Nereden ve nasıl başlasam..

bkt9212

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2018
1
0
1
33
Herkese iyi geceler..

4,5 yıllık evliyim ve galiba boşanmak üzereyim. Paylaşacak kimsem yok içimi dökmek istedim..

Eşimle 3 yıllık zorlu bir ilişkinin devamında evlendik. İlişkinin zorluğu benim ailemdeydi. Eşimi lise mezunu diye istemiyorlardı. 3 yıl boyunca ailemle her türlü savaşı verdim çünkü o zaman için ilk kez seviyordum seviliyordum ve güveniyordum. Böylesi bir ortamda babamı kaybettim. Annem babamın ölümünden sonra babamdan kalan ne var ne yoksa kendi üstüne aldı yasal olarak. Gerekçesi de eşimin beni mal mülk için istediğini öne sürdü. O zaman ki cahillikle bende zorluk çıkarmadım yani babama ait hiç bir mal üzerinde söz hakkım kalmamıştı.(Bu arada ailemin tek çocuğuyum) Eşimin ailesi ise inşaat ile uğraşan ve maddi durumları çok iyi olan bir aile.Ancak yaşadıkları hayat biçimleri benim yetiştirildiğim yaşadığım yaşam tarzıyla dağlar kadar fark olan bir halde.Biz evlenmeye 10 gün içinde karar verdik ve eşimin ailesi tutturdu bizimle oturacaksınız diye ancak o zaman eşim ve babasının arasında maddi bir problem oldu ve biz kendimizi başka yerden ev ararken bulduk. Şuan yaşadığım yer hem eşimin ailesine hemde benim anneme eşit mesafede. Şimdi ev sahibimin oğlu evleniyor ve bizi evden çıkarıyor.
Eşim ise tutturdu ailemin yanına gidicez diye. Oraya gidersek maddi manevi rahatlıycaz diyor. Senin aklına uyarsam sen beni ekmeğe muhtaç edeceksin diyor. Babamın malına işime sahip çıkmam gerekiyor diyor.
O kadar çok zoruma gidiyor ki ben zamanında evli bile değilken onun için ailemi maddi manevi karşıma aldım ancak o adına yapılacak bir ev için gelmezsen boşanırız sen bilirsin diyor..
İnanın ne yapacağımı bilemiyorum. Bu zamana kadar evliliğimde dayak hakaret hor görme ne deseniz yaşadım. Evlenirken ailemden kimse yanımda olmadığı için hem eşim hemde ailesi beni çok ezdiler. Nasıl olsa sahip çıkanım yok diye.
Ben orada yaşamak istemiyorum. Bana kızacaksınız ne var bunda diye ama inanın buraya gelsem bile boşanacağımı çok iyi biliyorum. Çünkü eşim hiçbir zaman beni aile olarak görmedi hep kendi ailesi kendi ortamını istedi. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Ama akıl fikir almaya çok ihtiyacım var.

Yanlarına taşınmadığınız için değil ama DAYAK olduğu için size kızıyorum . Neden daha önce boşanmadınız diye .
Bu miras olayını da annenizle konuşmalısınız . Boşanacağınızj söyleyin eminim oda çok sevinecektir .

Herkese iyi geceler..

4,5 yıllık evliyim ve galiba boşanmak üzereyim. Paylaşacak kimsem yok içimi dökmek istedim..

Eşimle 3 yıllık zorlu bir ilişkinin devamında evlendik. İlişkinin zorluğu benim ailemdeydi. Eşimi lise mezunu diye istemiyorlardı. 3 yıl boyunca ailemle her türlü savaşı verdim çünkü o zaman için ilk kez seviyordum seviliyordum ve güveniyordum. Böylesi bir ortamda babamı kaybettim. Annem babamın ölümünden sonra babamdan kalan ne var ne yoksa kendi üstüne aldı yasal olarak. Gerekçesi de eşimin beni mal mülk için istediğini öne sürdü. O zaman ki cahillikle bende zorluk çıkarmadım yani babama ait hiç bir mal üzerinde söz hakkım kalmamıştı.(Bu arada ailemin tek çocuğuyum) Eşimin ailesi ise inşaat ile uğraşan ve maddi durumları çok iyi olan bir aile.Ancak yaşadıkları hayat biçimleri benim yetiştirildiğim yaşadığım yaşam tarzıyla dağlar kadar fark olan bir halde.Biz evlenmeye 10 gün içinde karar verdik ve eşimin ailesi tutturdu bizimle oturacaksınız diye ancak o zaman eşim ve babasının arasında maddi bir problem oldu ve biz kendimizi başka yerden ev ararken bulduk. Şuan yaşadığım yer hem eşimin ailesine hemde benim anneme eşit mesafede. Şimdi ev sahibimin oğlu evleniyor ve bizi evden çıkarıyor.
Eşim ise tutturdu ailemin yanına gidicez diye. Oraya gidersek maddi manevi rahatlıycaz diyor. Senin aklına uyarsam sen beni ekmeğe muhtaç edeceksin diyor. Babamın malına işime sahip çıkmam gerekiyor diyor.
O kadar çok zoruma gidiyor ki ben zamanında evli bile değilken onun için ailemi maddi manevi karşıma aldım ancak o adına yapılacak bir ev için gelmezsen boşanırız sen bilirsin diyor..
İnanın ne yapacağımı bilemiyorum. Bu zamana kadar evliliğimde dayak hakaret hor görme ne deseniz yaşadım. Evlenirken ailemden kimse yanımda olmadığı için hem eşim hemde ailesi beni çok ezdiler. Nasıl olsa sahip çıkanım yok diye.
Ben orada yaşamak istemiyorum. Bana kızacaksınız ne var bunda diye ama inanın buraya gelsem bile boşanacağımı çok iyi biliyorum. Çünkü eşim hiçbir zaman beni aile olarak görmedi hep kendi ailesi kendi ortamını istedi. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Ama akıl fikir almaya çok ihtiyacım var.
Daha önce annenin babanın sözünü dinlemeyerek ne büyük bir hata yaptığını sanırım çok acı ve eziyetler çekerek anlamışsındır.

Daha fazla bu eziyeti kendine yapma ve BOŞAN!

Annenin elini öp, af dile... Elin hakaretini çekmektense annemin suratını çekerim daha iyi.

Aile eğer makul bir sebepten istemiyorsa, o eş adayında bir sorun kesin vardır. Ama siz ailenizin onaylamadığı elilikte inat etmenin sonucunu yaşıyorsunuz.
DAYAK, hakaret, horgörülme... hepsini yaşamışsınız, kocanızın ailesi ile yaşamak mı size dokunacak? Pek sanmam. Sanırım siz sevilmediğinizi, önemsenmediğinizi ancak şimdi idrak ettiniz.

Annenizin yanına dönün, hiç değilse sevildiğiniz, mutlu olacağınız yerde yaşayın.

Vay arkadas! Nerede anne baba rizasi yoksa tum evlilikler mi sorunlu olur? Onca hakaret ve dayaga niye bosanmiyorsunuz? Burda sana bosanma diyen insan mi ariyorsun? Yada bosan dediklerinde bosanacak misin? Bir insan kendini nasil bu kadar asagilatabilir? Hemen annenizden ozur dileyin. Ve bulundugunuz ortami terk edin. Keske pozitif cumleler kurabilseydim.

Dinlemedim ahh ahh bu kafam ahhhhh...
Bu şarkıyı söyleye söyleye git annecigine.
BiliP de konuşuyorlar iste.
Aşk diye atlaya atlaya gidip topallayarak dönülür..

Herkese iyi geceler..

Aileniz hakliymis. Annenizin yanina gidin. Ve bosanin

• Beğen
Reactions: 000
Kendini eşine açıklamoşsındır diye düşünüyorum, 'ben senin için bunları yaptım sen bunu yapıyorsun bana' gibisinden... Eşinin ailesinin yanına gitmemen çok mantıklı bir davranış seni tek bulup ezmeye başlamışlar ve muhtemelen sende sevdiğin, sessiz sakin biri olduğun için kendini ezdirmişsin ailesine. Dayak var mı yok mu çözemedim eğer yoksa eşine diret, mantıklı açıklamalar yap, eğee dayak varsa kesin boşan açıklama falan yapma. Ama şimdi şöyle bir durum da var bu olayı yaşayan bizler değiliz sensin maalesef, o yüzden kafanı topla düşün sana yapılanları, hayatında olan insanları, sana davranışlarını. En hayırlısı neyse o olsun insallah senin için...

Herkese iyi geceler..

Ama akıl fikir almaya çok ihtiyacım var.

Sahip çıkanınız yok mu?
Siz kendi kendinize sahip çıkacaksınız.
Eşiniz beklemediğiniz bir anda dayak attı diyelim 1 saat şoka girdiniz ağladınız haykırdınız sonra yüzünüzü yıkayıp kalkıp anne evine veya bir tanıdığınıza gidecektiniz.
Veya stresten fena oldunuz, anneniz yakındaymış zaten arayıp çağıracaktınız.
Hep bunlar öğrenilmiş çaresizlik.
Kimse vazgeçilmez değil kimse.

Lütfen silkelenip kendinize gelin, siz değerinizi bilmezseniz eşiniz tabi ki bilmez.
Lütfen dayak olayına devam ettirmeyin..
Buradaki herkes ayrılın diyorsa demek ki almanız gereken akıl, fikir bu.
Korkmayın adım atın, her olayda en zoru ilk adım oluyor..
Onu yapın gerisi gelir..:KK66:

Annenden af dile ve evine dön o koca müsvettesi ile de daha fazla devam etme bence. Bazen bizler gerizekalı gibi hareket edebiliyoruz. Oysa ki ailelerimiz ne haklı çıkıyor istemedikleri durumda. Gözümüz kör yola yürüyoruz. Kocan olacak adam madem kabullenmemiş seninle aile olduğunu gitsin anneciğine sığınsın. İki güne kıcına tekmeyi basarlar yemeği bulaşığı ütüsü yapmaz böylelerinin anneleri. Yolu uzatmadan kaç kurtul bence. Daha da pişman olmamak icin.

dayaktan değilde eşin ailesinin yanına taşınmaktan mı boşanmayı düşünüyorsunuz?
sanmam boşanasınız. kuzu kuzu gidersiniz o eve.

Üniversite mezunu kıza, lise mezunu koca genelde sorun oluyor zaten. Çünkü bakış açısı çok daha dar

Annenizle konuşsanız size sahip çıkar mı?Eğer sahip çıkarsa bir dakika bile durmayın

Back
X