Nikah hakkında

miniminimi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2014
169
415
303
İstanbul
Merhaba herkese.Kararsız kaldığım bir konuda fikirlerinizi almak isterim,cevap verenlere şimdiden teşekkürler.Bu hafta içi bir gün, çok yakın arkadaşımın nikahı var ama ben gidip gitmeme konusunda kararsızım.Vaka sayıları 40 bine dayanmış nerdeyse,çok gitmek istiyorum ama çok endişeleniyorum bir taraftanda.Siz olsanız gider miydiniz?

Merhaba herkese.Kararsız kaldığım bir konuda fikirlerinizi almak isterim,cevap verenlere şimdiden teşekkürler.Bu hafta içi bir gün, çok yakın arkadaşımın nikahı var ama ben gidip gitmeme konusunda kararsızım.Vaka sayıları 40 bine dayanmış nerdeyse,çok gitmek istiyorum ama çok endişeleniyorum bir taraftanda.Siz olsanız gider miydiniz?
Yani market dışında hiç biryere gitmiyorsaniz virüs ciktigindan beri haklısın gitmekle endiselenmekle ama başka kişilerle gorustuysen biraz bahane gibi olur vaka sayısını dile getrmen. Sonuçta çift maskeni tak kimseyle temas etme hediyeni ver tebrik et geri don

Yani market dışında hiç biryere gitmiyorsaniz virüs ciktigindan beri haklısın gitmekle endiselenmekle ama başka kişilerle gorustuysen biraz bahane gibi olur vaka sayısını dile getrmen. Sonuçta çift maskeni tak kimseyle temas etme hediyeni ver tebrik et geri don
Pandemi süresinden önce işten ayrılmıştım,nerdeyse hiç çıkmıyorum diyebilirim.Normal hayatın akışına uzak kaldığım için sanırım endişeleniyorum:(

Yakın arkadaşımın nikahına giderim, tüm önlemleri de alırım. Riske girmeye de riske atmaya da gerek yok. Ne kadar dikkat etsek de bebekler doğuyor, insanlar evleniyor yani hayatın şurasında ben duruyorum herkes dursun olmuyor malum.

Nikah merasimi uzun sürmüyor yakın arkadaşıma giderdim Zaten sınırlı insan alıyorlar maske mesafe önemli

Düğüne, nişana, söz kesmeye gitmem ama sadece 15 dakikalık bir nikaha giderim. Takı kuyruğu da yok artık sanırım. Kutuya bırakıp geçiliyor. Tanıdıklara uzaktan el sallarım. Kimseyle dip dibe oturmam. Maskemi hiç indirmem, mümkünse çift maske veya n95 maske takarım.

Yakın arkadaşımsa tabi ki, önlem alıp giderim. Bu virüs biteceğe benzemiyor. Onunla yaşamaya alıştım ben sanki, önlem alırım. Gerisini Allah'a bırakırım.

Ben corona zamanı evlendim. Nikahıma gelmeyen kimseye de kırılmadım. Zor bir zaman ve insanların sorumlulukları var. Kimisinin ailesinde kanser hastası, kimisinin yanında yaşlısı var. Benim nikahımda corona olsa ve bulaştırsa, ben de vicdan azabı çekerim.

Çok yakın arkadaşımsa Ben giderdim sanırım. . ama herkesten uzak dururum. Bir köşede maskeyle siner otururum. Yani mesafeli dururum.

gitmem arar tebrik ederim hediyesini de mesafeli olarak başka zaman veririm ya da adresine kargolarım

Back
X