Arkadaşlar merhaba, hamileliğim boyunca hep buralarda yazılanları takip ettim. Umut veren yazılar okuyunca için rahatladı, olumsuz örnekler görünce hep korku sardı içimi. Doğumumu yaptıktan sonra burda benim gibi olan birilerinin hep olduğunu düşünerek hamilelik sürecimi anlatacağıma söz vermiştim kendi kendime.şimdi hamilelik sürecine geleyim. Ben Mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim. 2. Bebeğime hamileydim. Tiroid hastasıyım ve düzenli olarak kontrollerime gidiyorum.tsh ımın 10 olduğunu öğrendim. Hemen ilaç dozunu ayarlamaya çalıştık ama üç ay sonra anca istenilen seviyeye ulaştı tabi bu bende büyük bir korku oluşturdu. Tam bu düzene girdi derken 2 li tarama testi sonucum biyokimyasal risk 1/50 kombine risk1/102 çıktı. Bunu öğrendiğim gün ve sonraki günler gece boyu ağladım. Ertesi gün hemen gidip testi yenilettim ve nifty test yaptırdım. 10 gün onların sonuçlarını bekledim. Sanki o 10 gün yol gibiydi benim için. Nifty test sonucum düşük risk geldi. 2 li test sonucum ise yine benzer bir değerde yüksek riskliydi. Zaman zaman içimi ferahlattım zaman zaman acaba dedim. Doktorum istersen amniyosentez de yaptır dedi ama yeni bir testi kaldıramazdım. Sürekli kromozom anomalilerini araştırdım. Telefona bağımlı gibi yaşadım. Sonra şeker yüklemem sınırda çıktı. Bebeğiminde ayrıntılı ultrasonda böbrek büyümesi olduğu ve beyninde kist olduğu söylendi. İnternetten araştırdım ikisi birlikte olunca kromozom anomalisi riski artıyormuş. Bu arada gittiğim doktorlar bebeğin hep iyi olduğunu söylüyorlardı ama için bir türlü rahat etmiyordu. Doğum yaklaştıkça her gece ağlıyordum ve çok korkuyordum. Doğuma bir hafta kala bebeğin baş çevresi 3 hafta geri dedi doktor ama önemli olmadığını söyledi. Ben buna da taktım mikrosrfali olabileceği yazıyordu internette. Sonuç olarak Doğuma girdim ve bebeğimi gördüğüm an ilk sorduğum şey sağlıklı mı oldu. Şükür şu an hiçbir problemimiz yok. İnş ileride de bir sorunla karşılaşmayız. Belki birilerine umut olur diye yazdım. Biraz uzun oldu ama...