Bu arada ben hem devlette hem de özelde yaptırdım ikili testimi 10gun arayla ikisinde de oldukça yüksek çıktı değerimMerhaba. İnternette ikili test beta değeri yüksek olup sağlıkla Doğum yapan annelere rastlayınca çok seviniyorum. 13. Haftamdayım serbest beta 200 mom 5.26 kombine risk 1:376 çünkü yaşım 34 ikili testte 1:62 kendimi yedim bitirdim. Daha detaylı ultrasona ve fetal DNA için 16. Haftaya randevu aldım. İnşallah ben de sizin gibi sağlıkla alırım yavrumu kucağıma. Neden yükseliyor bu beta anlamış değilim. Progestan iğnesi vurulmuştum test yaptığım hafta ondan mı dedim kendimi rahatlatmaya çalışıyorum böyle. Sizleri görmek umut oluyor
Ben özelde yaptırdım. Etrafımda özellerin fetal DNA dan para alabilmek için daha riskli gösterebildiğini devlette tekrarlamamı önerenler oldu. 13+3 ün şu anda yarın devlette tekrarlatacağım. Özeldeki doktorum da muhtemelen birşey çıkmaz ama yine de fetal DNA yaptır dedi. 16. Haftada perinatologdan detaylı ultrason randevum var. İnanın serbest beta ile ilgili bilimsel makaleleri bile okudum ama yaşanmışlıkları okumak daha başka oluyor. Allah razı olsun cevap verdiniz rahatladım biraz. Yavrunuza uzun hayırlı sağlıklı ömürler dilerim.Bu arada ben hem devlette hem de özelde yaptırdım ikili testimi 10gun arayla ikisinde de oldukça yüksek çıktı değerim
Ben tekrarlattim aslında şöyle oldu özelde ve devlette iki doktora gidiyordum.once özelde yaptırmistim onun sonucu çıkmadan devlette de kan vermiştim.sonrasinda önce ozeldeki çıktı yüksek sonra da devletteki çıktı o da yüksek çıktı.yani ben yanlış yonlendirilmedim özelden aynısı çıktı.Ben özelde yaptırdım. Etrafımda özellerin fetal DNA dan para alabilmek için daha riskli gösterebildiğini devlette tekrarlamamı önerenler oldu. 13+3 ün şu anda yarın devlette tekrarlatacağım. Özeldeki doktorum da muhtemelen birşey çıkmaz ama yine de fetal DNA yaptır dedi. 16. Haftada perinatologdan detaylı ultrason randevum var. İnanın serbest beta ile ilgili bilimsel makaleleri bile okudum ama yaşanmışlıkları okumak daha başka oluyor. Allah razı olsun cevap verdiniz rahatladım biraz. Yavrunuza uzun hayırlı sağlıklı ömürler dilerim.
Okuduğum kadarıyla detaylı ultrasonunuzda da doktor parlaklık görmüş ama bebeğiniz sağlıklı doğmuş. Artık neye nasıl inanacağımızı bilemiyorum. Doktorlar bunu nasıl açıkladı sonra size. Yani detaylı da sorun görülüp sonra bebeğin sapasağlam olması doktorların da yetersizliği aslında. Hamileliğin her süreci ayrı bir risk ve stres gerçekten.Ben tekrarlattim aslında şöyle oldu özelde ve devlette iki doktora gidiyordum.once özelde yaptırmistim onun sonucu çıkmadan devlette de kan vermiştim.sonrasinda önce ozeldeki çıktı yüksek sonra da devletteki çıktı o da yüksek çıktı.yani ben yanlış yonlendirilmedim özelden aynısı çıktı.
Devlet Hastanesi'nde de ikili testim yüksek çıktığı için ben araştırma hastanesine sevk edilmesini ben istedim yoksa özelde nifty test yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı.Okuduğum kadarıyla detaylı ultrasonunuzda da doktor parlaklık görmüş ama bebeğiniz sağlıklı doğmuş. Artık neye nasıl inanacağımızı bilemiyorum. Doktorlar bunu nasıl açıkladı sonra size. Yani detaylı da sorun görülüp sonra bebeğin sapasağlam olması doktorların da yetersizliği aslında. Hamileliğin her süreci ayrı bir risk ve stres gerçekten.
Çok teşekkürler detaylı anlatımınız için. Bu da demek oluyor ki doktorlardan her an yeni bişey duyabiliriz fakat çok da panik yapmamalıyız. Benim ilk gebeliğimde beyinde kist görmüştü oğlumun ama ek bulgu olmadığı için anlamsız demişti. Son haftalarda geçmişti. İkinci gebeliğimde ise ikili test çok iyiydi detaylı çok iyiydi fakat 22. Haftada ani bir kanama ve erken Doğumla kaybettim bebeğimi. Bu kez de ikili test sorunu yaşıyorum. Her gebelik kendine özgü aslında Rabbime teslim olmalıyız. Tekrar cevabınız için çok teşekkürler.Devlet Hastanesi'nde de ikili testim yüksek çıktığı için ben araştırma hastanesine sevk edilmesini ben istedim yoksa özelde nifty test yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı.
Araştırma Hastanesi'nde 18.haftada detaylı ultrasona girdim bebeğimin bağırsaklarında parlaklık ve kafasında koleid pleksus kisti görüldü.bu bulgular 20. Haftada geçmisti.yani farklı doktor yaptı bu teshisleri.siz de detaylı ultrasona erken haftalarda gireceksiniz erken haftalarda gelişim devam ettiği için bu tarz şeyler gorulebiliyormus.ama araştırma hastanesi ben nifty yaptırdığım halde amniyosentez istemişti.biz yaptirmadik.yani çok şükür herşeye rağmen sağlıklı bebeğim oldu.ozeldeki doktorum niftyden sonra hiçbir teste gerek duymadı ve parlaklık ve kisti onemsemedi,çünkü bu teshisleri o koymamosti.
.
Rica ederim.ne demek.Çok teşekkürler detaylı anlatımınız için. Bu da demek oluyor ki doktorlardan her an yeni bişey duyabiliriz fakat çok da panik yapmamalıyız. Benim ilk gebeliğimde beyinde kist görmüştü oğlumun ama ek bulgu olmadığı için anlamsız demişti. Son haftalarda geçmişti. İkinci gebeliğimde ise ikili test çok iyiydi detaylı çok iyiydi fakat 22. Haftada ani bir kanama ve erken Doğumla kaybettim bebeğimi. Bu kez de ikili test sorunu yaşıyorum. Her gebelik kendine özgü aslında Rabbime teslim olmalıyız. Tekrar cevabınız için çok teşekkürler.
Sonuçlarımı buradan paylaşacağım inşallah güzel çıkarsa ben de. Size de yavrunuzla mutlu sağlıklı uzun ömürler.Rica ederim.ne demek.
Bu süreçte çok üzüldüm çokta yıprandım o yüzden kimse üzülsün istemiyorum.sizin de bir sorun olduğunu düşünmüyorum .kendinize iyi bakın hamileliğin tadını çıkartmaya çalışın
Sonucunuz ne oldu acabaSonuçlarımı buradan paylaşacağım inşallah güzel çıkarsa ben de. Size de yavrunuzla mutlu sağlıklı uzun ömürler.
Hem 16. haftada hem 21. haftada perinatoloji uzmanı tarafından detaylı ultrason yapıldı. Çok şükür olumsuz bir bulguya rastlamadı. Amniyosentez yada fetal DNA gibi bir teste gerek yok dedi. Şu anda 24 haftalığım. İnşallah sağlıkla doğum yaparım.Sonucunuz ne oldu acaba
Nift testin iz temiz çıktı o zaman.Hem 16. haftada hem 21. haftada perinatoloji uzmanı tarafından detaylı ultrason yapıldı. Çok şükür olumsuz bir bulguya rastlamadı. Amniyosentez yada fetal DNA gibi bir teste gerek yok dedi. Şu anda 24 haftalığım. İnşallah sağlıkla doğum yaparım.
Sağlıcakla devam edin inşallahNift testin iz temiz çıktı o zaman.
Amin inşallah. Nifty testine gerek duymadı doktorum. Detaylı ultrasonda down sendromu riskini oluşturacak tüm bulgulara baktı. Herhangi bir bulgu görmedi. Ben de kan yoluyla yapılan nifty yada fetal DNA gibi bir test yaptırayım mı dedim. Gerek yok dedi. Bu arada ben 2 li testimi hem özelde hem devlette yaptırmıştım. Özelde 1:350 iken devlette 1:750 idi kombineler. Bunun üzerine iyi bir perinatolog bulup muayenehane sine gittim. O da detaylı ultrason baktı ve başka bişe önermedi dediğim gibi. Siz nifty mi yaptırdınız?Sağlıcakla devam edin inşallah
15. haftada iyi bir perinatoloji uzmanına gidin. Onların cihazları çok iyi olduğu için 15-16 haftalarda da her detayı görüyorlar. Belki de hiç gerek kalmaz başka teste.11+3 de panorama yaptırdım bugün örnek bulunamadi tekrarlayalim dediler şuan 13+2 yim bu hafta gidecektim ama burda okuduklarıma bakılırsa 15yada16 haftalar daha iyi sanırım 2 hafta snr tekrarliycam allahım ne zir süreçler sonu hayrolsun insallah
İnşallah öyle devam edersiniz. Ben de yaptırdım sonuç bekliyorum. Günler geçmiyorAmin inşallah. Nifty testine gerek duymadı doktorum. Detaylı ultrasonda down sendromu riskini oluşturacak tüm bulgulara baktı. Herhangi bir bulgu görmedi. Ben de kan yoluyla yapılan nifty yada fetal DNA gibi bir test yaptırayım mı dedim. Gerek yok dedi. Bu arada ben 2 li testimi hem özelde hem devlette yaptırmıştım. Özelde 1:350 iken devlette 1:750 idi kombineler. Bunun üzerine iyi bir perinatolog bulup muayenehane sine gittim. O da detaylı ultrason baktı ve başka bişe önermedi dediğim gibi. Siz nifty mi yaptırdınız?
Perinatolog uzmanını aradım bilgi için 18-20 hafta sonrası bakiyomus benimde yaş biraz ileri ikili test yaptırmadım sadece ense ve buruna bakıldı normal çıktı o haftaya kdr çatlarım heralde meraktan15. haftada iyi bir perinatoloji uzmanına gidin. Onların cihazları çok iyi olduğu için 15-16 haftalarda da her detayı görüyorlar. Belki de hiç gerek kalmaz başka teste.
Ense ve burun iyiyse Allah’ın izniyle bişe çıkmaz. Normalde benim gittiğim perinatolog da 18-22 arası bakıyordu ama ben ısrarla 16. haftada gelmek istediğimi ikili testin riskli çıktığını söyleyince vermişlerdi randevu 16. Haftada da her ayrıntısını incelemişti tam 1 saat. 21. Haftada tekrar çağırmıştı. Onda da bakıp bişe görmeyince başka test yaptırmana gerek yok dedi. Benim de yaşım 34. Free beta Yüksek çıkmıştı ikili testte ama tek başına anlamlı değil dedi doktor.Perinatolog uzmanını aradım bilgi için 18-20 hafta sonrası bakiyomus benimde yaş biraz ileri ikili test yaptırmadım sadece ense ve buruna bakıldı normal çıktı o haftaya kdr çatlarım heralde meraktan
Cok sagol canim icimi ferahlattin içimebi korku düştü bu yazdiklarin nasıl iyi geldi anlatamam çarşamba dr randevum var söylediklerinin hepsini görüşürüm ❤Ense ve burun iyiyse Allah’ın izniyle bişe çıkmaz. Normalde benim gittiğim perinatolog da 18-22 arası bakıyordu ama ben ısrarla 16. haftada gelmek istediğimi ikili testin riskli çıktığını söyleyince vermişlerdi randevu 16. Haftada da her ayrıntısını incelemişti tam 1 saat. 21. Haftada tekrar çağırmıştı. Onda da bakıp bişe görmeyince başka test yaptırmana gerek yok dedi. Benim de yaşım 34. Free beta Yüksek çıkmıştı ikili testte ama tek başına anlamlı değil dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?