Nedir bu aile sorunu ya 🤦🏻‍♀️

Bilmiyordum bahsettiğiniz bu durumu. Mesela bir kardiyolog ayni zamanda psikiyatriden de yandal yapip psikiyatrist de olabiliyor mu ?

*Biliyorum konu dışı Mune ama bilgisizliğim bana dert oldu banlama noluro_O
Her alanda yandal oluyor mu bilmiyorum ama mesela çocuk doktoru kardiyolojide yandal yapıp çocuk kardiyolojisi diye ekstra bir uzmanlık kazanabiliyor.

ATT misin yani?
Acil Tıp yani Paramediksin öyleyse, önlisans.
sosyal hizmet ve psikiyatri için de fakülte bitirmek hatta psikiyatri için uzmanlık kazanmak zorunda olduğunuzu biliyosunuzdur inşallah.
:KK49:
kolay gelsin.
Evet paramediğim ve biliyorsun değilmileri zaten tamamladım da seni ilgilendiren sorun ne onu anlamadım 🤣🤣

İnan’ın vatan millet sorunu haline getirmeniz yeterince komik 😂 ama durun olmayacak bende buna uyayım 🤣🤣 Acil tıp ,sosyal hizmet dokuz Eylül ve İstanbul ünv mezunuyum . Sosyal hizmet ile beraber istanbul ünv de psikolji bölümüne dvm ettim şu anda da sosyal hizmet uzmanı olmak için yüksek lisansa hazırlanıyorum da . Merak ettiğim sadece şu yazılanlar hemcins kıskançlığımı yoksa sadece masumcaaa 😁😁 sorgulamak mı 🤣🤣 neyseee yüreğinize niyetinize layık yaşamanız dileğim ile ( kendimden utandım böyle cvp verdiğim için 🙈)

psikolojiyle psikiyatri bambaşka şeyler :KK49:
iki lisans bölümü aynı anda okunamaz biri açıköğretim değilse eğer, çift anadal yapıyorum diyorsanız sosyal hizmetle psikoloji arasında ÇAP yok.
hemcins kıskançlığı demen için benim işsiz güçsüz ya da senden eğitimsiz olmam lazım:KK76:

psikolojiyle psikiyatri bambaşka şeyler :KK49:
iki lisans bölümü aynı anda okunamaz biri açıköğretim değilse eğer, çift anadal yapıyorum diyorsanız sosyal hizmetle psikoloji arasında ÇAP yok.
hemcins kıskançlığı demen için benim işsiz güçsüz ya da senden eğitimsiz olmam lazım:KK76:
Kimsenin eğitimini sorgulamak benim haddim değil estağfurullah ☺️ İsterse hiç eğitiminiz olmasın insanı eğitim diplama adam etseydi .... neyse 🤣🤣 iki değil isterseniz lisans tamamlama yapmak isterseniz 3 tane de okuyabilirsiniz 😁😁
Sosyal çalışmacı , sosyal hizmet uzmanı olmak için bir önceliktir psikoloji (araştırmanızı tavsiye ederim ) ki psikolojinin de psikiyatrinin de açıktan eğitimi yok sadece paralı uzaktan eğitimi var ülkemizde ;)

Kimsenin eğitimini sorgulamak benim haddim değil estağfurullah ☺ İsterse hiç eğitiminiz olmasın insanı eğitim diplama adam etseydi .... neyse 🤣🤣 iki değil isterseniz lisans tamamlama yapmak isterseniz 3 tane de okuyabilirsiniz 😁😁
Sosyal çalışmacı , sosyal hizmet uzmanı olmak için bir önceliktir psikoloji (araştırmanızı tavsiye ederim ) ki psikolojinin de psikiyatrinin de açıktan eğitimi yok sadece paralı uzaktan eğitimi var ülkemizde :KK66:

neresini düzeltsem...
gücüm yetmeyecek benim.
açıktan paralı psikiyatri okuyan birileri varsa bana uzaktan bi ilaç yazsın kendime geleyim :KK76:

Tabiiiii ama ikili terapi şart 🤣🤣 neyse hanımefendicimm yine art niyetsiz tartışmadan yazdığınız için de ayrıyetten teşekkür ediyorum 🙏🏻🙏🏻👏🏻👏🏻

Burda hiçbirinizi uzaktan yakından tanımıyorum ... Neyi sorgulamaya çalıştığınızı bilerek ve isteyerek anlamamaya çalıştım . 34 yaşında kadınım , bu söylediğim bölümleri okumaya başlamamda ki tek neden ; 9 yıl şizofren bir adam ile evli olmam idi belki kurtabilirim diyeydi ama olmadı .Benim amacım bu konuyu açarken tamamen genel bi yaklaşım ile 2. Evliliğim olmasına rağmen hala anlam veremediğim içindi , akıl akıldan üstündür dedim sorayım dedim tecrübe başkadır dedim. Soruyorum size neden yalan söyliyim , neden övüneyim , kim için övüneyim 😔
İnan’ın üzdüğüm ,kafasını şişirdiğim ,okuyup yeter artık diyen kim varsa özür diliyorum hakkınızı helal edin ...

Madem genel olarak açtınız konuyu, ben de bu konuda dikkatimi çeken bir şey paylaşmak istiyorum. Genel anlamda (istisnalar var tabi) bakıyorum herkesin kv si kötü ama kendi anneleri gelinlerine çok iyi kv lik yapıyor. 😀
Ya sizi tebrik ederim perfect cevap 👌👌 Çünkü herkes kendi bakış acısindan bakiyor olaylara.Empati kurulmuyor.Ben kendini geliştirmiş bir gelinin yine kendini geliştirmiş bir kv ile sıkıntı yaşayabileceğine inanmiyorum.Bakın her sey karşılıklıdır.Allah kaliteli insanlar çikarsin karşimiza insallah 🙏🙏

Burda hiçbirinizi uzaktan yakından tanımıyorum ... Neyi sorgulamaya çalıştığınızı bilerek ve isteyerek anlamamaya çalıştım . 34 yaşında kadınım , bu söylediğim bölümleri okumaya başlamamda ki tek neden ; 9 yıl şizofren bir adam ile evli olmam idi belki kurtabilirim diyeydi ama olmadı .Benim amacım bu konuyu açarken tamamen genel bi yaklaşım ile 2. Evliliğim olmasına rağmen hala anlam veremediğim içindi , akıl akıldan üstündür dedim sorayım dedim tecrübe başkadır dedim. Soruyorum size neden yalan söyliyim , neden övüneyim , kim için övüneyim 😔
İnan’ın üzdüğüm ,kafasını şişirdiğim ,okuyup yeter artık diyen kim varsa özür diliyorum hakkınızı helal edin ...

Yazdiginiz seyler birbirinden o kadar bagimsiz ve Türk egitim sisteminde olmayan şeyler ki , insan ister istemez cevap verme sorumlulugu hissediyor.

Mesela,

Acil tıp teknisyeniymişsiniz , psikiyatri yan dalı yapmanızın imkanı yok ve dolayisiyla burda insanlara " size terapi şart" gibi egitimizi aşan tavsiyelerde bulunamazsiniz.

Ha yok ben egitimimle ilgili paylasimlar yapmak istiyorum diyorsaniz ,

Evde basimiza gelebilecek kucuk ev kazalari, burun kanamalari,kucuk kesikler icin neler yapabilecegimizi paylasirsaniz daha yerinde paylasimlar olur.

Günlerdir açılan konuları okuyunca yazmak istedim..Sadece hemcinslerimin dertlerini okuyan bi okuyucu olarak değil de ; Sağlıkçı ,sosyal hizmet ve psikiyatri yandalımdan dolayı empati yönüm ile psikiyatrist yaklaşım ile soruyorum 🤔🤔
kızlar neden bu evliliklerde hep sorun ( genellikle ) erkek aileleri 🤦🏻‍♀️
Eşimin ailesi yüzünden , kayınlarım, görümcem yüzünden gibi sorunlar ön planda
Asırlar önceye dayanır evlilik müssesesi değil mi...
ki yıllardır evliliklerin ,sağlıksız bireylerin ,pedagojik açıdan sorunlu çocukların mutsuz ailelerden olmasını da göz önünde bulundurursak NEDEN BU SÜREGELİM...
ki bu kv kp n de kızlarının olmasına rağmen NEDEEENNN .
İnan’ın o kadar çok dertli insan var , sadece burda değil saha da ,burda bile dert dinleyip yada okuyup kendide yaşamış onlarca insan var ...
NEDENNN değişmiyor bu düzen , neden böyle gelmiş böyle gidiyor. Ben çektim gelin de çeksin deniliyor .
Misal Benim annem 2 gelin Sahibi ben kv den den çok çektim ben çektirir illallah ettirirsem karatoprak bürüsün gözümü dedi, (İnan’ın anlatsam yaşadıklarını annemin çoğunuz annesiniz göz yaşlarınızı tutamazsınız 🥺🥺)
ayyy valla kızlarrr okuyup okuyup üzüldüğümden yazmak istedim hakkınızı helal edin uzun uzun yazmamı okuduysanız iyi geceleriniz olsun 😘😘😘

Valla önemli bir konuya değinmişsiniz. Malesef evet bu kv kp görümce vs yüzünden evlilikler cehenneme dönüyor. Bazı arkadaşlar diyebilir este biter hersey es doğru durabilse bu 3. sahislarin etkisi olmaz diyebilirler ancak eşlerimizi o kv ler yetiştiriyor yani kimse tek başına suclu değil herkes suçlu. Derler ya kadının en büyük düşmanı yine kadındır diye. Kesinlikle dogru bir söz. Kendi kv lerinden çeken kv kerin iyi yetiştirmedigi kocalarından mutluluğu bulamayan geçmişte mazlum olan kv ler günü gelince anne hakkı büyük gibi erdemli sözlerin arkasına sığınarak bu sefer zalim oluyor. Sorun kendi cile ceken kadin bir sonraki nesli sürekli duygu sömürüsü ile öfkeli sevgisiz insanlar yetiştiriyor. Benim kv meseka kendi kv sinden sürekli şikayet eder çektiklerini anlatıp oğullarının duygularıyla oynayip benim gelinlerim benim yaptigim gelinligin yarısını yapsa şükrederim der. Yani bi nevi intikam peşindeler. Erkekler de yillarca annelerinin duygu sömürüsüne maruz kalınca ortaya sağlıksız ruh hastasi bir nesil çıkıyor. Bur nevi zincirmeme trafik kazası gibi düşünüyorum ben bunu. Mutsuz anneler öfkeli ve asılsız bireyler yetiştiriyor. Ama lafa gelince büyük bir çoğunluğu ben cektim cektirmem der ama yapmaktan geri kalmaz. O yüzden arkadasim yanlış anlama beni kendi annenin söylediğinin doğruluğunu gelininizden teyit edebilirsin ancak. Kisinim sahip olduğu ünvani ancak o unvana muhatap olan kisi degerlendirebir.

Çalışmanda ulaştığın sonuckari burda paylaşırsan da memnuniyetme okuruz.

Basarilar diliyorum

Kimsenin eğitimini sorgulamak benim haddim değil estağfurullah ☺ İsterse hiç eğitiminiz olmasın insanı eğitim diplama adam etseydi .... neyse 🤣🤣 iki değil isterseniz lisans tamamlama yapmak isterseniz 3 tane de okuyabilirsiniz 😁😁
Sosyal çalışmacı , sosyal hizmet uzmanı olmak için bir önceliktir psikoloji (araştırmanızı tavsiye ederim ) ki psikolojinin de psikiyatrinin de açıktan eğitimi yok sadece paralı uzaktan eğitimi var ülkemizde :KK66:

Psikiyatri yazmayacaksınız o zaman hanımefendi. 6 yıl tıp okumuş gibi...
Psikoloji okudunuz ama psikiyatri ile farkını bilmiyor musunuz?

Okumuşum ama sizin kadar bilememişim özür dilerim hanımefendi 😁
PSİKOLOJİ okudum ve psikiyatrist yorumu yaptım bu kadar sorun olduğunu yada olacağını bilemedim 🤷🏻‍♀️ Cahilliğime verin 🤦🏻‍♀️

Psikiyatri yazmayacaksınız o zaman hanımefendi. 6 yıl tıp okumuş gibi...
Psikoloji okudunuz ama psikiyatri ile farkını bilmiyor musunuz?
Lisede çocuk gelisimi okuyup "okul öncesi öğretmeni " oldugunu söyleyen , 2 yıllık çocuk gelişimi okuyup kendisini "pedagojik uzman " olarak tanıtan,felsefe sosyoloji okuyup "psikolojik danışman" olduğunu belirten insanların deryasında herşey mümkün . Mesela Psikiyatri servisinde hemşirelik yapsam psikiyatrist bile olurum

İlk olarak maşallah eğitim hayatınızda yok yok ama cümle diziminiz hiç okuma -yazma bilmeyen birisi gibi.
Diğer konuya gelecek olursak burada açılan çoğu konu da karşı taraflarıda dinlemek gerekiyor bence.
Çoğusunun eleştiriye tahammülü olmuyor ve verdikleri cevapta çok terbiyesizleşebiliyor.
Herkes için diyemem ama
Bir iki konu sahibinde gördüm en ufak sen şurada haksız olabilirsin diye yaz
Derhal saldırı moduna giriyorlar terbiyesiz küstah cevaplar veriyorlar
Ee diyorum tanımadığı bir kadına en ufak eleştiride böyle cevaplar veren karşıdaki eltiye görümceye neler yapıyordur diye düşünüyorum

benyeniyimgaliba benyeniyimgaliba
Bilmiyordum bahsettiğiniz bu durumu. Mesela bir kardiyolog ayni zamanda psikiyatriden de yandal yapip psikiyatrist de olabiliyor mu ?

*Biliyorum konu dışı Mune ama bilgisizliğim bana dert oldu banlama noluro_O
Hayır psikiyatristin yan dal yapıp kardiyolog olması gibi bir durum yok
Tekrar tusa girip yeniden 4 sene psikiyatri stajı yapıp uzmanlaşması gerekiyor

Lisede çocuk gelisimi okuyup "okul öncesi öğretmeni " oldugunu söyleyen , 2 yıllık çocuk gelişimi okuyup kendisini "pedagojik uzman " olarak tanıtan,felsefe sosyoloji okuyup "psikolojik danışman" olduğunu belirten insanların deryasında herşey mümkün . Mesela Psikiyatri servisinde hemşirelik yapsam psikiyatrist bile olurum

Aynı durum benim öğrencilerimde de var. Bin defa diyorum psikolojik danışman değilsiniz, 2 yıllık okumakla okul öncesi öğretmeni olunmaz diye... ama bazen ne desen boş..

Biz boşuna okuduk o okulları zaten

Back
X