- 3 Eylül 2012
- 21.882
- 57.682
- 798
- Konu Sahibi iremcikkkk
-
Ben böyle düşünmüyorum. Üniversite mezunlarının kalitesi zaten bundan 30 yıl önceki lise mezunlarından aşağıda. Doğru düzgün üniversiteye gidemeyen şöyle kendini yetiştirmeyen insanlar işsiz kalıyor. 16 yaşımda polis tacizine uğradım ben sokakta.
Valla eşiniz gibi bir polise denk gelsem mutlu olurum. Ayy derim muhatabim düzgün bir insan derim.ama diyorum ya bu mesleğe gönül verdi eşim, yoksa kpss, yds puanları tavan istediği yere atanabilir, ki onların şube komple böyle o yüzden eğitimsiz, vizyonsuz gibi yakıştırmalar genellemeler biraz yanlış sanki.
Bu mantığa göre, ülkede hiçbir meslek dalını düzgün diye nitelendiremez hale geliriz zaten. Kısacası ülkede adam kalmaz.Bir polis tacizine uğradık tüm polisler tecavüzcü, kaka.
Bir dr sakat bıraktı tüm drlar eğitimsiz, ee kendi kendimizi tedavi edelim madem.
Bir öğretmen sapık çıktı, okulları kapatalım.
Bir Adanalı ağzımıza s.çtı çok afedersiniz tüm Adanalıları yakalım.
Böyle bir mantık mı var yahu?
Anlamadiginiz şey şu;Siz ne mezunusunuz pardon?
Boğaziçi, Odtü mezunu gerizekalı çok tanıdım da ben.
Üniversite adı ile olmuyor eğitim.
Görümcem Diş hekimliğinden yeni mezun oldu benim gözümde zerre değeri yok.
Çünkü ince düşünceden, insanlıktan haberi yok.
İnsanları neye göre sınıflandırıyorsunuz, değer veriyorsunuz hiç ama hiç anlamadım.
Güle güle kullanın güzel kafanızı.
Anlamadiginiz şey şu;
Görümceniz vasifsiz bir diş hekimi olabilir. Ama diş hekimi olanlarda en azından belli bir standart vardir.
ODTÜ mezunu biri konuşmayı bile beceremiyor olabilir. Ama ODTÜnün belli bir kalitesi vardir
Yani kalitesizlik yüzdesi düşüktür bu iki grupta. Görümceniz kaliteye ve akademik nezih görgüye dirençli biri olabilir ama o okullarin bir kalitesi var. Gorumceniz aileden de bişeyleri eksik almış demek ki.
Çok nitelikli biri polis de olabilir. Çok sasiririm ve sevinirim. Ama ortamalasi kötüdür polislerin.
Ortalama nedir bilir misiniz? Insallah anladiniz bu sefer.
Bir polis tacizine uğradık tüm polisler tecavüzcü, kaka.
Bir dr sakat bıraktı tüm drlar eğitimsiz, ee kendi kendimizi tedavi edelim madem.
Bir öğretmen sapık çıktı, okulları kapatalım.
Bir Adanalı ağzımıza s.çtı çok afedersiniz tüm Adanalıları yakalım.
Böyle bir mantık mı var yahu?
Bu mantığa göre, ülkede hiçbir meslek dalını düzgün diye nitelendiremez hale geliriz zaten. Kısacası ülkede adam kalmaz.
İmamlardan bile fenası çıktı yani. Ne yapalım şimdi? Tüm din adamlarını genelleyelim mi?
Ona bakarsak, ilkokul hocam dünyanın en berbat öğretmeni olabilirdi. Ama şimdi ben de öğretmen olacağım inşallah. Eğer bu genellemeyi yapsaydım, nefret ediyor olacaktım hepsinden. Bir de tutturmuşlar, puanı az olan öğretmen oluyor diye. Her öğretmenlik, her üniversitede 200 puanla mı alıyor, aç bak istersen bir. Puanı da geç, tamamen idealist fikirlerle o bölüme gelen var. Yarın senin çocuğunu okutacak o kültürsüz(!) öğretmenler, dua et de bari idealistlere denk gel! Durduk yere kalp kırıyorlar, hayret bir şey ya!
Yok öyle bişey demedm. Polislere kötü demem. O başka konu. Emniyete yakın oturuyoduk. Akşamları koşuya çıkıyodum sporcuydum o zamanlar. emniyetin önünde güvenli diye. Her akşam ayrı nöbetçi oluyodu. Her akşam laf yedim. Neyse daha kuytu yerlerde koşup tecavüze uğramaktansa laf atma iyidir. koşan kız görünce ilgilerini çekiyodu heralde ne biliyim.
İşsiz kalma ile eğitim arasında ilişki var dedim. Şimdi eğitim fakültesinden mezun bir insanın çok eğitimli olduğuna gerçekten inanıyor musunuz? Kalite düştü ne yazık ki. Okullar test sınav odaklı. Kitap okuma anlayışı bile saçmalaştı.Öğrencilere kitap okutup test yapıyolar kitaptan. Test soruları da hazır nette. Diyorum ki 30 yıl önceki lise mezunundan beter durumda üniversite mezunları. Bu polislikten ayrı bir konu. Burda öğretmenim diyip konu açıp de bağlacını bilmiyen 100 kişi gördüm. Lisans mezunun polis olması da bu durumda teşkilatın kalitesini artırmaz. Teşkilatın kalitesi aynıdır bence. Düşen eğitim kalitesinin göstergesidir bu sadece.
Tamamen ego tatmini diyorum. Valla kaç konuda yazdılar, inanmadım, yok öyle değildir dedim ama şimdi katılıyorum.Akıllıya hasret kaldık.
Oyy oyyy..
Bu konuşan, bir kötü örnek için genelleme yapanlar çok kaliteli insanlardır bu arada ben eminim :)
Bu mantığa göre, ülkede hiçbir meslek dalını düzgün diye nitelendiremez hale geliriz zaten. Kısacası ülkede adam kalmaz.
İmamlardan bile fenası çıktı yani. Ne yapalım şimdi? Tüm din adamlarını genelleyelim mi?
Ona bakarsak, ilkokul hocam dünyanın en berbat öğretmeni olabilirdi. Ama şimdi ben de öğretmen olacağım inşallah. Eğer bu genellemeyi yapsaydım, nefret ediyor olacaktım hepsinden. Bir de tutturmuşlar, puanı az olan öğretmen oluyor diye. Her öğretmenlik, her üniversitede 200 puanla mı alıyor, aç bak istersen bir. Puanı da geç, tamamen idealist fikirlerle o bölüme gelen var. Yarın senin çocuğunu okutacak o kültürsüz(!) öğretmenler, dua et de bari idealistlere denk gel! Durduk yere kalp kırıyorlar, hayret bir şey ya!
Senden korkulurUniformayla kalsa iyi be bacim...
Gecen esimle marketteyiz takim elbiseliydi kendisi...
Yaninda karisi yani ben ola ola bi bayan resmen yazdi adama ya...
Nereye gitsek oraya geldi esim ne alsa ayni seylerden aldi vs.
Esimin gozlerini takip ettim kadinin suratina bile bakmadi ...
Bi baksaydi orda ikisinide paralar cikardim herhalde
Ben varken oyle peki yokken
Sen kendi kendine kimle kavga ediyon kızlara deseydin bakmayın diye özgüven yerlerdeArkadaslar 2 yıldır sevgilim var 3e gireceğiz insallah. ailesiyle tanıstım bi babası kaldı o insallah cook ilerde. o da benim annemle tanıstı. kendısı yunus polisi. maşallah yakısıklı da. kızlar hasta gıbı bakıp duruyor. yanı bı gorev oluyo meydana gıdıyolar ınsanlar bakıyor falan bende sınır oluyorum ozellıkle kızlar. bı arkadası anlatmıstı bıkere bı magazaya gıtmıs unıformayla çok güzel karşılamışlar falan ertesi gün sivil gitmiş yüzüne bakan olmamış :) olay bu aslında hem gülünç hem üzücü. nedir bu üniforma sevdası? Çoğunuza gülüyorum biliyor musunuz? Şimdi bi konu açtım ya canım ülkemin bayanları saldırsın hemen ayh evt cnm hrkste snn svglne bakıyo ya .sss sende uniforma sevdalısısın o zaman diyenlerde oldu. Ben sevgilimi forma giymeden önce tanıdım bayanlar orda durun. Erkeğin De kadının da birbirine yiyecek gibi bakması iğrenç saldırmayı birakin. Belli bi yaş aralığı bayanlar seviyor bu tur şeyleri bunu sizde biliyorsunuz.
Yıllar yılı öğretmenler eleştiriliyor, tamam eleştirilsin ama iş hakaret boyutuna varmış. Adam çıkmış diyor ki hepsinin zeka seviyesi, kültür düzeyi aşağıda. Hadi buyrun yani, düpedüz üçüncü kişilere hakaret var burada.Şimdi şöyle birşey var yaşiniz kac bilmiyorum genc oldugunuzu varsayiyorum gerci anne babalardan da dinleriz hep lisedeki ortaokuldaki dangalak ogretmenleri.ben de lise ortaokul donemimde karsilastigim ve cevreden.hep.duydugum kisiligi bozuk terbiyesiz kalitesiz kultursuz ogretmenler cogunluktaydi ben uc okul okudum lisede cok sevdigim bikac tane olmustur onun disindakiler hep alt kaliteydi.ogretmenligin hakkini veren.az olmustur yani.
yani.demem o ki genelleme yapariz ama insan her yeni durumda (yeni ogretmende) sifirdan baslar oyle bi mantik yok yani nefret ederdik falan.
soyle bir dusununce kim isini duzgun yapiyor ki veya bu milletin onore edilecek kac tane yonu var ki meslek gruplarini calisanlari onore edicez bir de.kac kisi kendini gelistirmek.icin birseyler yapiyor? al iste her gun konu aciliyor fesat kaynana yalanci sevgili terbiyesiz gorumce sapik baba gibi gibi gibi...yani her meslekten her yaştan her statuden insan var evet insani ozellikleri yerinde.olmayan biz de gidip bir muhasebeciyi elestirmeyiz bir ogretmen polis doktor kadar ve hatta imam
neden cunku bu insanlar hayatimizin gobeginde en dort dortluk olmasi gereken kisiler. burda da.konu yunus oldugu icin polisi elestiriyor veya savunuyoruz oyle yaparsak boyle yaparsK diye birsey yok gercekler.bunlar bu ulkenin gercekleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?