Nefesim kesiliyo hak etmediğim sözler duydum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
5 aylık evliyim 10 gün önce kayınbabam vefat etti kendi babam gibi severdim çok yıprattı ölü mü beni. Bu on gün boyunca kayınvalidemin evinde kaldık eşimle beraber hala kalıyoruz. Eşimler 2 kardeşler bi kız kardeşi var evli.
Şimdiye kadar hiç bi tartışma yaşamadık onunla ama hiç bi zamanda tam anlamıyla yakınlasamadik ben ne kadar yaklaşmaya çalışdıysam soğuk durdu hep bana..
Neyse konuya geçiym dün eşim kardeşini aradı bizim oturdugumuz evi babam bize verdi diğer evide sen alcan dedi oda tamam dedi sonra kapatırken dediki abi bi dakika sana bisey olursa o ev gizeme mi kalcak gizem ben oluyorum bu arada..ben imza falan vermem olmaz öyle şey dedi şok oldum kalakaldım öyle o kadar zoruma gitti ki dünden beri ağlıyorum.. Kayınvalidemle kayınbababım ölüsü üzerinden duygularımızı sömürmeye başladı iki evide vermiyorum ben ölünce alırsınız dedi ama bizim oturdugumuz evi eşim kendi çalisarak kazanarak aldi tapusu babasinin ustunde derdim ev falan değil Allah canımı alsın ki değil ama dünden beri moralim bozuk olduğu için bana söylemedigi laf kalmadı eşimin..
Babam öldü sen ev derdindesin diyo konuyu açan kendileri ama ben hakkımı savununca suçlu oldum aç gözlü oldum.. Nasıl davranmam gerekiyo bundan sonra bana yardımcı olup bi akıl verir misiniz..

zaten ortada iki ev varmış. biri eşinizin diğeri onun. derdi ne ki? ay ne saçma insanlar var valla aklım almıyor. siz bence ev mev konusuna hiç karışmayın da derdiniz oymuş gibi görünmesin. ne halleri varsa aralarında halletsinler.

yazdığına göre eşin açmış oluyor konuyu.
kardeşini aramış ve ev mevzularını konuşmuşlar.
eşin neden ihtiyaç duydu hemen konuşmaya.?

Çok ayıp bir davranış.

Ayrıca evi eşiniz almış anladığım kadarıyla, tapusu kayınpederinizde imiş. Bu durumda kızkardeşe hiç bir şekilde yorum yapma hakkı düşmüyor.

Adam bi öldüğünü anlasaydi bu ne acele ev derdine dustunuz. Daha 10 gün olmuş belli sizi de çok etkilemiş ölümü ev arsa tarla tapu kime kalacak bilmem ne

Eşimin kardesiyle arası hiç iyi değil sürekli kavga ederler cenaze günü bile kavga ettiler. Ikisininde birbirine güveni yok eşim babamın kırkı çıkınca hallederiz sorun çıkarma dedi kardeşine 2 eşit paya bölüncek ama görümcem kabul etmiyo imza vermem sen ölürsen gizeme kalır dedi

Yani benim anlamadıgım evin sana kalmasını gözü götürmüyor ama kendine bişey olsa ev eşine kalıcak yani sen onların soyadını taşıyosun artık o evin bir kızısın demekki seni hiç içlernden brii gibi görmemişler eşinle arana mesafe koy biraz kendi basına kalman senin için daha iyi.

Daha anne hayatta zaten bunlar neden konuşuluyor ki? peki eşinizin çalışarak aldıysa neden tapu kayınpederinizin üzerine. Siz halihazırda o evde mi oturuyorsunuz? kayınvalidenizin evi ayrı bir ev mi anlayamadım madem çalışarak aldı o zaman ölmeden tapuyu alacaktınız. Ayrıca zaten görümceniz bu konuda bir şey yapamaz yasalar var eşinizde kendi kafasına göre o ev senin bu ev benim diyemez. Öyle bir hakkı yok.

İstediği kadar kendi almış olsun, tapu kayınpederinin üzerineyse., mahkemede evlerin değeri belirlenir belki bir ev öbüründen daha değerlidir kardeşler arasında pay eşit bölünür çünkü. Eğer sizin alacağınız evden o evden değerliyse üzerini kardeşine vermek zorunda eşiniz. Ya da iki evde satılacak iki kardeşte eşit para alacak öyle yani ne görümceniz ne eşiniz bu paylaşımı yapamaz ya da vermiyorum diyemez.

Kayınvalidemde görümcem kırılmasin diye ben ölünce alırsınız iknizde tapuyu dedi ama öyle bişey olursa görümceme yarayacak çünkü bizim oturdugumuz ev diğerinden daha iyi bi ev ve eşimin yardimlariyla alındı

Ne biçim insanlar var anlamıyorum ve bu insanların babaları için üzüldüğünü de sanmıyorum....
Benim kp oleli 3 sene oldu 3 ev var 2 kardeşler eşim ve abisi yani hala ev konusu açılmış değil tapu kp adına hala ne konusu geçti ne başka birşey..

Gorumceniz cok buyuk terbiyesizlik yapmis. Ben olsam bende sinirlenirdim, siz haklisiniz. Keske gorumceye " peki sen olunce ev kime kalacak, kocana mi kalacak" deseydiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…