- 13 Ağustos 2020
- 254
- 1.461
- 43
Öneriler güzel tamam ferace falan tesettüre uygun ama önce bununla başlarsan bunalıp hepten açılman olasıö Önce tunik giy dar paça da giyebilirsin dolabında varsa uzun dizde tuniklerine, azıcık kısalarla boyfriend mom giyersin. Şalla başlaman da daha doğru zamanla zaten istediğin ölçüye getirirsin ama yeni kapanan birde minyon mu minyon biri ferace kare kocaman başörtüler örterse çok çabuk sıkılacaktır. Yani adım adım her şey benceMerhaba arkadaşlar yeri burasimi bilmiyorum ama dert değil benim ki. Ben uzun süredir kapanmayı düşünüyorum fakat biyum1.50 kilom 44yqni zayıfım ve kısa ama şükür ederim saglikliyim. Şimdi ben kapanmak istiyirim fakat çok minyonum nerden nasıl kıyafet bulurum. Neler almam lazim ilk başta nasıl kapanıyor deetek olan olursa sevinirim . Özelden de yazabilir siniz site falrn ismi. Lütfen ilk başta nelvr alınır ve sal falan nasıl yaptiniz
Ben bu kadar keskin bakmıyorum olaya. Ne güzel siz bir yere kadar nefsinizi kontrol altına alabilmiş kadınlar için önemli olan makyaj oje vs den vazgeçebilmişsiniz. Ama bakın bir yerde siz de nefsinize yenilmiş ve tamamen tesettüre girmemişsiniz. İnşallah bir gün o da nasip olur en güzeliyle.Evet işte mesele bu. Moda önemli oldu tamamen. Benim üniversiteden çok samimi bir arkadaşım ki ailece tesettürlü değillerdi okul biter bitmez daha 22 yaşında feracesiyle, çeneden beline kadar kapatan şallarla tesettüre girdi. Gerçekten yaşıyor bunu ve aldığı hazzı huzuru ben de hissediyorum ona bakınca. Herkesin inancı, yaşam tarzı başkadır ama onun amacına uyduğunu ve birilerine özenmeden bilinçle yaptığı için böyle olduğunu düşünüyorum. Ben tesettürlü değilim bu arada. Ama inancım gereği 5 vakit namazıma dikkat ediyorum, namaz için özenip makyajımdan, ojemden vazgeçebiliyorum ve olması gerektiği gibi örtünüyorum o esnada ve bir gün olur da tesettüre girersem de o huzura çıktığım an gibi olmak, bu şekilde uygulamak isterim aman benden de bu kadar oluyor diye bir şeyleri uygunsuz yapmak istemem. Zaten nefse hakimiyet de burada başlıyor. Elbette herkesin niyetini Allah bilir, bizler bu yorumu yapma haddine de sahip değiliz ama bazı değerlerin değersizleşmesi beni rahatsız ediyor.
Elbise önerisi olarak da her marka giyinebilirsiniz alın elbiseleri çekin altına pantolon çünkü her marka tunik üretmiyor. ipekyol elbiseleri çok güzel sezonumuzda kış zaten çoğu elbise uzun kolllu boynu kapalı o yüzden hepsinden giyinebilirsinzMerhaba arkadaşlar yeri burasimi bilmiyorum ama dert değil benim ki. Ben uzun süredir kapanmayı düşünüyorum fakat biyum1.50 kilom 44yqni zayıfım ve kısa ama şükür ederim saglikliyim. Şimdi ben kapanmak istiyirim fakat çok minyonum nerden nasıl kıyafet bulurum. Neler almam lazim ilk başta nasıl kapanıyor deetek olan olursa sevinirim . Özelden de yazabilir siniz site falrn ismi. Lütfen ilk başta nelvr alınır ve sal falan nasıl yaptiniz
Aa bu da çok ilginçmiş. Benim anneannemler de yazma mı yemeni mi deniyor işte ondan örterlerdi, önden saçları gözükürdü ama :) Deseni çok hoşmuş ama bu örtünün :)babaannemlerin yaşadığı ilçenin kendine özgü tesettür kıyafeit vardı
netten bulamadım tam ama anlatayım
Eki Görüntüle 2730403
bu tarz desenli bir örtü var beline kadar örtüyor örtünün içinde günlük yemenin de var günümüzün bonesi yerine tek tel saçın çıkmıyor hatta çenen de içinde bu örtünün
altında olağan kıyafetleri yani uzun donları, üstünde elbiseleri, ayaklarında çorapları, bunun üstüne de kalın bir kumaştan beli büzgülü bir etek
yeni içlerinde olan kıyafetleri de görünmüyor
görünen tek yer ayakkabıları ve çorapları
baş örtüsü tek renk, tek desen
alttaki etekler de genelde koyu gri ya da kahverengi
yani sokaktaki herhangi bir kadını bir diğerinden ayırmak mümkün değil
2000li yılların başına kadar bu şekilde giyindiler ama sonra tesettür modası aldı başını gitti
babaannem de başka şehirlere gittiğinde pardesü eşarp kullanmıştı ama kendi şehirlerinde bu şekilde yaşamıştı
tesettürlü değilim ama örtünüzü göğsünüze indirip ziynetlerinizi saklayın ayetinin bendeki yorumu çok farklı zira tesettüre uygun kıyafetlerde dahi takılar kıyafetin dışına takılıyor
Aa bu da çok ilginçmiş. Benim anneannemler de yazma mı yemeni mi deniyor işte ondan örterlerdi, önden saçları gözükürdü ama :) Deseni çok hoşmuş ama bu örtünün :)
Tutucu bir ilçeymiş herhaldebu aslında tam aynısı değil de çok arayamadım
ama örtü beyaz üstünde siyah tel tip desen var adı yemeni
altında da tek tip etek var onun da adı eteklik
yani yemenimi etekliğimi getirin de gideyim denirdi mesela
özellikle pazarda kadınlar satış yapardı bu kıyafetler ile biz tabii şehide büyümüşüz, annemler falan açık pazarda babaannemi bulamazdık, hoş zaten bütün pazar bize döner bakardı annemlerin başı açık diye
bu aslında tam aynısı değil de çok arayamadım
ama örtü beyaz üstünde siyah tel tip desen var adı yemeni
altında da tek tip etek var onun da adı eteklik
yani yemenimi etekliğimi getirin de gideyim denirdi mesela
özellikle pazarda kadınlar satış yapardı bu kıyafetler ile biz tabii şehide büyümüşüz, annemler falan açık pazarda babaannemi bulamazdık, hoş zaten bütün pazar bize döner bakardı annemlerin başı açık diye
Tutucu bir ilçeymiş herhalde
Herkes istediğini giyer karışamayız fakat bu konuda ben de fikrimi söylemek isterim. Yani bazı tesettürlüler görüyoruz içimde o kişiye karşı sadece acıma hissi uyanıyor. Mesela örtülü ama erkeklerle konuşurken sürekli temas halinde hiç dikkat etmiyor. Küfürlü konuşuyor. Ya da kalçayı olduğu gibi çıkaran dar bir pantolon giymiş ama üstte bir başörtüsü . Dedigim gibi kendi tercihi ama bariz kişilik problemi taşıyor görüntüsünden. Ama yine de birşey demem herkesin kendi tercihi...Merhaba arkadaşlar yeri burasimi bilmiyorum ama dert değil benim ki. Ben uzun süredir kapanmayı düşünüyorum fakat biyum1.50 kilom 44yqni zayıfım ve kısa ama şükür ederim saglikliyim. Şimdi ben kapanmak istiyirim fakat çok minyonum nerden nasıl kıyafet bulurum. Neler almam lazim ilk başta nasıl kapanıyor deetek olan olursa sevinirim . Özelden de yazabilir siniz site falrn ismi. Lütfen ilk başta nelvr alınır ve sal falan nasıl yaptiniz
Bu karışmamış haliniz mi :) Asla acıdığınız tabloda bir kadın değilim ama lütfen bu konuda herkes işine baksın. Eğer o davranışların müslüman bir kadına yakışmadığını düşünüyorsanız açık kadınlara da kapalı kadınlara da aynı günahın yazıldığını bilmeniz lazım.Herkes istediğini giyer karışamayız fakat bu konuda ben de fikrimi söylemek isterim. Yani bazı tesettürlüler görüyoruz içimde o kişiye karşı sadece acıma hissi uyanıyor. Mesela örtülü ama erkeklerle konuşurken sürekli temas halinde hiç dikkat etmiyor. Küfürlü konuşuyor. Ya da kalçayı olduğu gibi çıkaran dar bir pantolon giymiş ama üstte bir başörtüsü . Dedigim gibi kendi tercihi ama bariz kişilik problemi taşıyor görüntüsünden. Ama yine de birşey demem herkesin kendi tercihi...
Bol vücut hatlarını belli etmeyen bir pardesü üzerine bol dökümlü özenle bağlanmış bir şal kadını çok asil gösteriyor. Hayranlık uyandırıyor. Not:Açığım kapanmayı düşünmüyorum.
Noktana kadar katılıyorumBu karışmamış haliniz mi :) Asla acıdığınız tabloda bir kadın değilim ama lütfen bu konuda herkes işine baksın. Eğer o davranışların müslüman bir kadına yakışmadığını düşünüyorsanız açık kadınlara da kapalı kadınlara da aynı günahın yazıldığını bilmeniz lazım.
Dini inancı islam olmasına rağmen dolayısıyla günah oldugunu kabul etmesine rağmen alkol alan, namaz kılmayan bi dolu insan var. İnsanız çünkü. Burada bu tür insanların kişilik sorunu var desem linç yerim haklı olarak. Beni ilgilendirmemesi lazım kimsenin günahı. Lütfen siz de hiç düşünmediğiniz bir dini vecibeyi yapmaya çalışan insanlara her ne olursa olsun laf edecek had bulmayın kendinizde. Kimseyi ilgilendirmez. Sevgiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?