Negatifinde Negatifi Arkadaş

bu kadar arabesk biriyle arkadaş kalamam ben. arkadaşlığınız size vakit kaybından başka bisey katmıyor.
Roman ya da dizi senaryosu yazsin arkadaşınız. Tam Türk dizisi kafası

Inanin ne desem herseye bir bahanesi var eve tıkanma spora git diyorum pandemi var anne babami riske atamam diyor yada cevre edin desem yok benim kimseye ihtiyacim cevresindekileri irnek gisterip knlarla arkadas oldumda ne oldu diyor

Yillar once bir kere psikologa gitmisti orda bile psikologa bircok seyi farkli anlatmus mesela ailesi hep cocuklugunda nasil desem hep asagilamis ama o ailesini psikologa gözünün icine bakan bi aile olarak anlatmus

Vakit kaybettiğine değmez. Ben bu tipleri anında uzaklastiririm. Herkesin derdi kendine fazla. Kendine daha olumlu bir arkadaş bulabilirsin. Daha 33 yasindasin yalnız ölücem nedir?!

Konuyu ilk defa actim
Anladigim kadariyla, kimseyi kirmak istemeyen, ok ince dusunen bir yapin var. Ama arkadasini kitmayim derken kendine de yük yükleniyorsun. Ve bu arkadaslik seni yoruyor. Buna da izin verdigin surece o arkadasinin negatif enerjisini hep yukleneceksin omuzlarina.
Bu konunun aynisi bir iki sene once de acilmisti. O kisinin de uzun yillar devam eden bir arkadasligi vardi. Onun arkadasi da ayni senin arkadasinin sikayet ettigi konulardan sikayetci idi. O yuzden sordum. Yapabilecegin tek sey bu kisiyle arana mesafe koymak. Tatiline kadar karismasina musade etmemek senin elinde. Hayır demeyi ogrenmedigin surece arkadasin sınırları zorlayacak cunku.
Hayır diyebilmek ilk basta zor gelir insana ama sonra alisirsin. Gercek dostsa eger seni anlayacaktir. Tatile onsuz gittin diye seninle arkadasligini bitirecekse gercek dost degildir zaten.

Ablaminda birlikte calistigi arkadasi hastalik hastasiydi. Zamanla ablami da kendine benzetti. Uzum uzume baka baka kararir. Ruh sagliginiz icin mesafe koyun araniza bence.

Yani hem cok karamsar, hem de sizi de bu duruma ortak etmiş. Hatta kendini o şekilde teselli ediyor. 'Mutsuzum ama neyseki yalnız değilim' gibisinden..
Yılların arkadaşlığı da olsa, ben arayı soğuturdum yavaşça, en azından çekilebilir kıvama getirirdim.. cok zor olmali bu seviye..

Benim de vardı tek arkadaşım oydu, 10 15 yıl gibi bi süredir görüşüyoduk, ama habire dert geçmeyen dertler bitmeyen lanetler vs diye diye sonunda kopardım iletişimi, arkadaşsız kaldım ama kafam da rahat açıkçası

Amaan deli midir nedir. Saglikliysan her şeye bir care bulunur, gencecik insanların bu kadar abuk subuk kara tablo cizmelerine ayar oluyorum. Derhal iletişimi azaltin, hayat enerji somirup bizi aşağı cekmeye çalışan insanlarla vakit kaybetmeyecek kadar kısa. Ayrıca o karamaar arkadasiniz sevgili yaptığı anda veya ilerde parayi falan bulursa aninda değişir, beraber olme pla lari yapiyorken sizi asla sallamayan, aramayan sormayan birine donusur gorursunuz

Kadin seni kendine kurban secmis, senin yalnizligin üstesinden gelebileceginin farkinda o yüzden seni zavalli olduguna inandirmaya calisiyor.
15 degil 150 senelik arkadaşımda olsa bana zarar veren herkesi hayatımdan çıkarıyorum.
Bende 15-16 senelik arkadaşlığımı bitirdim , çünkü beni kullanmaya çalıştığını fark ettim.
Neden acınacak halde olasınki?
Ne kadar kötü negatif düşünürsen öyle olur!
Ağzından çıkan her kelime bilinçaltına yerleşir ve öyle olduğunu sanar , boşver onu , o arkadaş filan değil sana .

Allah affetsin çok guldum. Komedi dizi karakteri gibi
Bunu direk arkadaşınla paylasmalisin, dibe çeken insanları hiç sevmem istedikleri kadar beni sevsinler. Çevrende ona uygun biri varsa onun başını bağla bu sayede kurtulabilirsin belki

Değişiyor değişiyor Ben de böyleydim gündemle aşırı ilgiliydim e gündemde de hep kötü haberler olurdu o haberin verdiği negatifliği biriyle paylaşmadan rahatlayamıyodum aynen böyle arkadaşlarımı darlıyodum bi gün bitanesi patlayıp bu konuları konuşmak istemediğini söyleyince dank etti, bazen dışardan birinin bi göz olup söylemesi farkındalık yaratması gerekiyor.

Hala kötü haberleri okuyunca paylaşma ihtiyacı duyduğum için artık gündemi takip etmiyorum hem arkadaşlarım rahatladı hem ben

Konu sahibi arkadaşına açık ol neyin seni rahatsız ettiğini söyle, ilk başta alınsa bile sen onda farkındalık yarattığın için haklı olduğunu görüp ona göre kendine çeki düzen verecektir. He vermezse de bence de arkadaşlığını gözden geçir çünkü bu negatiflik bi girdap çıkamazsın içinden.

3 yıllık böyle bir arkadaşım vardı, çok negatif kitap alsam fiyatına söver, minibüse binsek yavaşlığına söver dışarı çıksak güneşe buluta dağa taşa her şeye söver tüm enerjimi çekerdi. Ben de tam tersi inanılmaz pozitifmdir, artık dedikodularından insanlara nefretinden negatiflerimden bıkıp aniden bıraktım ve kuş gibi hafifledim inanın geçirilen yılların bir önemi yok. Hayat yeterince zor bir de iyice zorlaştıran frekansınızı düşüren insanlardan uzak durun çıkarın hayatınızdan kuş gibi hafiflersiniz

Hergun negatif yükleme yapıyor bant kaydı gibi Benim hakkımda tatilime kadar karışacak birisi olamaz . Ne ya bizim köye gidelim sen bilmezsin demek . Bence siz yavaştan bitirin bu arkadaşlığı hergun konuşmayın mesela. Sorarsa isim vardı sen nereden bileceksin deyin

Hayat zaten zor.
Ne gerek var daha da zorlaştırmaya.
Arkadaş ne için var? Bana iyi gelmeyen, enerjimi çeken bir insan sadece dış kapının mandalı olsun.
Bence siz de öyle yapın.İnanın yaşam kaliteniz artar.

Bu gidişle 'Sen yalnız ben yalnız, birbirimize sevgili olalım' da derŞaka bir tarafa bence ciddi psikolojik sorunları var, bir psikoloğa gitmesini söyleyin, yapmazsa da uzak durun.

Arkadaşınız bir tür kanser gibi. Ben bazen eşime bile katlanamıyorum evde zamlardan vs bahsedince sohbeti kesiyorum yasakladım evde böyle şeyler konuşmayı. Ister 30 ister 1 yıl olsun katlanmayın bu hayatı 1 kere yaşayacaksınız .

Telefonla görüşmeleri azaltın,
Onca yılın hatrına yapabileceğiniz şu olabilir,negatif her cümlesini çürütecek olumlu şeyler söyleyin, 1-2 derken keser böyle davranmayı diye düşünüyorum. Aksi olursa da yapilacak belli

Benimde bir çocukluk arkadaşım var ondada uydurma olayı vardı olmamış şeyleri olmuş gibi anlatır kendini insanlara farklı tanıtırdı yıllarca çektim benden başka arkadaşı yoktu çünkü karamsar biri. Kızım bizi hep kötüleri bulur hep ipsiz sapsız denk gelir diye diye beynimi yerdi bana bile olmamış şeyi olmuş gibi anlatırdı. Hayatında görmediği yakışıklı erkeklerin fotosunu alır kanka bunla konuşuyorum derdi.
Bende inanmış gibi yapıyordum kırılmasın yalnız kalmasın diye. Kendine yeni arkadaş bulduğunda ilk beni şutladı.

Maalesef ki oyle bir kac kere ne kadar şanssiz oldugumuzdan yakininca ben öyle olmadigini düşününce ısrarla sende oyle dusunuyorsun dilin oyle soyluyor ama kalbimi ben biliyorum gibilerinden yorum yapiyor

Bu sekilde ne kadar daha devam eder bende bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…