Nedir bu yaş muhabbeti ve evlilik konusu

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
3.054
1.735
333
Sakarya
Kizlar merhaba herkese ya nedir bu yaş muhabbeti ve evlilik konusu anlamıyorum artik bu konu yüzünden kendimi eve hapsedesim var yasim 28 ve artik istisnasiz herkes bunun içinde güya okumuş cahil değildir diye nitelendirdiğimiz öğrtmeninden tutunda doktoruna kadar herkes bana ve cevremde benim yasitlarima ayni muhabbeti yapiyor 30 a kadar evlendik evlendik yoksa olmazmis bugün artik birkaç kisiyle muhabbetimizde ablaa 30 oldu mu yas demesiyle iyice koptum sanirim çok üzülüyorum bu duruma ve bu durumla nasil başa cikilir artik bilmiyorum

Tercihen evlenmeyi düşünmüyorsanız o bana da garip geliyor açıkcası. Yaş ilerledikçe özellikle. Ama bu tamamen karşınıza evlenicek kadar etkileniceğiniz birinin çıkmamış olmasındansa hiç dert etmeyin. Bazı meseleler tamamen kısmettir ki evlilik aşıkken bile zor gelebiliyorken, o sorumluluğun altına evlenmiş olmak için evlenerek hiçççç girilmez.

İnsanların konuşmasına mı üzülüyorsunuz, evlenemediğinize mi?

karta kaçmış gözüyle baktıkları için. hem bir kere onlar ne karışıyormuş Allahın işine... bana bu durumlar biraz şirk gibi geliyor. nereden biliyorlarmış rabbimin yazdığı çizgiyi de böyle fütursuzca konuşurlar anlamam. benimde bir teyzem var bana iki yıldır söylenir hep 24 yaşındayım şuan. bende tek bir şey söylüyorum baba parası yicem diyorum. artık bişey demiyor iki de bir aynı lafı duymaktan o da bıktı galiba.

Eğer insanların laf söylemesini dert ediyorsanız en yakınınız bile olsa "sana ne kardeşim?" deyip geçeceksiniz.

Eğer evlenmemiş olmayı dert ediyorsanız kafanızı bu konuya sabitlemeyeceksiniz. Sizi mutlu eden, keyif veren ne varsa hayatınızı onunla dolduracaksınız.

20'li yaşlarda evlenenlerin hepsi mutlu, huzurlu, o yüzden 30 olmadan mutlaka evlen baskısı var. Yoksa o tren kaçar. Zaten önemli olan aşkı bulana kadar beklemek değil, yeter ki ve mutlaka evlenmek. Te allam ya... Takmayın böyle şeyleri. 40'ında aşık olup evlenen, şimdi bebeğini kucağına almak için gün sayan arkadaşım var. Bu işin kuralı, kalıbı yok. Siz hayattan ne istiyorsunuz, hayat size neler veriyor, hayatın verdikleriyle ne yapmak istiyorsunuz, önemli olan sadece bunlar. Kendi hayatıyla tatmin olamayan insanlar da ancak gelir sizin hayatınızı böyle kurcalarlar işte.

Sen bakma ona, rahatını kıskanıyor galiba...Verdiğin cevap süper
İnsanın kendi ailesi gibi var mı ya.
Kim anan baban kadar kıymet bilir, değer verir...
Bence 26 dan öncesi çok erken.

İnsanlar, insanlarımız, evliliği bir araç değil amaç olarak gördükleri için evlende nasıl ve kimle evlenirsen evlen kafasındalar genel olarak. Kendi ezik taraflarını bastırmak için onu bunu huzursuz etmeye çalışırlar. Oyunlarına gelme. Belli ki o kişi senin daha karşına çıkmamış, çıksa evlenirdin herhalde yahu. Millete ne.. Allah hayırlı zamanda hayırlı olanla nasip etsin.

Ben de geç evlendim. Hep gezdim, tozdum, gitmediğim yerlere gittim, konserler, sosyal etkinlikler, ne kadar güzel yaptım. Öyle densizler bana da hep sorardı ve gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Sonra çok fena aşık oldum. Evlendim 2 de bebeğim var. Ne oldu bişey mi kaybettim? Hayata doydum ve böyle olunca evlililiğiniz de süper oluyor.

27 de evlendım cok erken gelıyor bana şimdi . Şu anki aklım olda 30 ve üstü evlenırdım. Özgürlük harıka bı şey ve tek kendımden sorumlu olmak harıkaydı ha bende gezdim ama 27 gene de erken miş benım ıcın su an anlıyorum ve ınsna hazır olmalı evlılıgeeeee cok onemlı . Ama kum ne derse desın geç evlenınce alışmak ve kabullenmek bırbrımızı zor oluyor herkesin kendı kuralı oluyor kendı dusuncesı tabusu vs yıkması orta yolu bulmak ınanın zorlaşıyor geç evlenınce ve kımse demesın kı su cokk Mutlu . Hayır herkes dılarda Mutlu gözükür evın içimi kimse yansıtmaz zzzzz

Sonsuza kadar bekar da kalınmıyor çünkü artık bı Zaman sonra baba evınde prense Te olmuyosun ama işin varsa çalışırsın daha rahat olur bekarlık gnda zor yanı var evlılıgınde

Bunlar kısmet işi. Kısmetin ne zaman çıkacağı belli olmaz. 30lu yaşlarında bekar kişilere evliliği bu kadar kakmanın bir alemi yok.
Ama bu sorular bitmiyor. Evlensende çocuk yapsanda illa soracak takacak sey buluyorlar merak etmeyin.

Ancak kalkip ben 35te evlendim çok erken triplerinide sacma sapan buluyorum. 50 yaş mı normal evlilik yaşı oldu artık yani? Millet 35-40ta menapoza bile giriyor. Bu kadarda sacma sapan konuşmayın yani moral olucam diye.

Ben
haklısın bacım 27 de evlendım gene bı nebze erken dıyebılırım :) ama kadın 32 mi dedı erken kırk olmuş nerdeyse saçmalıydılar bazen

Nedir yani evlilik belli bi yaşa gelince yapılması zorunlu olan bi kural mı? Bi an önce evleniyim de kimse evde kaldı demesin diye mi evlenmeli insan? Boşver takma kimseyi, hayatını birlikte yaşamak istediğin biri çıktığında karşına zaten olur hepsi yaşın falan önemi kalmaz hem kısmet bu işler onun bunun lafıyla olucak bişey mi ya evlilik, ah bu insanlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…