Neden türkiyede hersey daha pahali ???

sizinde dediginiz gibi taklit olan ürünler ucuz oluyor. Digerleri ates pahasi...Karsilastirdigim zaman gercekten hakli arkadasimiz. Almanyada yasiyorum ve burasi cok daha ucuz..Burdada kiyafet olsun kozmetik olsun, cogu baska ülkelerde üretiliyor..( made in china, bangladesh, turkey vs. )

bende yurtdisinda yasiyorum ve sadece tatiller icin gidiyorum türkiyeye ve bu yil gittigimde yine fark ettim cidden cok pahali...misal makyaj temizleyicimi unutmustum 12 TLye aldim cok abarti, burda 2,5€ya aliyorum aynisini lorealdan. (2,5€=5TL) ülkemde sadece yemek icmek cok ucuz...misal burda bi döner sandvich 3€dan baslarken türkiyede daha ucuza bulabilirsin, gerci ben türkiyedeki döneri sevmiyorum burdaki daha güzel :) Kiyafette nerden aldigina bagli...burdada cok marka giymedigim icin türkiyedede markaya bakmiyorum. Ama istanbul misal magzalari ucuzdu bence...ankara/Konya vs cok daha pahaliydi istanbula göre. Birde su varki, yurtdisindan gidenler tatil amaclai ve alisveris amacli gittikleri icin zaten baya birikimle gidiyor ondanda ucuz gelebiliyor bize, elimizde para olunca ve o paranin yerini alisverise düsündügümüz icin. Türkiyede cakma saatler felan aliniyor demis arkadaslar bu konuda bisi diyemicem kendim hic almadim ama etrafimda var kullananlar iyileride varmis kötüleride. Ama cidden bazen üzülüyor insan türkiyedeki etin fiyatini felan görünce...yazik cidden ki ülkemizde daha ucuz olacagini düsünüyor insan.

vergiler yüzünden tabii ki, tr kendi üretsede, ithal etsede vergiler abuk boyutta

yorumlara baktım da herkes ülkesini kötülemeye ne kadar meraklı.Geçen sene Almanya,Fransa ve İsviçreye gittim.Sadece kozmetik ucuz.züccaciye ateş pahası ve hiç kaliteli değil.Birçok şey pahalı giyim de pek çeşit yok.Burdaki giysiler ne kadar güzel ve çeşiti bol.evleri desen hep eski yapı bizim evlerimiz süper lüx.Ayrıca otomobil ülkemizde üretiliyor uçak bile üretiliyor.Biraz araştırın kulaktan dolma bilgilere inanmayın.Ben şu ülkemizi kötüleyip diğer ülkeleri öven insanalara tahhammül edemiyorum.Nedir yani sevmiyorsanız gidin.

türkiyede 800 tl alabilen insan emin ol burada 1100 pound alır en fazla. kira stuyo daireler için 600 poundan başlıyor. üzerine her ay ev vergisi ekleniyor. bu da 80 ile 150 pound arası. tv bile vergi ile. çalıştığının %20 si vergiye %10 u sigortaya kesiliyor.
türkiyede 800 alan insan bile stüdyo dairede oturmazken burada aileler dahi evlerini paylaşıyorlar.

ancak doğru trde belki iyi bir evde lüks eşyalarla yaşarsın ama yiyip içme gezip tozma konusunda burası kadar rahat harcayamazsın.

neden tasvip etmediğimiz bir konuya yorum yapınca ülkemi kötülemiş oluyorumki anlamadım,benim düşünceme göre evet türkiye pahalı,bu benim ülkemi sevmediğim anlamına gelmez,sevdiğim birçok yanı da var,en azından doğamı,manevi kültürümü hiçbirşeye değişmem ama pahalı bir ülkede yaşadığımıda gözardı edemem.hiçbir ülkeyi öven yazı olmadı burada,sadece karşılaştırmalar oldu,buda diğer ülkelerin övüldüğü anlamına gelmez değilmi?ayrıca burada bahsedilen sadece giysi,züccaciye vs...değil,genel olarak konuşuyoruz,şahsen ben kulaktan dolma bilgilerle değil gördüğüm yaşadığım bilgilerle yorum yapıyorum.ben almanyada doğdum ama burada yaşıyorum,ülkemide seviyorum ama seviyorum diye de gerçekleride gözardı edemem,eleştirdiğimiz zamanda bu ülkemizi sevmediğimiz anlamına gelmiyor,konumuz ülkemizi sevip sevmemek değil nitekim.bu ülkede birşeyi eleştirdiğimiz zaman hemen bu cümleyi kurmak zorundamısınız.siz her ay yapılan elektrik,benzin,doğalgaz vs...zamlarından çok memnunsunuz sanırım yada çok zengin...

kozmetik ve alışveriş harcamalarına alıştım sanırım, çok para gidiyor farkındayım, ve pahalı. ama kdv bıdı bıdı deyince, yapılacak bir şey kalmıyormuş gibi hissedip bazı şeyleri kabulleniyorum..

benim aklımın almadığı şey, yaşam çok pahalı. hele büyük şehirlerde oturuyorsan.
dışarı çıkıp yemek yemen (lüks bir yerden bahsetmiyorum) kahve içmen, bir de sinema desen 70 80 lira. ki bu çok sıradan normal bir gün.
gece çıksan da aynı, yukarı da bir arkadaşımız bira örneğini güzel vermiş..

yani alışveriş yapmak insanların lüks ihtiyaçlarına girebilir, ama demek istediğim sinemaya gitmek gibi, dışarı da yemek yemek gibi gayet sıradan olması gereken olayların lükse girmemesi lazım. maalesef büyük şehirlerde bunlar da "lüks" olmuş durumda..

türkiyede ekonomi istikrarlı biçimde iyiye gidiyor ya ondandır

canım bilmem biliyor musun ama biz dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz şu anda.Sürekli zam zam zam.Ama insanlar galeyana gelmesin diye hemen uyduruk bir gündem maddesi oluşturuluverilir ve insanlar zamları unutur.

Mesela en son suriyeli teröristlere yardım edebilmek için zam yapıldı.

Birileri ülkenizi kötülüyosunuz ülkeyi hiç sevmiyormusunuz falan demiş de bence asıl ülkesini sevmeyenler varolan aksaklıkları hasıraltı etmeyip çözülmesini sağlamaya çalışanlar değil ,bütün aksaklıkları görmezden gelip herşey günlük gülistanlıkmış gibi göstermek isteyenler hatta inanması çok zor olsa da şuursuzca bu şekilde görenler.

kozmetik pahali türkiyede en basiitnden yves rocherin türkiye sitesine bakiyorum indirime olan kremler 60 70 tl

ama ayni ürünler yari fiyatina iniyor burada.

gecen bir ürün baktim 72 tl burada 14 euro arada baya fark var..

Son düzenleme:
Ben gecen sene turkiyeye gittigimde gercekten cok pahali geldi bana ucuz olan sey sadece textil urunleri...kiyasladigimizda baya fark var....tabi yurt disinda bircok urun tr gibi kalitelu degil....mesela celik tencere takimi perdeleri super ve uygun fiyata nevresim takimi ben bunlari hepsini turkiyede aldim euroya cevirince karda oluyoruz...ama tr paranin kiymeti yok normal gelirli bir insan her istedigini yapamiyor yapsada gucu yetmez...valla turkiyede zenginsen turkiye gibi hicbir yer yok enazindan yasadigini biliyorsun...biz hergun beton yiginlarinda cocuklarimizi buyutuyoruz cogu zaman robot gibi yasiyoruz...hergun ayni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…