- 22 Nisan 2016
- 550
- 374
- 103
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Bizim evimiz daha değerli kredi borcunu hep eşim ödedi bekarken ama kayınbabamın üzerine yapmışlar tapuyu.. Bu durumda mahkeme kararıyla eşit bölünmesi demek aslında bize haksızlık demek değil mi?Daha anne hayatta zaten bunlar neden konuşuluyor ki? peki eşinizin çalışarak aldıysa neden tapu kayınpederinizin üzerine. Siz halihazırda o evde mi oturuyorsunuz? kayınvalidenizin evi ayrı bir ev mi anlayamadım madem çalışarak aldı o zaman ölmeden tapuyu alacaktınız. Ayrıca zaten görümceniz bu konuda bir şey yapamaz yasalar var eşinizde kendi kafasına göre o ev senin bu ev benim diyemez. Öyle bir hakkı yok.
İstediği kadar kendi almış olsun, tapu kayınpederinin üzerineyse., mahkemede evlerin değeri belirlenir belki bir ev öbüründen daha değerlidir kardeşler arasında pay eşit bölünür çünkü. Eğer sizin alacağınız evden o evden değerliyse üzerini kardeşine vermek zorunda eşiniz. Ya da iki evde satılacak iki kardeşte eşit para alacak öyle yani ne görümceniz ne eşiniz bu paylaşımı yapamaz ya da vermiyorum diyemez.
Hatunun babası vefat etmıs derdine düştüğü seye bakMerhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
5 aylık evliyim 10 gün önce kayınbabam vefat etti kendi babam gibi severdim çok yıprattı ölü mü beni. Bu on gün boyunca kayınvalidemin evinde kaldık eşimle beraber hala kalıyoruz. Eşimler 2 kardeşler bi kız kardeşi var evli.
Şimdiye kadar hiç bi tartışma yaşamadık onunla ama hiç bi zamanda tam anlamıyla yakınlasamadik ben ne kadar yaklaşmaya çalışdıysam soğuk durdu hep bana..
Neyse konuya geçiym dün eşim kardeşini aradı bizim oturdugumuz evi babam bize verdi diğer evide sen alcan dedi oda tamam dedi sonra kapatırken dediki abi bi dakika sana bisey olursa o ev gizeme mi kalcak gizem ben oluyorum bu arada..ben imza falan vermem olmaz öyle şey dedi şok oldum kalakaldım öyle o kadar zoruma gitti ki dünden beri ağlıyorum.. Kayınvalidemle kayınbababım ölüsü üzerinden duygularımızı sömürmeye başladı iki evide vermiyorum ben ölünce alırsınız dedi ama bizim oturdugumuz evi eşim kendi çalisarak kazanarak aldi tapusu babasinin ustunde derdim ev falan değil Allah canımı alsın ki değil ama dünden beri moralim bozuk olduğu için bana söylemedigi laf kalmadı eşimin..
Babam öldü sen ev derdindesin diyo konuyu açan kendileri ama ben hakkımı savununca suçlu oldum aç gözlü oldum.. Nasıl davranmam gerekiyo bundan sonra bana yardımcı olup bi akıl verir misiniz..
Kayınvalidemde görümcem kırılmasin diye ben ölünce alırsınız iknizde tapuyu dedi ama öyle bişey olursa görümceme yarayacak çünkü bizim oturdugumuz ev diğerinden daha iyi bi ev ve eşimin yardimlariyla alındı
bunu çözecek olan eşin.Bizim evimiz daha değerli kredi borcunu hep eşim ödedi bekarken ama kayınbabamın üzerine yapmışlar tapuyu.. Bu durumda mahkeme kararıyla eşit bölünmesi demek aslında bize haksızlık demek değil mi?
Bizim evimiz daha değerli kredi borcunu hep eşim ödedi bekarken ama kayınbabamın üzerine yapmışlar tapuyu.. Bu durumda mahkeme kararıyla eşit bölünmesi demek aslında bize haksızlık demek değil mi?
sadece iki kardeslermis biri erkek degeri kizÇok ayıp bir davranış.
Ayrıca evi eşiniz almış anladığım kadarıyla, tapusu kayınpederinizde imiş. Bu durumda kızkardeşe hiç bir şekilde yorum yapma hakkı düşmüyor.
eşim kardeşini aradı
karısma onlar yesin birbirleriniMerhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
5 aylık evliyim 10 gün önce kayınbabam vefat etti kendi babam gibi severdim çok yıprattı ölü mü beni. Bu on gün boyunca kayınvalidemin evinde kaldık eşimle beraber hala kalıyoruz. Eşimler 2 kardeşler bi kız kardeşi var evli.
Şimdiye kadar hiç bi tartışma yaşamadık onunla ama hiç bi zamanda tam anlamıyla yakınlasamadik ben ne kadar yaklaşmaya çalışdıysam soğuk durdu hep bana..
Neyse konuya geçiym dün eşim kardeşini aradı bizim oturdugumuz evi babam bize verdi diğer evide sen alcan dedi oda tamam dedi sonra kapatırken dediki abi bi dakika sana bisey olursa o ev gizeme mi kalcak gizem ben oluyorum bu arada..ben imza falan vermem olmaz öyle şey dedi şok oldum kalakaldım öyle o kadar zoruma gitti ki dünden beri ağlıyorum.. Kayınvalidemle kayınbababım ölüsü üzerinden duygularımızı sömürmeye başladı iki evide vermiyorum ben ölünce alırsınız dedi ama bizim oturdugumuz evi eşim kendi çalisarak kazanarak aldi tapusu babasinin ustunde derdim ev falan değil Allah canımı alsın ki değil ama dünden beri moralim bozuk olduğu için bana söylemedigi laf kalmadı eşimin..
Babam öldü sen ev derdindesin diyo konuyu açan kendileri ama ben hakkımı savununca suçlu oldum aç gözlü oldum.. Nasıl davranmam gerekiyo bundan sonra bana yardımcı olup bi akıl verir misiniz..
10 gün olmuş sence eşin biraz acele etmemişmi?bu tür tartışmalar her vefat edenin arkasından olur, ben çok gördüm, çözüm mü,anne ve çocuklar uzlaşacaklar, siz olayın dışında kalmalısınız, ne denirse densin susun, üçü konuşarak kendi aralarında çözsünlerMerhaba arkadaşlar sizden ricam yazıcaklarımı dikkatli okumanız zira bi suçlamayı daha kaldıracak gücüm kalmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?