Nedir bu patronlardan çektiğimiz ?...

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.705
448
sıktılar ama artık ha
bıktım
alıp çantamı gidesim geliyor!!!
bizim patron çok cimri yaaa, bi sekreter almak istemiyor, bir temizlikçi almak istemiyor, bir çaycı almak istemiyor her işi bana yaptırmaya çalışıyor.
burda ayak işlerini yapan elemanlar var, oturuyorduk patron bana diyorki, carrie mutfak çok pis, tuvalette çok pis, neden temizlemiyorsunuz?
anca o kadarı geliyor elimizden dedim, piste kullanmıyoruz ha, ama herhalde kendisi hergün benim wc yi silmemi bekliyor galiba
banane mutfaktan yaaa, banane wc den! ben bu iş içinmi geldim buraya??? benden çay istiyor götürüyorum, bişi demiyorum, şimdi wc ide mi ben temizlicem???
normalde bu işleri yapan elemanı aradım, ki oda normalde depocu, gelebilirmisin, patron böle böle dedi diyorum, işim var şu anda dedi.
aldım elime paspası ben başladım
ama o kadar sinirlendim ki telefonlara bile bakmadım, şimdide patron bana diyoki telefonların çalıyodu niye bakmadım
nasıl bakacam dedim, ellerim pisti, çamaşır suyu vardı elimde! sularda buz gibi, sıcak su akmıyor musluklardan, çünkü şofben taktırmak istemiyor! ellerim mosmor oldu
sinirimde cabası!
şimdide iş bittikten sonra depocu aşağıda geldi kendine iş çıkarıyor mutfakta, kendisi yapmış gibi herşeyi
çatlıycam yaaaa
ama kafaya koydum, bu sene kesin geçiş yapacam, kendi mesleğime.
yurtdışında hukuk okudum, denkliği almadan avukatlık yapamıyorum ama yetti gayriii yarından itibaren YÖK te işlemleri başlatıyorum
bu arada şu ana kadar denklik almış arkadaşlar varmı aranızda?
bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz?

Son düzenleme:
mrb cnm,sinirlenme bak ne güzel gül gibi mesleğin var,yarından tezi yok başlarsın işlemlere.sonra da rahat edersin. bu patron milletinin hepsi böyle.onca iş yaparsın yaranamazsın,hep daha fazlasını isterler,bin kere yaparsın bir kere yapmazsın o gözlerine batar. en ufacık birşeyde tüm yaptıkların emeklerin silinir gider, iş hayatı hep böyle canım malesef

ama bıktım gerçekten
2 yıldan fazla burda çalışıyorum sigorta yapmıyor bana
öğlen yemek vermiyor
yol parası vermiyor
verdiği kuru maaş, onuda burnumdan getirmeye çalışıyor
bunları yapmasının sebebide, sırf üniversiteyi yurtdışında okudum diye
bu işyerinde tek yabancı dili olan benim ( 5 tane yabancı dilim var), tek üniversite mezunu olan benim (her ne kadarda yurt dışında okumuşdam bile), beni ezmeye çalışıyolar ya
ilk okul mezunları karşıma dikiliyor, diğer bütün elemanlar patronun yakınları ve akrabaları.
kül kedisi gibi oldum burda

yüksek öğretim kurumuyla görüştüm
gereken evrakları hazırla ( diploma, ders notlarını ve saatlerini gösterir belgeler, falan) elden veya postaneyle bize gönder dediler.
sanırım anayasa hukuku ve türk hukuk tarihi ne tekrardan derslere girecem, sonra denkliği verecekler.

Son düzenleme:
Peki şu an orada ne iş yapıyorsun?

ithalat-ihracat sorumlusuyum normalde
ama her işi yapıyorum burda
ama yurtiçi mal stoklarınıda ben denetliyorum, mağazalara sevklerini ben yapıyorum, sayımları falan, giriş çıkışları, fiyatlandırmaları
telefonlara ben bakıyorum, müşterilerin şikayetlerinede ben bakıyorum
bütün mailleri ben açıyorum
çay servisi, misafirleri karşılama
adam ne sekreter almak istiyor, ne temizlikçi nede çaycı
mağazalarda çalışanlara maaş + sigorta + prim + yol + yemek falan veriyor
keşke tezgahtar olsaydım ya onlar benden daha karlı

evet...ve bugünde temizlik yaptım mutfakla banyoda, o kalmıştı yapmadığım

Son düzenleme:

Sigorta nasıl yapmaz yaa. Öyle bir seçeneği yok ki carrie, haklayalım senin patronu

Sigorta nasıl yapmaz yaa. Öyle bir seçeneği yok ki carrie, haklayalım senin patronu

ben haklıycam zaten onu az kaldı
zaten konuşmuyorum artık onunla, yüzüne bile bakmıyorum
çıkatıp atsın beni!
nedir bu yaa
ne günlere kaldık!...

ben haklıycam zaten onu az kaldı
zaten konuşmuyorum artık onunla, yüzüne bile bakmıyorum
çıkatıp atsın beni!
nedir bu yaa
ne günlere kaldık!...

2 yıllık tazminatını almadan sakın cıkma. Eğer vermez ise şikayet etmekle tehdit et

sigortam yokki.......ne tazminatı
anca çalışma kurumuna yaparsam şikayeti belki olur
ama bende suçlu durumuna düşmeyecem mi, sonuçta çalıştıran kadar çalışanda suçlu...

sizin gibi hukuk okumuş biri 2 yıldır sigortasız çalıssırsa vay halimze ..insan hakkını aramazmı 5 dil biliyorsunuz birde bulunduğunuz ilde iş imkanı yokmu _? .. üzüldüm sizin adınıza burada baya dişli yorumlar yapıyordunuz iş hayatınızda biraz dişli olup hakkınızı alabilseymişsiniz

Carrie, sitedeki yorumlarından ben senin çok güçlü ve akıllı bir insan olduğunu anlamıştım ne olur beni yanıltma lütfen.

Senin gibi 5 dil bilen bir insanı pek çok şirket arayıpta bulamıyor sen ne diye o şirkette bunca haksızlığa katlanıyorsun anlamıyorum. Herşeyden önce şu denkliğini almaya uğraş, ardından da daha şartlarda çalışabileceğin bir iş bak ve kendini harcama lüften.

Bu arada sgk ya bir dilekçe yaz durumu anlat. Şirkete müfettiş gönderiyorlar, ne var ne yok ortaya çıkartıyorlar. Benim bir tanıdığım 3 yıl sigorstasız çalıştı, şikayet etti, avukat tuttu dava açtı, patron önce elinden geleni ardına koyma dedi ama baktı iş aleyhine sonuçlanacak tanıdığımı arayarak anlaşmaya çalıştı bizimki anlaşmadı ve mahkemeyi kazandı, gerçi şu anda dosya yargıtayda 3 yıl oldu hala hakkını alamadı ama olsun alır elbette.

sigortam yokki.......ne tazminatı
anca çalışma kurumuna yaparsam şikayeti belki olur
ama bende suçlu durumuna düşmeyecem mi, sonuçta çalıştıran kadar çalışanda suçlu...

Bu bir adi suç deil ki, senin ne sucun var? Belki mobing uyguladı sesin cıkmasın diye?

Bir dilekçe işi çözer

Yerinde olsam o müesseyi hemen ama hemen şikayet ederdim.
2 yıldır ne demeye buna tahammül gösterdin?
Parayı geçtim pek çok şey için sigorta gerekli...
Ödesin cezayı aklı belki başına gelir.

eğer türkiyede okumuş olsaydım işler bambaşka olurdu

sen benim gerçek hayatta nasıl olduğumu bilmiyorsun
ben hakkımı alamam, alamıyorumda bu şartlarda çünkü beni engelleyen çok şey var
benim hem diplomam geçeri değil hemde vatandaşlığım yok
o yüzden elim kolum bağlı. hiçbirşey yapamıyorum, en azından şu anda. ama bi kaç güne kalmaz vatandaşlığımı alacam, YÖK ede başvurumu yapacam.

ama allaha çok şükür hiç kimseye muhtaç değilim, bu halimle bile, o yüzden sözlerine dikkat et
anladım ben seni, beni küçük düşürmeye çalışıyorsun ama seninle ve senin gibilerle uğraşacak vaktim yok

akıllı mı zannediyordun
tövbe tövbe....

neyse

evet işte,
mükemmel türkiye

bütün gelen ruslar, moldavyalılar, vs elini kolunu sallaya sallaya vatandaş oluyorlar, sigorta sahibi oluyorlar
ama öz be öz türk olanlar böyle uğraşıyor!
ne kadar mükemmel bir ülke değilmi?

sizde canımı sıkmayın benim
zaten yeteri kadar sıkkın

Üniversite mezunu olup hele ki mesleğin de iyiyse ama mecburiyetten başka bir işte çalışıyorsan canım malesef adamı böyle ezmeye çalışıyorlar..
bir kadrolu öğretmen bile ücretli çalışan öğretmeni ezmeye çalışıyorsa demek ki her yerde böyle.
umarım allah gönlüne göre verir,arkadaşların dediği gibi de şikayet etmenin bir yolu vardır,bence 2 senelik emeğini orada bırakma.

canım sen hangi ildesin başka işmi yok allah aşkına

istanbuldayım ama başka iş bulamadım
türk vatandaşı olmadığım için almak istemediler çünkü yabancı vatandaşlar için ssk ücreti daha fazlaymış anladığım kadarıyla ve çalışma bakanlığı biraz zor veriyormuş çalışma iznini

5 dil biliyorsun, yurtdısında okudun ve hala oranın kahrını mı cekiyorsun...

seni heryerin havada kapması lazım değil mi?

cok sasırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…