Nerde hata yaptim?

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Merhaba kizlar bundan 4 yil once esimin eski evindeki komsusunun esiyle tanismistik ozman kizi 4 aylikti benimkide 1 yaslarinda falan. Arkali önlü apartmanda oturuyorduk . Kayinvalidesi bizim apartmanda dost olduk. Gelip gitmeye basladik bu arkadasim yapi itirbariyle soguk birisiydi ama aramiz iyidi. Mesela ben cocugunu cocugumdan ayirmazkene o ayirirdi kizina oncelik verirdi. Neyse derdim yapisi böyle..

Gel zaman git zaman boyle zaman gecirdik. Biz daha sonra ordan tasindik ama iki sokak oteye.. ama her cagirdiginda gittim hic arkadasim yok sıkıldim dediginde gittim. Bizim esimle problemlerimiz olmustu o sordukca ben anlatirdim. Ben anlatikca benimde basima gelir mi korkusu yasadigini soyluyordu ama bir yandan kocam hayatta yapmaz diyordu.. benimde elimde olan kanitlardan degil ama huylamdigimi bilip ince eliyip sık dokudugumu biliyordu. Neyse 2. Cocugu oldu yardim edeni yoktu gittim yemegini pisirdim evini temizledim bir kac kez hatta tatilden gelirdi x gelebilirimisin? Esyalarimi yerlestiremiyorum beraber yapabilirmiyiz derdi. Gecenlerde 2. Cocugu dogurduktan sonra sanirim bunaldi beni aradi gelip yardim edermisim esimle kavga ettim valizime yardim et taksiye bineyim diye kocasi haksiz olmamasina ragmen yeni bebegi var diye sakinlestirdim lutfen sakin ol diye aldum kendimr getirdim gitmesini engelledim ama gene ben suclu oldum..
Bugune gelirsek esimle aramizin bozul oldugunu biliyordu sormustu anlatmistim.. 1 aydir beni aramiyordu bende aramadim. Mesaj attim bi problem mi var diye. Cocuklar durmuyor , vakit yok esimle kötü olmak istemiyorum diye. Bende esinle ne alakasi var dedim. Bu sene ben baya kötü oldum yuvanda ailende mutlu ol hoscakal yazmis.ve engelemis.
Bende dayanamadim bir mesaj yazdim. Yaptiklarimi soylermek bana yakismaz ama onlarinda hatri yokmus demek , cocuk gibi engelemene gerek yok mesaj atma dersin atmam. Ben seni engelemiyorum aramam olur biter kizlara iyi bak yazdim.
Allah askina kizlar her cagirdiginfa gittim evini temizledim yemegink yaptim tatilden keyfi icin dondugunde kiyafetlerini kataladik, evimde misafir ettim bir adimlik yolu sirf bebekle yurumesin diye taksiyle getirdim. Ben bunu hakedecek ne yaptim? Cok doluyum:(

Bır hayvani beslerken birine hediye verirken, hic dusunmedim. Karsilikli olul olmayacagini.. ben karsilik beklemedim sadece bir dostluk . Bu kadar zormu?
Bahsettiğim karşılık bu değil. Karşınızda size değer veren, sizin için fedakarlıklar yapan biri varsa siz de ister istemez onun için bir şeyler yapmak istersiniz değil mi? Verdiğiniz değerin karşınızdaki kişide değeri yoksa kılını kıpırdatmaz.
Karşılıktan kastım bu değer. Hep siz ödün veriyorsanız orada bir yanlış vardır.

Nankör falan olduğunu düşünmüyorum. Hiçkimse istemediği birisi ile görüşmek zorunda değil. Ayrıca yapılan iyiliğe nankörlük etmekmi yoksa yapılan iyiliğin kaydını tutmakmı daha yanlış orasıda tartışılır...
Bence buradaki asıl sorun kadınların özelini elin insanına bu derece açma isteği... erkekler bunu bu kadar yapmıyor mesela. Ama kadınların eşleriyle olan yatak odasına kadar neredeyse her özeli kadının arkadaşları tarafından biliniyor ve bu çok yanlış. Tabi bu kısım genele söylenmiş birşey.

Bahsettiğim karşılık bu değil. Karşınızda size değer veren, sizin için fedakarlıklar yapan biri varsa siz de ister istemez onun için bir şeyler yapmak istersiniz değil mi? Verdiğiniz değerin karşınızdaki kişide değeri yoksa kılını kıpırdatmaz.
Karşılıktan kastım bu değer. Hep siz ödün veriyorsanız orada bir yanlış vardır.
Belkide hep olur dedim hic olmaz degil.

Nankör falan olduğunu düşünmüyorum. Hiçkimse istemediği birisi ile görüşmek zorunda değil. Ayrıca yapılan iyiliğe nankörlük etmekmi yoksa yapılan iyiliğin kaydını tutmakmı daha yanlış orasıda tartışılır...
Bence buradaki asıl sorun kadınların özelini elin insanına bu derece açma isteği... erkekler bunu bu kadar yapmıyor mesela. Ama kadınların eşleriyle olan yatak odasına kadar neredeyse her özeli kadının arkadaşları tarafından biliniyor ve bu çok yanlış. Tabi bu kısım genele söylenmiş birşey.
Hanimefendi yazdiklarimi okuduzmu acaba? Ben kimseden karsilik beklemeden yaptim.. kayit tutmusunuz yazmisiniz . Kimsenin yuzune vurmadim senin icin sunlari yaptim diye. Sadece burda neler yaptim neler gördüme getirdim olayi. Ayrica 4 yildir gorustude simdimi gorusmek istemedi?

Hanimefendi yazdiklarimi okuduzmu acaba? Ben kimseden karsilik beklemeden yaptim.. kayit tutmusunuz yazmisiniz . Kimsenin yuzune vurmadim senin icin sunlari yaptim diye. Sadece burda neler yaptim neler gördüme getirdim olayi. Ayrica 4 yildir gorustude simdimi gorusmek istemedi?
Tamam o zaman şöyle söyleyeyim, onun sizin nazarınızda olan değeri kadar sizin onun nazarında değeriniz yokmuş. Boşverin gitsin. Bakın o nasıl engelledi geçti gitti sizde silin atın gitsin.

Zaten başta soguk biriymiş . Demekki altinda baska bir problem yatıyormuş. Siz görememiş . Kendinizi bildiğiniz gibi iyilik yapmışsınız ona da. Çünkü insan olmak bunu gerektirir. Iyi yapmissin kaybeden o oldu.

Insanlardan ümidini yitirme iyiliklerinin kıymetini bilecek insanlar illaki var.

Bir dahakine bir sen yap bir karsidakinin yapmasını bekle bundan sonra. Tartarak ilerle iliskilerinde.

Hiç bir zaman kendi çocuğunu başkasının çocuğundan ayırmamazlık etme. Çocuğun senin için herkesten kıymetli olduğunu bilmeli. Çocuğun ne düşünüyor biliyor musun? Arkadaşımın annesi önce arkadaşımı düşünüyor benim annem öyle değil...

Back
X