- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- 248
- Konu Sahibi ervanazlim
…
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
En büyük hatanız bu olmuş.gel dediler geldim git dediler gittim eşimin düşünüp yapmayacağı şeyleri yaptım maddi manevi...
Çok ayıp. Görümcenizle aynı durumda olsam biri bunu bana dese 'sen evlendin de göğe mi yükseldin?' derdimkendisi 40 yaşına geldi evde kaldı benden böyle çıkarıyor
Çocukluk aşkıyla evlenmek matah bi şey değil.aşık olduğumda daha orta sona gidiyordum hatırlatırım dedim eşim benim çocukluk aşkım kaç kişiye nasip olur çocukluk aşkıyla evlenmek
Annem ve babam eşimi bir odaya çekti konuştu ben bile yoktum. Onlar mutfaktaydım yanlarında küçük düşürme olmadı. İlk yazdığınız yoruma katılıyorum en büyük hatam o oldu görümcemin için yazdığı şeye gelince yaşına başına bakmadan böyle bir sözü hak etmedim ki kardeşi de zaten milyarder değilEn büyük hatanız bu olmuş.
Çok ayıp. Görümcenizle aynı durumda olsam biri bunu bana dese 'sen evlendin de göğe mi yükseldin?' derdim
Çocukluk aşkıyla evlenmek matah bi şey değil.
Son olarak eşimin ailesi sözde bana nasihat için kardeşinin ve eşinin yanında ileri geri konuşsa bırakın onları yumuşatmayı isimlerini dahi ağzıma almam.
Aileler dahil çok yüz göz olmuşsunuz. Yaşınız kaç bu arada?
sen isi ve parasi icin evlendin nedir peki40 yaşına geldi evde kaldı nedir ya
görümcem 40 yasına geldi evde kaldıNerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum...şöyle başlayayım 2.5 senelik evliyim çok uzun sürenin ardından severek evlendim eşimle.. farklı bir memlekete gelin geldim (doğudayım). Beş görümcem var ve en büyüğü annemle yaşıt eşim ise evin en küçüğü gel dediler geldim git dediler gittim eşimin düşünüp yapmayacağı şeyleri yaptım maddi manevi... Bir tane kardeşim var benim yazın düğünü olacaktı düğünden 25 gün önce izine ayrılıp aynı şehirde olan ailesinin yanına gittik orda kaldık ramazanın son gününü ve bayramı orda geçirdik. Evlendim evleneli daha bir kere ailemin yanına gitmedim bayram için 16 saat uzaktalar. Ben eşime izin isteme de kardeşimin düğününe gidelim bir aydan az zaman kaldı bir daha alamazsın dedim o da olur mu öyle şey alacağım izin dedi neyse düğün zamanı geldi beni gönderdi ben sonra geleceğim dedi tamam dedim ama gelmedi. Köy köy anasının yanında çanta olarak bilmediğim insanların düğününe taziyesine gittim o benim bir tane olan kardeşimin düğününe gelmedi. Bu arada izin alma konısında kv aşırı baskı yaptı duygusala bağlamıştı birazda. Tabi bu durum ailem tarafından hoş karşılanmadı ve eşimi biraz korkuttular bende 8 aylık hamileyim bu arada... Neyse ben evime geldim bir Allah'ın kuluda ne kapımı çaldı ne aradı. Ve ben doğum yaptım.. Yüksek enfeksiyondan hastanede yattım ölümden döndüm diyebilirim arada bir sosyal medyaya bakıyorum benim kıyıp koyamadığım oğlumun resimleri o arada gözünde bir şişlik oluştu oğlumun ben kırmadan o resimleri koyanlara abla ben bile koymuyorum nazar değmesin felan dedim. Hastanede yatışımın 4. Günü v ben bir gün yoğun bakımda kaldım kimse aryıpta geçmiş olsun demedi daha.. Dertleri ne vallahi bende bilmiyorum. Saolsun eşim yanımdaydı ve hepsine gerekeni söyledi ama bende gözümü açmıştım bir kere kv bir hafta yanımada kaldı gitti gideceği gün iki görümcem geldi yüzüme bile bakmadılar bebeği sevip gittiler gidiş o gidiş. 2 aylıkken oğlum eşimin ailemin yaşadığı yere yakın bir yerde kursu vardı bizi de annemin yanın bıraktı. Bir hafta sonra kardeşim ve eşi günü birlik bebek görmeye 5 saatlik yoldan geldiler eşim onlar gelmeden yarım saat önce çıktı gitti ben onların yüzünü görmek istemiyorum diye ortada hiç bişey yok daha eşimin kardeşiyle görüşmediler bile ki kardeşimin eşi benim eşimi babası vefat ettiğinde felan aradı baş sağlığı diledi. Bunu babam kabul etmedi benim iki kızm eşleriyle bir araya gelemecekse boşuna büyütmüşüz sizi dedi ve bana ya boşanacaksın yada sende kocanla gideceksin dediler ki bu 2 yılın bir taşmasıydı onlar için. Tabi iş baya kötüye gidiyordu bende ailemi seçtim çünkü eşim benim hatrım için bile olsa kalmalıydı ben onu için dillerini bilmediğim insanların evlerine gittim. Tabi eşim hemen geri geldi eve kardeşim ve eşi mutfaktalar kahvaltı için bekliyorlar babam ve annem biraz ağır konuştu eşime ki hak etti bu zamana kadar bir kere bile bizim aile içimize akrabalar arasına karışmadı evlenirken beni alacağı zaman verdiği sözleri bir bir yüzüne vurdular. Ama eşim ne yaptı babamı dinledi dinledi sonra babamı yumuşatım bir hoşgeldiniz bile demeden çıktı gitti evden. Bu arada eşim de hala kendi ailesiyle görüşmüyor. Ne onlar arıyor ne de eşim. Oğlum 4 aylık oldu ben daha annesinin evine götürmedim götürmeyeceğim de iki defa dedi gidelim mi diye hayır dedim yemin ettim eğer gidersem bu evlilik biter diye. İnanın daha bir çok şey var basit bir beni aramadılar yoğun bakımda felan yattım meselesi değil. En basiti bende insanım ya bir kere arayarimazlar mı kv giderken tartışarak da gitmedi ki oğlum hastaydı onu bir sor ben kendimi de geçiyorum. İstedikleri tek şey eşim beni hor görsün değer vermesin hep onlara gidelim. Görümcemin bir lafı var dı sen kardeşimle işi parası için evlendin diye kendisi 40 yaşına geldi evde kaldı benden böyle çıkarıyor acısını bende senin kardişine aşık olduğumda daha orta sona gidiyordum hatırlatırım dedim eşim benim çocukluk aşkım kaç kişiye nasip olur çocukluk aşkıyla evlenmek ama mahvettiler beni evliliğimiz kötü durumdave ben o kadar çıkmazdayım ki böyle gitmeyecek biliyorum ama ailesine gidersem de ertesi gün bir taksi çağırıp havaalanına gitmek olur.
Ben bunu genelleyerek söylemedim onun söylediği şey yüzünden söyledim ki bunun gibi iğneleyici bir çok lafı vargörümcem 40 yasına geldi evde kaldı
O en azından yüzüne yüzüne söylenmiş ki durup dururken söylenecek lafta değil üsteliksen isi ve parasi icin evlendin nedir peki
Haklısınız ama iyilikle kimseye yaranılmıyormuş onu anladım ben eşim böyle yapmasaydı bende evime döndüğümde ilk yapacağım şey ailesinin yanına gidip orda kalmak olacaktı ama o böyle yaptıktan sonra içimden gelmiyor kendisine de söyledim haklısın diyor kötü bişey de demiyor zaman la hallolur inşallah herşey. Eşim ailemden benim kyk borcumu kapatmalarını istedi kendi kyk borcunu düğünden gelen bilezikler le kapattı banada senin ki kalır yavaş yavaş öderiz dedi bir gün o kırk yaşında ki görümcem şimdi ki kızlar okuyoruz diye devletten paraları alıyor yiyip içip geziyor sonra evlenince kocalarına kalıyor dedi annesi de sonradan konuşunca bu konu da arada sorun oldu kendi borcunu benim bileziklerimle ödemeseydi babamın taktığı 3 bileziği araba için vermezdim. İşte arada söz verilmiş söylenmiş sözler var olmayınca sorun oluyoreşiniz aslında iyi bir insan...keza sizde öyle...birbirinizi severek almışsınız....ama işler çok karışmış...düzelir bu iş ama çok uzun zaman gerek, sabır gerek...bugünden yarına kimse değişmez çünkü...
Yahu anlamiyorum böyle dengesiz bı görümce böyle dengesiz bı aile için beni aramadilar hastanede yattım ilgilenmediler diyosun yahu ne güzel işte uzak dur muhattap olma bak eşinde ailesinden uzakmis ne güzel bende doğuya gelin gitmistim benimkiler yapisik ikiz gibiydi eşimi asla rahat birakmazlardi sürekli arar cagirirlardi dogumumda yanımda oldular dolusup geldilerde ne oldu ben emzirmeye calisiyorum onlar daha iki günlük bebeği sevmeye calisiyolar birbirimize girdik lohusaligimida burnumdan getirdiler sen daha Allah'tan ne istiyosun kocan ailesiyle kotuyse ne güzel işte güzel güzel tatlı tatlı işle kendine iyice bağla bırak ailene gitmesin yani cokmu lazım ne güzel işte ailenle vakit geçir gez toz keyfine bak maalesef doğu erkekleri bizim batıdaki gibi yetismiyolar onlar erkek ayrı kadın ayrı ortamlara giriyorlar Bati kültürü onları sıkıyor boguyo bunun için kavga gürültü cikarmanin ne anlami var sonuçta farklı kültürden biriyle evlendin senin gibi yada ablanın eşi gibi olmasını beklemeHaklısınız ama iyilikle kimseye yaranılmıyormuş onu anladım ben eşim böyle yapmasaydı bende evime döndüğümde ilk yapacağım şey ailesinin yanına gidip orda kalmak olacaktı ama o böyle yaptıktan sonra içimden gelmiyor kendisine de söyledim haklısın diyor kötü bişey de demiyor zaman la hallolur inşallah herşey. Eşim ailemden benim kyk borcumu kapatmalarını istedi kendi kyk borcunu düğünden gelen bilezikler le kapattı banada senin ki kalır yavaş yavaş öderiz dedi bir gün o kırk yaşında ki görümcem şimdi ki kızlar okuyoruz diye devletten paraları alıyor yiyip içip geziyor sonra evlenince kocalarına kalıyor dedi annesi de sonradan konuşunca bu konu da arada sorun oldu kendi borcunu benim bileziklerimle ödemeseydi babamın taktığı 3 bileziği araba için vermezdim. İşte arada söz verilmiş söylenmiş sözler var olmayınca sorun oluyor
Doğum yaptım geldiler 2 saat kaldılar bebek daha yanıma gelmeden kuçaklarındaydı eşim annesine yemek yiyin öyle gidin dediler ziyarete mi geldiler yemeğe mi anlamadım zaten neyse bunlar yemeden gittiler. Annem kaldı bir süre sonra kv geldi bir hafta kaldı benden ciddi ciddi oğlumu istedi ev karşılığında sütten kesince ver şimdi artık torunları bakıyor babannelerine felan dedi kan beynime sıçradı ki bakın profile ne kadar süre aradım bekledim bu bebeği bende çıkıştım sonra bir kere bebeği emzirirken yakaladım ve kıyamet koptu... Neyse kv gitti eşime bebeği vermiyorsunuz doğum zamanı geldik bizi aç gönderdin diyince eşimde bağlarını kopardıYahu anlamiyorum böyle dengesiz bı görümce böyle dengesiz bı aile için beni aramadilar hastanede yattım ilgilenmediler diyosun yahu ne güzel işte uzak dur muhattap olma bak eşinde ailesinden uzakmis ne güzel bende doğuya gelin gitmistim benimkiler yapisik ikiz gibiydi eşimi asla rahat birakmazlardi sürekli arar cagirirlardi dogumumda yanımda oldular dolusup geldilerde ne oldu ben emzirmeye calisiyorum onlar daha iki günlük bebeği sevmeye calisiyolar birbirimize girdik lohusaligimida burnumdan getirdiler sen daha Allah'tan ne istiyosun kocan ailesiyle kotuyse ne güzel işte güzel güzel tatlı tatlı işle kendine iyice bağla bırak ailene gitmesin yani cokmu lazım ne güzel işte ailenle vakit geçir gez toz keyfine bak maalesef doğu erkekleri bizim batıdaki gibi yetismiyolar onlar erkek ayrı kadın ayrı ortamlara giriyorlar Bati kültürü onları sıkıyor boguyo bunun için kavga gürültü cikarmanin ne anlami var sonuçta farklı kültürden biriyle evlendin senin gibi yada ablanın eşi gibi olmasını bekleme