Genelleme yapmak doğru olmaz bu durumda.
Benim kv zamanında kocasının da ailesinin de elinden çok çekmiş. Bana bir zorluk çıkarmadı bu güne kadar.
Üstelik ev bulamadığımız için ilk 8 ay birlikte yaşadık. Arada bir emrivaki, fikir ayrılığı elbette oluyor ama ben saygımı bozmadan karşılık veriyorum. Keşke erken haber verseydin seninle gelirdim ama şimdi mümkün değil diyorum mesela. Eminim ki ben ona böyle durumlarda sert ve saygısız davransam o da yumuşak davranmaz.
Görümcem de aynı şekilde, bir sorunumuz olmadı şimdiye kadar.
Ama şunu da belirtmeliyim ki, kusur ararsan bulursun. Görümcem çok sivri dilli bir insandır ama bana bir lafı olmadı şimdiye kadar o yüzden hiç sorun yaratmadım. Eşimle onun arasında olan hiç bir mevzuya karışmadım.
Kv çocuklar yüzünden ev islerine vs yetişemiyor. Aynı evin içinde Bana bi yerden sonra zor gelmeye başladı. Ben topluyorum, banyo temizliyorum, mutfak dolaplarını siliyorum, kv bi yemek yapıyor her yer yine dağılıyor. Onun evi, onun düzeni diye hiç lafını etmedim, elimden geleni yaptım oturdum.
Not: kendimi övmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılma olmasın

demek istiyorum ki en başta saygı ve mesafe olursa kimse fazla karışamaz birbirine. Ben de saygısız olsam karşılığını aynı şekilde alırım.
Yine de karşındaki insanın karakteri, eşinin ailesi ve senin aranda kurduğu denge çok önemli. Kötü huylu insana ne yapsan boş