• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu kayınvalide

Sizinki fazla extrem bi örnek her dul bu sekilde değil
Benim kv dede dul ve tek oglu ilk baslarda hala aynı evde devam ediyoruz sanırdı gittigimiz yerden ne yapacagımıza kendi karar vermeye calısıyordu ancak hükmü max 1ay sürdü
Eşimle kavgam üstüne annesiyle konusması sonucu ayrı bi ev oldugunu idrak etti
Bicok sey eş kişisinde bitiyor annelerede bu yüzü veren karısmalarına müdahele etmeyenlerde eşlerimiz mesafeyi koyan iki tarafı birbirine düşürmeden bulanda eşlerimiz
Tabiki kesinlikle katılıyorum. Benim ex eşim de bunu anlayacak kapasite yoktu. Her şekilde kötü biri değildi sadece anne zaafı vardı. Ben o yüzden onun iyi niyetini kullanan anasına daha çok kızıyorum. Ama ex eşime de kozıyorum o doğru dengeyi kurabilseydi eğer biz şuan böyle olmazdık.

Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.
Bence dünyadaki en uyumlu insanlardan biriyim, saygılıyımdır, hoşgörülüyümdür, kibarımdır ama kayınvalidem beni istememişti. Hala da sevmeyiz birbirimizi, üstelik kendisinin bana iftirası, kötülüğü de oldu. Neden böyle bilmem. Hayatta beni sevmeyen bi kvalidem bir de eltim vardır herhalde

Genelleme yapmak doğru olmaz bu durumda.
Benim kv zamanında kocasının da ailesinin de elinden çok çekmiş. Bana bir zorluk çıkarmadı bu güne kadar.
Üstelik ev bulamadığımız için ilk 8 ay birlikte yaşadık. Arada bir emrivaki, fikir ayrılığı elbette oluyor ama ben saygımı bozmadan karşılık veriyorum. Keşke erken haber verseydin seninle gelirdim ama şimdi mümkün değil diyorum mesela. Eminim ki ben ona böyle durumlarda sert ve saygısız davransam o da yumuşak davranmaz.

Görümcem de aynı şekilde, bir sorunumuz olmadı şimdiye kadar.
Ama şunu da belirtmeliyim ki, kusur ararsan bulursun. Görümcem çok sivri dilli bir insandır ama bana bir lafı olmadı şimdiye kadar o yüzden hiç sorun yaratmadım. Eşimle onun arasında olan hiç bir mevzuya karışmadım.
Kv çocuklar yüzünden ev islerine vs yetişemiyor. Aynı evin içinde Bana bi yerden sonra zor gelmeye başladı. Ben topluyorum, banyo temizliyorum, mutfak dolaplarını siliyorum, kv bi yemek yapıyor her yer yine dağılıyor. Onun evi, onun düzeni diye hiç lafını etmedim, elimden geleni yaptım oturdum.

Not: kendimi övmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılma olmasın 😁 demek istiyorum ki en başta saygı ve mesafe olursa kimse fazla karışamaz birbirine. Ben de saygısız olsam karşılığını aynı şekilde alırım.
Yine de karşındaki insanın karakteri, eşinin ailesi ve senin aranda kurduğu denge çok önemli. Kötü huylu insana ne yapsan boş 🤷🏻‍♀️

Burası bdv olduğu için kimse gelip iyi olanı anlatmıyor. Benim kv dünya tatlısı bi insandır. Ama burda şimdi bunu anlatmam için sebep yok.
Öte yandan kv'ler gelinlere göre sosyal platformlardan çok daha uzaklar yaşları itibari ile. E haliyle burada derdini anlatan kesim çoğunlukla gelinler oluyor. Kv'ler de akraba toplantılarında, komşu sohbetlerinde yerden göğe kadar haklılardır muhtemelen :) Kimse kendini haksızım diye anlatmaz.
Toplumda böyle bi algı da yok değil. İnsanlar kv, görümce, elti, gelin gibi sıfatlar alınca türlü beklentilere, kalıplara giriyorlar. Gelin şöyle yapar, kv böyle yapar gibi binbir türlü saçma sapan dayatmalar. E illa ki çatışmalar oluyor.
Yani iş biraz nasip kısmet, biraz da şans. Siz dünya iyisi de olsanız kv ile anlaşamayabilirsiniz, ya da tam tersi...

Benim kv moduna göre iyi ya da kötüdür.

Sevgi kelebeği olursam(gelelim,gidelim,beraber yiyo içelim, gezelim ama sürekli birlikte) benden iyisi yok ama iste ben de soğuk bir insanım ve yalnızlıktan hoşlanıyorum.
Sabahın köründe ise gidiyorum akşam geliyorum ve bu sosyallige gücüm yok. O nedenle arada atışıyoruz ama genel olarak siteye baktığımda benim kv melek kalır. Karışır eder ama durması gereken yeri bilir,bilmezse de eşim çizgiyi gösterir durdurur.

Genellenebilecek bi konu degil bu.. Iyi insanlara denk gelenler var, yilan yuvasina dusenler var.. Iyilikle yola gelecek insanlar var, melek olsan kusur bulacak insanlar var.. En onemlisi eş; adaletli, dengeli, vicdanlı ve akli basinda biri olmasi..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Bence bu görgüyle alakalı. Görmüş geçirmiş, aklı basinda insan geçinmenin yollarını arar. Kayinvalidem beni çok sever. Ben de onu severim. O bana baskı yapmaya çalışmaz ben de ona saygı gösteririm hep. Birbirimizi üzmeyiz. İlk izlenim önemli özellikle. Ben hep saygılı yaklaştım o da bana saygı duyar bu yüzden. Ve görgülüdür. Çat kapı gelmez, haddi olmayan şeye karışmaz, benden iş beklemez. O beklemedikce de benim yapasim gelir mesela. Yap dese yapmak istemezdim, bu huyumu da biliyor zaten. Kendi de benim gibi çünkü. Ha uyusmadigimiz konu yok mu? Elbette var. Ama insanları olduğu gibi kabul edersen hayat daha çekilir oluyor.
Çok güzel ilişkiniz varmış kayınvalidenizle Allah bozmasın darısı benim başıma 🙂

• Beğen
Reactions: Kuf
Genellenebilecek bi konu degil bu.. Iyi insanlara denk gelenler var, yilan yuvasina dusenler var.. Iyilikle yola gelecek insanlar var, melek olsan kusur bulacak insanlar var.. En onemlisi eş; adaletli, dengeli, vicdanlı ve akli basinda biri olmasi..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..
Amin sagolun :)

Ben de sessiz sakin davrandim evlenirken vs maddi manevi kesinlikle istekte bulunmadik ben ve ailem hep soyle dusunduk bir aile olacagiz zorlanmasinlar dedik ama ne oldu? Kvnin kiz kardesleri dugunden bir gun once bizim evi gezmeye geldiler ben de balkonda evi bulamazlarsa diye esimle bekliyordum. Neden kapida karsilamamisim diye sorun cikarip doldurdular benim kv de asik zaten bacilarina sonra esimin beynini yemis demiski surprise benim gozumden dustu bakis acim degisti ona filan demis yani sacma sapan seylerden dugunu mahfettiler dugunde anneme satasmasi cirkeflik yapmasi, takilari bana taktirmayip kapida kutuya toplatmasi vs butun insanlar fark ettiler o kadar sacma seyler yapti ki her sey icimde kaldi.

Simdiki gelin adayi da icimde kalmasin diyerek her seyi yaptiriyor ama ses cikarmayip ovuyorlar. Nedeni de kizin babasinin cok zengin olmasi.

Ben butun bunlara ragmen ne agiz dalasina girdim ne saygisizlik ettim. Sen olsan boyle bir kvyi icten sever misin? Hem evlat hem gelin ayrimi yapan dogmamis bebegimi bile kizindan olan coculari ile kiyaslayip sizi daha cok sevicem ilkimsiniz diyormus kucuk cocuklara. Bebek icin bir seyler bakiyoruz deyince bile kiz evi yapar kaynanan yapmiyor mu diye kocami yiyen bir tip. Ama kendisi ne anne ne kv ne babanne gorevlerini yapan birisi. Coook seyler var da hangisini yazayim.

Kv ile iyi iliskisi olanlara cok ozeniyorum ben insan iliskilerine cok onem veren biriyim evlenmeden hep derdim ki ben anne kiz olmak isterim kv ile guzel anlasalim ama karsima boyle tipler cikti iste...

Yani bir tarafin ya da bir ailenin iyi olmasi ile olmuyor o isler Allah karsimiza duzgun insanlar cikarsin...

Benim de müstakbel kayınvalidem ağzı var dili yok.ama oğlu öyle bir anne aşığı ki vallahi insanı suistimale zorlar! Yapmayacağı olan da yapar yani bu oğul karşısında. Anası beraber oturmak istemem diyor iki maaşla güzelce geçinirsiniz diyor.oğlu şakayla karışık anamı gezdireyim giydireyim yedireyim yaşatayım bizde kalsın diye hayal kuruyor :halay:
Ben de herkese çabucak ısınan biriyim.Şimdiden düşünüyorum nasıl uygun mesafede davranacağımı.

Ben de sessiz sakin davrandim evlenirken vs maddi manevi kesinlikle istekte bulunmadik ben ve ailem hep soyle dusunduk bir aile olacagiz zorlanmasinlar dedik ama ne oldu? Kvnin kiz kardesleri dugunden bir gun once bizim evi gezmeye geldiler ben de balkonda evi bulamazlarsa diye esimle bekliyordum. Neden kapida karsilamamisim diye sorun cikarip doldurdular benim kv de asik zaten bacilarina sonra esimin beynini yemis demiski surprise benim gozumden dustu bakis acim degisti ona filan demis yani sacma sapan seylerden dugunu mahfettiler dugunde anneme satasmasi cirkeflik yapmasi, takilari bana taktirmayip kapida kutuya toplatmasi vs butun insanlar fark ettiler o kadar sacma seyler yapti ki her sey icimde kaldi.

Simdiki gelin adayi da icimde kalmasin diyerek her seyi yaptiriyor ama ses cikarmayip ovuyorlar. Nedeni de kizin babasinin cok zengin olmasi.

Ben butun bunlara ragmen ne agiz dalasina girdim ne saygisizlik ettim. Sen olsan boyle bir kvyi icten sever misin? Hem evlat hem gelin ayrimi yapan dogmamis bebegimi bile kizindan olan coculari ile kiyaslayip sizi daha cok sevicem ilkimsiniz diyormus kucuk cocuklara. Bebek icin bir seyler bakiyoruz deyince bile kiz evi yapar kaynanan yapmiyor mu diye kocami yiyen bir tip. Ama kendisi ne anne ne kv ne babanne gorevlerini yapan birisi. Coook seyler var da hangisini yazayim.

Kv ile iyi iliskisi olanlara cok ozeniyorum ben insan iliskilerine cok onem veren biriyim evlenmeden hep derdim ki ben anne kiz olmak isterim kv ile guzel anlasalim ama karsima boyle tipler cikti iste...

Yani bir tarafin ya da bir ailenin iyi olmasi ile olmuyor o isler Allah karsimiza duzgun insanlar cikarsin...
Amin inşallah ' tabi ki öyle bir insanı içten sevemem haklısınız .

Benim de müstakbel kayınvalidem ağzı var dili yok.ama oğlu öyle bir anne aşığı ki vallahi insanı suistimale zorlar! Yapmayacağı olan da yapar yani bu oğul karşısında. Anası beraber oturmak istemem diyor iki maaşla güzelce geçinirsiniz diyor.oğlu şakayla karışık anamı gezdireyim giydireyim yedireyim yaşatayım bizde kalsın diye hayal kuruyor :halay:
Ben de herkese çabucak ısınan biriyim.Şimdiden düşünüyorum nasıl uygun mesafede davranacağımı.
Allah yardımcınız olsun inşallah dengeyi kurabilirsiniz 🙂

Amin inşallah hepimizin ..

Öyle haklısınız ki. Ben yaşamadım ama düğün zamanı sorun yaşayan o kadar yakınım oldu ki. Yengemin erkek kardeşi yıllar önce nişanlısını hırpalamıştı, kıza ailesi zorla yüzüğü geri vereceksin dedi doğal olarak. Gizlice devam görüşüp ne yapıp edip tekrar evlenmek istiyoruz dediler. Kızın anneannesi gelip, torunuma 20 burma bilezik takmazsanız kabul etmeyiz dediler, yengemin annesi de gelinimin düğün zamanı doğum günü yakın, 25 olacak ben kendisine 25 tane takacağım diyip kendince ağzının payını vermişti.
Benim kızımı müstakbel kocası dövüyor olsa 250 tane burma bilezik beni ikna etmez. Düğün günü de altınlar yüzünden kavga çıkardılar salonda 🤦🏻‍♀️

Kv nize çocuk konusunda takılmayın. Bırakın görevini yapmasın, karışmaya fırsatı olmaz en azından. Eşiniz sizi anlıyorsa gerisini boş verin.
Benim görümcem kötü niyetli biri değildir ama daha ilk evlendiğim zaman benim kızım bir tane, ilk, onun üstüne kimse gelemez gibi bi laf etti ama lafı bana değildi annesine kızmıştı. Benim yine de zoruma gitti, kimse çocuk yarıştırmıyor, zaten ilk torun o, yaş sırasını değiştirmek gibi sihirli güçlerimiz yok demiştim.
Söylediği şeyin saçma olduğunu fark etti, ben abimin çocuğunu kendi çocuğumdan ayırmam yanlış anlama dedi. Kendisi ben ilk çocuğu doğurmadan bi tane daha doğurdu şimdi diyor ki ben bir daha ilk çocuğum gibi çocuk sevemem diyordum ama bu bir başka 🤷🏻‍♀️ artık ne şekil anlarsan..

Ben kendimi kv ile sorun yaşayacak en son insan olarak görürdüm.. belki de herkes böyle görüyor kendini bilmiyorum..kavga dövüş tartışma olmadı. beni aynı eve gelin almak istediler.. Bizim kültürümüzde hatta köyümüzde bile böyle bir durum yok. O kadar tuhaf gelmişti ki.. bu yüzden gerildik

Şu anda mesafedeyiz ama iyiyiz şükür.. eşimin de hakkaniyetli olmasınin payı büyük.kayınvalide ne yaparsa yapsın siz insaniyetli olursanız eşiniz destek olursa sıkıntı olmaz. Sınırlarınızı baştan net bir şekilde belirleyin.

Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.
Valla evlenmeden önce derdim ki ne var sanki ben iyi olursam onlar da iyi olur. Ben seversem onlar da sever...
Ama hiç de öyle olmuyormuş. Kv olmak genelde fesat dedikoducu arabozucu olmayı gerektiriyor sanırım hele bir de görümce varsa... ( istisnalar mutlaka vardır)

Bu arada şu yanılgıya düşmeyin. Her şeyi alttan almak herkesin suyuna gitmek, kavga çıkmasın diye susmak fedakarlık değildir.. hakkınızı yedirmeyin kimsenin de hakkını yemeyin..

Her şeyi kendiniz yapın beklentiye girmeyin. Kapınızı kapatınca huzurunuz varsa eviniz yuvanız olmuşsa zaten dünyanın en mutlu insan oluyorsunuz

1. Evlilim küçük yaşta yaptım anne hemde arkadaş olmuştu bana kv geziyor alışveriş yapıyorduk nişanlıyken evlendim benden ayrı edemedi güya evime yerleşti oğlu ile fıs fıs dedikodu başladı ailemle biri eve gelse şişiryordu yüzünü telefon bile konuşsam kıskançlık dan kıpkırmızı oluyordu ondan sebep hep kendş akraba lar ina gezmeye gidiyorduk ki ben ailemden uzam olayım herşey etti neyse herkes bana ilk önce samimi olma kv mesafe ol dedi bnde biz çok iyiyiz kıskanyorlar bizi die düşündüm herkes imrenirdi gerçek annem sanardılar yani oğlunu kıskançlık vs herşe etti neyse ben dinlemedim kimse salak kafam cahiliim işde şimdi 2. Kv çok iyi ama bn ister istemez samimi olamadım mesafe saygı iyiyiz gerçek den annen gbi samimi olmak sana zarar veriyor
Mesafeli olmak her zaman daha iyidir.

Back
X