Bana nedense hep az hep yetersiz geliyorSen de aynısın işte. Ben konu sahibi için detaylı yazmışım o kadar.
Birde mop demissin ya memnun musun ise yarıyor mu nerelerde kullaniyorsun bende düşünüyorum konuyu dagitmak gibi olmasin amaSen de aynısın işte. Ben konu sahibi için detaylı yazmışım o kadar.
Helal olsun valla.dicek bir sey bulamadım güle güle oturun demekten başka.Böyle yazıya detaylı dökünce çok uzun oluyor. Böyle çok zaman almıyor. Konu sahibi detay sorduğu için öyle yazdım. Her hafta genel temizlik ve bir büyük iş yapıyoruz. O kadar.
Moptan çok memnunum. Daha önce görev nedeniyle 3 yıl Mersinde kaldık. Yerler komple fayanstı orada. Bütün evi mopla siliyordum. Şimdi Ankaradayız. Burada evler parke süpürgelikler mopla olmuyor. Birmilyoncuda satılan vileda ucu var mutfak bezi gibi bütün yumuşacık onlar güzel oluyor. Duvarları mopla siliyorum. Yerleri de vileda ile.Birde mop demissin ya memnun musun ise yarıyor mu nerelerde kullaniyorsun bende düşünüyorum konuyu dagitmak gibi olmasin ama
Bana da yaptığım iş hep az geliyor. Antalyada gecekonduda büyüdüm ben. Biz temizlik yaparken evin içini boşaltıp yıkardık. Geri yerleştirirdik. Şimdi bana hep bir şey eksik gelir.Bana nedense hep az hep yetersiz geliyor
Çok sağol.Valla canım evimi görsen o kadar da bir şey değil. Hepimizin yaptığı işler, ben yazarken çok işmiş gibi oldu. Ben de kendimi bir titiz sanmaya başladım. :) :) :)Helal olsun valla.dicek bir sey bulamadım güle güle oturun demekten başka.
Öylesin öylesin maşallah :))Çok sağol.Valla canım evimi görsen o kadar da bir şey değil. Hepimizin yaptığı işler, ben yazarken çok işmiş gibi oldu. Ben de kendimi bir titiz sanmaya başladım. :) :) :)
Mopun markası ne canım?Moptan çok memnunum. Daha önce görev nedeniyle 3 yıl Mersinde kaldık. Yerler komple fayanstı orada. Bütün evi mopla siliyordum. Şimdi Ankaradayız. Burada evler parke süpürgelikler mopla olmuyor. Birmilyoncuda satılan vileda ucu var mutfak bezi gibi bütün yumuşacık onlar güzel oluyor. Duvarları mopla siliyorum. Yerleri de vileda ile.
parex marka burada metro market vardı orada indirimdeydi. Onu aldım.Mopun markası ne canım?
Biz de aynı işleri yapıyoruz. Ben biraz detaylı yazdım ya ondan çok bir iş gibi oldu. Kısaca söylesem aynı iş.Yazdıklarınızı okuyunca kendimi pis hissettim
Çalışıyorum haftada 1 bazen 2 ev süpürüm ve yerleri silerim toz alırım...
En çok banyo mutfak temizlğine dikkat ediyorum.
Bingo kullanıyorum beyazlar için , renkliler için sıvı deterjan ariel...
Aspirin her zaman evimde olur lekelere birebir...
Kocam ve 6 yaşında oğlum sadece dağıtmak ve kirletmeye yardım ederler sağolsunlar..
Mop,şu bildiğimiz buharla çalışan degil mi?parex marka burada metro market vardı orada indirimdeydi. Onu aldım.
Yok bu rulo sünger gibi bir ucu var. Tahta gibi sert, suya ıslatıp bekletiyorsun yumuşuyor.Mop,şu bildiğimiz buharla çalışan degil mi?
Naptın bacım sen:) ben gidip öleyim o zaman :)))Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.
NOT: Çalışıyorum, eşim ve çocuklarım yardım ediyor.
Buhar makinem de var kışın çok kullanıyorum.Mop,şu bildiğimiz buharla çalışan degil mi?
Onun markası ne?memnunsundur herhalde.Buhar makinem de var kışın çok kullanıyorum.
Konu sahibi detaylı istediği için uzun oldu.Naptın bacım sen:) ben gidip öleyim o zaman :)))
Arçelik buharika. Çok memnunum. Burada doğalgazla ısınıyoruz. Peteklerimi onunla temizliyorum. Perde, halı, koltuk hepsinin tozunu onunla alınca 1 hafta toz falan hiç yok.Onun markası ne?memnunsundur herhalde.
Valla mıııArçelik buharika. Çok memnunum. Burada doğalgazla ısınıyoruz. Peteklerimi onunla temizliyorum. Perde, halı, koltuk hepsinin tozunu onunla alınca 1 hafta toz falan hiç yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?