Nefesim kesiliyo hak etmediğim sözler duydum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de eşine bir şey oolsa bile allah korusun
Zaten onun payına düşen mirasçısı sen olmuş olmuyor musun?
Babam vefat etti
Veraset ilamı mı ne bu şekilde dedemden kalan malların
Babama düşen payının mirasçısı
Annem ve çocukları olarak biz olduk.
Yani görümcen abi de giderse karısına bir şey yok
Hepsi onlara kalacak mı sanıyor
Anlamadım ki.

Evi barkı onların olsun gözleri doyar belki ben hepsinden vazgeçtim peki simdi eşime nasil davranmaliyim cok kirginim ona benim ev mal mülk için surat astigimi düşünmesini istemiyorum.

Aynen bana kalmasını istemiyor

Canım benim öncelikle başın saolsun. Sen kendini boş yere üzme . Asıl saygısızlığı mal derdine girmeyi görümcen yapmış. Ne demek sana bir şey olursa ev gizeme mi kalacak ? Burada bu lafıyla mal derdine kimin düştüğü apacık ortada. Bence hiç ağlayıpta kendini zayıf gösterme eşine sert kararlı dur alttan alırsan sen kabullenmiş olursun ezerler. Burada daha yeni cenazemiz varken kardeşin sana bişe olursa malın bana kalacağından korktu bu lafları siz dediniz beni suçlama de sert dur başka yapacak birşeyin yok

Evi barkı onların olsun gözleri doyar belki ben hepsinden vazgeçtim peki simdi eşime nasil davranmaliyim cok kirginim ona benim ev mal mülk için surat astigimi düşünmesini istemiyorum.
valla konuyu hiç açmayıp o konuşmaya çalıştığında da
"beni ilgilendirmiyor aranızda halledin.henüz çok yeni öldü babanız.konuşmak doğru olmuyor de"
kapat konuyu.
kırgınlığınla ilgili de ileride konuşursun.
eşin bi kendini toplasın.
evi kaptıracam telaşesine düşmüş o şimdi.
işi çok.

Aynen bana kalmasını istemiyor

Bende diyorum ki
O istemese de eşinin miras payı
Zaten otomatik olarak sana geçiyor.
Veraset ilamıyla (bu kısım yanlış olmasın
Çok küçüktüm pek hatırlamıyorum)

Mesela dedemin taşınmazları için
Mirasçılar kısmında Amcalarım ve halalarımın adı
yazarken
Babamın adı yazması gerekirken vefat ettiği için
Annemin adı ve çocukları yazıyordu.

allah korusun babam 15 gün önce ölecek benim derdim ev geline mi kalacak yoksa bana mı olacak. allah iyi insanlarla karşılaştırsın siz de adımınızı ona göre atın yarın öbür gün eşinize bir şey olsa yüzünüze bakmayacaklar demekki

Tamam işte ALLAH KORUSUN eşime bişey olduğunda bana geçmesi gerekiyor ama o tapuyu eşime vermek istemiyo bana kalmasın diye yani imza vermiyo

Tamam işte ALLAH KORUSUN eşime bişey olduğunda bana geçmesi gerekiyor ama o tapuyu eşime vermek istemiyo bana kalmasın diye yani imza vermiyo

Tamam
Tapu kayınvalidenin üzerinde bile olsa
Bu sırada eşin vefat ederse
Eşinin payına düşen miras yine sana geçiyor.
Eşinin hakkı sana düşüyor yani
Mirasçı eşin değil artık sen oluyorsun.

Avukat arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin :)

Tamam da sizde, size terbiyesizlik yapan görümcenizin seviyesine düştünüz. O ev değerli bu ev değil, eşim yardım etti falan filan.
Adamın daha mezarı kurumamış yahu. Ayıptır.
Ben kayınvalidenizin yerinde olsam iki evin de tapusunu kimseye vermem. Ben öldükten sonra alın derim. Benim yaptığım tasarrufla aldığım evler hakkında söz sahibi olan ben ve çocuklarım olur. Eşleri hiç bir şeye karışamaz.
Görümceniz söylediği lafla edepsizliği tavan yaptırmış ama sizde ederi daha büyük olan eve göz dikmişsiniz.
Yani yok aslında birbirinizden farkınız.
Başkalarının birikimi üstünde hak iddia etmeyin. Sizin alınacağınız konu görümcenizin lafıdır o kadar.

Gorumcende masaallah az deilmis yani ... bu arada arkadasim ev derdinde olan sen deilsin abi kardes babalari ölnus ev muhabbetine kalkisip bide araya seni katmislar Allahim ya tam delirmelik ...
Evliydi demi gorumcen sende ona ayni sekilde git ... "beni bosverde asil sen ölunce ev senin kocana mi kalcak" deyiver ... hic cekinme valla boyle densizlere bu laf bile azda NEYSE !

İstediği kadar imza vermesin devlet payı böler 2 ye . Ayrıca it ürür kervan yürür istediği kadar havlasın sen eşinin nikahlı karısısın ona b.k yemek düşer eşin ölse devlet mecburen verecek sana. Boşanma davası açılmış şehidin eşine vermedi mi tazminatı maaşı.

Benzer bir olay arkadaşımın başına geldi.dedesi öldü 3 yıl sonra amcası öldü ve yengesi kayınbabasından kalan eve yeni eşiyle yerleşti.

Allah aşkına konu sahibi ev için mi üzülüyor burda bi tekrar okuyun. Kız kendisine yapılan terbiyesizliği ve hazımsızlığı kaldıramıyor.

Başkalarının birikimi üstünde hak iddia etmeyin derken? Peki ben neden bunların soyadını taşıyorum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde her koşulda her şeyi acıyı kederi sevinci maddi manevi herseyi paylasmicak mıyız? Kimsenin biseyine göz diktigim yok hak hukuk davası bu kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek anladınız mi?

Tabii ki o ölünce alınacak. Eşiniz daha annesi hayatta iken neden kardeşini arayıpta daha 10 gün olmuş toprağı soğumamış o ev senin bu ev benim muhabbetinize giriyor sadece görümce suçlu değil ki burada. Benim evde gözüm yok diyorsunuz ama kaynanam ölünce tapuyu alırsak, yok bizim ev daha güzel ona yarayacak diyorsunuz ne alakası var hanımefendi. Şunu anlamıyorsunuz hala, istediği kadar eşinin yardımıyla alınsın tapu kayınpederinizde ve onun evi.

Görümceniz o evi alamaz sizde öbür evi siz öyle bir paylaşımda bulunmazsınız. Anlaşmazsınız bı işi zaten mahkeme çözecek anne de ben ölünce ne yaparsanız yapın dediğine göre daha şimdiden niye dert ediyorsunuz ki ya Allah aşkına dünya malı illa evlerden biri alacak hakkı zaten daha insaf 40 ı olmamış adamın hepiniz mal derdine düşmüşsünüz. Ne güzel kafanızı sokacak bir eviniz var eşiniz elbette hakkını alacak görümceniz geline vermem dedi diye alamayacak değil ya ama sizin derdiniz bizim oturduğumuz ev daha güzel derdi ya başka derdiniz mi yok.

O zaman kayınvalidenizin ölümünü bekleyeceksiniz. Kaldı ki şimdi bile hak hukuk diyorsanız verilir veraset ilamı mallar kanunen pay edilir.

Görümcem olsa ve böyle bir çıkış da bulunsa
Ölse cenazesine gitmem.
Bu kadar art niyetli, hesapçı ve kötü niyetli olunamaz.

avukat değilim ama biraz anlarımbuişlerden:
çocuklarıolmadığındaneşi vefat etti diyelim miras
bu durumda miras oranları
1/2 sağ kalan eş
1/4 anne
1/4 baba
şeklinde oluyor...baba vefat ettiğinden anne ile eş yarı yarıyaalıyor

çocukları olursa:1/4 eş 3/4 çocuklar arasında pay ediliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…