- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
- Konu Sahibi Etkili Eleman
-
cinsel bir problemi olduğunu sanmıyorum. ama libidosunun düşük olduğundan eminimBen yeni bir ilişki sanmıştım.
E adamın minyon olduğunu 2 yıl önce bilmiyor muydunuz?
"İlk zamanlar çok aşıktım gözüm bir şey görmedi. Sonradan gözüme batmaya başladı" deseniz anlarım ama baştan beri çok yoğun şeyler hissetmemişsiniz.
Mantık evliliği için 2 yıl uzun geldi bana. Bu kadar zaman hisleriniz değişmediyse bundan sonra da değişmez.
Benim sevgilim de minyon, ben de minyonum. Flört aşamasında çok kısa bir süre "nasıl oluruz" diye düşündüğüm olmuştu. Ama tanıdıkça hiç umurumda olmadı. Çok da beğenirim kendisini.
Sizde o his ilk baştan beri oluşmadığı için adamın boyu posu gözünüze batıyor, beğenmiyorsunuz.
Cinsellik konusu da normal gelmedi bana.
İki kişinin görüşleri uyuyorsa yapılır geçilir. 2 sene bekleyecek, çekinecek bir şey yok.
Gerçek anlamda hiç yakınlaştınız mı bilmiyorum ama cinsel problemleri ya da bedensel olarak çekindiği durumlar olabilir.
ya çok tuhaf. çok istekli görünürken bir anda dikkati dağılabiliyor. sonra hiçbirşey olmamış gibi başka birşeyle ilgileniyor ben sap gibi kalıyorum ne olduğunu bile anlamıyorum30 yaşına gelmissiniz cevrenin ne dediginden hâlâ etkileniyor musunuz?
Önemli olan sizin icinize sinmiyor olmasi siz isteseniz buraya konida acmazsiniz bence
Cinsellige gelirsek bunu onunla konuşmadan bilemezsin belki libidosu düşüktür belki sürekli birseyler yasamak istemiyordur belko agzi kokuyordur belki o gün duş almamistir kokarim diye çekinmistir belkiler cok bunu ona sorup cevabindan tatmin olmalısınız verdiği cevap içine sinmiyor ise bir sorun var diyebilirim...
'Çok eğitimli,çok donanımlı,çok kariyerliyim' diyorsunuz bununla birlikte,yaş geçince bu beğenmediklerimizi de bulamama korkusu başlıyor :) ya çevremdeki insanlar o kadar övüyor beni o kadar beğeniyorlar, benimle birlikte olan kişinin ne kadar şanslı olduğu vs söylüyorlar, ancak gerçekten değerlendirebileceğim bana denk biri hiç karşıma çıkmadı. biz kendimizi geliştirdikçe aday sayısı azalıyor. çünkü o kriterlere uygun adam çok az. hem kariyerli hem yakışıklı hem de dürüst. nerdeeee? ben henüz rastlamadım. o yüzden bazı kriterleri değiştirmeye ve kişiliğini ön planda tutmaya karar verdim.
bence siz de biraz tanımaya çalışın. belki tanıdıkça elektrik alırsınız :)
duygusal çalkantılarla başa çıkabilmek için malesef eğitim yeterli olmuyor. insanlardaki bu önyargıdan dolayı iyi konumlardaki kişiler hep güçlü görünmeye, herşeyin üstesinden geliyormuş gibi görünmeye mecbur kalıyor. benim uzun süreli ve duygu yüklü ilişkilerim olmadı. bu nedenle ilişkiyi ayakta tutan aşk mıdır, sevgi midir, sadakat midir ya da hepsi mi olmalı bilemiyorum. aldığım eğitim bana bunu öğretemez. bazı şeyler tecrübeyle öğreniliyor.'Çok eğitimli,çok donanımlı,çok kariyerliyim' diyorsunuz bununla birlikte,
hayatınızı birleştireceğiniz kişi için etrafınızdakilerin yorumlarına takılıyorsunuz.
Bu bana ilginç geldi.
İkincisi 'kriterlerime uygun aday sayısı
az' diyorsunuz.
Ne iş yaptığınızı merak ettim,
kendinize kimseleri denk görmediğiniz için.
Belki karşınıza çıkan insanları farkında
olmadan kariyerinizle,görünüşünüzle,
donanımlı oluşunuzla eziyorsunuz,
o nedenle ilişkileriniz ilerlemiyor.
Bunu da bir düşünün derim.
'Hem kariyerli,hem yakışıklı,
hem boylu poslu,
hem dürüst ve karakterli olacak' diye
oldukça komplike bir kriter listeniz olursa,
bunları karşılayacak adam bulamayışınıza şaşmamak lazım.
Beklentilerinizi,önceliklerinizi
gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Not:Aday erkeğin,fırsatı olduğu halde,
sizinle yakınlaşmak istemeyişi çok normal görünmedi bana.
yakınlaşmalarımız hiç olmuyor değil. benim takıldığım nokta bunların seyrek olması. mesela iki hafta boyunca aynı ortamda bulunmamıza rağmen hiçbirşey yapmadan durabiliyor. ben de mi bir sorun var diye düşündürtüyor. önünde üzerimi değişsem beni iç çamaşırlarımla görse birkaç sözle tepki verir ama eyleme geçmez. iradenin bu kadarı fazla bence.Sağlıklı ve aseksüel olmayan biri için cinsellik yemek yeme ihtiyacı gibi birşey. 30lu yaşlarında bir kadın ya da erkeğin bu ihtiyacını farklı nedenlerle bastırmaya çalışması, kimisinde psikolojik kimisinde de cinsel problemlere neden oluyor diye düşünüyorum.
Erkek arkadaşınız size ve yaşam tarzınıza saygı duyuyor olabilir ama 2 yıllık ilişkide hele tam anlamıyla cinselliğin yaşanmadığı ilişkide dokunmak istememek bence büyük sorun.
Ben de bunu söylüyorum.duygusal çalkantılarla başa çıkabilmek için malesef eğitim yeterli olmuyor. insanlardaki bu önyargıdan dolayı iyi konumlardaki kişiler hep güçlü görünmeye, herşeyin üstesinden geliyormuş gibi görünmeye mecbur kalıyor. benim uzun süreli ve duygu yüklü ilişkilerim olmadı. bu nedenle ilişkiyi ayakta tutan aşk mıdır, sevgi midir, sadakat midir ya da hepsi mi olmalı bilemiyorum. aldığım eğitim bana bunu öğretemez. bazı şeyler tecrübeyle öğreniliyor.
yaşım bir kriter; kendi yaşıma yakın istediğim kriterlerde bekar sayısı az. işim bir kriter; ben kimin ne kazandığını umursamam. ama kafaların uyuşması için, birbirimizi anlayabilmemiz için eğitim durumu önemli. e güzelsem de yanım da yakışıklı birini istemem hakkımdır bence. buna rağmen dış görünüşünden de işinden de feragat ettim.
evet şu an içinde bulunduğum durumu çok güzel özetlediniz aslında. sineye çekmeye çalışıyorumBen de bunu söylüyorum.
Kişiler arası ilişkileri özellikle de romantik ilişkileri sağlıklı yürütebilmek için farklı beceriler gerekli.
O zaman iş,kariyer,donanım kıyaslaması yapan insanlara kulağınızı tıkayın.
Bana kalırsa siz bu adamı sevmiyorsunuz.
'Yaşı yaşıma,yüzü yüzüme,kariyeri kariyerime uygun,yaşım fazla ilerlemeden denk göründüğüm bu adamla evleneyim, milyonluğunu da sineye çekeyim'
diyorsunuz ama arada romantik çekim
olmadığı için içinize sinmiyor.
Siz o adamı sevseniz boyuna filan takılmazsınız.
Ben orta boyluyum.
Eşim bir erkek için kısa.
Annemle birlikte mağaza geziyorduk,
ayakkabı bakarken bana durmadan topuklu modelleri gösteriyor.
-Anne biliyorsun,ben yüksek topuklu giyince kocamdan uzun oluyorum,istemiyorum,dedim.
-Evlenirken gözün nereye bakıyordu?
Dedi sinirli sinirli.
Annem bu durumu en başında da sorun etmişti.
Cevabım tek bir cümle oldu.
-Göz sevmiyor anne,gönül seviyor.
Eşimin,boyunu umursamayacağım kadar
güzel hasletleri var.
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
Çekmeyin,içinize sinmeyen hiç bir şeyi deevet şu an içinde bulunduğum durumu çok güzel özetlediniz aslında. sineye çekmeye çalışıyorum
Bu ülkenin insanları mı garip yoksa tüm dünya mı böyle acaba. Burda kaç konuda okudum cinsellik bekleyen adam evlenmez erkekler evleneceği kadından evlilik öncesi cinsellik istemez diyordunuz şimdi de cinselliğe yanaşmaması normal değil deniyor biri bana bunu açıklasın lütfen. Ayrıca minyon olunca ne oluyor ki kim dört dörtlük? O çevreniz ayrılsanız da derler ki aaa niye ayrıldınız ne iyi adamdı seni de çok seviyordu. Milletin lafıyla ilişki yaşayacaksak ohoo yani. O beğenmeyen kişilerin eşleri sevgilileri nasıl dünya yakışıklısı falan mı?
evet doğru söylüyorsunuz insanlar illa bir kusur bulacaktır. ben kendim kabullenemediğim için başkalarının lafına kulak asıyorum sanırım. cinsellik konusuna gelince; evli arkadaşlar bu konunun önemli olduğunu ciddiyetini vurguluyorlar sürekli. bence de ekmek ve su gibi doğal bir ihtiyaç. ve bu ihtiyacımı da karşılayamayacaksam neden evleneyim. canı istediğinde yanaşıyor istemediğinde yanaşmıyorsa bu dürüstlükten değildir. buna çok az ihtiyaç duyduğunun göstergesi. kadınsam kadınlığımı yaşamak, beğenilmek, arzulanmak isterim. doğamız böyle.Bu ülkenin insanları mı garip yoksa tüm dünya mı böyle acaba. Burda kaç konuda okudum cinsellik bekleyen adam evlenmez erkekler evleneceği kadından evlilik öncesi cinsellik istemez diyordunuz şimdi de cinselliğe yanaşmaması normal değil deniyor biri bana bunu açıklasın lütfen. Ayrıca minyon olunca ne oluyor ki kim dört dörtlük? O çevreniz ayrılsanız da derler ki aaa niye ayrıldınız ne iyi adamdı seni de çok seviyordu. Milletin lafıyla ilişki yaşayacaksak ohoo yani. O beğenmeyen kişilerin eşleri sevgilileri nasıl dünya yakışıklısı falan mı?
Bence de ama burda birisinin konusu vardı orda yorumlar hep gerçekten evlenmek isteyen erkeğin karşısındaki kadından cinsellik talep etmeyeceğiyle alakalıydı ve şimdiki yorumlar çok farklıEvlenmeden önce 2-4yıl birlikte yaşayan çok çift tanıyorum üniversite yıllarımdan.
8
Yani konu sahibesi gayet doğru bir şey yapıyor...5 yıl kullanacağım arabayla test sürüşüne çıkıyorum pekala. Eeee hayatboyu birlikte yaşayacağın adamı da almadan önce test etmek normal gayetBen de içime sinen biri olursa test etmeden almam.
vala öyle şeyler duydum ki artık test etmek lazım. çok yakışıklı ve karizmatik görünen erkekler gay çıkabiliyorEvlenmeden önce 2-4yıl birlikte yaşayan çok çift tanıyorum üniversite yıllarımdan.
8
Yani konu sahibesi gayet doğru bir şey yapıyor...5 yıl kullanacağım arabayla test sürüşüne çıkıyorum pekala. Eeee hayatboyu birlikte yaşayacağın adamı da almadan önce test etmek normal gayetBen de içime sinen biri olursa test etmeden almam.
vala öyle şeyler duydum ki artık test etmek lazım. çok yakışıklı ve karizmatik görünen erkekler gay çıkabiliyor
Yorum yapan kişiler farklıdır.Bence de ama burda birisinin konusu vardı orda yorumlar hep gerçekten evlenmek isteyen erkeğin karşısındaki kadından cinsellik talep etmeyeceğiyle alakalıydı ve şimdiki yorumlar çok farklı
Adaptasyon sorunu var oyleyse yada baska bir sağlık sorunuya çok tuhaf. çok istekli görünürken bir anda dikkati dağılabiliyor. sonra hiçbirşey olmamış gibi başka birşeyle ilgileniyor ben sap gibi kalıyorum ne olduğunu bile anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?