almanyanin kdvsiyle türkiyenin kdvsi ayni oranda dedikleriniz elbetde dogru olabilir ama bu kadar fark olmasi bence normal degil
hem bire bir türkiyede üretilen kozmetik markasi da almanyada türkiyedekinden daha ucuza satiliyor
yurtdisindakiler bizden daha ucuza tatil yapiyolar
yani ne biliyim iste alisamadim sanirim garip geliyor
benimde son yıllarda takıldığım bir konudur bu,evet türkiye gerçekten çok pahalı bir ülke ve maalesef bunada bizi alıştırdılar.kozmetik,tekstil,tatil,alkol vs...herşey çok pahalı burada.ben Antalyada yaşıyorum ve turizmin içindeyim,zaten almanyada doğdum geldim buraya.örneğin turistler otelde yerli turistten çok daha ucuza kalıyorlar,dediğin gibi kozmetik ürünleri çok daha pahalı,çikolata bile pahalı,tekstil,ayakkabı gibi ürünleri söylemiyorum bile.rastgele bir barda bir biraya en az 7 tl(15 tl olan yerler bile var,8 euro eder) isteniyor,bence çok abartılı,işte tüm bunların nedeni devlet,hiçbirşey bahane olamaz,yok dışarıdan kumaşı alıyoruz falan filan,o zaman otur kardeşim pamuğunu ek,kendin üret pantolonunu gömleğini,öyle olan yerli markalar bile ateş pahası.
birde benim anlamadığım havalar çok sıcak gitti deniyor zam,bu sene çok yağmur yağdı deniyor yine zam.
Türkiye'de artık üretici kalmadı ki
Kapitülasyonları bilir misin bilmem Osmalı Tarihi'ndeki ama
o durum şu an uygulanıyor. Sadece bazı ülkelerle ilişkilerimiz
iyi olsun, destek alalım diye üretmeyip, dışa bağımlı yaşıyoruz.
ne kadar kötü bir durum:26:
böyle mi gelişeceğiz ekonomimiz büyüyecek
bu kadar gençler ne için okuyorlar üretemedikten ülkelerine faydaları olmadıktan sonra neye yarar
içim karardı desem yeridir
Türkiye pazarındaki bir çok ürün ya Türkiye'de üretilmiyor ya da hammaddesi
yurtdışından ithal ediliyor... Ayrıca ürünlere uygulanan vergi oranları da çok
yüksek. KDV, ÖTV, ÖİV gibi birçok vergi ödüyoruz.
Biz ülke olarak etlerimizi bile ithal ediyoruz. Nasıl ucuz olsun ki? Burada
ucuz olan tek şey 'işgücü' .
Türkiye'de artık üretici kalmadı ki
Kapitülasyonları bilir misin bilmem Osmalı Tarihi'ndeki ama
o durum şu an uygulanıyor. Sadece bazı ülkelerle ilişkilerimiz
iyi olsun, destek alalım diye üretmeyip, dışa bağımlı yaşıyoruz.
işte sorun tamda burada başlıyor,türkiyede üretilmiyor,hammadde dışarıdan alınıyor diye bu durumu kabul edersek zaten hiçbirzaman ilerleyemeyiz ki.benzinde bütün ülkelerde çıkan birşey değil ama en pahalı benzin neden bizde peki.
ben iki üniversite bitirdim arkadaşım kapitülasyonları gayet iyi biliyorum ama aslında olan şu,durum bu kadar karışık değil;örneğin artık çiftçiye önem verilmiyor,çiftçinin ürünü para etmiyor,çiftçi ne yapıyor ekmekten vazgeçiyor başka iş yapıyor, o zaman ne oldu,hammadde üretilmiyor dışarıdan alıyoruz,almadığımızda yine pahalı satılıyor o ayrı bir yara zaten.mesela benim amcam;çiftçiydi,pamuk,karpuz vs...ekerdi,şimdi otelde çalışıyor.
ben hep şunu düşünüyorum almanya,isviçre veya diğer ülkeler nasıl turizm yada tarım olmadan gelişebiliyorlarsa niye türkiye yerinde sayıyor,niye herşeye sürekli zam geliyor,niye herşey pahalı,bizde pil fabrikası açalım dünyaya satalım,3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizde balık yetiştirip satalım,norveçten ne farkımız var.bunlar sadece birkaç örnek.neden herşeyi sürekli dışarıdan alıyoruz ki bende bunu anlamıyorum.
konuyu açan arkadaş çok güzel demiş,neden tr markalı tişört bile almanyada daha ucuz diye,hammadde dışarıdan denildi,peki fındık yetiştiriyoruz,muz yetiştiriyoruz,ama dış ülkelerden pahalı yiyoruz,bunun da mı hammaddesi dışarıdan geliyor!!!
şuan işyerim var,hediyelik eşya üzerine,içinde şal da var,toptancım çin ürünlerinide bana dolarla satıyor,bursada yapılıp gelen türk malınıda dolarla satıyor,dediğim gibi hiçbirşeyin bahanesi yok,birbirimizi kazıklamayı seviyoruz ve tembel ülkeyiz vesselam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?