Nikah & Düğün

Tam anlatamadım sanırım
Şöyle ki mesela ben gün aldım nikah dairesinden
Şubatta nikahım oldu
Evlenip evimize yerleştik
ilkbaharda Mayısta falan düğün yapsak
böyle bişey olabilir mi?

bence olur...ayrıca düğünü çok saçma buluyorum ben.yemekli bir mekan tutun
en yakın akrabaları çağırın olsun bitsin.
düğün iki tarafa da masraftan bişi değil
bu zamanda paranı kendın kazanıyorsan eğer.

Son düzenleme:
Mantıklı yada mantıksız herkesin kendi zevkidir. Ama düğünden sonra eve gelince bi heyecan olmaz sanırım olan olmuş her şey yaşanmış zaten yaşadığınız evdesiniz falan :) Olmadı bi kaç ay daha sabredin nikah ve düğünü aynı anda yapın.. Olmicak bir şey yok isteseniz her şey olur ama. Düğünden sonra aynı eve geçmek daha güzeldir sanırım :)

ya bana garip geliyor böyle durumlar
yanlış anlama lütfen.:26:
çünkü üstünden zaman gecince anlamı olmaz, heyecanı kalmaz.
bana göre böyle
her şeyin zamanı geldiğnde yapılması taraftarıyım şahsen

Çok detaya girmeden anlatayım, yeni evli arkadaşlarımız aynen bahsettiğiniz gibi dünya evine girdiler. Önce nikah oldu, kışın ortasında. Sonra da düğünü yaptılar, yazın. O arada da evlerinde mutlu mesut yaşadılar. Bence çok da mantıklıydı. Cidden düşünüyorsanız içinize sinsin bence, garip bir durum değil. Her şeyi geçtim maddi sıkıntılar sebebiyle böyle bir yolu tercih edenler de oluyor. Hem evliliği ertelemiyorlar, hem de istedikleri düğün içlerinde kalmamış oluyor.

Şubatta bizde (dünya) evimize giriyoruz artık.. Fakat düğün haziranda..Bize en mantıklısı buydu.. Üç yıldır beraberiz, aradaki tek fark; 3 yıldır beraber yaşadığımızı kimse bilmiyordu (ayrı evlerimiz vardı) şimdi ise ilan ediyoruz..

zihniyetleri nasıl bilmiyorum ama kabul etmeyebilirler.böyle yapan vardır mutlaka da pek sık yaşanan birşey değil.zaten evliyken aynı evde yaşarken,gelinlik giyip düğün yapmak biraz değişik geldi bana.

benim bir arkadaşım tayin için nikah yaptı ve tayini hemen çıkınca aynı eve yerleştiler. 15 tatil de de yani 3-4 ay sonra düğün yaptılar

ama siz kar kış demeyin düğünü de şubatta yapıverin. şubatta evlenen çok insan var.

En son karar senin dediğin gibi oldu Surrender :)
Nikahtan sonra akşam yemek olacak
Yalnız yakın akrabalar dendi
Sonra 150-200 kişilere çıktı yine
Aman artık o da benim problemim değil
Kayınpederim çok istiyordu düğün yapmayı
onun yerine illa bişey olsun diye bunu istedi
sıkıcaz 3-4 saat dişimizi artık

Eşimle 6 sene ilişkiden sonra maddi manevi sebeplerden dolayı nikahla evlendik. Aileler evlenmemizi istemiyor bir araya gelmiyorlardı. Sonra kabullendiler ama hiçbir destekte bulunmadılar. Nikahımızda bile sadece eşim ve ben vardık. Nikahı biraz da tayin için yaptık. Neyse zaten evlenmeden önce cinsel hayatımız vardı. Doğunun bir ilçesinde 2. El eşyalarımızla Evimizde yaşamaya başladık. Düğünü de yakın akrabalara duyurmak için, bir anı kalsın diye yapmak istedik. Evlendikten 6 ay sonraTam organizasyonu yaptık babam ameliyat oldu acilen. İptal ettik. Yazın yapalım dedik yeri tuttuk annem hastaneye yattı ve ağır bir hastalığı ortaya çıktı. Yani bizim düğün olmadı malesef. İyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Hayırlısı böyleymiş. Hep kokteyl havasında bir düğün istemiştim, en azından eşimle bi dans etmeyi isterdim.

Düğün bence sadece anı olsun diye yapilan bir şey. Yurt dışında yıllarca birlikte yaşayıp sonra düğün yapmıyorlar mı sanki

Bu arada bir arkadaşım da tayin meselesi yüzünden nikahı nisanda yaptı, aynı evde yaşamaya başladılar, düğünü de ağustosta yaptı. Her iki aile de buna olumlu baktılar. Hem de kızın ailesi muhafazakar bir aileydi.

Kader kısmet işte
Ne yazılmışsa onu yaşıyoruz
Bazen öyle olsun böyle olsun şu zamanda olsun diye kendimizi yırtsak bile
olacağı şekil yer zaman bizim istediğimizden çok farklı gelişebiliyor
huzur sağlık olsun da..
Teşekkür ederim cevabınız için :)

Benim ablamın Aralık'ta nikahı oldu eş durumundan taininin çıkması için , Temmuz'da da düğünü . Gerçi ablam hala eş durumundan gelemedi o başka . Eşi de gidemiyor kit olduğu için .
Onlar da Aralık - Temmuz arası sadece nikahlandılar ama birlikte yaşayamadılar tabi eniştemin ablamın yanına gittiği zamanlar hariç
Ayrıca kuzenim de öyle yaptı . yine tain için . Ona da ses eden olmadı . Ne acele , hayırdır ? diyenler oldu ama en fazla 15 gün:)
Hayırlı olsun . Mutluluklar :)

bence biraz komik bir durum yani mesela ben 2010 kasimda alelacele bir nikahla evlendim, cunku ailevi maddi manevi problemlerim vardi ortada kalmis gibiydim. nisanliydik, evimiz falan vardi -icinde esya yoktu da ev ayarlanmisti- ailemle buyuk problemler yasayinca ben de gittim orda kaldim bir iki parca esya ayarlayip
sonra nisanlim -suan esim oluyo kendisi- dediki burda boyle yalniz kalmani istemiyorum, o da benimle kalmaya basladi
ben de dedim ki e ayni evde kaliyoruz nikahimiz yok biseyimiz yok bu da pek hos bi durum degil bence, biz de nikah tarihi aldik kis oldugu icin kolayca yakin bi gune de bulduk ve nikahimizi yaptik
kimse gelmedi gibi bisey... kaynanam melek gibi bir kadin beni cok sever ben de onu cok severm kizim nolur bak icinde kalir hevesin hic mi yok dugun yapalim bi gelinlik giy vs vs ne diller doktu de yani ben istemedim
bi kere evlenmisim ayni evi paylasmisim cok afedersiniz ayni yatagi paylasmisim daha neyin dugunu yani? oldu olacak kucagimda cocukla gitseydim kendi dugunume. bana mantiksiz geldi, belki sonra icimde kalacagini bile bile ve imkanimiz oldugu halde ben istemedim.

Tayin dolayısıyla yapılıyormuş da bizim öyle bir durumumuz yok
Türkiyenin en batısından en doğusuna farklı illerden gelecek misafirleri olacağı içindi
Çok teşekkür ederim inşallah :)
Bu arada şu fotoğrafınız gece gece bitirdi beni
Yutkundum resmen malum dönemdeyim tatlı krizinin en güzel çözümü :)

Bu da bir bakış açısı elbette :)
Teşekkür ederim yorumunuz için

Benim her zaman 2 kavanoz nutellam var zulada Buyrun gelin paylaşayım sizinle . Düğün hediyem olsun :):)

oyyy alacağım en güzel hediye olur herhalde :)
normalde bizde de sürekli olur ama bu ara başka alışverişlerden
ona fırsat olmadı :)
seve seve koşa koşa gelirim :) Teşekkür ederim :)

Tam anlatamadım sanırım
Şöyle ki mesela ben gün aldım nikah dairesinden
Şubatta nikahım oldu
Evlenip evimize yerleştik
ilkbaharda Mayısta falan düğün yapsak
böyle bişey olabilir mi?

Niye olmasın canım olabilir tabiki....
Düğün zaten elaleme gösteriş gibi geliyor bana....
Bak biz evlendik gelin görün takı takın gibi :)
Neyse dediğim gibi olabilir tabiki zaten herkesde düğün yapmıyor ki düğünde çok şart değil bana göre :)

yanlış anlamadıysam nikahlı bi şekilde düğüne kadar aynı evde yaşamaktan bahsediyorsun.
benim çalıştığım yerde var öyle bi karı koca.
düğünleri yazın olacak.

Valla düğün bana göre de şart değil
en başından beri hiç istemedim ama 1000 kişiden bahsediyordu nişanlımın ailesi
yapmazsak ayıp olur, herkes soruyor diyip duruyorlardı
Neyse şimdi vazgeçtiler bu kez de dediler aile arası bir yemek yiyelim nikah akşamı
şimdi o da yok fotoğraflar slaytlar şarkılar bilmem ne derken 150 kişilik ufak bir düğüne dönüştü
nikah için sadece 500 davetiye dağıttılar
bizim taraf hariç..
Düşünün yani :)

yanlış anlamadıysam nikahlı bi şekilde düğüne kadar aynı evde yaşamaktan bahsediyorsun.
benim çalıştığım yerde var öyle bi karı koca.
düğünleri yazın olacak.

Teşekkür ederim cevabınız için :)

Oh maşallah:)
Mutluluğunuz daim olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…