Nedir bu yaş muhabbeti ve evlilik konusu

32 yaşındaki bir genç kıza 40 a az kalmış menopoza gireceksin gibisinden yazan sizsiniz kusura bakmayın.

Sırf çevrenin baskısından kurtulmak için evlenmeyin. Bir ömür geçireceksiniz elbette gönlünüze göre olmalı.
Hep ben hayatımı yaşarım hayatımı kolaylaştıracak, beraber vakit geçirmekten keyif alacağım birisi olursa o zaman evlenirim derdim. Öyle de oldu çok şükür. Böyle baskılar yüzünden gencecik kızlar hiç olmayacak öküzlerle evleniyorlar.

Bebek sahibi olmaya da 4 sene sonra karar verdim. Bu süreçte eşime bunun çocuğu olmuyorsa boşa bile diyen oldu. Ben de ortamdayım bu arada. İnsanlar ve onların saçmalamaları bitmez. He he deyip geçiyorum çoğunlukla. Önce kendinizi iyice tanıyın, neler olmazsa olmazlarınız belirleyin. Sonra evlilik.

Takmayacaksin. Biz evliyiz bize de cocuk ne zaman, is buldun mu sorulari geliyor. Hatta sanki benim evimi kendi geçindiriyormuşcasina iş begenmemekle itham edenler de cabasi yani insanlarin agzi torba degil ki büzesin atasozunu buradan o kisilere hediye ediyorum

Bende evlenmedim , hiç düşünmedim , beyaz gelinlik hayalim olmadı . İsteyenlerim vardı ama istemedim evlenmek . Üzülmüyorum verdiğim her kararı doğru olarak görüyorum hala . Sonuçta evlenmek anlaşmaktır . Anlaşabileceğin birisi ile hayatı devam ettirmektir önemli olan . Anlaşamadığın aynı dili konuşmadığın , aynı duyguyu paylaşamadığın bir insanla çevre baskısı yüzünden evlensen ne değişecek . Sen mutsuz olacaksın belki çocukların mutsuz olacak . Belki hergün gelip buraya konu açacaksın .

O konuşanlar hiç susmuyor ki.. Evlensen çocuk ne zaman? Çocuk oldu ikinci ne zaman? Ben 30 da evlendim hemde en umutsuz olduğum Zamanda yıllardır komşu sayılacak yakınlıkta ama hiç görmediğim biri nasibimmiş. Bekarken sıkça geyiğini yapardım belki siz de aşık olacağınız adamla yolda karşılaşıyor ama birbirinizi farketmiyorsunuzdur? Canınızı sıkan bu konuşmaları kim yaparsa yapsın tersleyin bi kere bi daha cesaret edemezler.

30 da evlendim, aşık olarak.
Kimseye kulak asma sanki o söyleyenler çoook Mutlu da, seni mi geriyorlar bir de.

Ya cnm boşver sene gençliğinin tadını çıkar kusmet kadar otesi.niye evlenemiyorum diye hayatı şehir etme.30 yasa yaklaşmanın verdiği bir stres ama inan 30 dan sonra ne yaş umurunda ne başka şey.35 im ve en huzurlu zamanlarını yasiyorum.28 de evlendim 6 yıl çocuk savaşı verdik eşimle kızımız bir yaşında.demem oki evlilik elalem in ağzını kapatmak için alınacak bir karar değil.inşallah hayırlı bir insanla evlenir mutlu olursun zehir etme hayatı kendine kısmet bu işler...

22 yaşındayım ve şuan işsizim birkaç konudan ötürü ve bana bile ikide bir aynı baskı yapılıyor! İnanın bunaldım. Ne evlenmesi diyorum, turşu kurma muhabbeti-evde kalma muhabbeti açılıyor hemen, 22'yim sadece ya!

Ama yavaş yavaş tepki göstermeye de başladım. Açmayın şu konuları diyorum ve genelde kapatıyorlar hemen. Evdeyim diye de evliliğe açık mı oluyorsam yani? Hiç düşünmediğim bir şey. Takmayın!

32 yasindayim ve bekarim. Kendi verdigim bir karar veya illa su yastan sonra olur gibi bir durum degil benimkisi. Kismet olmadi. Fakat su an dusundugumde sanirim evli olmayisim daha iyi. 2 yil once kardesimi kaybettim, bu sebeple toparlanmam zor oldu. Okulumu kardesimin vefaati ve ailevi sebeplerle yarim birakmistim. Son 2 yilda okuluma odaklandim ve bu yil uni diplomami aldim. Bir isim var ama ins daha iyi bir ise girebilecek durumdayim artik diplomam sayesinde.

Evli olsaydim hele de cocugum olsaydi diplomami alabilir miydim bilmiyorum. Ayni sekilde kizkardesim okulunu cocuk olunca evlenince bitiremedi. Yapan var tabiki de zor yani ve ben cok zorlanirdim. Diger kizkardesimle bu persembe 1 haftaligina tatile gidiyorum insallah. Evlilikti sevgiliydi sorumlulugum yok ve hic olmadigim kadar ozgur ve mutlu hissediyorum kendimi. Tatilden donuste de ehliyetime baslayacagim.

Evet evli olmus olmak vardi ama o konuda takilip kalacak bir insan degilim. Evet bende zamaninda uzuldun bir bir kardeslerim evlenirken ama su an onlar kocalarinin parasina muhtaclar ben ise kendim calisip kazaniyorum. Is yerinde seviyeme uygun hir pozisyonda calisabilecegim ve umut doluyum. Evli degilim evet ne yapayim öleyim mi?

Hayatimin tadina bakiyorum, en onemlisi ozgurum, kimseye hesap vermek zorunda degilim ve kendime bircok hedef belirledim. Siz bence hayata bakis acisinizi degistirin.

Ben hepinize ayri ayri teşekkür ediyorum telefonun sıkıntılı birazda tek tek yazamadim bu sizlerinde dediği gibi bizim dememizle olmuyo gerçekten umarim ama artik nasibim varsa cikar kisa zamanda çünkü çok bunaliyo insan zaten şuan evlenmememin sebebi gercekten içime sinen biri olmadigi için o doğru kişi cikmali

İşte...evliliği evlendi denilmesi için size statü kazandırması için değilde sizin için doğru olan bir yastığa bir omur koyabileceginiz birisiyle yapmalısınız inaninki evlilik çok zor bir müessese hem ruhsal hem fiziksel yönden hazır olmalısınız bakın bu forumdaki insanların derdine hep evlilikleriyle sorun yaşayanlar yazıyor....bende iki kez evliliğin eşiğinden döndüm iki kez nisan attım..,.35_yaşındayım umudum varmı hayır pek kalmadı ....ama yinede RAbbim herkesin güzel insanlarla karşılaştırsin

İnsanlar beni de bunaltmisti sizin gibi. Boşanmış çocuklu adamlarla filan tanistirmaya çalışıyorlardı evde kalmayayim diye. Ben hiç evlenmemiş ve cocugu olmayan biri olarak kendim gibi biriyle evlenecegim ve mutlaka aşk evliliği yapacağım diyordum. Sen bu kafayla 50 yasinda hala aşk der oturursun bir kosede diyorlardı.
35 yasinda evlendim. Esim benden iki yaş kucuk gayet dikkat cekici bir adam ve turkiyenin önde gelen ünv.de eğitim almış biri. İstedgim gibi aşk evliliği yaptım, ha kocam az biraz odun, oyle cok romantik filan degil, mantık evliliği yapmış olsaydım büyük ihtimalle bosardim onu ama odunlugu bile çok batmiyor sevince. Daha 7 sene ondesin benm evlendigim yastan. Çıkar karsina içine sinecek biri, sallama insanların ne dediğini...

Adettendir sorulur :)
Ben bile 25 den sonra basliyorum sormaya. Ama beni ilgilendirdiginden degil adetten diye :)
Takılmayın bence gayette aradiginizi buluyor evleniyor mutlu oluyosunuz.

Tamam Nasıl istersenız

Halt etmiş onlar.
Toplumun kadına yüklediği 'evinin kadını, çocuklarının anası' imajı yıkılalı çeyrek asır oldu ama anlayana...
Ha ben 26 yaşımda evlendim, şuan 28 yaşımdayım.
Benim için çok erkenmiş, keşke 30u görseymişim diyorum.
Mutsuz bir evliliğim, ilgisiz bir eşim yok, hayatımda her şey binlerce kez şükredecek kadar iyi durumda fakat...
Ben daha kendimi ergin hissedemiyorum, mesele bu.
Kariyerimi, benliğimi oturtmadan yaptığım aşk dolu evlilik, beni bile zaman zaman boğuyorsa; gerçekten aksini söyleyenleri sığ olarak görüyorum.
Hiç saçma sapan sözlere kulak asmayın, güzel güzel hayatınızı yaşayın.
Koca 50 yaşında da bulunuyor ama gençliğinizdeki enerji ve duygudurum heyecanları bir daha geri gelmiyor.

Bende 30 u görmek isterdim bazı nedenlerden dolayı . Bekarlık bır daha gerı gelmıyor ama cok cok geç evlenmeğe gerek yok ıyı uygun bırı olunca evlen gıtsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…