem. Yeri geldiğinde salak mısın kızım sen dediğimde evet salaklık yaptım diyebilecek biri olmalı karşımda arkadaşlık edebilmem için. Ve kendinin farkında olmalı. Herkes kötü ben iyiyim tavrı çok itici.Evet bi de paralar saçan olmalıydım sanırım. Aynen böyle kişiler tam tarif ettiğiniz gibi.Ve normal olmayan ben bulundum yorumlarda herkes kabalığı arıyor anormal olanın saygılı olmak olduğunu düşünüyor demek ki
Bence yorumlari yanlis anlamissiniz, mesela bunda bile yanlis anlayip alinganlik yapiyorsunuz. Insanlar yanlarinsa filtresiz, rahat davranabildigi kisilerle yakin olmak ister. Cevrenizde surekli bu sekilde sevilmediginizi, yakin hissedilmediginizi dusunuyorsaniz etrafi elestirmek, kotulemek yerine kendinize odaklanmalisiniz. Aslinda yorumlarda bu sekildeydi.Evet bi de paralar saçan olmalıydım sanırım. Aynen böyle kişiler tam tarif ettiğiniz gibi.Ve normal olmayan ben bulundum yorumlarda herkes kabalığı arıyor anormal olanın saygılı olmak olduğunu düşünüyor demek ki
Çevrem çok dar ve sürekli aynı insanlar oluyor. Aile içi yani. Arkadaşlarım uzaktalar. Aile grubunda değilim. Bahsettiğim bu. Mesajımda gayet açık anlattım. Beğenilmediği arkasından konuşulduğu kaba kırıcı kimsenin lafının bitmesini beklemeyen herkese lakaplar takan vs uzar gider liste böyle insanların etrafından kopamayan hep onu arayan insanları uzaklaştırdım ve bunun için sorun sizde bence yazan kişiler için böyle düşündüm. İnsanına göre kaldırabileceği kadar ben de çok espri yaparım ama kalp de kırmam. Kalbi kırıldığı halde yalnız kalmamak için ortamdan kopmayan çok insan da biliyorum.Bence yorumlari yanlis anlamissiniz, mesela bunda bile yanlis anlayip alinganlik yapiyorsunuz. Insanlar yanlarinsa filtresiz, rahat davranabildigi kisilerle yakin olmak ister. Cevrenizde surekli bu sekilde sevilmediginizi, yakin hissedilmediginizi dusunuyorsaniz etrafi elestirmek, kotulemek yerine kendinize odaklanmalisiniz. Aslinda yorumlarda bu sekildeydi.
Bizimde senelerdir suren arkadas grubumuz var. Yeri gelir kendimizle bile dalga gecer, elestiririz. Cok guler, oynar, espriler yapariz. Begenmedigimiz seyleri de acikca soyleriz arkadaslik bunu gerektirir, bu patavatsizlik degildir. Bir arkadasimiz daha vardi bir sure yanimizda grubumuza dahil olmak istedi ama enerjimiz uyusmadi. Fazla sakin, cok gulmez, cogu zaman alingan, fazla agir biriydi mesela. Sonra onu dahil etmemeye basladik ve koptuk. Sizinde boyle olabilir. Ayrica bende dahil cogu kisi cevresinde enerjisi yuksek, neseli, coskulu birini ister. Kendinizde digerlerinden farkli olan ne bence ona yogunlasin.
Burda bile yanlış yunluş anlayıp sorun yaratıyosunuzEvet bi de paralar saçan olmalıydım sanırım. Aynen böyle kişiler tam tarif ettiğiniz gibi.Ve normal olmayan ben bulundum yorumlarda herkes kabalığı arıyor anormal olanın saygılı olmak olduğunu düşünüyor demek ki
Konunuzu şimdi okudum da kendinizi fazlasıyla yermişsiniz. Kimse tarafından sevilmiyorum yazmışsınız. Size tavsiyem kimseden sevgi beklemeyin siz ilk önce kendinizi sevin kendinize değer verin. Bu arada şunu da yazmadan edemeyeceğim, çevrenizde çok sevildiğini herkes tarafından rağbet görülen insanlara pek inanmayın zira birçoğunun çevresindeki “arkadaşları” kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor.Kimse tarafından aranıp sorulmuyor sevilmiyorum. Kimseye belli etmiyorum tabiki içimde bu hisler. Sitem etmem kimsenin bişeyine burnumu sokmam. Kimseye işimi yaptırmam,esprili komik kırmayan biriyim. Ama gelin görün ki patavatsız kırıcı egolu şamatalı kişiler daha çok aranıp soruluyor hatta etrafında pervane olunuyor. İşin maddi boyutları da vardır mutlaka ama ben de mecburen herkesten elimi çektim. Yalnızlığım anksiyetelerimle baş başa kaldım. Çökmüş gibiyim. Hüzün hissinden sanki herşey bitmiş hissinden bir türlü çıkamıyorum.
Evet aynen dediğiniz gibiyim sadece alıngan değilim. O kişiye mesafe koyunca hepsi tavır aldı bana. Belli bir yaşa geldim kırdığım kalpler de olmuştur zamanında. Ama artık inancımı güçlendirdim ve kimseyi kırmamak gerektiğine inanıyorum. Dedikodu da gelip onu bana kötüleyeni bilirim ki beni de ona kötüleyecek o yüzden dinleyip gaza gelip birşey söylememeye gayret ediyorum. Alıngan değilim haksızlığa gelemeyip cevabını veren biri olduğum için aksi durumlar oluyor. Yoksa tabiki çok yakınlarla tatlı tatlı minik minik oluyor.Konu sahibi sizin gibi bir tane arkadaşım var çok güvenilir biridir 20 yıllık arkadaşım
Sever sayarım derdimi paylaşıyorum ama çok uzun süre vakit geçiremem.
Çünkü her şeyi düşünür, her şeyden alınır ve kırmamak için çok tartarak konuşur
Hiçbir konuda dedikoduya eşlik etmez
O yüzden ben de hep yanında kendimi filtrelidiğim için rahat edemiyorum.
Biraz böyle bakın
Hepimizin gölge yanları var mükemmel olmaya çalışmayın gölge yanlarınızı da açabilirsiniz
Belki ilerde olabilir öyle bir ortamım ama şu anda bu topluca görüşülen grubun içinde olmak zorunda kalıyorum. Bayağı kalabalık ve tek kişi yönetiyor hepsini resmen. Ben de hepsinin bayıldığı o tek kişiye cevabını verdiğim için bir nevi afaroz edildim. İnanamıyorlar onu sevmeyişime. Güldür güldür de paşa abinin sofrası diye bir bölüm vardı ya aynı o hesap aslındaEşimin işi dolayısıyla bir kaç üç beş yer gezdim. Malum arkadaş grupları oluyor. Onlara girip çıktım gözlemledim. Tahammül edemediğim insanlar da oldu. Asgari düzeyde sosyalleştim. Hiç tahammül edemiyorsam aralarından kafamın uyuştuklarıyla görüştüm arada. Yani sürekli herkesle aynı anda toplu mu takılıyorsunuz. Bir de bilemezsiniz size kaba, gürültücü gelen başkasına eğlenceli geliyordur. Ve gözlemlediğim bir şey daha var olaylar her zaman göründüğü gibi olmuyor. Çoklu arkadaş gruplarında illaki o ortamda çok sevilip arkasından gidilenin arkasından konuşuluyor, o insan pek de aslında o kadar sevilmiyor vs vs. Siz bence sizin sevilmenizden çok size göre normal olmayan insanların sevilmesine takılmışsınız. Bir de insanın kimse tarafından sevilmemesi normal değil. Herkes mi kötü derler insana. Bence bir düşünün belki onlar da sizi mesafeli buluyordur. Beni öyle bulurlar ama bu benim seçimim şikayet de etmem.
Konu sahibi çok takmışsınız o kişiye ve bu enerji dışarıdan hissedilir. siz iyi de olsanız o kötü de olsa i, siz sizden kaçma sebepleri bu.Belki ilerde olabilir öyle bir ortamım ama şu anda bu topluca görüşülen grubun içinde olmak zorunda kalıyorum. Bayağı kalabalık ve tek kişi yönetiyor hepsini resmen. Ben de hepsinin bayıldığı o tek kişiye cevabını verdiğim için bir nevi afaroz edildim. İnanamıyorlar onu sevmeyişime. Güldür güldür de paşa abinin sofrası diye bir bölüm vardı ya aynı o hesap aslında
Çok yüzeysel oldu anlatımım sanırım,eşimin işi dolayısıyla memlekete taşındım ama şimdi başka büyük şehire gitmesi gerekti onun biz okul ve ev düzeni için gidemedik. Annem yalnız yaşıyor ve bütün eş dost akraba burada hep oraya toplanılır. Ben de haliyle içlerinde olmak zorunda oluyorum. Burada çocuktan dolayı şu an çalışma imkanım yok. Maddi olarak sıkıntım yok şükür. Ama iş ortamım olsa farklı olurdum muhakkak. Kurslara dediğiniz gibi düşünmüyor değilim. Ama dönüp dolaşıp bu ortamda bulunuyorum. Sevdiklerim saydıklarım tarafından kasıtlı yok sayılıyorum. Sırf bir iki baskın kişi yüzünden. Teyzemin kızları yani. Bende kendimi ezdiren biri hiç olamam. Onun hakaretlerine emrivakiliğine boyun eğmedim. Ve böyle oldu sonucum. Hayret ettiğim de bu aslındaKonunuzu şimdi okudum da kendinizi fazlasıyla yermişsiniz. Kimse tarafından sevilmiyorum yazmışsınız. Size tavsiyem kimseden sevgi beklemeyin siz ilk önce kendinizi sevin kendinize değer verin. Bu arada şunu da yazmadan edemeyeceğim, çevrenizde çok sevildiğini herkes tarafından rağbet görülen insanlara pek inanmayın zira birçoğunun çevresindeki “arkadaşları” kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor.
Hobileriniz nelerdir bilmiyorum ama ne hoşunuza gidiyorsa gidiyorsa onu uygulamaya çalışın. Bir kursa kayıt olabilirsiniz. Orada yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Kendinizle ilgilenin örneğin ben çok sıkılınca maske cild bakımıma baya uğraşırım. Sahte kalabalıktan kaliteli yalnızlık daha iyidir emin olun…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?