- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
Çiftçini desteklemezsen tabi orada burada çalışır. Çiftçinin hiçbir güvencesi yoktur, bir sel bir afet
bitiriverir tüm çabasını. O nedenle hem teşvik hem destek gereklidir. Kimse babasının hayrına çalışmıyor,
kar etmediğim işi neden yapayım ki. Ben kapitülasyonları bilmediğinizi de iddia etmedim.
Eğer pazara çıkıyorsanız bilirsiniz ki ithal muz, yerli muzdan pahalıdır. Anamur muzunu sürekli tercih
ettiğimden biliyorum bunu. Ama küçük olduğu ve tadı ithal muzlar gibi yoğun olmadığı için tercih edilmez
ve ucuzdur. Fındık konusuna hiç girmeyin derim ben, çok iyi bilirim o konuyu. Bizim fındıklarımızı üreticiden
almak için devlet bekler. Fazla bekleyene de biraz daha fazla para verir. Ama Karadeniz koşulları malum,
ürününü bekletmek bir risktir. E bunu fırsat bilen dış kaynaklı firmalar ucuza malları alır, işler, bizde de
en ünlü marka olarak satışa sunar ürünlerini. Hem de fahiş fiyata...
aslında düşünce olarak hemfikiriz ama sorun işte devlette bitiyor.bende onu diyorum,çiftçi desteklenmediği için ürünü para etmediği için,güvencesi olmadığı için artık üretmiyor.sorduğumuz soru zaten bu,neden desteklenmiyor,neden teşvik verilmiyor,bu nedenle bizde pahalı alıyor pahalı yiyoruz.işin içinden çıkamadığım konu,üstüne bastıra bastıra bahsettiğim bu,neden,neden,neden???
muz,fındık sadece aklıma gelen iki örnekti,bunun gibi birsürü şey var,bak çok güzel açıklamışsın durumu,aynı şeyden bahsediyoruz neden devlet bekleyene daha fazla para veriyor vermesin,dış ülkelere satıp bana pahalı satılması yada daha kalitesizi satılması ağrıma gidiyor açıkçası,bu konuda gerçekten çok hassasım.
herneyse bağkura yine bu ay zam gelmiş,315 tl olmuş benimkisi,geçen aya göre 25 tl daha fazla ödüyorum bu ay!!!
çünkü dünya bankası böyle istiyor....imf de dahil buna......bunu değiştirmeye çalışırsan savaş çıkar.....dünya savaşlarının sebebi tam da bu.....kim üretecek kim pazar olacakaslında düşünce olarak hemfikiriz ama sorun işte devlette bitiyor.bende onu diyorum,çiftçi desteklenmediği için ürünü para etmediği için,güvencesi olmadığı için artık üretmiyor.sorduğumuz soru zaten bu,neden desteklenmiyor,neden teşvik verilmiyor,bu nedenle bizde pahalı alıyor pahalı yiyoruz.işin içinden çıkamadığım konu,üstüne bastıra bastıra bahsettiğim bu,neden,neden,neden???
muz,fındık sadece aklıma gelen iki örnekti,bunun gibi birsürü şey var,bak çok güzel açıklamışsın durumu,aynı şeyden bahsediyoruz neden devlet bekleyene daha fazla para veriyor vermesin,dış ülkelere satıp bana pahalı satılması yada daha kalitesizi satılması ağrıma gidiyor açıkçası,bu konuda gerçekten çok hassasım.
herneyse bağkura yine bu ay zam gelmiş,315 tl olmuş benimkisi,geçen aya göre 25 tl daha fazla ödüyorum bu ay!!!
çünkü dünya bankası böyle istiyor....imf de dahil buna......bunu değiştirmeye çalışırsan savaş çıkar.....dünya savaşlarının sebebi tam da bu.....kim üretecek kim pazar olacak
b
birde benim anlamadığım havalar çok sıcak gitti deniyor zam,bu sene çok yağmur yağdı deniyor yine zam.
evet doğru haklısın canım,durum aynen böyle ama peki neden pazar olan biziz?savaş çıkmasından korkan taraf neden biziz?bu konu siyasete bağlansın istemiyorum ama herşey sadece dış bağlantılara dayalı değil,biz kendi içimizdede çok pahalıyız.
5 sene önce türkiyede kuraklık olmuştu,yağmur yağmıyor diye pirinç,mısır vs...zam gelmişti,2 tl ise 3,5 olmuştu.ama dört senedir şakır şakır yağmur yağıyor,kış kış gibi geçiyor fakat nedense 3,5 tl 2 tl yi bırak 3 tl ye düşmüyor ve binlerce örnek var.bunlar çok derin mevzular...
ingiltereden çok daha ucuz olduğu kesin,
araç, telefon ve kozmetik hariç
bence avrupanin cogu sehrinde gida cok pahali kiralar korkunc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?