Nereyi nasıl temizliyorsunuz ve kaç günde bir?

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul
Sorum şu,evinizde nereyi hangi deterjanla,hangi bezle temizliyorsunuz,mutlaka silerim gözden kaçırmam dediğiniz yerler var mu?Bir de çamaşır yıkarken lekeler çıksın diye yaptığınız ekstra şeyler,ya da beyazlar bembeyaz olsun diye uyguladığınız ekstra yöntemler var mı ve kaç derecede yıkarsınız?

İkinci soru demetim ise evinizde halılar,buzdolabı,mutfak dolap ve çekmecelerinin içi,camlar,koltuklar,duvarlar ne kadar zamanda bir silinir?

Sabredip cevap yazan herkese teşekkürler

Beyazlara aspirin kullanıyorum. Bulaşık makinesine ayrıyetten sirke kullanıyorum. Çalışan birisi olduğum için genel temizliğimi sadece cumartesi günleri yapıyorum. Temizlikte en dikkat ettiğim şey tuvalet banyo temizliği elimden gelse hergün temizlicem. Birde çarşamba günleri eve makine açıyorum toz alıyorum. Pencere önlerinin tozuna dikkat ederim. Birde çekmeceler ne kadar düzenli olursa ev o kadar çabuk toplanır. Ben çekmece içi gardolap mutfak dolabı vb yerleri 2 haftada bir temizliyorum.

Sanirim konuyu yanlis yere actiniz,,hayatin icinden yada pratik bilgiler puf noktalar gibi bolumlere acsaydiniz daha cok cevap gelebilirdi diye dusunuyorum

Halıları yılda 1 yada 2 kere yıkamacıya veriyorum. .
Haftada 2 gün en az süpürüyorum. .
Mutfak bezlerim ayrı . .
Toz bezlerim ayrı . .
Lavabo için ayrı kullanıyorum. .
Deterjan olarak omomatik Yumoş kullanırım. .
Renkli 40 derece beyaz 60 derece yıkıyorum. .
Lavabo banyo hemen hemen hergün yıkıyorum. .
Mutfak için bulaşık makinesi kullanıyorum. .
Aklıma gelen cevaplar bunlar. .

Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.

NOT: Çalışıyorum, eşim ve çocuklarım yardım ediyor.

Ama ben kendimi pis hissettim şimdi yaa.bunalıma girdim.çocuklardan istediğim gibi yapamıyorum ki.hele küçük olan 2 yaşına doğru geliyor ve çok yaramaz.ben topluyorum arkamı donuyorum hoppa o boşaltıyor. Bütün gun bazen aynı yeri topladığım oluyor.biraz buyusunler herhalde eskisi gibi temiz olurum.şuan bütün vaktimi onlara harcıyorum.

Neden bu kadar yoğun bir temizleme programinız varhayatımda hiç böyle bir şey duymadım,böyle bir insanla tanışmadım.
Gerçi imrenmedim degil size.

Ayy inan okurken yoruldum

Neden bu kadar yoğun bir temizleme programinız varhayatımda hiç böyle bir şey duymadım,böyle bir insanla tanışmadım.
Gerçi imrenmedim degil size.
Böyle yazıya detaylı dökünce çok uzun oluyor. Böyle çok zaman almıyor. Konu sahibi detay sorduğu için öyle yazdım. Her hafta genel temizlik ve bir büyük iş yapıyoruz. O kadar.

Çocuklar daha önemli onlarla geçireceğin zamanı asla böyle işlerle öldürme. Süpür sil yeter.Benim çocuklarım büyük bana yardım ediyorlar. Dağınıklıkları yok. Her insanın kendine göre yolu yöntemi vardır. Sen de evin ve ailen için uygun bir yöntem geliştirirsin.

tam tarzim ve istedigim temizlik.:) heralde calismiyor derken sonda yazmissiniz. calisinca nasil yapiyorsunuz bu kadar ya.

tam tarzim ve istedigim temizlik.:) heralde calismiyor derken sonda yazmissiniz. calisinca nasil yapiyorsunuz bu kadar ya.
Kızım 18 oğlum 11 yaşında. Eşim ve çocuklarım ev işlerinde ve mutfakta yardımcılar. Karıkoca memuruz. Evimiz işyerimizle yakın. Öğle arasında eve gidiyorum. Akşam yemeğini hazırlıyorum. Ufak tefek işlerimi yapıyorum. Akşam yatmadan odalarını topluyorlar. Sabahları herkes yatağını topluyor, düzeltiyor. Evde dağınıklık olmayınca işler daha kolay yapılıyor. Herkesin yaptığı süpür sil yıka işi bir iki detay var sadece. Senelerin vermiş olduğu alışkanlıklar işte...

zaten benim en zorlandigim konu daginiklik. 3 yasinda bir canavar var bende. ve kayinvalidem haric kimse aldigini yerine koymaz. ben ve esim yani..ben yaparken cok detayli yaparım oyüzden sınırlı vakitlerde isim bitmez. bide oglum pesimden hemen dagitir. sever kiyi kose karistirmayi ortaya dokmeyi.

ne guzel bi düzeniniz var. bebeginiz oluyor sanirim devaminda da böyle olur ins.

İdolumsun göksel

Bende hergun supuruyorum gunum yok sepet ne zaman dolarsa o gun makine acilir yikanor katlanir yerlesir tuvaleti lavabolari hergun dusakabin her kullanmadan sonra yıkanir yerler haftada 3 defa loc ile silinir haftada 2 gun toz alinir mutfak dolaplari haftada 2 silinir parlak kirmizi cunku kendileri cok cabuk kirleniyor leke tutuyor camlar ayda 1 silinir koltuklarim haftada 1 siliniyor oglum maglum 18 aylik herseyi koltuga sürüyor halilar 6 ayda bir yikatiliyor aklima gelen bunlar

Çocuklarım küçükken de çok sıkıntı yaşamadım. Eşler de önemli bu konuda. Eşim asla dolabını dağıtmaz. Çorabını sepete atar, kıyafetlerini asar, ev süpürür, balkon yıkar, mutfakta yardım eder vs. Bir de yatalak kayınvalidem var. Evlerimiz ayrı ama oğlum doğduğunda aynı evdeydik. Yine düzenimiz aynıydı. Eşim öğlen işim varsa yemeğim yoksa beni eve bırakır. Kendisi annesine geçer yemeğini verir. Yemeğim varsa birlikte geçer birlikte yemek yeriz. İhtiyaçlarını karşılayıp geri işe döneriz. Akşamları görümcem yanında. Görümcem bekar çalışıyor. Öğlen ve akşam iş çıkışı eşim gidiyor.
3. çocukta belki aynı olur belki biraz salarım, bilemiyorum. İşin açığı evde olacağım diye kendime biraz güveniyorum. Bakalım nasıl olacağım. :) :)

Sen de aynısın işte. Ben konu sahibi için detaylı yazmışım o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…