Üniversite mezunu olup hele ki mesleğin de iyiyse ama mecburiyetten başka bir işte çalışıyorsan canım malesef adamı böyle ezmeye çalışıyorlar..
bir kadrolu öğretmen bile ücretli çalışan öğretmeni ezmeye çalışıyorsa demek ki her yerde böyle.
umarım allah gönlüne göre verir,arkadaşların dediği gibi de şikayet etmenin bir yolu vardır,bence 2 senelik emeğini orada bırakma.
5 dil biliyorsun, yurtdısında okudun ve hala oranın kahrını mı cekiyorsun...
seni heryerin havada kapması lazım değil mi?
cok sasırdım
doğrusu ben de şaşırdım,5 dil bilip iş bulamamak garip geldi ama teknik olrak mümkün galiba5 dil biliyorsun, yurtdısında okudun ve hala oranın kahrını mı cekiyorsun...
seni heryerin havada kapması lazım değil mi?
cok sasırdım
eğer türkiyede okumuş olsaydım işler bambaşka olurdu
sen benim gerçek hayatta nasıl olduğumu bilmiyorsun
ben hakkımı alamam, alamıyorumda bu şartlarda çünkü beni engelleyen çok şey var
benim hem diplomam geçeri değil hemde vatandaşlığım yok
o yüzden elim kolum bağlı. hiçbirşey yapamıyorum, en azından şu anda. ama bi kaç güne kalmaz vatandaşlığımı alacam, YÖK ede başvurumu yapacam.
ama allaha çok şükür hiç kimseye muhtaç değilim, bu halimle bile, o yüzden sözlerine dikkat et
anladım ben seni, beni küçük düşürmeye çalışıyorsun ama seninle ve senin gibilerle uğraşacak vaktim yok
canım özelden mesaj atıyorum sana
ne oluyor ne bu tavır anlamdım seni küçümseyecek ne yazdım ben _? hayret bişey sözlerine dikkat edicekmişim hukuk okumuş bayansın işin olmadığı halde her işi sana yüklemişler sana akıllı ol dedik kötü birşeymi dedik . diplomanın gecerli olmaması wc temizleyip kendini ezdirmen anlamına geliyor_?5 dil biliyorsan evinde ceviride yapabilirsin yanlışmıyım .. hoş zaten muhtac değilmişsiz .. durduk yee sinirimi zıplattın carrie .. ben seni yazdıklarından tanıyorum .. nasıl biri olduğunu yazdıklarınıdan yola cıkarak yorum yaptım demekki normal hayatta farklı birisin ....benim ve benim gibilerle uğrasamazmış hayret yaa
Aslında şu vatandaşlık işini ve diploma işini bir hallederseniz o zaman sizi el üstünde tutarlar. Hiç moralinizi bozmayın. 5 dil biliyorsunuz ve en güzeli yurtdışında okumuşsunuz. Elit tabakadansınız sadece sizi sınırlayan bazı durumlar olmuş bunları hallederseniz her şey düzelir hiç canınızı sıkmayın size tuvaleti gösterenlere güzel bi cevap vermiş olursunuz.
ALLAH yardımcın olsun carrie'cim ben de mali muşavir olmaya karar verdim..beni ezmelerine daha fazla katlanamıyorum iş alanında :)
Carrie soru özel mi kaçar diye tereddüt ettim ama merak ediyorum,cevap vermek istemezsen saygı duyarım
Tc vatandaşı değilim diyorsun,Türksün ama yurt dışında mı doğdun büyüdün öyle bile olsa çift vatandaşlık fln oluyor ben durumunu anlayamadım.ya da bugüne kdr bu senin için sorun olmadı mı? çünkü vatandaşlığa geçmek de kolay bişi değil.belli bir süreTürkiye de ikamet ediyor olman gerekiyor bildiğim kadarıyla.
ben küçükken ilgilenmemiş ailem bu konuyla işte, düşünmemişler ilerde belkş türkiyeye dönüş yaparız diye.
ben orda doğdum ve oranın vatandaşıyım, otomatik türk vatandaşı olmuyorsun zaten, yurtdışında doğduğunda.
18 yaşından önce annemle babam müracat etseydi o zaman alabilirdim vatandaşlığı ama yapmamışlar işte
daha doğrusu aklımızda hiç dönmek yoktu o yüzden fazla üstüne düşmediler bu konunun
şimdi ise 18 yaşından büyük olduğum için normal yabancılar gibi bavrumu yaptım
2 sene ikamet ettikten sonra türk asıllı yabancılar vatandaşlık için başvuru yapabiliyorlar ve ben zaten resmi olarak ikamet ediyorum şu anda, yani bir sorun yok.
eğer türk asıllı olmasaydım 5 sene ikamet etmem gerekirdi, veya evlilik nedeniyle 3 sene üstüne başvuru yapabilirdim.
anladım canım,mana ile bir konu hakkında daha bilgim olmuş oldu
hadi bakalım başvuruların hayırlısı ile sonuç versin çünkü çalışma durumun katlanılacak gibi değil,e bunun sonu da yok başka bir iş bulsan yine aynı sorunlarla karşı karşıya kalıcaksın.
Carrie canım umarım en kısa zamanda denklik belgeni alır ve layık olduğun mevkide senin gibi iş güç sahibi insanlarla muhatap olursun canım, özel sektör herdaim elemanını alakasız işlerde kullanmayı pek sever seni anlayabiliyorum
Nasıl isterim bir bilsen ama el mahkum mali muşavirlik stajını yaptıgımda bile özel şirkete muhtacımişimiz çok zor çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?