• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede yaşasak ki?

Nerede yaşayalım?

• Ankara

OY: 18 28,6%
  • İstanbul

OY: 45 71,4%

• Ankete Katılan
    63
Ankara yaşanacak şehir mi Allah aşkına ya? 1 yıldır iç anadoludayım boğulacak gibi oluyorum buralarda.. Marmara cennet cennet buraların yanında..

İstanbul tabi ki evliliğe 3.şahıslarım müdahale etmemesi için en iyisi.

Aaa kızlar aşkolsun. Melih Başgan o kadar gölü, göleti, havuzu niye yaptı?
"Ankara'da deniz yok. Su kenarı yok. Peh boyle şehir mi olur?" demesinler diye tabisi.
Duysa çok üzülür, demeyin böyle:KK43:

Melih basgan seni bulacak ve cevap yazacak twitter uzerinden, hazir ol :KK70:

Aaa kızlar aşkolsun. Melih Başgan o kadar gölü, göleti, havuzu niye yaptı?
"Ankara'da deniz yok. Su kenarı yok. Peh boyle şehir mi olur?" demesinler diye tabisi.
Duysa çok üzülür, demeyin böyle:KK43:
Elune, Balıkesir'de yaşıyorsun, akademisyensin, KK üyesisin.
Mahkemede görüşürüz.
:KK53::KK53:

Selamlar,

Bu konuda şu an iki farklı şehirlerde yaşayan ben ve nişanlımın evlendiğimizde hangi şehirde yaşamamız gerektiği sorusuna cevap arıyoruz:KK70: Tabii kararı ikimiz vereceğiz, ama böyle önemli kararlarda tanımadığın insanlar daha objektif yönlendirebildiğinden fikir almak istedim.

Önce genel ayrıntıları vereyim: İkimiz de 24 yaşındayız, 5 senedir birlikteyiz, evlilik seneye bu zamanlar bir aksilik olmazsa. Ben mühendisim, Ankara'da, savunma sanayii şirketlerinden birinde çalışıyorum. Nişanlım müfettiş yardımcısı, İstanbul'da büyük bir bankada çalışıyor. İkimizin de ailesi boşanmış; bizimkilerin ikisi ve kayınpeder Ankara'da, kayınvalide üçüncü bir şehirde yaşıyor.

İki şehrin bizim için artılarını aşağıda paylaşıyorum; siz de fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

İstanbul:
  • Benim annem biraz müdahaleci olduğundan, ilk senelerimizi İstanbul'da geçirmek bizim evliliğimizi oturtmamız için daha iyi olabilir.
  • İstanbul'da benim iş bulmam daha kolay; hatta İstanbul'un hareketli piyasası kariyerime olumlu katkıda bulunacaktır.
  • Nişanlımın işi kariyer anlamında çok iyi, benim yüzümden bu kadar iyi bir işi bırakması ileride pişman olmasına yol açmasın istiyorum.
Ankara:
  • Nişanlım işi gereği yılda minimum 3 ay şehir dışında oluyor; tek başına, pek arkadaşımın olmadığı İstanbul'da yalnız kalmaktansa ailemin bulunduğu Ankara'yı tercih ediyorum pek tabii.
  • Nişanlımın da, benim de en sevdiklerimiz Ankara'da.
  • Benim de işim fena değil doğrusu :D
Not: İkimizin aldığı maaşlar hemen hemen aynı.

Ne dersiniz?
Istanbul her acidan daha iyi bence, ankara uzak bir yerdegil
Aracinizla 5 saatte gidersiniz hafta sonu bile.

Tabiki Istanbul. Hem esinizden ayri kalmazsiniz. Hem kolay is bulabileceginizi soylemissiniz. Sonucta ikinizin hayati olacak. Ankara da uzak degil Istanbula. Ailenizi gorursunuz. Istanbul'a gitmelisiniz bence de.

hiçbirisi.. iki şehir de gezilecek yer, yaşanacak değil.. ben kaçmaya çalıştığım bir yerden, gönül rahatlığıyla birilerini çağıramam, vicdanım el vermez..

Ben ankarada okudum ve seneye oraya taşınabilme planları yapıyorum.
Istanbul çok kalabalık hiç bana göre değil.

Ben istanbul diyorum :)
Tek sorun arkasin olnamasi onuda zamanla edinirsin
Zaten hem evli hem calisan biti olarak arkadasa pek vakit ayiramazsin bu yuzden canin sıkılmaz

Herkese çok teşekkürler :D

Bugün konuştuk; adresimiz İstanbul olacak gibi ama acele etmeyelim dedik. Seneye kadar kim ölee, kim kala :)

Gelişmelerden haberdar ederim :)

Back
X