• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

Şimdi konu sahibesi az yenilen diyetlerde sabah akşam mide bomboş oluyor, sürekli açsın sürekli yemek düşünürsün ne çalışabilirsin ne spor yapabilirsin. Onun yerine önce sağlıklı ve normal bir şekilde beslenme alışkanlığı oluşturun, sonra bir miktar kalori açığı yaratın yanında da spor yapın zayıflarsınız. Sağlıklı yeme için sırayala gidin mesela

1. haftada kahvaltı alışkanlığını oturtun. yeşillik koyuni domates koyun, 5 zeytin koyun, 1 dilim peynir yiyin yanına yulaf lapası yapın.
2. haftada hafif bir öğle yemeği yeme alışkanlığı geliştirin.
3. haftada da hafif bir akşam yemeği yeme alışkanlığı geliştirin.

Yani yani yine aynı miktar yiyeceksiniz ama daha az kalorili şeyler yiyeceksiniz bu şekilde aç kalmazsınız. Aç kalarak yapılan diyetlerin hiçbir faydası yok, sürdürülebilir değiller. Diyet biter, aç kalmaktan gözünüz döner ertesi gün yine gider böreği dilimler yersiniz.

Sporu mutlaka yapmalisiniz. Motivasyon icin spor salonuna yazilin, grup dersi varsa gidin. Zumba olur, baska cardiolar olur, ilginizi ceken grup sporlari varsa gidin.

Bu doktorun videolarını tavisye ederim, burdan bakarak kendinize beslenme düzeni oluşturabilirsiniz:

kesınlıkle...
ac kalarak kılo verılmez tam aksıne vucut kıtlık var sanıyor soka gırıyor yagları depoluyor daha cok vucut yaglanır

ve ınsan daha cok yemeye saldırır omur boyu surdurulebılır olması gerekır
hepsı oyle dogru kı tek tek bunların uygulanması gerekır saglıklı beslenme dıyet sanıyorlar dıyet amelıyat oncesı dugun oncesı yapılan gecıcı ve anidır saglıklı beslenme bır dısıplın cesıdı ılac alır gıbı beslenmek ve dıkkat etmek demektır bu dedıklerını uygulayan bırının kılo vermemesı ımkansız :)

salata mesela en az kalorılı en buyuk hacımlı ve kalıtelı besınlı gıda 1 tabak yese doyar

burda da benım oncesı sonrası halım var
kı bunda daha spora baslamamıstım suan bundan cok daha ınceyım ama guncel resmım yok cektıgımde yuklerım

eger profosyonel sporcu degılsenız ınsaatda calısmıyorsanız evlere temızlıge gıtmıyorsanız gunde 2 ögün yemenız yeterlı
arada sekersız fıltre kahve veya turk kahvesı yanına 10 badem yersınız ılk etapda vuut alısana kadar
hergun en az yarım saat yuruyus mutlaka

neler yemıyoruz
abur cubur
hamur işi
kızartılmıs urun
asıtlı gıda
konserve ve paketlı hazır gıdalar
seker ve sekerlı gıdalar

meyve bıle ılk etapda yenmesın kılo koruma donemınde kontrollu sekılde beslenmeye eklenebılır(sebzede daha fazla vıtamın var)

ekmegımızı kendımız yapıyoruz mercımekten veya nohutdan elde ettıgımız unla ekmek ve pogaca
bademden elde ettıgımız undan kek -brownı yapıyoruz

4 aydır duzenlı spor yapıyorum oda haftada 2 gun fıtnes hergun 1 saat yuruyus seklınde saglık sorunu olmayanlar yapabılır ,yaptıgım fıtness şu:

ve bu

belım 63 cm
bugun tartıldım kılom 63
boy 172
104 kılodan dustum bu kıloya
6 ayda verdım bu kıloyu 3 senedır stabilim

neler yıyorum ornegın ;
sabah 1 cay bardagı dolusu tuzsuz zeytın
2 haslanmıs yumurta
1 buyuk tabak salata
1 kase lor peynırı

gunde 3-4 lıtre su

aksam 1 tabak dolusu salata 1 buyuk bardak ayran 1 bazen 2 kase corba yanında mutlaka ya ızgara et ya fırında sebze yemegı

gluten ıceren ve tuketılınce vucuda gluten etkısı yapan hıcbırsey vucudumdan gırmıyor

eger seker tuketırsenız canınız seker ıster ekmek yersenız ekmek ıster yedıkce yıyesınız gelır bunu bagımlılık gıbı dusunun bır kerede komple kesmek gerek ve o kestıgınız alıskanlıgınızın yerıne saglıklı alternatıf koymak gerek

bu benım konum burada saglıklı tarıfler var

umarım faydam olur

çok teşekkürler 😍 aslında 2 öğün bana da mantıklı geliyor ama tam olarak nasıl yemem gerektiğini bilmiyordum. peki siyez ekmeği ile ilgili bi fikriniz var mı? burda organik siyez ekmeği satıyorlar, ondan yiyebilir
miyim ki acaba

kı bunda daha spora baslamamıstım suan bundan cok daha ınceyım ama guncel resmım yok cektıgımde yuklerım
ağzım açık kaldı ciddi ciddi 😲 ben artık her bozmaya yeltendiğimde bu konudaki mesajları okurum

çok teşekkürler 😍 aslında 2 öğün bana da mantıklı geliyor ama tam olarak nasıl yemem gerektiğini bilmiyordum. peki siyez ekmeği ile ilgili bi fikriniz var mı? burda organik siyez ekmeği satıyorlar, ondan yiyebilir
miyim ki acaba
ya oda un aslında onlardansa gercekten kendı ununuzu yaparak kendınız ekmegınızı yapıp yıyebılırsınız ınanın mercımek veya nohutdan yaptıgınız ekmek cok daha doyurucu ve lezzetlı oluyor
mesela bu mercımekten yapılan tuzlu kek Un Yerine Mercimek Kullanılan Karatay Diyet Ekmeği - Nefis Yemek Tarifleri yapın bunu 3-4 gun kalıyor bayatlamıyorda ekmek ıcın un cıkarmaya usenırım dersenız

neden undan kacınmanızı ıstedıgımı soyleyeyım bugday da olsa bulgurda olsa pırıncte
bunlar gluten... hem ödem yapar hem herturlu ekmektır un undur yedıkce yıyesı gelır ınsanın
mercımek saglıklı karbonhıdrat+proteın bır lutuf :)

neden undan kacınmanızı ıstedıgımı soyleyeyım bugday da olsa bulgurda olsa pırıncte
bunlar gluten... hem ödem yapar hem herturlu ekmektır un undur yedıkce yıyesı gelır ınsanın
mercımek saglıklı karbonhıdrat+proteın bır lutuf :)
siyezde gluten yok sanıyordum da onda da varmış diğerlerine göre az olsa da. en iyisi keseyim ben. ödem konusunda da dertliyim zaten hemen elim yüzüm şişiyor

siyezde gluten yok sanıyordum da onda da varmış diğerlerine göre az olsa da. en iyisi keseyim ben. ödem konusunda da dertliyim zaten hemen elim yüzüm şişiyor
nescafe falan asla ıcmeyın cok fazla kahve cay ıcmeyın odem yapar azı odem atar cogu odem yapar ;)
gunde 1 maden suyu ıcın ama sodyum oranına dıkkat edın
bol su ıcen ve duzenlı yuruyen ınsanda odem olmaz ama bazı gıdalar ve eger ona karsı duyarlılıgınız varsa o odem yapar ben ne zaman domates ve karnabahar yesem şişerim :D gıda ıntoleransı meselesı... kendınızı bu surecte dınleyın sızde bulursunuz yıyınce sıze odem yapanları

bu arada gluten free yazılı paketlerın arkasını ıyı okuyun cogunda gluten var saka gıbı :D o yuzden altın unu da deseler yok kardesım sıze afıyet olsun dıyorum almıyorum paketlenmıs butun gıdalarda var bırseyler maalesef

Degisimler harika bayıldıım.
Enistenin durusunu aytac sasmaza benzettim aklım gitti ya 😂

bu arada gluten free yazılı paketlerın arkasını ıyı okuyun cogunda gluten var saka gıbı :KK70: o yuzden altın unu da deseler yok kardesım sıze afıyet olsun dıyorum almıyorum paketlenmıs butun gıdalarda var bırseyler maalesef
ben de onu siyez konusunda yaşamıştım, diyetisyen %100 siyez unundan yapılma ekmek yazmıştı, markette bakıyorum üstünde kocaman siyez ekmeği yazıyor, arkasına bakıyorum %2 siyez, % bilmem kaç sarı buğday yazıyor, siyez dışında her şey var 😂

sabah uyandıgınızda ılk 1 saat metebolızmanın en hızlı calıstıgı saatlerdır kahveyı genelde oglen veya aksamuzerı onerırım kahveden yarım saat sonra bır yarım saat yuruyus yaparsanız metebolızmanız tekrar hızlanır

bırde hep aynı hız degıl bıraz hızlanın sonra yavaslayın oyle yag yakarsınız

tartıdakı rakama takılmayın yagdan kılo verırken kas kutlesını arttırmak lazım kas agır ceker yag hucrelerımız ucup gıderken yerı su dolar yanı odem olur ılk sıralar tartıda artıs bıle gorebılırsınız aynaya bakarsınız ıncelme var tartıda artıs var bu ıyı bırsey yagdan gıdıyor kas gelıyor demektır :)

sabah uyandıgınızda ılk 1 saat metebolızmanın en hızlı calıstıgı saatlerdır kahveyı genelde oglen veya aksamuzerı onerırım kahveden yarım saat sonra bır yarım saat yuruyus yaparsanız metebolızmanız tekrar hızlanır

bırde hep aynı hız degıl bıraz hızlanın sonra yavaslayın oyle yag yakarsınız

tartıdakı rakama takılmayın yagdan kılo verırken kas kutlesını arttırmak lazım kas agır ceker yag hucrelerımız ucup gıderken yerı su dolar yanı odem olur ılk sıralar tartıda artıs bıle gorebılırsınız aynaya bakarsınız ıncelme var tartıda artıs var bu ıyı bırsey yagdan gıdıyor kas gelıyor demektır :)
hadi bakalım deneyeceğim bu yöntemi :) son dediğiniz de iyi oldu vermedim sanınca moralim bozuluyor direkt 😂

tatlı krızınız ıcın nutella tarıfı verıyorum
2 su bardagı fındık veya badem fark etmez
rondodan ıyıce cekın bır sure sonra yagı cıkar
kavrulmamıs taze olacak ...

ıcıne 2 yemek kasıgı hındıstan cevızı yagı ekleyın 2 yemek kasıgı bal 2-3 yemek kasıgı kakao
yıne rondodan cekın
cam kavanoza koyun 1 ay kalır dolapda
cok agır tatlı krızı yasarsanız 1 yemek kasıgı yıyebılırsınız bundan
ıcıne hındıstan cevızı ekleyıp elde yuvarlayarak top halıne getırıp lokum olarak da yıyebılırsınız kahve yanına
mısafırlerıme falan yapıyorum ben bunu :)

Konu sahibi ben cok alkol almama ve deli gibi spor yapmama rağmen vucudum sekilden sekile girer hep :) mesela 2019 da cok zayıftım. Ama bu sene hacim kazandım. Hepimiz sekilden sekile giriyoruz. Hele ben gibi spor yapan biri bile giriyosa :)
Bunlarda benim sekiller kücük bi motivasyon olurum umarım

Eklentiler

• E188173A-BDBC-4ED2-AE8A-D23569560CFD.webp
    E188173A-BDBC-4ED2-AE8A-D23569560CFD.webp
    85,7 KB · Görüntüleme: 206
  • 56D549F8-4F48-446E-80FF-980062F273D4.webp
    56D549F8-4F48-446E-80FF-980062F273D4.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 204
Konu sahibi ben cok alkol almama ve deli gibi spor yapmama rağmen vucudum sekilden sekile girer hep :) mesela 2019 da cok zayıftım. Ama bu sene hacim kazandım. Hepimiz sekilden sekile giriyoruz. Hele ben gibi spor yapan biri bile giriyosa :)
ben suan ılk resımdekı halınız gıbıyım ya
daha da popolanmak ıstıyorum cok kıloluyken bıle popom yoktu basenım vardı benım hipdıpsler felaketdı
yaptıgım fıtneslar popo cıkardı ama hala az sızınkı gıbı popom olsun benımde bende ıstıyorum ondan :D
hangı egzersızlerı yapıyorsunuz

Kadınnn kadınnn ulan kadın beni delirtiyorsun 😋

Diş teli kilo vermeye birebirrr.Kuzenim 33 yasinda takmaya basladi.Kiz resmen eridii.🤣
Benimde ondan asagi kalır yaşım yok hani kazık kadar kocaman yaşımda taktılar telleri aldjdkfjdk
Benimde veremedigim 5 kg ma duyrulur eriyeyim Allah ım;d

Back
X