Neler almalıyım?

Maestro78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
111
50
98
Merhaba arkadaşlar yeri burasimi bilmiyorum ama dert değil benim ki. Ben uzun süredir kapanmayı düşünüyorum fakat biyum1.50 kilom 44yqni zayıfım ve kısa ama şükür ederim saglikliyim. Şimdi ben kapanmak istiyirim fakat çok minyonum nerden nasıl kıyafet bulurum. Neler almam lazim ilk başta nasıl kapanıyor deetek olan olursa sevinirim . Özelden de yazabilir siniz site falrn ismi. Lütfen ilk başta nelvr alınır ve sal falan nasıl yaptiniz

eğer gerçek manada tesettüre girevekseniz en güzeli ferace, beden zaten uygun olan vardır , boyuda kısaltırsınız olur biter. üstüne şal eşarp ne isterseniz. Ferace rahatlığına alışınca vazgeçemeyeceksiniz zaten. Hiç bulamazsanız diktirirsiniz. Rabbim hakkıyla örtünmeyi nasip etsin

Öncelikle sana tavsiyem sakın ama sakın moda kurbanı olma. Nedir bu; mesela havuç paça ayak bileği açık pantolonun üstüne kısa tunik. Model yapılarak örtülen baş örtüsü ve boynun açık kalması.
Bir kere dar bir pantalon üstüne tunik giymeye alisinca asla bol pantolonları feraceleri kendine yakistiramiyorsun.
Zaten suan ilk kapanınca ne giyersen giy alisana kadar tuhaf gelecek. O yuzden dogru giyinme sekliyle basla ki daha sonra gerçek tesetturun ne demek olduğunu öğrenince bocalama.
Boy kilo yaş konusunu dert etme inanki her beden her yaş insana göre çok güzel kıyafetler var.
Illa pahalı markalardan bulacağım diye birşey yok. En basiti lcw de bile bulursun. Önce ne giyecegini kafamda netlestir sonra o parcalari aramaya koyull.
Şimdiden bol.sans. umarım doğru yolda ilerlersin

Neyle rahat edecekseniz onu giymelisiniz. Ben tesetturlu degilim sal baglamayi bilmem ama kapansaydim esarp kullanir anneannem zamanindaki gibi cenemin altindan baglar cikardim. Ustume de hatlarimi belli etmeyecek bir kiyafet giyerdim. Herkesin anladigi tesettur farkli,o yuzden siz kendi istediginiz ve anladiginiz sekilde giyinmelisiniz,hayat sizin beden sizin.

Hayatım boyunla ne alakası var ki tesettür tesettürdür. Mesela elbise daha çok al. Seni daha uzun gösterir ve yakısır. Ben tunik sevmem pek elbıse daha çok seviyorum. Ayrıca kombin derdin varsa çoğu butik artık zaten takım şeklinde satış yapıyor onları alabilirsin. Siyah gri ve vizon renkli şallar alırsan ilk başta çoğu kıyafetin üzerine gidiyor bu renkler. Sonra tabi sevdiğin renklere geçiş yaparsın. Korkma allah daim kılsın kararını

Ay buna kalbimi bıraktım.
igda bi zayıflama hesabı var.
Tatlı da bikız,kapalı ama oje sürmüs gecen.El ayak siyah.
Ben acık biriyim.
Benim kafamda bi insan kapanıyorsa namazlıdır.
BUnu öyle olacak diye söylemiyorm illa.
Kapalısınız zor olmuyor mu abdest alırken silmek onları(2 gün gezdi onlarla.)dedim(bananeyse)
Kapalıyım diye namaz kılmadıgımı sorgulayamazsınız,Allahla benim aramda dedi:)
Tabiki öyle.
Ama hala kapalı birinin oje sürmesini anlamlandıramıyorum.
Engelledim bende sonra kızı:)
Günaha sokuyıordu beni:)

Katılıyorum... Giyim tarzın nasıl başlarsa genelde o doğrultuda ilerler o yüzden tesettüre uygun giyinmeye bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca hayırlı olsun şimdiden.
Not: bone taktıgında saç dibine yakın tak alnının ortasında durmasın. Ben ilk öyle yapmıştım da

Benim 6 yil oldu ..birkac ay sal bagladim..4 pardesü aldim..baktim ki bana gore degil yani istedigim bu degil..Istanbul Fatih semtinde binlerce model var..oradan aliyorum feracelerimi..tek tip feracem var..ustunde metrelik kesilen buyuk ortuler .yani bu giysi benim üniformamam. Bakkala markete okula carsiya nereye gitsem bunu giyerim..cok rahattir..sen gencsin belki birden agir gelebilir ama zamanla oturur ..Hayirli olsun..

Bende eskiden tesettürlüydüm. Ama isteyerek kapanmamıştım. Bu yüzden hep Allah a karşı vicdan azabı çekiyordum. Çünkü onun için değil baskı yüzünden kapanmıştı. Bende minyonum. Kapalı iken hakkını vermedim maalesef. Dar bilekte pantolon, kalçamı kapatacak gömlek tunik tarzı giyindim hep. Sonra tesettür bu değil deyip baskıyı göze alıp açıldım. Bir gün tekrar kapanırsam arkadaşların dediği gibi ferace, hatlarımı belli etmiyecek şekilde Allah için kapanırım. Bence sende öyle yap öbür türlü pek bir anlam ifade etmiyor çünkü. Bir nevi aksesuar oluyor

Tesettür ve namaz birbirinden bağımsız tabi ama kapalı birinin oje sürmesi gerçekten hoş olmuyor. Ben mesela regl donemimde evdeyken sürüyorum. Insan nefsi herşeyi yapmak istiyor özeniyor.
Kapaliyim ama sacimi boyatirim fon cektiriim masa yaptiririm evde giymek için mini etklerim sıfır kollu buluzlarim vardır. Moda olan ve benim çok beğendiğim parcalari alıp evde giyerim. Kapaliyim diye eksik yaşamıyorum.
Mesela dışarı giderken makyaj yapmamaya calisiyorum ama makyaji çok seviyorum bende evde yapıyorum. Çünkü tamamen soyutlayamiyor insan kendini. Hemde evli biri olarak evde bunlari yapmak iyi geliyor

Ben de uzun tunikler ve geniş paça bol pantolonlar giyiniyorum.
Kıyafetlerim dar degil.
Ferace giyemiyorum.
Onun yerine salaş kıyafetler tercih ettim.
Şal kullanıyorum her zaman.
Siyah şalım her daim kullandığım renktir.
Pastel renkleri seviyorum.
Spor giyinirim çogunlukla.

Kesinlikle öyledir.
Biraz sanki özentilesti.
Arapları görüyordık avmlerde,takma tırnaklar,full makyaj,taytlar.
Ama kafa yarım kapalı.
İnsanların onu normal sanması bana garip geliyor.
Tabiki nefis ister.Kendi kendine yaparsın.Ama bunu yüzlerce takipciyle paylasıp iyi biseymis gibi göstermek dogru değil.
Bu bahsettiğim hesap öyle.Skinyy pantalınla popom nekadar erimis,kalcam nasıl gitmis diyen bi hesap.

Açık birinin bir anda feraceye vs girmesi çok zor. Ondan dolayı ben yavaş adımlarla ilerlemenizi tavsiye ederim.
Ben 10 sene önce kapandım.
İlk kapandığında kısa tunik de giydim dar pantolonda.
Eleştiren de oldu pek umrumda olmadı.
Çünkü benim için çok radikal bir karardı ve bir anda ilerisini yapmak beni tesettürden tamamen soğutacaktı.
Süslü bir insan olduğum için ve tarzım çok farklı olduğu için çok zorlandım.
Ama zaman ilerledikçe zaten sen o yola giriyorsun.
Tunikler uzuyor pantolonlar bollaşıyor.
Ben ilk şalla başladım. Hala da en çok şal kullanırım.
Penye şalı çok severim mesela sporda bakkalda markette piknikte çok rahat.
Zaman ilerledikçe feraceye de seviyorsun yanağına değen başörtüsünün verdiği huzuru da.
Çok uçuk noktalara gitmediğin sürece yavaş yavaş kendinize zaman tanıyarak ilerle.
Alışveriş konusunda özelden yazacağım

Çok minyonsun ne giysen salaş olacak zaten. Elinden geldiğince içine sindiğince örtün. Kimono tarzı şeyler var şimdi her mevsime uygun olanları var ben rahat ettim yazın uzun t-shirtün üstüne kullandım. Kışın sweat+kot oluyo zaten. Kimono bi kaban aldım.

17 yaşında iken pardesü de denedim daha da tesettür filan şeyolsun diye cıks bana uymadı.

Şimdi çok kolay bir şeyler bulmak. Pazara gitsen yeter. Sosyete pazarlarına bayılıyorum.

Tabi canim bu doğru birşey değil. Tesettür nedir zaten örtmek gizlemektir.
Gercekten kapalilik moda oldu. Müthiş giyim ler kusursuz makyajlar birbirinden farkli başörtüsü baglama modelleri ayakta stilettolar kafada göze hiç takilmayan gözlükler. Yani o kadar dikkat çekiyor ki. Dikkat çekmek adına gerçekten bunu o kadar güzel yapan insanlar var ki insan hayretler ici ne izliyor.
Bazilarini görüyorum kadın süper mini full dekolte giyse o kadar dikkat çekmez.
Gerçi ahir zaman....
Bu zamanda imanı taşımak elinde bir avuç kor ateş taşımak gibi zor.

Öncelikle Allah yardımcın olsun, inşallah istediğin gibi olur tesettürün. Önerim bence öncelikle şu anki kıyafetlerini bir gözden geçir. Mesela pantolonların nasıl ? Üzerine tunikle kombinleyebilir misin ? Elbise ya da etek giyiyor muydun şimdiye kadar ? Kış aylarındayız kıyafetlerin kapalıdır genelde ama mesela dar ya da kısalar mı ? Tamamen gardırop yapmaktansa yavaş yavaş normalde giydiğin kıyafetleri tesettüre uygun hale getirebilirsin. Mesela kısa kazaklarını etekle, daha dar pantolonlarını uzun tuniklerle kullanabilirsin. Bir anda çat diye ferace, pardösü sana ağır gelebilir. Başını hemen kapatmayacaksan da şimdiden tesettüre uygun giyin yani başın açık olsa da kıyafetlerini uydurmaya çalış, eksiklerini almak istediklerini daha iyi anlarsın. Başörtünü de bence evdeyken denemeye başla, deneye deneye daha güzel yapmaya başlarsın. Bir de çok fazla eleştirilere aldırış etme, içinden nasıl geliyorsa öyle yap. Bu senin hayatın, senin kararların.

Ben tesettürlü değilim ancak kardeşim tesettürlü; kendisi 70lerin bol paça pantolonları (Duruma göre bol kesim bir kumaş pantolon) ve iri spor ayakkabılara bayılır. Üstüne de spor bir tunik elbise geçiriyor, şalını bağlıyor boynunun önüne biraz uzatıyor, tamamdır yani. Spor-salaş seviyorsanız, bu tarz uyar size de.

Bakın işte tarz tarz var nette. İlla kapalı giyim mağazalara bakmanız gerekmiyor; kardeşim güzel-bol-örtücü bulduğu her tunik ve tunik elbiseyi her yerden alabiliyor.

Sen bir yola girmeye karar vermiş en büyük adımı atmışsın.
Rabbim hakkıyla kapanmayı nasip etsin.
Ben dar pantolonla başladım şuan pantolon hiç giymiyorum.
Daha çok ferace bol elbise ve ya abaya.
Tesettürle ilgili insanların birbirini eleştirmesini çok yanlış buluyorum.
Kimin nefsiyle nasıl bir mücadele verdiğini bilemeyiz.
Allah'ın kimden razı olduğunu da bilemeyiz.
O yüzden Allah için yapılan ibadetleri eleştirmek kimsenin haddine değil.
Tesettürlü bir kızın oje sürmesini vs eleştirmeyi ben doğru bulmuyorum çünkü ne olursa olsun belli ki çabalıyor ve bu şekilde tamamen vazgeçmektense zamanla doğru şekilde kapanmaya ilerleyebilir gözüyle bakıyorum.
Sen kendini tanıyorsun nasıl ilerleme gerektiğini de bilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…