- 22 Nisan 2015
- 7.357
- 25.436
- 548
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Aynen bana kalmasını istemiyorİyi de eşine bir şey oolsa bile allah korusun
Zaten onun payına düşen mirasçısı sen olmuş olmuyor musun?
Babam vefat etti
Veraset ilamı mı ne bu şekilde dedemden kalan malların
Babama düşen payının mirasçısı
Annem ve çocukları olarak biz olduk.
Yani görümcen abi de giderse karısına bir şey yok
Hepsi onlara kalacak mı sanıyor
Anlamadım ki.
valla konuyu hiç açmayıp o konuşmaya çalıştığında daEvi barkı onların olsun gözleri doyar belki ben hepsinden vazgeçtim peki simdi eşime nasil davranmaliyim cok kirginim ona benim ev mal mülk için surat astigimi düşünmesini istemiyorum.
Aynen bana kalmasını istemiyor
Tamam işte ALLAH KORUSUN eşime bişey olduğunda bana geçmesi gerekiyor ama o tapuyu eşime vermek istemiyo bana kalmasın diye yani imza vermiyoBende diyorum ki
O istemese de eşinin miras payı
Zaten otomatik olarak sana geçiyor.
Veraset ilamıyla (bu kısım yanlış olmasın
Çok küçüktüm pek hatırlamıyorum)
Mesela dedemin taşınmazları için
Mirasçılar kısmında Amcalarım ve halalarımın adı
yazarken
Babamın adı yazması gerekirken vefat ettiği için
Annemin adı ve çocukları yazıyordu.
Tamam işte ALLAH KORUSUN eşime bişey olduğunda bana geçmesi gerekiyor ama o tapuyu eşime vermek istemiyo bana kalmasın diye yani imza vermiyo
Tamam da sizde, size terbiyesizlik yapan görümcenizin seviyesine düştünüz. O ev değerli bu ev değil, eşim yardım etti falan filan.Kayınvalidemde görümcem kırılmasin diye ben ölünce alırsınız iknizde tapuyu dedi ama öyle bişey olursa görümceme yarayacak çünkü bizim oturdugumuz ev diğerinden daha iyi bi ev ve eşimin yardimlariyla alındı
İstediği kadar imza vermesin devlet payı böler 2 ye . Ayrıca it ürür kervan yürür istediği kadar havlasın sen eşinin nikahlı karısısın ona b.k yemek düşer eşin ölse devlet mecburen verecek sana. Boşanma davası açılmış şehidin eşine vermedi mi tazminatı maaşı.Tamam işte ALLAH KORUSUN eşime bişey olduğunda bana geçmesi gerekiyor ama o tapuyu eşime vermek istemiyo bana kalmasın diye yani imza vermiyo
Allah aşkına konu sahibi ev için mi üzülüyor burda bi tekrar okuyun. Kız kendisine yapılan terbiyesizliği ve hazımsızlığı kaldıramıyor.Tamam da sizde, size terbiyesizlik yapan görümcenizin seviyesine düştünüz. O ev değerli bu ev değil, eşim yardım etti falan filan.
Adamın daha mezarı kurumamış yahu. Ayıptır.
Ben kayınvalidenizin yerinde olsam iki evin de tapusunu kimseye vermem. Ben öldükten sonra alın derim. Benim yaptığım tasarrufla aldığım evler hakkında söz sahibi olan ben ve çocuklarım olur. Eşleri hiç bir şeye karışamaz.
Görümceniz söylediği lafla edepsizliği tavan yaptırmış ama sizde ederi daha büyük olan eve göz dikmişsiniz.
Yani yok aslında birbirinizden farkınız.
Başkalarının birikimi üstünde hak iddia etmeyin. Sizin alınacağınız konu görümcenizin lafıdır o kadar.
Başkalarının birikimi üstünde hak iddia etmeyin derken? Peki ben neden bunların soyadını taşıyorum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde her koşulda her şeyi acıyı kederi sevinci maddi manevi herseyi paylasmicak mıyız? Kimsenin biseyine göz diktigim yok hak hukuk davası bu kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek anladınız mi?Tamam da sizde, size terbiyesizlik yapan görümcenizin seviyesine düştünüz. O ev değerli bu ev değil, eşim yardım etti falan filan.
Adamın daha mezarı kurumamış yahu. Ayıptır.
Ben kayınvalidenizin yerinde olsam iki evin de tapusunu kimseye vermem. Ben öldükten sonra alın derim. Benim yaptığım tasarrufla aldığım evler hakkında söz sahibi olan ben ve çocuklarım olur. Eşleri hiç bir şeye karışamaz.
Görümceniz söylediği lafla edepsizliği tavan yaptırmış ama sizde ederi daha büyük olan eve göz dikmişsiniz.
Yani yok aslında birbirinizden farkınız.
Başkalarının birikimi üstünde hak iddia etmeyin. Sizin alınacağınız konu görümcenizin lafıdır o kadar.
Kayınvalidemde görümcem kırılmasin diye ben ölünce alırsınız iknizde tapuyu dedi ama öyle bişey olursa görümceme yarayacak çünkü bizim oturdugumuz ev diğerinden daha iyi bi ev ve eşimin yardimlariyla alındı
O zaman kayınvalidenizin ölümünü bekleyeceksiniz. Kaldı ki şimdi bile hak hukuk diyorsanız verilir veraset ilamı mallar kanunen pay edilir.Başkalarının birikimi üstünde hak iddia etmeyin derken? Peki ben neden bunların soyadını taşıyorum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde her koşulda her şeyi acıyı kederi sevinci maddi manevi herseyi paylasmicak mıyız? Kimsenin biseyine göz diktigim yok hak hukuk davası bu kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek anladınız mi?
avukat değilim ama biraz anlarımbuişlerden:Tamam
Tapu kayınvalidenin üzerinde bile olsa
Bu sırada eşin vefat ederse
Eşinin payına düşen miras yine sana geçiyor.
Eşinin hakkı sana düşüyor yani
Mirasçı eşin değil artık sen oluyorsun.
Avukat arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?