Neden türkiyede hersey daha pahali ???

aslında düşünce olarak hemfikiriz ama sorun işte devlette bitiyor.bende onu diyorum,çiftçi desteklenmediği için ürünü para etmediği için,güvencesi olmadığı için artık üretmiyor.sorduğumuz soru zaten bu,neden desteklenmiyor,neden teşvik verilmiyor,bu nedenle bizde pahalı alıyor pahalı yiyoruz.işin içinden çıkamadığım konu,üstüne bastıra bastıra bahsettiğim bu,neden,neden,neden???

muz,fındık sadece aklıma gelen iki örnekti,bunun gibi birsürü şey var,bak çok güzel açıklamışsın durumu,aynı şeyden bahsediyoruz neden devlet bekleyene daha fazla para veriyor vermesin,dış ülkelere satıp bana pahalı satılması yada daha kalitesizi satılması ağrıma gidiyor açıkçası,bu konuda gerçekten çok hassasım.

herneyse bağkura yine bu ay zam gelmiş,315 tl olmuş benimkisi,geçen aya göre 25 tl daha fazla ödüyorum bu ay!!!

hepsini okuyamadım ama devletin patronlardan almadığı vergiyi bizden almaya çalışmasından kaynaklanıyor canım

Ben de devlette bittiğini düşünüyorum ama arkadaşın konusunu siyasi içerikten
dolayı kapatmak istemedim bu konulara duyarsız kalamıyor ve çok konuşuyorum.
Ama politikalara tepkim mesajların içeriğinde hep var.

315 çok fazla, SSK ile işçi çalıştıranlar işçi başına senden az ödüyor bildiğim kadarıyla...
Verilen hizmet hep aynı ama ücretlendirmeler farklı... Allah yardımcın olsun.

türkiye gelişiyor ilerliyor deniliyor ama
nedendir bilinmez her geçen gün dışa bağımlılık
artıyor hayvancılık ve nebati ürünlerde bile dışarıdan
ithal ürünlerimiz var sanırım bu da dış politika

çünkü dünya bankası böyle istiyor....imf de dahil buna......bunu değiştirmeye çalışırsan savaş çıkar.....dünya savaşlarının sebebi tam da bu.....kim üretecek kim pazar olacak

konu sahibi arkadaşım merhaba.
ben almanyada bir üniversiteye master için gitmeyi düşünüyorum.
kimseye de açık açık sorulmuyor sadece üstü kapalı sorabiliyorsun.
bir öğrenci yurdunda kalarak ya da en mütevazisinden bir daire kiralayarak, kıyafet kozmetiğe para harcamam almanyada, ne kadar para gider 1 ayda?
teşekkürler şimdiden, özel mesaj atamıyorum sanırım ondan yazdım buraya.

çünkü dünya bankası böyle istiyor....imf de dahil buna......bunu değiştirmeye çalışırsan savaş çıkar.....dünya savaşlarının sebebi tam da bu.....kim üretecek kim pazar olacak

evet doğru haklısın canım,durum aynen böyle ama peki neden pazar olan biziz?savaş çıkmasından korkan taraf neden biziz?bu konu siyasete bağlansın istemiyorum ama herşey sadece dış bağlantılara dayalı değil,biz kendi içimizdede çok pahalıyız.

5 sene önce türkiyede kuraklık olmuştu,yağmur yağmıyor diye pirinç,mısır vs...zam gelmişti,2 tl ise 3,5 olmuştu.ama dört senedir şakır şakır yağmur yağıyor,kış kış gibi geçiyor fakat nedense 3,5 tl 2 tl yi bırak 3 tl ye düşmüyor ve binlerce örnek var.bunlar çok derin mevzular...

ingiltereden çok daha ucuz olduğu kesin,
araç, telefon ve kozmetik hariç

Türkiye'de pahalılık var , çünkü üretim yok artık ..
Daha doğrusu Üreticisine sahip çıkan tüketici yok ..
Devlet desen zaten bir haber herşeyden , yaptığı tek şey ağaların , paşaların milletten çaldığı vergiyi yine milletten cıkartmak .

İş insanlara düşüyor ama bunu görecek insanda yok artık Ülkede..
Sendika yok , İşçi hakkı yok , hak hukuk zaten yok
İşverenin Allah korkusu da yok..
Özelleştirme almış başını gidiyor dur dıyen yok ..
Kısaca yokların ülkesinde var olan tek şey Pahalılık, haksız kazanç ..

Ben sizin yerinizde olsaydım asla dönmezdim oldugum yerden..
Bu ülke eskisi gb değil çünkü.

dışardakiler bu kadar yağmacı bir zihniyete sahipken içerdekilerde ona yakın zihniye sahip olmak zorunda....zira arap baharına maruz kalan ülkelerin yönetimine baktığınız zaman amblemleri ampul ya da benzeri.....hep söylerlerdi zaten yeni dünya düzenine kanlı mı gireceğiz kansız mı gireceğiz....biz seçimimizi yaptık başımız ağrımıyor.....sadece günden güne sebepsiz yere fakirleştiğimizi farkediyoruz

kendi kaynaklarımızı kullanmak yerine dışardan ihtiyaç giderdiğimizden vergilerden çıkarıyolar bir çok şeyi. ve susupta oturduğumuz görmezden geldiğimiz veya ufacık bişeyde gözümüzün boyandığı ülkede ne olsa müstehak diyorum sadece..

biz zenginizde ondan alıstık boyle normal geliyor fiyatlar bi deodaranta 8 lira gayet normal vallahi zenginiz yahu 1 euro ne demek

Turkiyede kozmetik pahali evet cogu disardan ithal. Almanya acaip ucuz

Ama onun disinda ucuz bence avrupanin cogu sehrinde gida cok pahali kiralar korkunc

İnsan kozmetiksiz arabasiz oluyorda gidasiz olmuyor canim ulkem her yiyecek bol

Türkiye'de dış politika, dışişleri bakanlığı yerin dibinde beceriksiz de o yüzden bu kadar pahalı, borçlu bi ülkeyiz yaptıkları hataları zam yaparak vatandaşın cebinden çıkarıyorlar nasıl olsa halk istiyor diye şerefsizler..

ingiltereden çok daha ucuz olduğu kesin,
araç, telefon ve kozmetik hariç

bence avrupanin cogu sehrinde gida cok pahali kiralar korkunc

öyle düşünecek olursak;ingiltere yada başka bir ülkede de pahalık varsa gelirlerde ona göre oluyor,türkiyedeki vatandaş 800 tl maaş alıyorsa dış ülkede pahalı yaşıyorum diyen arkadaş 2000 sterlin(5.500 tl)maaş alıyor.kira yüksek ama gelirde yüksek.

ekonomisi çok gelişen herkesin refah içinde yaşadığı bi ülkeyiz....
pembe gözlüklerle dünyaya bakan türkiye ye hoşgeldiniz....

verilen sadece bir kac ornek...halbuki odenilen kiradan, saglik sigortasindan, 1 ekmege verilen ucretten bahsedilmiyor...yurt disindakiler maaslarini soyledikleri zaman insanlarin dudaklari ucukluyor. cok yuksek geliyor ama adamin odedigi kirayi duyuncada dudaklari ucukluyor bu sefer o da yuksek geliyor.

ayrica vergi yurt disinda bir cok ulkedede cok yuksek...araba vergisi ucuk miktarlarda...avrupa birligine giren bazi parazit ulkeler var...bulgaristan polonya gibi...ulkedeki yerli halk vergi oduyor bulgarlar ve polonyalilar bi guzel gelip ayni yollari bedavaya kullaniyorlar. halbuki gelip bir kac ay calisiyor adam sonrada donup ulkesinde harciyor ve tek bir kurus odemeden calistigi ulkeden cikabiliyor. parasi bittiginde tekrar don basa…ayrica yerli bir vatandasa gore cok daha ucuz calisiyorlar cunku adamlarin calistiklari ulkede kalmak gibi bir dertleri yok. Bu yuzden cok kolay is buluyorlar. Sunuda soylemek gerekirki avronun gelisiyle avrupa ekonomisi cok gerilemistir.

yurt disinda turk markalarinin daha ucuz olmasi ise yapilan anlasmalardan kaynaklaniyor…istedigi fiyata vermezsen adamda senden almaz..ne de olsa 3. Dunya ulkeleri var oralardan istediklere fiyata alirlar. gerek turkiyede gerek avrupadaki buyuk bir sorun...cin urunleri...gayet ucuz ve kalitesiz. Turkiye’de alternatif var…cok pahali kiyafetlerde var ama bunun yani sirda cok ucuzada bulabiliyorsun. Yerini bilmek gerekir diye dusunuyorum.

ben antalyada yaşıyorum burada doğalgaz yok,ya soba yakacaksın yada klima,ben soba yakanlardanım.geçen sene odunun tonunu 280 tl den almıştık,bugün gittik 380 dediler,üstelik dahada artar dediler.sinirlendim almadım,durumum olmadığı için değil ama harbiden sinirlendim,bir önceki sene 250 tl den aldık,geçen sene 280 bu sene şimdilik 380 dahada artacak.

resmen fırsatçılık yapılıyor,her sene zam olmak zorundamı,böyle bir şartmı var;artık zam yapmak adet olmuş,üstelik eskiden birşeye 10 kuruş 20 kuruş zam gelirken şimdi 1 tl gibi zam geliyor.odunda bu sene 280 den 380 e çıkmış bu ne ya,dalgamı geçiyorlar.üstelik adam 450 ye kadar çıkacak diyor.diyelimki 380 tl ye tamam dedik aldık,kışın ne değişiyor da 450 tl ye kadar çıkacak fiyatlar,resmen ülkemden nefret etmeye kadar geldim,yeteeeeerrrr artık.

doğalgaz kullanılıyor diye ona zam yapılıyor,dışarıdan 50 kuruş fazla alıyorsa bize 2 tl fazla satıyorlar,soba yakmıycam bu sene sinirimden,klima yakıcam ama elektriğede her ay zam var,adamlar dikmişler şeylerini ne tarafa dönsek......... tövbe tövbe ya.gerçekten çok sinirliyim şuanda.

neyse bari hava bedava!!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…