- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
15 yıllık bir arkadasım var hatta kendisi en yakın 2 arkadasimindan biri hayatımla ilgili herseyi bilir aynı şekilde bende onun...
Konuya gelecek olursak arkadaşım tahmin edemeyeceginiz kadar negatif yapıda biri ona göre dünyadakı en talihsiz insanlar ben ve o' yuz bizden daha şansız insanlar gelmemistir yeryüzüne hergün telefonla görusuruz ama 1 saat gorusuyorsak 45 dakikası ne kadar sanssiz oldugumuzla hep böyle şansız kslacagimızla bizi kimsenin begenmeyecegiyle ilgili ama hepsine tek tek deginsem içiniz şiker o yüzden detaya girmesemde yeterli olur diye düşünüyorum.
Arkadaşımı seviyorum onunda beni sevdiginden şüphem yok ama inanın zaten ben pozitif bi insan degilim onun karamsarlıgıyla ben 2 kat daha karamsarlaştım hayat benim için gitgide grileşiyor..
Ona göre onun benden benim ondan başka kimsem yok olmamalıda biz birbirimiz için yeteriz.Hatta artık yaşlanirsak beraber yaşamak gibi planlar kuruyor tatile gidersek beraber gideriz tüm planlarımız beraber olmalı gibi bakiyor.
Birde geçen gün insallah aynı an aynı dakka ölurüz diye dua etti.
Yılların arkadasligi var silip atamam ama hersey bir tarafa ben bu karamsarligida kaldiramiyorum o olumsuz konustukca ben daha pozitif seylerden soz edince sanki küfretmisim gibi geliyor hatta düşününki ona gore afrika kitasinda açlık sefalet icinde yasayanlar bile bizden sanslı cunku onlar o sartlarda doğup buyudukleri icin o sartlara aliskin oluyorlar.
Evet gercektende ikimiz yıllarca çok buyuk zorluklar yasadik yasiyoruzda ama suanki hayatimiz eski hayatimizla kiyaslanmayacak derecede iyi sartlarda ama o bunu göremiyor.
Ikimizinde hayatinda kimse yok ufuktada gorunen birseyler yok hergun yalniz olecegimizi falan soyluyor bende olabilir ben bunu goz onunde bulunduruyorum kabullenmeye calisiyorum diyorum ama ben bunu deyince hayir ven seni senden dahsciyi biliyorum sen kabullenemessin diyor.
En son bu yaz tek basima bir yere birkac gunlugune tatile gidip kafa dinlemeyi dusundugumu soyledim direk lafi agzima gomdu tatile onlarin oraya gidecekmisim beraber bi jac gun onlarin koyune gidecekmisiz ne dediysem lafı agzima gömdü
Cidden ben napacagımı sasirdim
Inanin ne desem herseye bir bahanesi var eve tıkanma spora git diyorum pandemi var anne babami riske atamam diyor yada cevre edin desem yok benim kimseye ihtiyacim cevresindekileri irnek gisterip knlarla arkadas oldumda ne oldu diyorArkadaşlarımızın en önemli artısı bizim seçtiğimiz kişiler olması . Geçen ay aldığım karar bile bazen hoşuma gitmiyor. İllaki ölene kadar yanımda olsun istiyorsan eğer bence psikolojik destek almasını tavsiye et . Aynı kitapları okuyun . Bunlar hep konuşacak başka bir konunuz olmamasından kaynaklı. Sosyal medyayı silmesini tavsiye edin . Başka hayatlara odaklanmak yerine kendi hayatını güzelleştirmeye odaklanır belki . Bol bol yürüyüş yapmasını , spor yapmasını , hobi edinmesini tavsiye edin . Bir sürü öğrenilecek şey var şu dünyada .
Zaten öleceğiz bir gün deyin .
Vakit kaybettiğine değmez. Ben bu tipleri anında uzaklastiririm. Herkesin derdi kendine fazla. Kendine daha olumlu bir arkadaş bulabilirsin. Daha 33 yasindasin yalnız ölücem nedir?!Inanin ne desem herseye bir bahanesi var eve tıkanma spora git diyorum pandemi var anne babami riske atamam diyor yada cevre edin desem yok benim kimseye ihtiyacim cevresindekileri irnek gisterip knlarla arkadas oldumda ne oldu diyor
Yillar once bir kere psikologa gitmisti orda bile psikologa bircok seyi farkli anlatmus mesela ailesi hep cocuklugunda nasil desem hep asagilamis ama o ailesini psikologa gözünün icine bakan bi aile olarak anlatmus
Anladigim kadariyla, kimseyi kirmak istemeyen, ok ince dusunen bir yapin var. Ama arkadasini kitmayim derken kendine de yük yükleniyorsun. Ve bu arkadaslik seni yoruyor. Buna da izin verdigin surece o arkadasinin negatif enerjisini hep yukleneceksin omuzlarina.Konuyu ilk defa actim
Değişiyor değişiyorBir arkadaşım var, her gün zam haberleri, hasta çocuklar, tecavüz, taciz haberleri atıyor, ben okumuyorum onları haber bile izlemiyorum diyorum, bu sefer telefonla arayıp ete yuzde 25 zam gelmiş, motorin şu kadar olmuş diyorbazı insanlar hiç değişmez
Maalesef ki oyle bir kac kere ne kadar şanssiz oldugumuzdan yakininca ben öyle olmadigini düşününce ısrarla sende oyle dusunuyorsun dilin oyle soyluyor ama kalbimi ben biliyorum gibilerinden yorum yapiyorYani hem cok karamsar, hem de sizi de bu duruma ortak etmiş. Hatta kendini o şekilde teselli ediyor. 'Mutsuzum ama neyseki yalnız değilim' gibisinden..
Yılların arkadaşlığı da olsa, ben arayı soğuturdum yavaşça, en azından çekilebilir kıvama getirirdim.. cok zor olmali bu seviye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?