- 18 Eylül 2020
- 841
- 3.033
- 33
- 37
- Konu Sahibi little bird
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sanki 2 farklı kişiYeterli mi![]()
82 civarıyım. 170 boyumNe kadar kilolusunuz ki?
Çok çok değilmiş ama kilo kolay coşan bir şey kontrollü olmak lazım sağlık açısından. Yaş aldıkça yerleşiyolar çünkü.sanki 2 farklı kişi
82 civarıyım. 170 boyum
böyle kalsam yine iyi almaya devam ediyorumÇok çok değilmiş ama kilo kolay coşan bir şey kontrollü olmak lazım sağlık açısından. Yaş aldıkça yerleşiyolar çünkü.
beni en çok sarsan yorum bu olduEvett. Bir zamanlar benim gibi 95 lerden 60 inen ve has şişmanlığı tatmışların baya acı deneyimleri vardır. Buyrunuz efendim. Bir şişman için mağazada likralı büyük beden siyah pantolon bulmak hazine bulmak gibidir. Ayda bir siyah likralı alırsınız. Çünkü şişman bacaklarınız birbirine habire sürtündüğünden bacak aralarınız eprir ve yırtılır. Yepyeni pantolonlar çöp olur. Terinizin kokusu değişir. Uyurken horlamaya başlarsınız. Insanlar artık sizi tarif ederken hı şu şişman mı? Ah yüzü de pek güzel halbuki derler ve size içten içe acırlar. Bir gün banyo yaparken aniden göbeğinizde, poponuzda, bacaginızda kan kırmızı dikine yırtıklar görürsünüz. Bingoo. Aşırı genleşen deriniz cart diye yırtılmıştır. Şişmanlık yedikçe ve yeme sarmalı tıkınırcasına yeme bozukluğunun sonucudur. Çok kısa sürede bir atak geçirip 3000 4000 kaloriyi hunharca yersiniz. Damarlarınız tıkandıkça tıkanır, vucudunuz fazla yağı nereye depolayacaginı şaşırır. Sevgilinizden, arkadaşlarınızdan hatta anne babanızdan dahi psikolojik zorbalık görmeye başlarsınız.
Yemeyin sayın arkadaşım yapmayın etmeyin, saldırmayın çikolatalara, pizzalara. Bak ben yaşadım vallahi billahi bok gibi bir durum. Zayıflarken o yemeklere saldırdığım zamanlara lanet ettim.
Diş teli kilo vermeye birebirrr.Kuzenim 33 yasinda takmaya basladi.Kiz resmen eridii.Simitleri görmektense yanlardan ac kalmayi tercih ederim diyorum kendi kendimedis teli takıldı bugun bir de yemek yalan oldu bakalim kg verecek miyim
![]()
Kan, ter ve gözyaşıyla. Asla kolay olmadı. O mide guruldamadan, içiniz ezilmeden zayıflayamıyorsunuz. Ben zaten normalde 65-70 arasında gidip gelen bir genç kızdım. Stresli bir dönemimde 2 aylık bir sürecte 25 kilo aldım. Uzun sureli diyetle verdim.O kiloyu asla geri almadım. Çunkü şişmanlığın nelere sebep olduğunu bizzat yaşadım. Şuan hamileyim hala almamak için dikkat ediyorum. Kolay kilo verme diye birşey yok. Disiplin, plan.. Evlenme arifesinde en şişman halimi ekran fotosu yapmıştım. Kendinize bunu yapmayın. Yemenin sonu yok.beni en çok sarsan yorum bu oldunasıl verdiniz peki, belli bir yöntemle mi?
sorun şu ki ben diyetisyene de gittim. önceden de diyetisyenle kilo vermiştim ama artık insülin direncinden midir bilmiyorum doymuyorum asla. önceden gidip kilo verdiğimde şok olmuştum hatta nasıl durmadan yiyip verdim diye, en son gittim 5-6 gün uyguladım, akşamları hep aç yatıyordum, rüyamda tatlı yediğimi görüyordumHayatımın hiçbir döneminde tombiş olmadım. Zayıflamak için diyet hiç yapmadım, genelde aşağı yukarı aynı kilodayım stabilim :) Tek sırrım var, normal miktarda yemek ve öğle yemeğini hafif yemek. Öğle yemeğinde delice yemem yoksa öğleden sonra o yemeği sindirmeye çalışırken bedenim kendinden geçiyorÖğlenleri
Balık ızgara + salata
Izgara Köfte + salata + piyaz + ayran
Ya da vegan salata: yeşillik, konserve mısır, fırınlanmış tatlı patates/humus, brüksel lahanası
menulerinden birini yerim genelde.
Asla kilo vermek için aç gezmedim, siz de aç kalmak yerine yancı olarak mideyi sağlıklı şekilde dolduran bakliyat ve salata yiyebilirsiniz. Eti de çok abartmayın, yani oturup yarım kilo et yemeyin tabi yumruk kadar et yeterli. Delice yiyip sonrasında iyi hisseden kimseyi tanımıyorum, aksine insanlara ağırlık çöküyor yerlerinden kalkamıyorlar.
Mide bir torba gibi günlük ortalama 1.5kglık yemek koymanız gerekiyor, aç kalarak yapılan diyetlerle ancak aç gezersiniz sbirkaç ay sonra da o kiloyu geri alırsınız. Düzgün yeme alışkanlığı kazanırsanız cebelleşmenize gerek kalmaz.
Eyyorlanmam bu kadar :)
Elinin altinda bulundurursan yersin. Eve şeker, ekmek almayi birak ilk once. Yemeklerden yarim saat once su iç. Iştahi biraz azaltir. Ve su içtikce bardaginj doldur yanina koy. En az 2 litre su iç. Detoks sulariyla tatlandira bilirsin. Her gun rutin olarak tempolu yuruyusler yap. Haftada bir defa da kendine canin çeken şeylerden al. Tatli istiyorsan şekersiz, diyetik tatli tarifleri dene. Ya da oyle urunler al. Çikolata yiyceksen en az 70 faizli bitter ye. Paketli gidalardan uzak dur.herkese merhaba,
pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.
yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
sorun şu ki ben diyetisyene de gittim. önceden de diyetisyenle kilo vermiştim ama artık insülin direncinden midir bilmiyorum doymuyorum asla. önceden gidip kilo verdiğimde şok olmuştum hatta nasıl durmadan yiyip verdim diye, en son gittim 5-6 gün uyguladım, akşamları hep aç yatıyordum, rüyamda tatlı yediğimi görüyordumen son ara öğünde kefir vardı bozuk çıktı, ben de cinnet geçirip bozdum
![]()
Şimdi konu sahibesi az yenilen diyetlerde sabah akşam mide bomboş oluyor, sürekli açsın sürekli yemek düşünürsün ne çalışabilirsin ne spor yapabilirsin. Onun yerine önce sağlıklı ve normal bir şekilde beslenme alışkanlığı oluşturun, sonra bir miktar kalori açığı yaratın yanında da spor yapın zayıflarsınız. Sağlıklı yeme için sırayala gidin mesela
1. haftada kahvaltı alışkanlığını oturtun. yeşillik koyuni domates koyun, 5 zeytin koyun, 1 dilim peynir yiyin yanına yulaf lapası yapın.
2. haftada hafif bir öğle yemeği yeme alışkanlığı geliştirin.
3. haftada da hafif bir akşam yemeği yeme alışkanlığı geliştirin.
Yani yani yine aynı miktar yiyeceksiniz ama daha az kalorili şeyler yiyeceksiniz bu şekilde aç kalmazsınız. Aç kalarak yapılan diyetlerin hiçbir faydası yok, sürdürülebilir değiller. Diyet biter, aç kalmaktan gözünüz döner ertesi gün yine gider böreği dilimler yersiniz.
Sporu mutlaka yapmalisiniz. Motivasyon icin spor salonuna yazilin, grup dersi varsa gidin. Zumba olur, baska cardiolar olur, ilginizi ceken grup sporlari varsa gidin.
Bu doktorun videolarını tavisye ederim, burdan bakarak kendinize beslenme düzeni oluşturabilirsiniz:
eger profosyonel sporcu degılsenız ınsaatda calısmıyorsanız evlere temızlıge gıtmıyorsanız gunde 2 ögün yemenız yeterlı