Anneannelerimizin zamanında tesettür yoktu ki. Tesettür denilen şey saçın bir telinin bile gözükmemesi demektir yanlış bilmiyorsam. Eskiden kadınlar tesettür amacıyla örtmezlerdi başlarını, örtülerinden saçları gözükürdü. Benim anneannem falan da öyleydi, oradan biliyorum :) Ayrıca ben de o tarzı çok beğeniyorum :)Neyle rahat edecekseniz onu giymelisiniz. Ben tesetturlu degilim sal baglamayi bilmem ama kapansaydim esarp kullanir anneannem zamanindaki gibi cenemin altindan baglar cikardim. Ustume de hatlarimi belli etmeyecek bir kiyafet giyerdim. Herkesin anladigi tesettur farkli,o yuzden siz kendi istediginiz ve anladiginiz sekilde giyinmelisiniz,hayat sizin beden sizin.
İstenirse saci gostermemek mumkun elbette. Guzelce baglar cikarsin,ille boyuna metrelerce bez dolamamiza gerek yok aslinda. Kesinlikle ben de cok begeniyorum,modadan ve gosteristen uzak,hic bir sekilde simge olmayan,kendi halinde bir ortunme sekliydi. Tesetturlu olsam ben de oyle yapardim.Anneannelerimizin zamanında tesettür yoktu ki. Tesettür denilen şey saçın bir telinin bile gözükmemesi demektir yanlış bilmiyorsam. Eskiden kadınlar tesettür amacıyla örtmezlerdi başlarını, örtülerinden saçları gözükürdü. Benim anneannem falan da öyleydi, oradan biliyorum :) Ayrıca ben de o tarzı çok beğeniyorum :)
Olay aslında sadece saçı örtmekte değil.İstenirse saci gostermemek mumkun elbette. Guzelce baglar cikarsin,ille boyuna metrelerce bez dolamamiza gerek yok aslinda. Kesinlikle ben de cok begeniyorum,modadan ve gosteristen uzak,hic bir sekilde simge olmayan,kendi halinde bir ortunme sekliydi. Tesetturlu olsam ben de oyle yapardim.
Goguslerin uzerine salinmasi gerekli mi? E goguslerim zaten kiyafetle kapali mesela,ustune de ferace ya da pardesu giymisim, yine kapali.Olay aslında sadece saçı örtmekte değil.
Baş örtülecek ve göğüslerin üzerine salıncak.
O yüzden genelde o tarzda bu yapılamıyor
Açık birinin bir anda feraceye vs girmesi çok zor. Ondan dolayı ben yavaş adımlarla ilerlemenizi tavsiye ederim.
Ben 10 sene önce kapandım.
İlk kapandığında kısa tunik de giydim dar pantolonda.
Eleştiren de oldu pek umrumda olmadı.
Çünkü benim için çok radikal bir karardı ve bir anda ilerisini yapmak beni tesettürden tamamen soğutacaktı.
Süslü bir insan olduğum için ve tarzım çok farklı olduğu için çok zorlandım.
Ama zaman ilerledikçe zaten sen o yola giriyorsun.
Tunikler uzuyor pantolonlar bollaşıyor.
Ben ilk şalla başladım. Hala da en çok şal kullanırım.
Penye şalı çok severim mesela sporda bakkalda markette piknikte çok rahat.
Zaman ilerledikçe feraceye de seviyorsun yanağına değen başörtüsünün verdiği huzuru da.
Çok uçuk noktalara gitmediğin sürece yavaş yavaş kendinize zaman tanıyarak ilerle.
Alışveriş konusunda özelden yazacağım
Gangsta bu ilk resmi hangi siteden ekledin yeşil olan.. cok begendimBen tesettürlü değilim ancak kardeşim tesettürlü; kendisi 70lerin bol paça pantolonları (Duruma göre bol kesim bir kumaş pantolon) ve iri spor ayakkabılara bayılır. Üstüne de spor bir tunik elbise geçiriyor, şalını bağlıyor boynunun önüne biraz uzatıyor, tamamdır yani. Spor-salaş seviyorsanız, bu tarz uyar size de.
Bakın işte tarz tarz var nette. İlla kapalı giyim mağazalara bakmanız gerekmiyor; kardeşim güzel-bol-örtücü bulduğu her tunik ve tunik elbiseyi her yerden alabiliyor.
Açıkçası insanların negatif yorumları hayatımın hiçbir anında umrumda olmadı.aa ben de hep bunu oneriyorum, pek begenilmiyor yorumlarim,
ornegin konu sahibi direk gardrop yenileyecekse demek ki baya acik giyiniyor,
bu durumda ben olsam esarptan once mesela once uzun kollu giyinmeye alisirim, yine uzun elbiseler eteklere gecis yaparim, bir kac ay sonra esarp takarim,
cok radikal degisiklikleri degil cevrenin, insanin kendisinin bile kabullenmesi ve alismasi zor olur,
e tabi bir de isin maddi boyutu var, insan guzel giyinmek ister, gardrobu tek seferde yenilemek de ciddi bir ekonomik karardir.
Babaannem 30 yıldır hacı ve kocaman esarpları vardır ve pardesu üstüne omuzları kapatacak şekilde iki düğümle bağlar çene altından. Ne saçı gözüküyor ne de omzu.Olay aslında sadece saçı örtmekte değil.
Baş örtülecek ve göğüslerin üzerine salıncak.
O yüzden genelde o tarzda bu yapılamıyor
Gangsta bu ilk resmi hangi siteden ekledin yeşil olan.. cok begendim
Artık o büyük eşarpları gençlerden çok takan yok ya malum onlarla da o model pek olmuyor ondan öyle bir yorum yaptım.Babaannem 30 yıldır hacı ve kocaman esarpları vardır ve pardesu üstüne omuzları kapatacak şekilde iki düğümle bağlar çene altından. Ne saçı gözüküyor ne de omzu.
Evet omuzların kapanması lazım, ama günümüzde esarpları ve salları boyunda sıkınca pek mümkün olmuyor bu zaten son dönemde boyum açık boneler üzerine kapuson örtmek gibi bir şey türedi, korkunç.
Tamamdir tesekkurler ♡Kapüşonlu Spor Tesettür Tunik Elbise - Haki ST-1468
Ürün AçıklamasıSTANDART BEDEN36 BEDENDEN 46 BEDENE KADAR UYUMLUDUR. Salaş kalıp, kapüşonludur.Ürün renginde çekimden ve kullandığınız telefonun pikselinden kaynaklı ton farklılığı olabilir.suudtesettur.com.tr
Tunik elbise diye aratınca çıkıyorlar. Site hakkında bir bilgim yok onu da belirteyim.
Evet gerekliGoguslerin uzerine salinmasi gerekli mi? E goguslerim zaten kiyafetle kapali mesela,ustune de ferace ya da pardesu giymisim, yine kapali.
Turban kullananlarinki de goguslerin uzerine salinmis durumda degil,boyun arkasindan bagliyorlar hep.
Yaş 35 canim genelde spor giyinirimBen şalla daha rahatım. Genelde şal yapıyorum kıyafete göre eşarpta yapıyorum. Tunik kot pantolon giyerim. Spor giyinmeyi tercih ediyorum.
Senin şuan giyim tarzın nasıl ve kaç yaşındasın. Tubanın kıyafetleri bana çok kadınsı geliyor kendime yakıştıramıyorum. Birde bir kaç sene giyince sıkılıyorum o yüzden çok pahalı almıyorum. Pahalıdan kastım bir tunige 200 250 tl vermem. Pazarium, all day, moda selvi , lcw, moda nisa gibi yerlerden alıyorum.
Herkes ayetlere gore giyinmiyor ama gordugum kadariyla. Turban da gogus uzerine salinmiyor,benim onerdigim anneanne usulu basortusu de.Evet gerekli
Ben başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmiyorum hanımefendi. Turban kullananlar şal kullananlar vs sınıflandırmıyorum.
Kadın olarak ne giyersek giyelim göğüsler varlığını belli ediyor.
Ayeti de okumuşsunuzdur. Baş örtüsü göğüslerin üzerine kadar indirilmesi gerektiği yazar
Negüzel bir haber. İlk önce basic, herşeye uyumlu olan renkleri tercih et (ben ilk siyah/lacivert/kahve/pembe/yeşil tonlarını almıştım). Kıyafetlerden desenli değilde, sade olanları tercih et. Mesela tek parça elbise, ferace.. bunlar kolay kobinlersin. Sonradan etek, bluz kısımlarını geçersin. Hayırlı olsun buaradaMerhaba arkadaşlar yeri burasimi bilmiyorum ama dert değil benim ki. Ben uzun süredir kapanmayı düşünüyorum fakat biyum1.50 kilom 44yqni zayıfım ve kısa ama şükür ederim saglikliyim. Şimdi ben kapanmak istiyirim fakat çok minyonum nerden nasıl kıyafet bulurum. Neler almam lazim ilk başta nasıl kapanıyor deetek olan olursa sevinirim . Özelden de yazabilir siniz site falrn ismi. Lütfen ilk başta nelvr alınır ve sal falan nasıl yaptiniz
Evet işte mesele bu. Moda önemli oldu tamamen. Benim üniversiteden çok samimi bir arkadaşım ki ailece tesettürlü değillerdi okul biter bitmez daha 22 yaşında feracesiyle, çeneden beline kadar kapatan şallarla tesettüre girdi. Gerçekten yaşıyor bunu ve aldığı hazzı huzuru ben de hissediyorum ona bakınca. Herkesin inancı, yaşam tarzı başkadır ama onun amacına uyduğunu ve birilerine özenmeden bilinçle yaptığı için böyle olduğunu düşünüyorum. Ben tesettürlü değilim bu arada. Ama inancım gereği 5 vakit namazıma dikkat ediyorum, namaz için özenip makyajımdan, ojemden vazgeçebiliyorum ve olması gerektiği gibi örtünüyorum o esnada ve bir gün olur da tesettüre girersem de o huzura çıktığım an gibi olmak, bu şekilde uygulamak isterim aman benden de bu kadar oluyor diye bir şeyleri uygunsuz yapmak istemem. Zaten nefse hakimiyet de burada başlıyor. Elbette herkesin niyetini Allah bilir, bizler bu yorumu yapma haddine de sahip değiliz ama bazı değerlerin değersizleşmesi beni rahatsız ediyor.Artık o büyük eşarpları gençlerden çok takan yok ya malum onlarla da o model pek olmuyor ondan öyle bir yorum yaptım.
Eşarp için aynı şeyi diyemem ancak şalı istediğiniz şekilde bağlamak ve göğüsleri kapatmak mümkün. Mesela ben boynuma dolayarak sizin tabirinizle sıkarak da göğsü kapatabiliyorum.
Evet o modayı da gördüm. Neden korkunç olsun ki?
Bence hiç yapmamak çaba göstermemek daha korkunç.
Belki o modeli görüp bir genç kız tesettüre özenir ve adım atar. O adım onu doğru olana yavaş yavaş götürür.
Bilemeyiz
Aynı yaşta sayılırız. Yazdığım sitelerde hem kendine göre hem bütçene göre kıyafet bulabilirsin. Ilk başta farklı renkler almayıp birbiriyle kombinleyeceğin renkler alırsan daha kolay olur senin için.Yaş 35 canim genelde spor giyinirim
Siz bana gerekli mi diye sordunuz. Ben de ona cevap verdim. Herkesin ne yaptığı beni ilgilendirmezHerkes ayetlere gore giyinmiyor ama gordugum kadariyla. Turban da gogus uzerine salinmiyor,benim onerdigim anneanne usulu basortusu de.
Ayrica ben de baskalarinin ne giydigiyle ilgilenmiyorum. Herkesin din anlayisi,ayet yorumu farklidir,tek bir dogru yoktur,bu yuzden rahat ettigi kiyafeti giysin konu sahibi de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?