Negatifinde Negatifi Arkadaş

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.742
2.728
133
15 yıllık bir arkadasım var hatta kendisi en yakın 2 arkadasimindan biri hayatımla ilgili herseyi bilir aynı şekilde bende onun...

Konuya gelecek olursak arkadaşım tahmin edemeyeceginiz kadar negatif yapıda biri ona göre dünyadakı en talihsiz insanlar ben ve o' yuz bizden daha şansız insanlar gelmemistir yeryüzüne hergün telefonla görusuruz ama 1 saat gorusuyorsak 45 dakikası ne kadar sanssiz oldugumuzla hep böyle şansız kslacagimızla bizi kimsenin begenmeyecegiyle ilgili ama hepsine tek tek deginsem içiniz şiker o yüzden detaya girmesemde yeterli olur diye düşünüyorum.

Arkadaşımı seviyorum onunda beni sevdiginden şüphem yok ama inanın zaten ben pozitif bi insan degilim onun karamsarlıgıyla ben 2 kat daha karamsarlaştım hayat benim için gitgide grileşiyor..

Ona göre onun benden benim ondan başka kimsem yok olmamalıda biz birbirimiz için yeteriz.Hatta artık yaşlanirsak beraber yaşamak gibi planlar kuruyor tatile gidersek beraber gideriz tüm planlarımız beraber olmalı gibi bakiyor.

Birde geçen gün insallah aynı an aynı dakka ölurüz diye dua etti.

Yılların arkadasligi var silip atamam ama hersey bir tarafa ben bu karamsarligida kaldiramiyorum o olumsuz konustukca ben daha pozitif seylerden soz edince sanki küfretmisim gibi geliyor hatta düşününki ona gore afrika kitasinda açlık sefalet icinde yasayanlar bile bizden sanslı cunku onlar o sartlarda doğup buyudukleri icin o sartlara aliskin oluyorlar.
Evet gercektende ikimiz yıllarca çok buyuk zorluklar yasadik yasiyoruzda ama suanki hayatimiz eski hayatimizla kiyaslanmayacak derecede iyi sartlarda ama o bunu göremiyor.
Ikimizinde hayatinda kimse yok ufuktada gorunen birseyler yok hergun yalniz olecegimizi falan soyluyor bende olabilir ben bunu goz onunde bulunduruyorum kabullenmeye calisiyorum diyorum ama ben bunu deyince hayir ven seni senden dahsciyi biliyorum sen kabullenemessin diyor.

En son bu yaz tek basima bir yere birkac gunlugune tatile gidip kafa dinlemeyi dusundugumu soyledim direk lafi agzima gomdu tatile onlarin oraya gidecekmisim beraber bi jac gun onlarin koyune gidecekmisiz ne dediysem lafı agzima gömdü

Cidden ben napacagımı sasirdim

Uzun sureli arkadasliklari ben de bir anda silip atma taraftari değilim ama arkadasinizin dusunceleri çok korkunç geldi bana deli gibi konuşuyor ve sizi de o dusuncelere inandirmaya calisiyor, manipule ediliyor olabilirsiniz dikkat edin.

Ben arkadasiniz gibi birini barindirmam yanimda, yarin bir gun hayatiniza biri girse cildiracakmiş hatta zarar vermeye calisacak gibi bir hali var.

Her ne kadar 15 yıllık ardakadaşınız da olsa bu kadar enerjinizi emmesine müsade etmeyin .

bu kadar samimisiniz madem "olumsuz şeyler duymak istemiyorum artık lütfen dikkat et buna "deyin .buna rağmen devam ederse yavaş yavaş mesafe koyun

Ayrıca tatilinize kadar nasıl müdahale ediyor

Benim de bu tarz bir arkadaşım var geçimsiz negatif ama beni sever ben de onu… yılların dostluğu var silip atılmıyor da ben çareyi daha az görüşmekte buldum. Pek aramam biz de farklı şehirlerdeyiz onun bulunduğu şehre gittiğimde az vaktim oluyor gitmemek için bahanem oluyor. Tavsiyem siz de görüşme sıklığınızı azaltın ki sizinki baya ileri gitmiş tatilinizi nerde geçirip ne yapacağınıza karar verme hakkı görüyor kendinde. Bence bu söylemlerinin sizi rahatsız ettiğinizi enerjinizi düşürdüğünü de konuşabilirsiniz. Tek arkadaşı siz olduğunuz için rest çekmek yerine kendini düzeltmeye çalışabilir. Allahtan benimki evli de bana çok saramıyor böylelere b.kuyla kavgalı derler hayat yeterince zor bir de böyle insanlarla kendimize eziyet etmeyelim

Yıllar once eften puften bi nedende tartistik ben onun bi yakınını ona savunmustum konu buydu ona gore biz arkadassak karsi taraf kim olursa konu ne olursa olsun beni onu o beni savunmalı

1.5 yıl gorüsmedik o süreçte kendimi cok yalniz hissettim cunku hayatimla ilgili konulari pek baskariyla paylasamiyorum mesela birinden hoslanmak vs gibi ozel konular ama kafam rahatti tekrar konusmaya baslayinca hayatimla ilgili anlatacagim arkadasim vardi ama 7/24 olumsuz seylere maruz kaliyorum bazen hata mi yaptim tekrar goruserek diyorum

Mudahale derken kendince ikimiz beraber daha iyi zamsn geciririz diye dusunuyor ve kararliyim kendi basima kafa dinlemeye sonrasinda kirginlik kusluk olur mu bilmiyorum

Açıkça konuşacaksınız kendisi ile, madem bu kadar yıllık arkadaşınız ve seviyorsunuz; kendisini suçlamadan, davranışlarının üzerinizdeki etkisinden bahsedecek ve dahi kendisinin bu konuda profesyonel destek görebileceğini, hayatın böyle eziyetli düşüncelerle yaşanmayacağını, desteğin ona daha iyi geleceğini, yoksa çevresindeki insanları uzaklaştırarak kendisini yalnızlaştıracağını söyleyeceksiniz. Elbette direnecektir, kurban rolünden çıkmak öyle herkesin harcı değil, gücü devrederek sorumluluk almamak, başına gelen her şeyde başkalarını, çevre şartlarını ve şans gibi şeyleri suçlamak artık göbek adı olmuştur; "Ha öyle mi tamam" demeyecektir hemen.

Bu kısımda görüşmelerinizi yavaş yavaş azaltmak bir tercihtir ki anlayıp kendine çekidüzen verebilirse ne ala.
Bu arkadaşım, kardeşim gibidir dediğiniz düzeydeyse "Hadi bi psikologa gidelim" tadında bir miktar çekiştirebilirsiniz. Ama neticede iş arkadaşınızda bitecek, kendini bu konuda geliştirip geliştirmeyeceği belli olmayan birine ne kadar vakit ve enerji harcamak istediğinize karar vermeniz gerekiyor, nitekim kimsenin de anne babası değilsiniz.

Ben kimseyi hayatimdaki herşeyi bilecek kadar yakinima sokmuyorum, arkadasligin bir siniri olmali diye dusunuyorum. Annemle her gun saatlerce konuşuruz ama anneme bile herşeyi didik anlatmam.

Birinden hoşlanmak cok gizlenecek bir konu değil bence, gorustugum iyi bir arkadasima bile bahsedebilirdim ben olsam tabi her detayi yine vermem. Bilmiyorum sirf yalniz kalmamak için bu kadar kotu etkileyen, beni asagiya çeken biriyle arkadaslik kurmazdim. Arkadasiniz çok sagliksiz bir kafada normal değil dusunceleri.

Aslında farklı sehirlerdeyiz ama ayni sehirde olsak ancak bu kadar sık gorusuruz.

Bi ara ciktigi biri vardi o surecte beni eskisi gibi arayip sormaz olmustu o donem kafam cok rahatti.

Inanın o kadar cok konusuyorum ki hatta eski zamanlarimizdaki caresizliklerimizden ornek veriyorum ama ona gore sadece maddi olarak zengin olanlar mutlu ve onların derdi tasasi yok ona gore

Sizi bu kadar kötü etkileyen insanla niye bu kadar sık görüşüyorsunuz ki hem de farklı şehirdeyken? Aramayın aradığında kısa konuşun işim var deyin. Derdimi anlatacak kimse yoktu diyorsunuz olmasın böyle olacağına buraya yazın dertlerinizi ailenizden biri varsa ona anlatın ya da anlatmak zorunda da değilsiniz. Zor zamanlarınız olmuş uzun süre. Böyle olunca insan dert anlatmaktan da dinlemekten de yoruluyor.

Sevgilisi varken size çok vakit ayırmaması da nasıl biri olduğunu gösteriyor. Arkadaşınız bencil çekilmez biri. Kimse böylesine katlanmaz siz de katlanmayın.

Burda hep derler mutluluğu sebeplere kişilere kocaya sevgiliye bağlamayın kendi kendinize mutlu olmayı öğrenin sonra hayat da güzelleşir. Gerçekten bu böyle. Ülkece zor zamanlardan geçiyoruz. Çoğu insan dar boğazda ama hayat devam ediyor etmeliyiz bir şekilde. Arkadaşınız mutsuzluktan şikayetlenmekten besleniyor resmen. Siz olumlu sebepler sundukça yok öyle değil diye aşağı çekiyor sizi. Onun için yapacağınız bir şey yok ama kendiniz için ruh ve beden sağlığınız için arkadaşınızla görüşmeyi azaltın

Benim de üniden bir arkadaşım böyleydi 5-6 yıllık arkadaşlığımız vardı sürekli sen de benim gibi şanssızsın vs diyordu. Sonra bir konuda tartıştık tam da hassas olduğum konuydu o kadar kavga ettik ki ağladı hatta. Tam sırası dedim ve kopardım iletişimi. Şimdi ara sıra yazar konuşuruz ama eskisi gibi değil sınırlandırdım. Sen önlemezsen devam eder yani.

Merhaba; siz negatif bir insan ile arkadaş değilsiniz; ruh sağlığı maalesef bozulmuş biriyle arkadaşınız. Etrafınızda sizi aşağı çeken insanları değil; sizi cesaretlendirip pozitif nederji veren kişileri bulundurun

Bu kadar yakınsanız bundan rahatsız olduğunuzu açıkça neden konuşmuyosunuz? Bu negatifliğin sizi yıprattığını ve pozitif olmasını istediğinizi, bunların zarar verdiğini açıkça söyleyebilirsiniz yakınlık bunu gerektirir.

Inanin bunun yakinlikla uzaklikla alakasi yok onun icin ona gore o herseyin dogrusunu biliyor

Benimde hayatimda cok kimse yok ama onun neredeyse kimse yok sanki ben iletisimi koparirsam tamemen yanliz kakacakmis gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…