Nedir bu kayınvalide

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.

Kayınvaliden seni severse melek oluyor sevmezse mahşer midillisi.
Bütün mesele bu.
Bir de kayınpeder de çok önemli problemsiz kayınvalidenin sevdiği bir koca olmalı
Yoksa çocuğuna sarıyor.
Benim kayınvalidem bana melek ama eşimin önceki sevgilisini istememiş mesela.
Kayınpeder malesef seneler önce vefat etmiş kendisine erkek arkadaşım bakıyor kv beni sevicekmi bilmiyorum normalde herkes beni seviyor ama dur bakalım 🙂

Açıkçası için işinde bir anlaşmazlık illaki oluyor.
İki farklı görgü, iki farklı aile, iki farklı kültür. Trrs geliyor insana.
Geçenlerde kuzenim eşiyle geldi. Çocuklarımız arası yakın. Bir yaş var. Benim bana minnoş teyzem meğer kaynanaymış😁 yani kuza yansıtmadı, baya güzel idare etti canım kızım fln diye ama ben tanıdığım için hissettim. Bizim çocuklarımızı kıyaslıyor en başta mesela. Benim oğlan iri bir çocuktu, gelinim yedirmeyi bilmiyor, tembellikten zayıf, çocuğa çorba yapmıyor sen gibi diye bana gittiğinden beri dert yanıyor. Esas sorun bu kıyaslar belkş de. Ben de nişanda çok severdim eşimin ailesini ama evlendk daralmaya başladım. Beklentiler arttı, cici görünme sevdası bitti çünkü.

Hekres aynı degıl canımm emin ol iş evlenecegin adamda bitiyor benimde sorunlarım oldu ama eşim hep bizim tarafımızda durdu aılesının sınırlarını çizmeyi bildi ..
Bencede öyle olmalı annenin yeri ayrı, eşin yeri ayrı olmalı bu dengeyi kurmalı.

Genelde benim gözlemlediğim iyi kvye kötü gelin
Kötü kvye iyi gelin düşüyor :)
İstisnalar vardır elbette
Bende KKyı senelerdir okurum KV diyince FBI denmişcesine geriliyorum örgüt gibi :KK53:

Aslında o iyilikten kötülükten değil😁😁
Benim kayınvalidem de iyidir. Onla iyi anlaşırız. Ama ilk senemizde öyle absürtlükler yaptı ki... Bize gelip kaldığında ağlardı, sen gittin pijamana sarılıp uyuyorum oğluşum derdi, sarılır otururdu😂😂😂
Yemek pişirirdim farklı memleketliyiz, ay bizde öyle olmaz böyle yavan der yemeğime kulp takardı😂😂
Bizim aile daha rahat geniş egeli bir aile, onlarınki muhafazakar. Bana baskı kuracak oldu çaktırmadan. O oldu bende değiştim. İdare etmemeye başladım.
Yaşlanınca napıcam diye dertlenirdi. Ben de bir gün dayanamadım bekar oğulların var onlarla oturursun niye dert ediyorsun şimdiden dedim açılışı yaptık.
Oğlu aramaz sık sık benim aklıma gelir haftada bir arardım yaranamazdım. Anneler gününde çiçek yolladım sen mi düşündün dedi oğluna yok khomyuk aldı dedi. Ben olsam kibar kızıö teşekkür ederim derdim döndü oğluna sen ne düşünmüyorsun diye sitem etti.
Ben de artık mesafe koydum. Ne ararım ne sorarım. Bayramda arar iyi bayramlar der kaparım.
Ha dışardan ama herkes kayınvalidemi melek görüp ben biraz soğuk olduğum için şeytan gelin görüyor. Umrumda mı değil.
Şunu anladım çünkü oğlan analığında kıskançlık, kendi aklını beğenme ve yönetme sevdası var. Yumuşak yüz bulursa yapıyor, gelin tersse yapamıyor. Yani ne kaynanalar var iki geline ayrı davranan. Büyük gelin yumuşaksa ona kaynana ana ufak gelin şirretse canım cicim olan.
İçinde var ama gelinin tutumu belli ediyor yani.

Kayınpeder malesef seneler önce vefat etmiş kendisine erkek arkadaşım bakıyor kv beni sevicekmi bilmiyorum normalde herkes beni seviyor ama dur bakalım 🙂
Geçmiş konularımı oku. Çok dikkatli ol. Baştan ayrı eve çık. Yıllar önce kocası tarafından terk edilmiş bir kadının oğluyla evliydim. Kaynanam nişanlıykrn çok iyiydi. Hatta okadar iyiydiki her dediğim oldu hep güleryüzlüydü hep iyiydi aramız. Ne zaman evlendim kadın gerçek yüzünü gösterdi. Kadın oğlunu kocasının yerine koymuş resmen. Bi kere sürekli kendini acındırıyor. Ay eve çekirge girdi oğlum evlenene kadar korkmuyodum. Ay ev çok soğuk tek kalamıyorum. Ay param bitti der eve perde yeniler daha anlatsam neler neler. Çarşıya çıkar uğrarız ay işte bende evde oturuyodum kaç gündür keşke benide çağırsaydınız. Yani demem o ki sanki oğluyla evlenme amacın ona hizmet etmek ve kocasının boşluğunu doldurmakmış gibi davranır. Ayrı eve çıkmazsan yandın. Ayrı eve çıksanda sürekli geldiğinde sende yatar çünkü onu eve bağlayan kimse yok anlatabiliyo muyum. Çok zor çok. Ben boşanıyorum nişanlıylen bunları yaşıycaksın deseler asla inanmazdım. Oku geçmiş konularımı. Allah dert sahibi yapmasın ben olsam kızımı senelece dul kalmış kendini oğluna baktıran bir kadının oğluna vermem.

Aslında o iyilikten kötülükten değil😁😁
Benim kayınvalidem de iyidir. Onla iyi anlaşırız. Ama ilk senemizde öyle absürtlükler yaptı ki... Bize gelip kaldığında ağlardı, sen gittin pijamana sarılıp uyuyorum oğluşum derdi, sarılır otururdu😂😂😂
Yemek pişirirdim farklı memleketliyiz, ay bizde öyle olmaz böyle yavan der yemeğime kulp takardı😂😂
Bizim aile daha rahat geniş egeli bir aile, onlarınki muhafazakar. Bana baskı kuracak oldu çaktırmadan. O oldu bende değiştim. İdare etmemeye başladım.
Yaşlanınca napıcam diye dertlenirdi. Ben de bir gün dayanamadım bekar oğulların var onlarla oturursun niye dert ediyorsun şimdiden dedim açılışı yaptık.
Oğlu aramaz sık sık benim aklıma gelir haftada bir arardım yaranamazdım. Anneler gününde çiçek yolladım sen mi düşündün dedi oğluna yok khomyuk aldı dedi. Ben olsam kibar kızıö teşekkür ederim derdim döndü oğluna sen ne düşünmüyorsun diye sitem etti.
Ben de artık mesafe koydum. Ne ararım ne sorarım. Bayramda arar iyi bayramlar der kaparım.
Ha dışardan ama herkes kayınvalidemi melek görüp ben biraz soğuk olduğum için şeytan gelin görüyor. Umrumda mı değil.
Şunu anladım çünkü oğlan analığında kıskançlık, kendi aklını beğenme ve yönetme sevdası var. Yumuşak yüz bulursa yapıyor, gelin tersse yapamıyor. Yani ne kaynanalar var iki geline ayrı davranan. Büyük gelin yumuşaksa ona kaynana ana ufak gelin şirretse canım cicim olan.
İçinde var ama gelinin tutumu belli ediyor yani.
Anladım teşekkür ederim demek ki fazlada iyi olmak gerekmiyor yoksa sessiz kaldıkca eziliyor insan.

Geçmiş konularımı oku. Çok dikkatli ol. Baştan ayrı eve çık. Yıllar önce kocası tarafından terk edilmiş bir kadının oğluyla evliydim. Kaynanam nişanlıykrn çok iyiydi. Hatta okadar iyiydiki her dediğim oldu hep güleryüzlüydü hep iyiydi aramız. Ne zaman evlendim kadın gerçek yüzünü gösterdi. Kadın oğlunu kocasının yerine koymuş resmen. Bi kere sürekli kendini acındırıyor. Ay eve çekirge girdi oğlum evlenene kadar korkmuyodum. Ay ev çok soğuk tek kalamıyorum. Ay param bitti der eve perde yeniler daha anlatsam neler neler. Çarşıya çıkar uğrarız ay işte bende evde oturuyodum kaç gündür keşke benide çağırsaydınız. Yani demem o ki sanki oğluyla evlenme amacın ona hizmet etmek ve kocasının boşluğunu doldurmakmış gibi davranır. Ayrı eve çıkmazsan yandın. Ayrı eve çıksanda sürekli geldiğinde sende yatar çünkü onu eve bağlayan kimse yok anlatabiliyo muyum. Çok zor çok. Ben boşanıyorum nişanlıylen bunları yaşıycaksın deseler asla inanmazdım. Oku geçmiş konularımı. Allah dert sahibi yapmasın ben olsam kızımı senelece dul kalmış kendini oğluna baktıran bir kadının oğluna vermem.
Haklısınız teşekkür ederim okucam konularınızı.

Benim kv baya kotuyduu basta herseye karisirdi... kizamadim cunku oda kendi kaynanasindan onu gormus... guzelikle anlattim yaptiginin dogru olmadigini kizina yapilsa aynisi hosuna gidermi dedim.. oyle oyle anladi. Simdi hc birseye karismaz..

Sizinki fazla extrem bi örnek her dul bu sekilde değil
Benim kv dede dul ve tek oglu ilk baslarda hala aynı evde devam ediyoruz sanırdı gittigimiz yerden ne yapacagımıza kendi karar vermeye calısıyordu ancak hükmü max 1ay sürdü
Eşimle kavgam üstüne annesiyle konusması sonucu ayrı bi ev oldugunu idrak etti
Bicok sey eş kişisinde bitiyor annelerede bu yüzü veren karısmalarına müdahele etmeyenlerde eşlerimiz mesafeyi koyan iki tarafı birbirine düşürmeden bulanda eşlerimiz

1. Evlilim küçük yaşta yaptım anne hemde arkadaş olmuştu bana kv geziyor alışveriş yapıyorduk nişanlıyken evlendim benden ayrı edemedi güya evime yerleşti oğlu ile fıs fıs dedikodu başladı ailemle biri eve gelse şişiryordu yüzünü telefon bile konuşsam kıskançlık dan kıpkırmızı oluyordu ondan sebep hep kendş akraba lar ina gezmeye gidiyorduk ki ben ailemden uzam olayım herşey etti neyse herkes bana ilk önce samimi olma kv mesafe ol dedi bnde biz çok iyiyiz kıskanyorlar bizi die düşündüm herkes imrenirdi gerçek annem sanardılar yani oğlunu kıskançlık vs herşe etti neyse ben dinlemedim kimse salak kafam cahiliim işde şimdi 2. Kv çok iyi ama bn ister istemez samimi olamadım mesafe saygı iyiyiz gerçek den annen gbi samimi olmak sana zarar veriyor

:KK48:
Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.
Öyle düşünme Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın benm kayınvalidem annemden daha iyi desem yeridir ama bendr kayınbabamla anlaşamıyorum sanırım eksik dua ettim:KK48: eşin sana iyi olsun sevsin saysın seni yeter ki bi yerde yorulurlar diye düşünüyorum benm üstelik dört görümcem var olurda yüzüm düşer eşimi üzerim diye dört dönüyorlar etrafımda Allah gönlüne göre versin inşaAllah ☺

Bence bu görgüyle alakalı. Görmüş geçirmiş, aklı basinda insan geçinmenin yollarını arar. Kayinvalidem beni çok sever. Ben de onu severim. O bana baskı yapmaya çalışmaz ben de ona saygı gösteririm hep. Birbirimizi üzmeyiz. İlk izlenim önemli özellikle. Ben hep saygılı yaklaştım o da bana saygı duyar bu yüzden. Ve görgülüdür. Çat kapı gelmez, haddi olmayan şeye karışmaz, benden iş beklemez. O beklemedikce de benim yapasim gelir mesela. Yap dese yapmak istemezdim, bu huyumu da biliyor zaten. Kendi de benim gibi çünkü. Ha uyusmadigimiz konu yok mu? Elbette var. Ama insanları olduğu gibi kabul edersen hayat daha çekilir oluyor.

Back
X