neden utanıyorum... yardım edin..

Babanın söylediği sözler gerçekten kırıcı. Yani bir baba kızına sevdiğiyle evlenmek istiyor diye bunları söylememeli. Neyse ki annenin de yardımıyla baban ikna olmuş. İlk zamanlar inattan dolayı sana ve sevgiline kötü davranabilir belki, ama geçicidir merak etme.
Eminim sevgilini baban da çok sevecek. Bu yüzden bence utanmana gerek yok..
Hayırlı olsun bu arada

Babana çok değer veriyorsun,gönlünü,rızasını almak istiyorsun bu senin en doğal hakkın bir evlat olarak.Ebeveynler herzaman doğruları yapmazlar canım.Baban da senin iyiliğini istiyor yöntemide bildiği kişiyle evlendirmek.Şu nişanın olsun bakalım.Belki ilerde çok sevecek.Ama dediğim gibi erkek arkadaşına net olarak güven bu kararı alırken

Baban senin geleceğini kafasında kurmuş seninde bu fikrine saygı duyup tamam demeni beklemiş...

Ama hiç beklemediği bi tepkiyle karşılaşınca ağzıdan çıkanı kulağı duymamış..

Benim dayımda aynen böyle yapmıştı kuzenim seviyorum baba dedikce ikna olmadı, kız evlendi çokta mutlu iki çocuğu oldu hala dayım ara ara aslında benim hiç gönlüm yoktu, vermeyecektim falan der... Onunda aklında babanızın gibi bi düşüncesi vardı çünkü...

Sen sadece sevmişsin ve sevginin arkasında dur...

açıkçası onun destegını almadan boyle bır yola gırmek ıstemezdım.. sonucta dunya hali ben onlara muhtac onlar bana...

evet sevdım. ama ıcım babamdan dolayı bı tarafım eksik......

Utanırsın tabi çok normal onca laf etmiş sana " erkeksizlikten çatladın mı" filan diye Bunun sebebi bu iç sesin kendi kendini huzursuz ediyor babanın söylediklerinden dolayı ama sen sevdiğin için sevdiğin erkekle evlenmek istediğin için direttin bundan da utanma gurur duy çünkü ayakların yere basıyor ve kendi kararlarımı verebiliyorsun diye. Kesinlikle suçlama kendini babanın söyledikleriyle utanırsın belki yine de başta ama inan ki herkes evleniyor nesi varmış utanılacak bir şey olsa kendisi evlenmeseymiş çok afedersin çatlamış mı da kadınsızlıktan evlenme kararı almış.Biraz sert yazdım kusuruma bakma lütfen ama senin psikolojini bu şekilde etkilemelerine çok sinirlendirim gerçekten afedersin.. Hayırlı olur dilerim mutlu olursun sevdiğinle :)

Valla bu mutsuz bi evlilik olur dersin çok mutlu olur
Aaaa çok mutlu olacaklar kesin dersin çok mutsuz bir evlilik olur..
Hiç belli olmaz o malesef..
Keşke evlenmeden önce kesin belli olsa da insanlar ona göre
davransa..
Utanmana gerek yok bence baban utanmalı..
Çok çirkin sözler söylemiş ama eminim bir gün pişman olacaktır...
Bu günlerin tadını çıkar zamanla her şey düzelir..
Sevdiğini tanıdıkça sana hak verirler umarım
her şey gönlünce olsun

Asıl utanılacak şey kan bağına sahip olduğun biriyle evlenmektir.

bence o lafları söylediği için baban utanmalı...pişman olmalı...çok çirkin bir uslup...baban olabilir ama 25yaşındaki bir insana söylenecek laflar mı...hem hala oğluyla evlendirmekte neyin nesi kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz...

alnın ak...utanılacak bişey yapmıosun..aksine kutsal bir şey....bu günlerinin keyfini çıkar..babanı da boşver..dediğim gibi o utansın....inşallah çok mutlu olursun da baban da iiyiki beni dinlememiş der.

Son düzenleme:
Babana da pes doğrusu! Kuzenlerle evliliğe sıcak bakan birisi değilim açıkçası babanın sözleri ve tavırları hiç hoş değil kullandığı sözler cidden kırıcı. Yaşın da gayet ideal bir yaş bence, babanın söyledikleriyle moralini bozmamaya çalış, inşallah herşey gönlünce olur.

Baban bunları söylerken utanmamış sen mi utanacaksın yanlış yaptığın bir şey yok ki!
Hiç utanma çık karşısına söyle umursamaz bir tavırla
Tamam bir baba evladının mutluluğunu düşündüğü için böyle tepkiler verebiliyor ama henüz tanımadığı bir insan için böyle davranması çok yanlış.
İnşallah mutlu olursunuz da babam özür dilemeyi hatırlar.
Rızasını almak istemen çok doğal, hala oğluyla neden evlenmek istemediğini açıklayarak başlayabilirsin ikna etmeye.

seni çok iyi anlıyorum ben de sırf bunları duyma korkusundan babamla konuşamıyorum Allah cc yardımcın olsun erkek arkadaşınla mutlu olur musun bilmem ama kuzeninle kesin mutsuz olacaktın.doğru olanı yapıyosun.

25 yaş çok normal bir yaş..
hatta sonraları geç kalınmış bir yaş olablir..

bencede erkek arkadaşına babanın söylediklerinden bahsetme..

utanman gereken birşey yok.. belliki sen banaın deiklerinden etkilendin..baba bile olsa dedikleri kesinlikle onaylanacak tarzda birşey değil..

ilerde sorun olur mu diyede düşünme annen senin yanındaymış bak ne güzel..
belki dayının oğlu ile evlenince pişman olacaksın kim bleblir???

açıkçası onun destegını almadan boyle bır yola gırmek ıstemezdım.. sonucta dunya hali ben onlara muhtac onlar bana...

evet sevdım. ama ıcım babamdan dolayı bı tarafım eksik......

diğer türlü babanın desteğiyle hala oğlunla evlensen ne olacak?

o zamnda kendi hayatın mahvolacak belki? bunu bilemeyiz..

diğer türlüde kendini riske atıyorsun..

senin utanmanı gerektircek hiçbirşey yok
ama babanın sana söyledikleri çok yanlış insan evladına nasıl böyle şeyler söyler hiç anlamıyorum
kuzeninle evlenmeni istemeside ayrı bi yanlış
neyse ikna olmuşya hiç üzülme artık düzelir heşey

baban senden utansın canımcım, kuzenle ilişki benim kitabımda enseste giriyor. mide bulandırıcı olması açısından yani..sana kolaylıklar diliyorum. inş. mutlu olursun sözlünle.

cok tesekkur ederım . halamın oglu gercekten dusunmesı bıle mıdemı kaldırıyor

canm sen yanlış birşey ayıp birşey yapmıyorsun ya lütfen saçmalama babanın bu tutumu o kadar yanlış ki senin neler düşünmene sebep olmuş akıl alır şey degil bırak bu düşüncelerini boşver en mutlu günün o günün senin bunları düşün

Asıl utanması gereken babanız bence. Nasıl olurda kuzenınızle evlenebılırsınızki?

babasi zorla evlendirmek istedigi icin kim olursa olsun zorla oldugu icin yanlis.

yalniz kuzeninizle nasil evlenebilirsiniz ki derken. bizim dinimizde kuzenle evlenemezsin diye bir yasak yok.
avrupada yasadigim icin biliyorum bir kisim hristiyanlarda kuzenlerle evlenmek yasak.
simdi sorunuzdaki imaya ben pek anlam verebilmis degilimde.

benim cevremde bircok örnek var kuzeniyle evlenmis ve mutlu.
ayrica her zaman dedigim seydir, insanlar cesit cesit ve herkesin kendi düsüncesi var.
bazisi akrabasiyla asla evlenmem derken, bazisida yabanciyla evlenilmez tutumlarinda.
kisaca falancaylada nasil evlenilirki tutumu yanlis arkadasim.

ama konumuza bakarsak sadece babasi istedigi icin kuzeniyle evlenmesi kesinlikle düsünülemez bir konu.
kim olursa olsun baski ile 2 insani zorla hayat boyu dört duvar arasina tikayamazsiniz.
bu noktada hemfikiriz hepimiz.

Zorla evlendirirlerse de çocuk yapmayın, ya da tüm testleri yaptırın anne karnında. Keşke "tüm özürlüler down sendromlu olsa" diyenlerden değilim, evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…