Neye karar vereceğim

KutsalKedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
9
2
36
29
Merhablar. Ben 22 yaşındayım. Bu yıl yeniden mezun olucam. Ama seneye bir daha gitmek istiyorum. Seneye eğer kazanırsam yaklaşık 27 yaşında mezun olacağım ve bir arkadaşım dedi ki. 27 yaşında mezun olursam 30'da anca evlenirsin çok geç olur demişti. Hatta belki evlenemezsin. Ben ileride bir yuvam olsun çok istiyorum ama maddi kazancimda olsun istiyorum. Ne yapmam lazım sizde yardımcı olun lütfen. Çok canım sıkılıyor buna.

30 da evlenseniz de olur hiç evlenmeseniz de

Acele etmeyin

Lakin ne okudunuz

Ne okumak istiyorsunuz

Kazanma potansiyeliniz var mı

Ingilizcem çok iyi. Öğretmenlik okumak istiyorum :)

Şimdi ne bitirdiniz

İngilizce öğretmenliği şu an popüler ama beş yıl sonrasının garantisi yok tabii

Öğretmen olursanız zaten evlilik için de sorun yaşamazsınız

30 da geç değil ayrıca

Şimdi ne bitirdiniz

İngilizce öğretmenliği şu an popüler ama beş yıl sonrasının garantisi yok tabii

Öğretmen olursanız zaten evlilik için de sorun yaşamazsınız

30 da geç değil ayrıca
Şuan da denizcilik okuyorum bu yıl son. Öğretmenlik en büyük hayalim ama 30 yasa geç diyorlar işte:/

Şuan da denizcilik okuyorum bu yıl son. Öğretmenlik en büyük hayalim ama 30 yasa geç diyorlar işte:/

Denizcilik de müthiş

Oradan yürüsen

30 yaş neden geç olsun

Çoğu kişi 30 unu geçirip gezip tozup parasını yiyip öyle evleniyor zaten

Denizcilik de müthiş

Oradan yürüsen

30 yaş neden geç olsun

Çoğu kişi 30 unu geçirip gezip tozup parasını yiyip öyle evleniyor zaten

Bu arada ben 2006 da 26 yaşında evlendim de çevremdeki herkes çokkkk erken evleniyorsun dedi

6 yıldır birlikteydik işimiz gücümüz vardı ve herkes acelen ne dedi

30 Nasıl geç olacak ki

Evlenilecek aday varsa 25 26 yaşında da evlene bilirsin, 2 3 sene çocuk yapma, okulunu bitir daha kolay olur senin için.. ben de evlendiğim de 3. sınıftaydım, ev işlerimi falan ona göre düzene koymuşdum.. 4. sınıfın sonlarında hamile kaldım okul bitdikten sonra çocuğum oldu

Yani evlenmeye adayı varsa 30u bulmazsın merak etme, gerçi 30 da pek geç deil ama..

Desinlerler, elaleme gore mi yaşıyorsunuz?
Ben 27 yaşındayim, hala işimi gücümü oturtup birikim vs yapacak bir dereceye gelemedim. Günübirlik yaşıyorum,hayatımı bir düzene sokmaya çalışıyorum.
Bazı arkadaşlarıma bakıyorum, aynı sene mezun olmuşuz. Okul zamanı çıktığı adamla evlenmiş, atanmis, çocuk doğurmuş...
Bakınca o hayatıni yaşıyor gibi gözüküyor ama herkes seçimleriyle yaşar. O mesela ilk aşkıyla evlendi ve mutlu. Ama ben de hayatıma giren flortumlerimden mutluyum. Gittiğim tatilde,bindiğim trende romantik ilişkilere başlamayı seviyorum, her an hayatın bana yeni romantik sürprizler hazırladığını bilmek beni mutlu ediyor. Asla ilk aşkımla, dokundugum ilk erkekle evlenmek istemezdim mesela.
Ya da o arkadaşım belki benim iki katım parayı kazanıp ev-araba taksidi ödüyor, ben onun yarı parasını kazanıyorum ama param bana kalıyor. O iş çıkışı eve koşarken ben bazen arkadaşlarımla bara gidiyorum, bazen konsere, bazen tiyatroya... Onun biricik çocuğunun onu evde beklemesi belki mutluluk sebebi. Ama evde bekleyen bir çocuğumun olmaması, kendime zaman ayırmak da benim mutluluk sebebim.
O belki erken anne olarak, gelinlik giyerek düğünde çift dansı yaparak hayatının en güzel günlerini yaşadı. Ama ben de tek başıma yurtdışına çıkıp yollarda kayboldugumda,elimde haritayla dünyayı keşfederken hayatımın en güzel günlerini yaşadım.
Neden kendimi bir başka insanla kıyaslayayim ki?
Bence sen de elaleme kulağını kapat ve kendi hayatını yaşa. Kendini mutlu etmeye çabala.
Şimdi mezun olup daha okumasan bile aşk kapını calmazsa evlenemezsin. Bu işlerin bir algoritması yok, zaman ile değil yaş ile değil kısmetle ilgili seyler

Desinlerler, elaleme gore mi yaşıyorsunuz?
Ben 27 yaşındayim, hala işimi gücümü oturtup birikim vs yapacak bir dereceye gelemedim. Günübirlik yaşıyorum,hayatımı bir düzene sokmaya çalışıyorum.
Bazı arkadaşlarıma bakıyorum, aynı sene mezun olmuşuz. Okul zamanı çıktığı adamla evlenmiş, atanmis, çocuk doğurmuş...
Bakınca o hayatıni yaşıyor gibi gözüküyor ama herkes seçimleriyle yaşar. O mesela ilk aşkıyla evlendi ve mutlu. Ama ben de hayatıma giren flortumlerimden mutluyum. Gittiğim tatilde,bindiğim trende romantik ilişkilere başlamayı seviyorum, her an hayatın bana yeni romantik sürprizler hazırladığını bilmek beni mutlu ediyor. Asla ilk aşkımla, dokundugum ilk erkekle evlenmek istemezdim mesela.
Ya da o arkadaşım belki benim iki katım parayı kazanıp ev-araba taksidi ödüyor, ben onun yarı parasını kazanıyorum ama param bana kalıyor. O iş çıkışı eve koşarken ben bazen arkadaşlarımla bara gidiyorum, bazen konsere, bazen tiyatroya... Onun biricik çocuğunun onu evde beklemesi belki mutluluk sebebi. Ama evde bekleyen bir çocuğumun olmaması, kendime zaman ayırmak da benim mutluluk sebebim.
O belki erken anne olarak, gelinlik giyerek düğünde çift dansı yaparak hayatının en güzel günlerini yaşadı. Ama ben de tek başıma yurtdışına çıkıp yollarda kayboldugumda,elimde haritayla dünyayı keşfederken hayatımın en güzel günlerini yaşadım.
Neden kendimi bir başka insanla kıyaslayayim ki?
Bence sen de elaleme kulağını kapat ve kendi hayatını yaşa. Kendini mutlu etmeye çabala.
Şimdi mezun olup daha okumasan bile aşk kapını calmazsa evlenemezsin. Bu işlerin bir algoritması yok, zaman ile değil yaş ile değil kısmetle ilgili seyler
Çok doğru yazmışsınız..

Her şey kendi zamanını bekler..
Bence önce oku, zaten anladığım kadarıyla içinden gelen de o..
Bence doğru olan da o..
Ayrıca yaşa başa bakmaz bu işler, nasip kısmet.. Eğer nasibinde varsa okurken bile olur..

Back
X