- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Özgürlüğünü yaşa bence deBen de tiksinmeye basladim artik sanirim en iyisi bekar kalmak,sevgililige bile tahammulum yok
Bi kere evlendim bi daha gozum,g.tum yemiyor aynen boyle kafan cok rahatÖzgürlüğünü yaşa bence de
Evli biri degilim ama cevremden gordugum kadariyla cinsellik ve kirgjnlık dışında diger tum konularda erkeklerim dogasında odunluk var yani cicektir ilgidir alakadir bu gibi ssyleri yapani bile zoraki yapiyor gibime gsldiKızlar şu forumdaki açılan başlıklara bakar mısınz çoğu kadın eşinin /sevgilisinin ilgisizliğinden şikayetçi veyahut evlenince/nişanlanınca değişip bi havalara girdiğinden..
Ya benim eş te dahil n'oluyo bunlara ben anlamıyorum o yüzüğü takınca niye bukadar bi nazlar bi havalar bi alınganlık küslük !
Ya burda da okuyorum kendim de yaşıyorum biz kadınlar haklı dahi olsak bunlar ayağına gidelim istiyor ne zaman tartışma olsa kadın alttan alacakmış kadın susacakmış oldu! Biz insan değiliz ya taştan duvardanız ya..
Yani kızlar şakın fazla taviz vermeyin
Haksızlarsa asla alttan almayın sabredin bekleyin
Ailesiyle bir sorununuz varsa susmayı tercih edin yoksa haksız siz olursunuz
Yüzüğü atmışsa veya evden gitmişse veya aldatmışsa bırakın ne hali varsa görsün yeter ya
Yani beklenti dediklerimiz öyle imkansız veya ağır seyler değil ki kadınlar küçük şeylerle mutlu olurlar yanı evlenince bi ilgiyi eksik etmek kadınına karına eşine en ufak bi mutluluğu çok görmek ne kadar doğru? Sevgiliyken yaparlar ama evlenince kılını kıpırdatmazlar neden çünkü garanti olduk neden çünkü evdeyiz nasılsa onun soyadını taşıyoruz valla bence ozaman en baştan hiç bişey yapmayacaklar bizi ümitlendirip heyecanlandırmayacaklar odun bekar bekar erkeklerle takılacaklar bi kızın sevgisinin sorumluluğuna girmeyecekler ne oldu evlendik herşey bitti olmaz ki ben bi ömür beklerim herşeyi sevgiyi de saygıyı da aşkı da heyecanı da süprizi de..bunları yapmayacaklarsa ne yapıyorlar sevgi için kadını için? Sadece para kazanmak demek değil herşeyEvli biri degilim ama cevremden gordugum kadariyla cinsellik ve kirgjnlık dışında diger tum konularda erkeklerim dogasında odunluk var yani cicektir ilgidir alakadir bu gibi ssyleri yapani bile zoraki yapiyor gibime gsldi
Hatta bigun bu konuyu bi erkek arkadasla (sevgilim degil)konustugumda sey demisti
Flort doneminde yapilanlar o anin heyecaniyla falan oluyor devamli bwraber yasafikca erkekte o heyecan kalmiyor ki hani demisti cok sevdigin bi tatliyi hergun hergun yersen o hazzi alamassin onun gibi demisti
Biz cok duygusal oldugumuz icin karsi taraftanda aynisini bekliyoruz
Evet kisiliginize ailenkze hakaret ederse gereksiz kuserse bu tarz seylerde taviz vermeyin ama diger konulardada cok beklenti icinde olmayin derim
Bravo senin gibi annelereErkek analarının zamanında "aslan oğlum, erkeksin sen tabi öyle yapacaksın, el kızına fazla yüz verilmez" gibi tabirlerle gaz vermesi sonucu ortaya çıkan durum bu malesef ... Erkek evladım var daha 4 aylık daha şimdiden kadına saygıyı sevgiyi nasıl aşılarım diye kendi kendime muhasebe yapıyorum... Bende bir kadınım ve oğlumun bir kadına kadın değil de bir birey gözüyle bakıp ona sonsuz saygı duymasını sağlamaya çalışıcam inşallah ! Maalesef bu gibi erkeklerin temelinde iyi eğitim verememiş anne baba var üzgünüm ama bu bı gerçek... Tabi almayan almıyor ama bu da istisna !
Ben onlarin yaptiklarini savunuyor degilim bende fazladiyla duygusal bir yapiya sahibim ilgi falan gormeyecdksem niye evleneyim ki fiye dusunuyorumYani beklenti dediklerimiz öyle imkansız veya ağır seyler değil ki kadınlar küçük şeylerle mutlu olurlar yanı evlenince bi ilgiyi eksik etmek kadınına karına eşine en ufak bi mutluluğu çok görmek ne kadar doğru? Sevgiliyken yaparlar ama evlenince kılını kıpırdatmazlar neden çünkü garanti olduk neden çünkü evdeyiz nasılsa onun soyadını taşıyoruz valla bence ozaman en baştan hiç bişey yapmayacaklar bizi ümitlendirip heyecanlandırmayacaklar odun bekar bekar erkeklerle takılacaklar bi kızın sevgisinin sorumluluğuna girmeyecekler ne oldu evlendik herşey bitti olmaz ki ben bi ömür beklerim herşeyi sevgiyi de saygıyı da aşkı da heyecanı da süprizi de..bunları yapmayacaklarsa ne yapıyorlar sevgi için kadını için? Sadece para kazanmak demek değil herşey
Çok mutlu oldum böyle düşünmenize... Evladınıza biyolojik alt kimliklerin bir önemi yok. İnsan değerlidir. Saygıyı ve düzgün muameleyi hak eder ilkesi ile büyütersiniz bu topluma çok faydalı kendisiyle ve insanlarla barışık bir insan yetiştirmiş olursunuz. Kolaylıklar diliyorum...Erkek analarının zamanında "aslan oğlum, erkeksin sen tabi öyle yapacaksın, el kızına fazla yüz verilmez" gibi tabirlerle gaz vermesi sonucu ortaya çıkan durum bu malesef ... Erkek evladım var daha 4 aylık daha şimdiden kadına saygıyı sevgiyi nasıl aşılarım diye kendi kendime muhasebe yapıyorum... Bende bir kadınım ve oğlumun bir kadına kadın değil de bir birey gözüyle bakıp ona sonsuz saygı duymasını sağlamaya çalışıcam inşallah ! Maalesef bu gibi erkeklerin temelinde iyi eğitim verememiş anne baba var üzgünüm ama bu bı gerçek... Tabi almayan almıyor ama bu da istisna !
Düşüncenizde haklısınız fakat buradaki konu tamamen erkeğin kaba oluşu edepsiz oluşu ile alakalı... Yoksa her erkek öyledir böyledir demiyoruz ya da kadın için de aynı şeyleri söylemiyoruz... Bazı erkekler cidden aile yapısı ile alakalı davranış sergiliyor yani anne babadan ne görürse onu uyguluyor yok mu çevremizde ? Elbette var ... Sevgi dolu aile içinde büyüyen iyi bir babanın evladı olan bir erkeği gozlemleyn bir de mutsuz bir aile kaba Saba bir babanın elinde büyüyen birini, aynı mı olur sizce ? Bence asla öyle değil olamaz ! Yakınımdan bir örnek verirsem bir tanıdığım çok kaba bir adam eşine kötü davranıyor emir kipleri ile konuşuyordu çocuklarına da pek ilgili bir adam değildi , neden böyle yapıyorsun denildiği zaman biz böyle gördük kızım diye bana da kaba tabirle cevap verirdi gel gelelim ailesine.. gerçekten de sevgisiz bir aileydi özellikle babası çok kaba bir insandı eşini toprağa koyduğu günün ardına bana eş bulun bile demişti gel gelelim öyle bir adamın oğluna boşandığı gün başka bir kadınla ilişki yaşayıp ondan da çocuk yapıp o kadını da ulu orta bıraktı yani demem o ki egitimin her türlüsü ailede başlar,Kadın veya erkek fark etmiyor. şunu da eklemek gerekirse kadınlar yaradılış özelliği merhamet duygusu ile doğuyor ve onu yaşatıyor bu yüzden merhamet ve davranış konusunda önce erkeklerin eğitilmesi gerekiyorÇok mutlu oldum böyle düşünmenize... Evladınıza biyolojik alt kimliklerin bir önemi yok. İnsan değerlidir. Saygıyı ve düzgün muameleyi hak eder ilkesi ile büyütersiniz bu topluma çok faydalı kendisiyle ve insanlarla barışık bir insan yetiştirmiş olursunuz. Kolaylıklar diliyorum...
Erkeklere gelince aslında odun kelimesinden şahsen ben rahatsız oluyorum. Hepimizin sevgi dilleri var. Bulup açığa çıkarmak lazımdır. Kimisi sözcükleri önemser,kimisi eylemleri, kimisi hediyeyi önemser, kimisi kaliteli zamanı, kimisi fiziksel teması yani hepimizin bir sevgi dili muhakkak var. Erkekler avcı iç güdüsü ile hareket ediyorlar. Bu yüzden ilişkinin başında son derece ilgililer. Hatta en olmadık birşey bile talep etsek sırf kaybetmemek için yaparlar. Erkeklerin ilgisizliği toplumun erkeğe yüklediği anlamdan ötürüdür. Bak sen çok güçlü olmak zorundasın. Asla acziyetini belli etme, duygularına ve kadınlara teslim olma. Bununla güdülenen bir varlık yaşamının sonraki yıllarında bundan bağımsız hareket etmesi çok da olur birşey değildir. Sadece erkeği yada sadece kadını suçlayan yaklaşımları gerçekci ve insaflı bulmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?