Arkadaşlar merhaba. günlerdir çok sıkıntılıyım. bir de sizlere danışmak istedim. ben bir senedir evliyim. oturduğum semtte pek yakınım yok.
komşuluk deseniz öyle binada kimse kimseye gitmez. 6 ay önce dayımlar yakınlarıma taşındı. yengemle aramız iyidir daha doğrusu iyiydi ama şu son zamanlarda neler olduğunu anlayamadım.
yasemin olsun yengemin adı. arabayla 10 dakikalık mesafede oturuyorlar bana. gider gelirdik birbirimize. beraber alışverişler yapardık. beni her gün arar saatlerce konuşurdu. bu yengemin oğlu 15 yaşında beni ve eşimi çok severdi.
onlara gidince bizle oturmak için geç saate kadar durur uyumazdı. eşimle pes falan oynarlardı.
Neyse bir ay önce benim evli bi kuzenim taşındı yakınlarımıza. Oda başka dayımın kızı. (nergiz) taşınması biraz sorunlu oldu. eşini ailede kimse sevmez. çok saygısız patavatsız sorunlu bi adam yani büyük küçük demez herkese bağırır.
Benim eşimi çok severler aile de çünkü gerçekten buyuklerine saygılı ve sıcak kanlı biri. ama nergiz herkesin içinde eşimi kötülemeye çalışır. onun eşini sevmiyorlar diye.
Neyse bunlar taşıninca biz hep beraber mangala gittik. nergizler biz yasemin yengemler. mangal da eşimle yengemin oğlu maç yaptı nergizin eşinide çağırdilar ama gitmedi. çok soğuk durdu. benim eşim dayımla sohbet ediyor gülüşüyorlar beraber ama bu adam hala elinde tesbih ters ters eşime bakıyor.
Eşim ne olduğunu bile anlamadı. abi gelsene sende diyor eşim, adam gelmiyor.
Evlerimize geçtik bu günden sonra ne olduysa yasemin yengem beni aramamaya başladı. ben arıyorum soğuk soğuk konuşuyor. nergiz ablamıda severim. güya oda beni çok seviyor kardeşi gibi görüyor ama ne olduysa o buraya taşındigindan beri yengem bana çok soğuk ve çok uzak. birbirlerine giderler beni çagırmazlar.
Bu nergiz beni hergün arar canımlı cicimli konuşur. ama ben arkamdan konuştuğunu, yasemin yengeme beni ve eşimi kötüledigini düşünüyorum. cünkü geçen yengemi aradım. beni niye
çagirmiyosun artık hayırsız dedim. senin eşin sonra seni dövmesin bizle görüşuyosun diye dedi. şok oldum. niye dövsun o nerden çıktı eşim sizi ne kadar seviyo bilmiyosun sanki dedim. bilmiyorum artık falan dedi. ne olduğunu anlamadım.
Bugün de whatsapp grubunda beraber resim çekip bana atmış nergiz. Nergizin eşi de o küçük kuzenimle pes oynuyor. onu da çekip atmış.
Bu arada arkadaşlar şunuda belirtiyim: nergiz beni değilde daha çok eşimi kötülemiş olabilir. Çünkü kendisi benimle samimi ve güya kardesi gibi seviyor. bunuda yengem çok iyi biliyor. Bu yüzden beni kötülücegini düşünmüyorum. Ama eşim için şöyle demiş olabilir:
Yenge senoşu çagirmayalim eşi çok sert zaten bizle görüştürmek istemiyo kavga etmesinler bizim yüzümüzden vs. dediyse eğer.. Ki yengemin konusmalarindan ben bunu anladim. Yengem bu yüzden uzak duruyo olabilir.. Bunu nasıl öğrenebilirim?
Yengeme niye soğuksun dediğimde işler güçler çocuklarla uğraşıyorum diye bahane sunuyo ?