• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu kayınvalide

Kayınpeder malesef seneler önce vefat etmiş kendisine erkek arkadaşım bakıyor kv beni sevicekmi bilmiyorum normalde herkes beni seviyor ama dur bakalım 🙂
Canım benim kayinbabada seneler once vefat etmis,eşim evin hem babasi hem abisi olmuş. 1 gorumcem var. Ben cok memnunum kaynanamdan hic bir yılanlıgı laf sokması olmadı ☺️ hatta yeni tatilden geldi hediyelerle gelmis sağolsun bizi goren herkes masallah diyor kaynanam icinde ne kadar hanım ne kadar asil diyorlar😊 kadın kendi halinde zararsiz ama bazen bos konusuyor ben sinirleniyorum kafama takardım eskiden,sonra kotu niyetle soylemedigini anlıyor insan. Ben az degilim aslinda herseyi tersten anlama huyum var. Demem o ki bazıları cok iyi oluyor. Şans herhalde. Bizimki yalnız ama bize hiç sarmaz😁😁 biz ona sarariz aksine anne gelsene suraya gidiyoruz gelsene bizimle gezelim vs gönlünü hos ediyoruz

Yeri geliyor annenle anlasamazken ; kayinvalidenle anlasamayacagin bişey muhakkak olur Ben birçok konuysa kayinvalideme esimle tamam deyip eşimle bize doğru olan yapıyoruz He deyip geçebilecek yapıda misiniz bu önemli..

Canım benim kayinbabada seneler once vefat etmis,eşim evin hem babasi hem abisi olmuş. 1 gorumcem var. Ben cok memnunum kaynanamdan hic bir yılanlıgı laf sokması olmadı ☺ hatta yeni tatilden geldi hediyelerle gelmis sağolsun bizi goren herkes masallah diyor kaynanam icinde ne kadar hanım ne kadar asil diyorlar😊 kadın kendi halinde zararsiz ama bazen bos konusuyor ben sinirleniyorum kafama takardım eskiden,sonra kotu niyetle soylemedigini anlıyor insan. Ben az degilim aslinda herseyi tersten anlama huyum var. Demem o ki bazıları cok iyi oluyor. Şans herhalde. Bizimki yalnız ama bize hiç sarmaz😁😁 biz ona sarariz aksine anne gelsene suraya gidiyoruz gelsene bizimle gezelim vs gönlünü hos ediyoruz
Ne kadar güzel allah bozmasın🙂

Yeri geliyor annenle anlasamazken ; kayinvalidenle anlasamayacagin bişey muhakkak olur Ben birçok konuysa kayinvalideme esimle tamam deyip eşimle bize doğru olan yapıyoruz He deyip geçebilecek yapıda misiniz bu önemli..
Evet genelde uyumlu biriyim kimseyi kırmam kolay kolay.

Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.

KK kadınlarının bir kısmı gerçekten kayınvalide zulmüne uğruyor, bir kısmı da sırf dert yaratmak için kayınvalidesine sarıyor. Hatta buradaki konulara özenip de kayınvalidesi ile dert yaratanlar, sonra da gelip konu açanlar olduğunu düşünüyorum. Bu kendi kendine sorun yaratanların çoğu iletişimi kullanmayı bilmiyor ya da istemiyor, illa ki kocaları onları tutsun annelerine karşı gelsin, kendileri de yeni ana kraliçe olsun istiyorlar.

Benim kv bana karşı hiç kötü birşey söylemedi bugüne kadar. Yeri gelir oğlunu över savunur, yeri gelir oğluna karşı beni savunur, herkesin içinde beni yüceltir. Bugüne kadar daha kavga etmedik. Eğer istesem kavga çıkarak çok konu bulurdum, her dediğini ters anlayıp kendi kendime kurulurdum ama onu kendi annem gibi düşünüp saygı duyuyorum, o da beni sayıyor.

Kısaca bir insanın çocuğu ile birlikte yaşayacaksınız, dolayısı ile onun karakterine bağlı olarak yaşayacağınız hayat değişiklik gösterir. Önceden tersine çevirebileceğiniz bir süreç değil. Onu kendi anneniz gibi düşünüp öyle davranın, sizi ezmeye çalışırsa müsaade etmeyin, yeterli :)

Cok sukur benim kv. Ile aram iyi. Iyi insan herkese iyidir. Esimi uyarır hep nasihat eder karina yardim et cocuklara bak bilmem ne. İnsanlık hali bazen uymayan seyler oluyor ama hic birbirimize kotu laf etmeyiz esimde idare eder biyle durumlarda. Bizde kpeder sorunlu iyiki o kayinvalidem degil cok degisik narsist bi insan onuda esim karistirtmiyor mudahele ettirmiyor Allahtan. Hic bir iyilik tek tarafli degildir. Kotulukte oyle. Benim ablam cok paralandi cok kosturdu kv si de onu ezip hizmetcisi gibi muamele etmeye basladi. O kadina kotu diyemezsin diyorum ablama hic bir talebi yokken sen kendini begendirmek icin canini cikardin. Yapman gereken guzelim kocanın aklini başından almak onu memnun etmek. Sakin hic bi akrabasi hakkinda laf etme sen kendi sinirini koy onlar sana laf ederse safa yat. Kocani arkana al anlayacagin. Erkekler basit mahluklar cok kafa yormaya gerek yok. Gozune gonlune hitap et bakimli ol tatli dilli ol.

Kayınpeder malesef seneler önce vefat etmiş kendisine erkek arkadaşım bakıyor kv beni sevicekmi bilmiyorum normalde herkes beni seviyor ama dur bakalım 🙂
Bence simdiden Allah yardimcin olsun, kv cok iyi olsa bile ogluna aliskin oldugu icin hep sizinle olacak simdi iyi anlasirsak neden olmasin diyebilirsin ama bir sure sonra kocamla basbasa biraey yapamiyoruz doyecelsin

Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.
Kv bir şekilde alt edilirde görümce den korkun siz.

MEvzu kayınpeder bence de aslında ilgisiz sevmeyen veya kendinde hiç hayat görmeyen bi kayınpeder olursa oğullarına dadanıyorlar

Iki tarafi da dinlemek tabiki önemli. Kayinvalidem de iyi insandır ama iyilik de kişiye göre değişir. Aman oglusum bal oglusum der durur kötü mü? Hayir. Ama bana darlayici geliyor ve bunaliyorum tavırlarından. Daha farklı çok şey var keşke evlenince aileler de araya biraz mesafe koysa yuvalar daha sağlam olur.

Cok sukur benim kv. Ile aram iyi. Iyi insan herkese iyidir. Esimi uyarır hep nasihat eder karina yardim et cocuklara bak bilmem ne. İnsanlık hali bazen uymayan seyler oluyor ama hic birbirimize kotu laf etmeyiz esimde idare eder biyle durumlarda. Bizde kpeder sorunlu iyiki o kayinvalidem degil cok degisik narsist bi insan onuda esim karistirtmiyor mudahele ettirmiyor Allahtan. Hic bir iyilik tek tarafli degildir. Kotulukte oyle. Benim ablam cok paralandi cok kosturdu kv si de onu ezip hizmetcisi gibi muamele etmeye basladi. O kadina kotu diyemezsin diyorum ablama hic bir talebi yokken sen kendini begendirmek icin canini cikardin. Yapman gereken guzelim kocanın aklini başından almak onu memnun etmek. Sakin hic bi akrabasi hakkinda laf etme sen kendi sinirini koy onlar sana laf ederse safa yat. Kocani arkana al anlayacagin. Erkekler basit mahluklar cok kafa yormaya gerek yok. Gozune gonlune hitap et bakimli ol tatli dilli ol.
Teşekkür ederim tavsiyelerinizi aklıma not ettim 😊

Her kv tabi ki bir degil. Ben kaynana derdi yasamiyorum mesela hem alevi-sunni farkimiz var hemde uzak kultur ve istenmeyen bir gelindim. En basinda cizgini kesin bi sekilde koyar ve evlendigin insanda azcik empati yetenegi varsa bayagi deger goruyosun. Sana sormadan kimse adina karar veremiyor. Ve evet maalesef evlilik parayiveren dugunu calar hesabi boru kimdeyse o otturuyor. Uysallikla uyum farkli seyler. Uyum saglicam diye kendinizden odun vermezseniz aileniz oldugunu hissettirirseniz kaybetmemek icin cok ugrasirlar

Söyle derinden bi aaaaahhhhh çekimde anla 😅

Gülümsettiniz beni :) Şimdi elbette iyiside var iyi günler yaşayanda ama siz bdv yi okuyorsanız yani oraya iyi olan bir kayınvalide bile olsa yazılan yaşanan sorun olacaktır.Yazanda bir gelinse tabiki olayı kendi açısından yazacaktır.
Ayrıca kayınvalide aslında kötü değil fakat beklentiniz yüksekse maalesef sorunlar çıkıyor özellikle kendi anne ilişkinizden yola çıkarak ilişki kuruyorsanız.Mutlaka ki gelininde hatası oluyordur zaten nüans orada anneler affediyor ama kayınvalideler :duduk:

Back
X