Tam anlatamadım sanırım
Şöyle ki mesela ben gün aldım nikah dairesinden
Şubatta nikahım oldu
Evlenip evimize yerleştik
ilkbaharda Mayısta falan düğün yapsak
böyle bişey olabilir mi?
Yok sizin yazdığınızla ilgili bir sıkıntım yoktu :)
ilk yorumu anlayamadığım için tekrar izah etme gereği duymuştum.
Bunu yapan ilk insanlar olmayacaksınız demişsiniz,
işte benim de merak ettiğim bu..
Var mı buralarda örnek olabilecek birileri acaba?
Cinsel hayatla düğünü bağdaştırmak bana çok da mantıklı gelmiyor
[/B]
Ya açıkçası şöyle bir durum var.
Benim 4 yıla yakındır süren bir ilişkim var
3 yıldır nişanlıyız
Problemler aksamalar ayrılıklar vs derken bir sürü şey yaşandı bu süreçte
ilk ayrılığımız düğüne 45 gün kalaydı
o dönem kayınvalidemle kayınpederimin çıkardığı liste 750 kişiydi
sadece onlardan gelecek olanları sayısı
ben düğün istemediğim halde yapılacaktı
şimdi bu olayların akabinde aileler bir araya geldi
çok uzamasın artık bir an önce olsun diye kararlaştırdık
sadece nikah istediğimi bildikleri için bişey demediler, gün alın o zaman dendi
onlar bana/bize çok fazla destek oldular her konuda, hala da oluyorlar
nişanlım şubat için gün alalım diyor, bu kar kışta çok gelen olamayacak diye
ve ilk çocukları olduğu için fazlasıyla düğün hevesleri var
onları kırmak istemiyorum
konuşup eğer istiyorlarsa baharda da düğün yapabileceklerini söyleyeceğim de
çok mu mantıksız olur acaba dedim
içlerine ukde kalsın istemem
yani ben ileride keşke yapsaydım ya da iyi ki yapmışım der miyim bilemiyorum düğün için
ancak diyorum ya o aile bizim için her şeyi yapıyorken ben kendi keyfime düğün istemiyorum diye
kırmak istemiyorum
bence olur...ayrıca düğünü çok saçma buluyorum ben.yemekli bir mekan tutun
en yakın akrabaları çağırın olsun bitsin.
düğün iki tarafa da masraftan bişi değil
bu zamanda paranı kendın kazanıyorsan eğer.
Eşimle 6 sene ilişkiden sonra maddi manevi sebeplerden dolayı nikahla evlendik. Aileler evlenmemizi istemiyor bir araya gelmiyorlardı. Sonra kabullendiler ama hiçbir destekte bulunmadılar. Nikahımızda bile sadece eşim ve ben vardık. Nikahı biraz da tayin için yaptık. Neyse zaten evlenmeden önce cinsel hayatımız vardı. Doğunun bir ilçesinde 2. El eşyalarımızla Evimizde yaşamaya başladık. Düğünü de yakın akrabalara duyurmak için, bir anı kalsın diye yapmak istedik. Evlendikten 6 ay sonraTam organizasyonu yaptık babam ameliyat oldu acilen. İptal ettik. Yazın yapalım dedik yeri tuttuk annem hastaneye yattı ve ağır bir hastalığı ortaya çıktı. Yani bizim düğün olmadı malesef. İyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Hayırlısı böyleymiş. Hep kokteyl havasında bir düğün istemiştim, en azından eşimle bi dans etmeyi isterdim.
Düğün bence sadece anı olsun diye yapilan bir şey. Yurt dışında yıllarca birlikte yaşayıp sonra düğün yapmıyorlar mı sanki
Bu arada bir arkadaşım da tayin meselesi yüzünden nikahı nisanda yaptı, aynı evde yaşamaya başladılar, düğünü de ağustosta yaptı. Her iki aile de buna olumlu baktılar. Hem de kızın ailesi muhafazakar bir aileydi.
Benim ablamın Aralık'ta nikahı oldu eş durumundan taininin çıkması için , Temmuz'da da düğünü . Gerçi ablam hala eş durumundan gelemedi o başka . Eşi de gidemiyor kit olduğu için .
Onlar da Aralık - Temmuz arası sadece nikahlandılar ama birlikte yaşayamadılar tabi eniştemin ablamın yanına gittiği zamanlar hariç
Ayrıca kuzenim de öyle yaptı . yine tain için . Ona da ses eden olmadı . Ne acele , hayırdır ? diyenler oldu ama en fazla 15 gün:)
Hayırlı olsun . Mutluluklar :)
bence biraz komik bir durum yani mesela ben 2010 kasimda alelacele bir nikahla evlendim, cunku ailevi maddi manevi problemlerim vardi ortada kalmis gibiydim. nisanliydik, evimiz falan vardi -icinde esya yoktu da ev ayarlanmisti- ailemle buyuk problemler yasayinca ben de gittim orda kaldim bir iki parca esya ayarlayip
sonra nisanlim -suan esim oluyo kendisi- dediki burda boyle yalniz kalmani istemiyorum, o da benimle kalmaya basladi
ben de dedim ki e ayni evde kaliyoruz nikahimiz yok biseyimiz yok bu da pek hos bi durum degil bence, biz de nikah tarihi aldik kis oldugu icin kolayca yakin bi gune de bulduk ve nikahimizi yaptik
kimse gelmedi gibi bisey... kaynanam melek gibi bir kadin beni cok sever ben de onu cok severm kizim nolur bak icinde kalir hevesin hic mi yok dugun yapalim bi gelinlik giy vs vs ne diller doktu de yani ben istemedim
bi kere evlenmisim ayni evi paylasmisim cok afedersiniz ayni yatagi paylasmisim daha neyin dugunu yani? oldu olacak kucagimda cocukla gitseydim kendi dugunume. bana mantiksiz geldi, belki sonra icimde kalacagini bile bile ve imkanimiz oldugu halde ben istemedim.
Benim her zaman 2 kavanoz nutellam var zuladaBuyrun gelin paylaşayım sizinle . Düğün hediyem olsun :):)
Tam anlatamadım sanırım
Şöyle ki mesela ben gün aldım nikah dairesinden
Şubatta nikahım oldu
Evlenip evimize yerleştik
ilkbaharda Mayısta falan düğün yapsak
böyle bişey olabilir mi?
Dert değil bu biliyorum ama cevabı konusunda yardımcı olabileceğinizi umuyorum
Hiç bu tayin vs durumlarından değil de
Nikahını kıydırıp, evine yerleşip
ilerleyen aylarda, dönemlerde düğünü olan var mıdır?
Yani nikahtan düğüne kadar 1 hafta 10 gün ayrı yaşayıp değil.
Niye olmasın canım olabilir tabiki....
Düğün zaten elaleme gösteriş gibi geliyor bana....
Bak biz evlendik gelin görün takı takın gibi :)
Neyse dediğim gibi olabilir tabiki zaten herkesde düğün yapmıyor ki düğünde çok şart değil bana göre :)
yanlış anlamadıysam nikahlı bi şekilde düğüne kadar aynı evde yaşamaktan bahsediyorsun.
benim çalıştığım yerde var öyle bi karı koca.
düğünleri yazın olacak.
Valla düğün bana göre de şart değil
en başından beri hiç istemedim ama 1000 kişiden bahsediyordu nişanlımın ailesi
yapmazsak ayıp olur, herkes soruyor diyip duruyorlardı
Neyse şimdi vazgeçtiler bu kez de dediler aile arası bir yemek yiyelim nikah akşamı
şimdi o da yok fotoğraflar slaytlar şarkılar bilmem ne derken 150 kişilik ufak bir düğüne dönüştü
nikah için sadece 500 davetiye dağıttılar
bizim taraf hariç..
Düşünün yani :)
Teşekkür ederim cevabınız için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?