nereye???

silaaa44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
8
2
1
24
Yaşadığım bir sürü sıkıntı var aile içinde. Şimdi burada hepsini anlatamam. Lakin ışın ciddiyetini anlamak istiyorsanız şu: ben engelli doğdum. Zihinsel değil. Ama ailem ve akrabaların beni zihinsel engelli görüyor. Şiddet görüyorum. Ve babam her nedense beni insan yerine koymuyor ne benimle konuşuyor ne de sorularına cevap veriyor. Annem engelli olduğum için hiç bir iş yaptırıyor bana. Yanı temizlikten yemekten anlamam. 16 yaşındayım. Birikmiş param var. Turkiyenin en iyi liselerinden birinde okuyorum. Yanı tek çözümün kaçmak olduğunun farkındayım. Tek bir gecelegine kacsam akılları başına gelir. Akraba olmaz arkadaştan olmaz. Amaoyöyle bi yere gitmeliyim ki kız başıma zara gormeyeyim. Nereye?????

Fakesindir umarım

Baban Türkiye'nin en iyi lisesinde okuyan kızını nasıl zihinsel engelli sanıyor 16 yaşında ben de yemek temizlik yapmazdım ne gerek var

Birikmiş paran harçlıktan birikir sanki trilyon gibi yazmışsın

Yaşın küçük hiçbir yerde kalmak güvenli değilll

Polisim deyip karakola götürüyorum diye eve götürüp taciz ediyor vs vs

çok üzüldüm durumuna
ama sence kaçmak bir çare mi?
sonra ne olacak?

Delimisin sen?birde zihinsel engelli değilim diyorsun al iş te bu nedir??
Bak kızım yasin 16 ailene ders verecek diye başına iş alma çok pişman olursun..daha nereye gideceğini bilmiyorsun üç kuruş parayla ne yapabileceksin?Babam bana değer vermiyor demişsin ama seni Türkiye'nin en iyi okuluna göndermiş daha ne istiyorsun. .
Evden kaçma aptallığını sakın yapayım deme pişman olursun.Ailen seni hiç affetmez.ben annen olsam seni güvenip te birdaha kapı dışarı bırakmam. Aklını başına topla. Okulunu bitir meslek sahibi ol..

Biz de burdan sana yer söylermişiz şurası burası diye.
Olur; kızlar koordinat verelim :KK70:

Şiddet görüyorsan polise başvurmalısın. Belki başka şeyler de yaşıyor olabilirsin. İyi bir eğitim alıyormuşsun. Bir geceliğine kaçman ailene yalnızca şu dersi verir; bu kızı hiçbir yere göndermemek lazım. Onlara ders vereceğim derken güvenlerini tamamen kaybetmelerine sebep olursun. Güzellikle konuş.

Yaşadığım bir sürü sıkıntı var aile içinde. Şimdi burada hepsini anlatamam. Lakin ışın ciddiyetini anlamak istiyorsanız şu: ben engelli doğdum. Zihinsel değil. Ama ailem ve akrabaların beni zihinsel engelli görüyor. Şiddet görüyorum. Ve babam her nedense beni insan yerine koymuyor ne benimle konuşuyor ne de sorularına cevap veriyor. Annem engelli olduğum için hiç bir iş yaptırıyor bana. Yanı temizlikten yemekten anlamam. 16 yaşındayım. Birikmiş param var. Turkiyenin en iyi liselerinden birinde okuyorum. Yanı tek çözümün kaçmak olduğunun farkındayım. Tek bir gecelegine kacsam akılları başına gelir. Akraba olmaz arkadaştan olmaz. Amaoyöyle bi yere gitmeliyim ki kız başıma zara gormeyeyim. Nereye?????

valla yatılı oku madem okulunun öyle bi olanağı varsa
kaçmak da neymiş
daha çok başına dert açarsın

Birikmiş para...

Evinde otur ve açıkça konuş benimle neden muhattap olmuyorsunuz şeklinde.

Yaptığın anneyese öğrendiğin kendine diye bi laf var . o iş vermiyo sende yapmak istiyosan ev zincirle bağlı değildir geç toz al yer sil ne istiyosan git bi salata yap.

Fake bir konu olduğunu düşünerek yazıyorum. Ama yine de kaçma sevdalısı bir kız okursa diye yazıyorum.

Şiddet, taciz gibi durumlar varsa evinizde, en yakın karakoldan yardım isteyin. Elinizde bilgisayar varsa twitterdan bulunduğunuz ilin belediyesine yazın. Okulunuzda güvendiğiniz bir öğretmen varsa ona söyleyin. Yardım isteyin sizi yatılı okula versinler.

Kaçmak asla bir çözüm değil. Örneğin şimdi liseye gönderen aile kaçıp eve dönünce okuldan da alır dışarı da çıkarmaz. Dışarıda tacize uğrayabilirsin, tecavüze uğrayabilirsin, fuhuşa zorlanabilir veya organ kaçakçılarının eline düşebilirsin. Aklını başına toplayıp ders çalışacaksın. Problem varsa devletten yardım isteyeceksin.

Tam ergenlik dönemlerindesin ve aileyle problemli hissetmen normal.
Fakat kaçmak bi çözüm değil,birdaha annenin babanın yüzüne bakamazsın...İşleri daha kmtü duruma getirirsin.Madem seni engelli sandıklarını düşünüyorsun akıllı davran,kaçtığında eline birşey geçmeyecek.Hele ki ülke şu sıralar tekin değilken dizini kır otur annenin dibinde.

Aklını başına topla. Duygusal davranma, akıllı ol. Evden kaçmak ta neymiş, saçmalama. Madem iyi bir okulda okuyorsun, sık dişini okulunu bitir. Üniversiteyi kazan, evden ayrıl.. En iyi çözüm bu olur..

aynen
bu kişi dalga geçmek için üye olmuş
3 konusu var, üçü de birbirinden alakasız üç insanı anlatıyor

Fakesindir umarım dedim diye bana özelden sitem yazmış çok alınmış

Belki de gerçektir zira diğer konuda hayalini kurduğu olamadığı kişiyi anlatıyordur

Zira Çelik göz iri burun vs down sendromu tarifi gibi engelliyim zihinsel engelli sanıyorlar vs arasında bağlantı olabilir

Ama cümleler düzgün hatta bence 16 yaş için de iyi cümleler

aynen
bu kişi dalga geçmek için üye olmuş
3 konusu var, üçü de birbirinden alakasız üç insanı anlatıyor

Fakesindir umarım dedim diye bana özelden sitem yazmış çok alınmış

Belki de gerçektir zira diğer konuda hayalini kurduğu olamadığı kişiyi anlatıyordur

Zira Çelik göz iri burun vs down sendromu tarifi gibi engelliyim zihinsel engelli sanıyorlar vs arasında bağlantı olabilir

Ama cümleler düzgün hatta bence 16 yaş için de iyi cümleler

Engelli doğdum diyorsun sonra değilim diyorsun beni öyle görüyorlar diyorsun hangisi yani karar ver öyle mi doğdun yoksa öyle bişey yok ta öyle mi muamele var

Bize gel mi desem ne desem bilemedim. Ama evden kaçma tabii ki. Çok üzüldüm durumuna ama bu bir çözüm değil.

Back
X