neyapacağımı bilmiyorum şaşırmış durumdayım..

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
kızlar daha önceden severek nişanlanıp sonra nişanı atan varmı diye bir topik açmıştım ve yorumlarınızı aldım.AMA ZAMAN GEÇTİKÇE YAPAMADIĞIMIZI ANLADIK VE TAKRAR BİRARAYA GELMEK İSTİYORUZ .ave dört aydır nişan atılmış durumda artık ailem tamamen bu işin bittiğini düşünüyolar ve gizli konuşuyorum nişanlımla biliyorum ailem duysa çok sert tepki göstereceğini ve bu saatten sonra artık ailemin onay vermesi çok zor.ama biz hatamızı anladık telafisi için uğraşıp duruyoruz ama ailem bunu anlamayacak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve artık aileme ben seviyorum tekrar bir araya gelmek istiyorumda diyemem çünkü anlamayacaklar beni işi kötüyede götürmek istemiyorum.istiyorumki ailemin onayıyla ve bana tepki göstermeden bu durumu düzelteyim ama ne yapacağımı bilmiyorum.ne olur bir akıl verin bu saatten sonra nasıl düzelir her iki ailenin arası..

Önemli olan ailenizi ikna edebilmenizdir,
bu çocuk oyuncağı değil arkadaşım,
anne ve babanız o güveni yitirmiş de olabilir,bilemiyorum ki...
ama şu cümleniz;

beni işi kötüyede götürmek istemiyorum.istiyorumki ailemin onayıyla ve bana tepki göstermeden bu durumu düzelteyim olmadı işte...
siz işi hangi raddeye getireceksiniz ki,
peki anneniz ve babanız , sizin nişanlanma kararınıza neden onay verdi??? ve
ayrılma kararınıza neden onay verdi???
şimdi siz anne baba olsanız nasıl tepki verirdiniz???
bence yapacağınız ya da en azından deneyeceğiniz tek şey,
eski nişanlınızla beraber,annenizle ve babanızla sakin ve kararlı biçimde konuşup,
onaylarını almak olmalı,ya da
biraz zamana bırakmak...
sevgiler...

evet haklısınız başta seviyoruz diye ailem kabul etti ve onları tanıdıkça onay verdiler ama sonra ben nişanı attım ve ailem buna birşey demedi ani bir tepkiyle nişanı atma kararı aldım ve şuan yapamadığımı ve sonradan pişman olduğumu anladım o da beni seviyor halen o ailesini ikna etti ama ben dört aydan sonra ailemi nasıl ikna edip onay vereceklerini birtürlü çıkaramadım

Nişanı atma kararında nasıl endişe etmediysne ailen konusunda bundada endişe etmemelisin.
Sonucta vercen kararlar senin kendi hayatınla ilgili.
Ayrıca songül abamın dediği gibide bu cocuk oyuncagı olmamalı.
İyi düşün iyi karar ver. Ailene paşa paşa ac konuyu..:içelim:

Annenize açın konuyu
Belki biraz tepki verebilir ama kararlı olduğunuzu anlarsa mutlaka bir orta yol bulacaktır.
Babanız kısmınıda anneniz halleder nasılsayerimseniben

ailen nasılkı senın nısanlanmana ve nısanı atmana tepkı vermedıyse bunda da tepkı vermez dıye dusunuyorum yanı tepkı elbet verırler ama sandıgın kadar buyuk bır tepkı vereceklerını sanmıyorum onay olmak nasıl daha once zor olmamıssısa bu seferde zor olmas eger uslubunu bılıp durustce ailenden fazla sinirli olmayan birisini devreye sokarak konusursan daha ılımlı olabılır dıye dusunuyorum mesela benım basıma bölee bırsey gelseydı once ailemde en yakın oldgum sahsa yumusata yumusata acardım sonra onunla bırlıkte tum aile fertlerıyle oturup konusurdum eger oyle yaparsan kendını daha rahat hıssedebılırsın nekdar zman kaybedersen okadar aleyhıne olur ona gorede tepkılerı buyuk olabılır hazır nısanlınla aran ıyı bır an once ailenle konus bence sende kurtul :)) guzel haberlerını beklıyorum..

cevaplarınıza geç cevap yazdım ama çok teşekkür ederim ama ailem ilk öncesindede çok tepkiliydi özellikle babam başta kabul etmedi tepkisi büyüktü ama bi şekilde abim ikna ettirdi babamı nişanı attıktan sonra şuan abim babamdan daha sert tepkili annem ise bu tepkilere karşılık bişey yapamaz yani elinden bişey gelmiyor anlayacağınız durumum çok zor artık kader kısmet diyorum ama bu zor aşamayı nasıl aşacağımıda hiç bilmiyorum ve şuda var aileme bunu söylemeye bile korkar durumdayım.

hımm sende haklısın enınde sonunda ogrenecekler hakkında hayırlısı olsuın ıns canımmm sıkma canını ne yapcan hersey olucagına varır onemlı olan senn bundan en az zararla cıkman..

bır sekılde aılene soylemek zorundasın halan teyzen vs yokmu onları araya soksan yada eswkı kayınpederın babanla konussa erkek erkege olmazmı???

Nişanı siz kendi isteğinizle atmışsınız, öyleyse ailenizle nişanlınız arasında bir problem yok. Demektir ki, konuyu ailenize açarsanız bence sorun çıkmayacaktır. Bence süreyi uzatmayın, başkalarından duyabilirler ki buda iyi olmaz. Alın karşınıza ailenizi konuşun.
Anladığım kadarıyla kararlarınıza saygı duyuyorlar, eminim ki bu kararınızada saygı duyacaklardır.

zaten canım nişanlımın ailesiyle başka şehirdeyiz nişanlımın annesi babası gelecekler konuşmaya ama öncesinde ailemin haberi olmalı onların geleceğinden ailemin vereceği tepkiye göre olsun düşünsenize ailesi gelmiş benim ailemin hiçbişeyden haberleri yok ani tavırlarla fevri davranabilirler bu şekilde olması çok kötü olur.

Nişanlınızın babası babanızı arasın.. Ama öncesinde siz babanıza, "ben çok büyük bir hata yaptığımı anladım.. Çok pişmanlık duyuyorum.. Bunu sana söylemeye de çok korkuyorum, ama sen her zaman benim için en doğrusuna karar verirsin babacım, biliyorum.. Sana danışmak istiyorum bu konuda fikirlerin benim için çok önemli.. Tekrar denemek istiyorum.. Sen ne düşünürsün bu konuda" şeklinde bir şeyler söyleyin.. Yani tamam barıştık biz tekrar nişanlanmak istiyoruz şeklinde değil.. Sanki böyle bir şey düşünüyormuşsunuz da babanızdan fikir alıyormuşsunuz gibi hissettirin.. Böylesi daha etkili olacaktır..

carnelia26 canım keşke böle düşündüğün gibi söyleyebilsem babam pek anlayışlı değildir bu şekilde konuşamam ama konuşmam da gerek neyaparım bilmiyorum artık.herşeyin hayırlısı olsun.nediyimki gerçekten şaşırmış durumdayım..

ay varya hep bu anlayıssız aileler yuzunden gencler ne yapacagını sasırıo sonra kendı basına evlendımıde kocaya kactı oluo ne dıyım allah yardımcın olsun ıns bı an once halledersın ya ıyı hbrlerını bekllıyrm ok grs opt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…