neden utanıyorum... yardım edin..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
kızlar merhaba.. erkek arkadaşımla bır yıldır beraberız..ıkımızde ıkı yıldır kamuda calısıyoruz.. ılk gunden berı onu cok sevdım.. erkek arkadadasım zaten aılesıyle tanıstırmıstı benı bayramda.. (yanlıs anlasılmasın sunu belırteyım sımdıye kadar pısman olacagım bırsey yasamadım) sevgılımden evlenme teklıfı geldı.. bende ıstıyorum konuyu anneme actım. annemde babama tabı soyledi.. ama babamın aklına dedemler halamın oglunu yerlestırmısler (( kızlar o benım kardesım gıbı yanı oyle goruyorum.. her neyse babamda tabı kendı ıstedıgı kısıyle evlenmek ıstemeyınce bana saymadıgı laf kalmadı (( yok acelem neymıs daha 25 yasındaymısım.. canım erkek mı ıstıyormuş.. erkeksizlikten çatlamışmıyım ( ne yaşamışım da nıkaha ıhtıyacım varmıs ( okadar zoruma gıttı kı bu sozler.....anlatamam cok gururum kırıldı. tek ıstedıgım sey, sevdıgım ınsanla evlenmek ( bunları sevgılıme hıc soyleyemedım tabı...
bır dıger konu da şu, aradan bıkac gectı ve bıtanem annemınde çabaları sayesınde, babam ıkna oldu.. ben karısmıyorum madem kendı buldugunla evlenmek ıstıyosun tamam evlen ama yarın obur gun pişman olup geldıgınde sakın bızı suçlama sevgılımı daha gormedı tanımıyo bıle.. ama kuzenımle evlenmıyorum ya ona gore kesınlıkle pişman olucam (
ama oğlu kendısınden 6 yaş buyuk bır muhendıs kızla konusuyor ona gelınce tam destek... buarada kardesım benden ıkı yaş kucuk.. baba dedım kız ,kardesımden altı yaş buyuk sorun olmazmı dedım cevap aynen şu : bosver uzayan kol bızden olsun o kız sonucta muhendıs...
pes dedım ..
kızlar haftaya ıstemeeye gelecekler ben elbısemı bıle aldım ama nasıl desem babamın yuzune bakamıyorum ne olursa olsun sankı ayıp bısey yapıyomusum gıbı gelıyo
sız sozunuzde nişanınızda utandınızmı babanızdan..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım anlattığın kadarıyla aile yapını anladım.Aslında çok karşılaşılan bir baba örneği.Yani sadece sen yaşamadın bunları.Bence erkek arkadaşından yeterince emin olmaya bak sana o güveni veriyorsa kesinlikle ilişkinizin arkasında dur ve savaş.Ne güzel nişanınız olacak istemeye gelecekler falan bu güzel günler bir daha geri gelmez tadını çıkar derim.Baban da ister istememz tanımak zorunda sevgilini ve ailesini.Hatta sevgilin ve ailesi hakkında küçük çaplı bir araştırma bile yapmıştır.Bazı babalar duygularını gizlerler.hala oğluyla evlenmediğin için pişman olmayacaksın.insanı sevmediği biri mutlu edemez.

Son düzenleme:
Malesefki toplumumuzda yetişme tarzından ötürü çoğu baba bu şekilde tepki veriyor. Yerınde olsam bunlara kulak varmezdim .Kendi doğrularımla utanmadan babamın yüzüne bakardım ki sen utanılacak bişey yaşamamışsın. abanın kızgınlıgı zamanla geçeçektir. Endişelerine son vererek bu mutlu günlern tadın ıçıkar :)

canımm tesekkur ederım yorumun ıcın ama nasıl desem sankı ayıp yasak bısey yapıyormusum gıbı gelıyor.. babamın onayı olmadıgı ıcın yanı tavrı şu oldu : ben kesınlıkle karışmıyorum, madem sen benı baba yerıne koyup dedıgımı yapmadın. ben sadece rol yaparım o kadar.. ya böyle şeylerde hatır gönül olmuyor nasıl evleneyım ben sevmediğim bır ınsanla.. nasıl başkasını severken halamın oglu bana dokunmasına ızın vereyım .. tum bunları yapmadım dıye gururumu kırdı... ya cok uzgunum ya..

Ortada utanılacak bir durum yok rahat ol. İlk aşamadan sonra zaten utangaçlığın kalmayacak. Zaten kaderde de varsa baban değil önüne zincirleri vursalar kimse engel olamaz.

Kötü sözler duymuşsun ama biliyor musun baban kabul etmiş,istemeye gelecekler ya artık bir kulağından girsin öbür kulağından çıksın derim.
Bir de kaçıncı yüzyıldayız artık çocuklar biliyor akraba evliliğinin doğru olmadığını.

Babanın üslubu çok çirkin
Neyse en azından sonunda ikna olmuş
Boşver çekinme utanma , o utanmıyorsa
Giy elbiseni misafirlere birşey belli etme

bence en çok başının dik durması gereken zamandasın.utanılacak bişey yapmamışsın.kaçmıyorsun.herşey usulüne uygun.her babanın yada annenin istediği hayal ettiği şeydir bu.bence alnın açık başın dik olsun.bu olaylardanda nişanlanacağın kişiye bahsetme bence.sonra dönüp dolaşıp geri seni bulmasın.inşallah mutlu olursun şu isteme olayı tamamlandıktan sonra babanda kabullenecektir.bu vazgeçirme çabasıdır belki şimdi.

niye babandan utanasın ki sen utanılacak birsey yapmamıssın.

ev içinde olanlar ev icinde kalsın sevdigine de dısarıya da yansıtma.

hersey güzel olur inşallah.

Utanacak birisi varsa o da baban canım. Saygını bozmamışsın,aileni çiğnememişsin,helal bir şekilde yuvanı kurmak istiyorsun. Hakkında hayırlısı,güzel haberlerini bekleyeceğim,dualarım seninle olacak.Mutluluklar dilerim.

Hic utanma canim Baban olabilir saygin hep olsun ama...
SEN evlenceksin ömrünün sonuna kadar onla olcaksin baban veya baskasi degil hakki yok bir ömür boyu istemedigin hatta abi diye gördügün biriyle seni evlendirmeye bence o seni böyle rahatsiz ettigi icin vijdaniz sizlamali-..
Hic düsünmüyormu evlendirdiginde mutsuz olursun diye..
Hemde nasilda nefret ediyorum su görüsten, meslek, para, kültür herseymis gibi yada illa akraba olsun en iyisidir diyenlerin sanki yabanci olsa kötü bakcak gibi bir düsünce

Bence rahat ol vede basin dik olsun mutlulugunda mutsuzlugunda kendine, senin hayatinin sonrasi senin secimin.

Sonradan araniz düzelir torunlarini görünce

Ah ah dıyorum her zaman kadın olmak kız olmak anne olmak zor be kardesım zor!!!!
Senın utanıcak hıc bır seyın yok cekınme de utanmada baban olucak adam utansın kı senı akrabana verıyor

Benım annem babam da hala oglu. Bole kızı. Al ıste her gun kavga dovus. Akraba oldukları ıcın de bosanamıyorlar. Yanıno kadar cok sorun kı annantamam sanaaaa

Sen sen ol ewlenme ewde kal daha ıyı akraba olunca kımse yanlıs anlamasın ben yasadımı soyluyorm. Kdın daha cok ezılıyor erkek ezıyor ben bunu gordum.

Hıc uzulme utanmada lutwen ıcın rahat olsun babanın derdı muhendıs olup ıyı bır etıket oldugu ortada barız

Icın sındıyse aklın yattıysa evlenın

Babalar böyledir ama seninki fazla kırıcı laflar sarfetmiş olsun sen aldırma sevdiğin insanla hayatını birleştirmeyi istemeke ayıp değil utanılcak bişeyde değil. Annen yanındaymış bak önemli olanda bu, seni anlayan biri var ve bu annen.. Hele bi tanışılsın fikirleri değişir merak etme sen tadını çıkar canım

baban kabullendi madem durumu utanılacak bi durum yok ortada...
ayıp bişey yapmıyosun ki utanasın...
sen rahat ol boşver...

yahu ne ayıbı baban sana ne laflar söylemiş ağza alınmayacak cümleler sarfetmiş sen mi utanıyorsun o utansın

baba olmak kolay değil evlenmek istedin diye o laflar söylenir mi?

hele o ne yaşadında nikaha ihtiyacın var cümlesi ne tarafa varıyor senın banaın 10 düşünüp hiç konuşmaması lazım...

babaysa babalığını bilsin edebiyle davransın

insan kıızna böyle nasıl konuşur kendi bitane kızına_?

canım benım cok gururumkırıldı bu sozlerınden sonra.. ya nasıl desem sankı oyle bır aşağıladı ki beni bu cümleleriyle.....

yuzune bakamıyorum.. sankı yuzuk takıldıgı an benı ınsanların onunde rezıl edecekmış gıbı gelıyor

bana en çok dokunan da şu soz oldu '' erkeksızlıkten çatladın mı...''

tum arkadaslarım nısanlandı evlendı sımdı bunlar çatlamış mı oluyr..acaba onların babaları boyle konustu mu kızlarına karşı..

amacı, fazla bısey ıstedıgımı hıssettırmektı sanırım ya kızlar Allah aşkına ben çok mu şey ıstıyorum..

çok şey istemiyorsun herkesın ıstedığı şeyi istemişsin suç değil günah değil

babanın bencilliği yüzünden suçlu hissetme.

sen niye babanın yüzüne bakamıyorsunki
onun utanıp bakmaması lazım
sen çocukla kaçmamışsınki istemeye geliceklermiş işte ne güzel
babanın senden özür dilemesi lazım
baban olsada sana böyle hakaretler etmeye ne hakkı varki

Baban cok ayip etmis..Sen utanilacak biseyde yapmamissin.İs guc sahibi olmussun..Aradigin askida bulmusun...Daha ne olsunkii..Yasinda tam ideal yas..Uzulme canim hersey yoluna girer...Allah utandirmasin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…