Nikah işlemlerinde hepatit aşısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi yeni doğanlara yapıyorlar bu aşıyı ;sizin mantıkla bakarsan bebekler hasta .olur mu öyle şey ?

Yani benim anlamak istediğim şu kızlar ben daha kan vermedim sadece sözlümün kan sonucuna bakarak neden hepatit aşısı yaptılar ki ne alaka yani
Uzun yıllardır hepat b aşısı bebeklerin aşı takvimine eklenmiş durumda. Bebeklikte 3 doz yapılınca genellikle bağışıklık kazanılıyor. Dişçi vs. den gibi kolay bulaştığı için koruyucu amaçlı yapılmıştır. Hasta birine aşı yapılmaz.

Endişe etmeyin. Bende nişanlıyım aynı şeyi nişanlıma söylemiş doktor. Bağışıklığın yok aşı olabilirsin demis.. ben açıkçası kötü bir sey düşünmemiştim ama burdaki yorumlarda 1998 öncesi kimseye vurulmamış bu aşı
diyorlar, benim aile doktorum bana böyle bir bilgi vermedi. 98 oncesiyse bende aşısızım . Nişanlımda bende disciye cok gideriz. Yeniden bir araştırayım

Biz nikahı öğretmenlik yaptığım ilçede yaptık. Muş un bir ilçesi çok iyi değil şartlar. Orda test verdik ki eşim askerden geleli on gün olmuş orda heyet raporu var. Doktor kaldırdı burda sorun var aşı vurulur. Eşim dedi ben yeni terhis oldum rapor verdiler çıktım geldim ne hepatiti dedi raporu göreyim dedi eşimin ailesi fotosunu attı. Bizim makineler çokta iyi değil dedi. Ben yanındayım bana sordu bak bilgin olsun diye. Raporu gördü de öyle imza attı. Kendi kendimize şüpheye düştük memkete gitti eşim tekrar verdi. Yani dediği gibi makineleri bozuktu. Keşke sözlün vurulmasaydı hemen. Kafana takılacaksa tekrar başka bir yerde test yaptırın.

Bağışıklığada bakılıyor. Mesela benim hepatit aşım yapılmış, eşimin bağışıklığı yokmuş aşısı yapılmamış. Biz birlikte gitmiştik, eşime 2 doz yada 3 doz yaptırması gerektiği söylendi. Yaptırmıştık bizde.

Şaşırdım ben bu bilgiye benim aile hekimim uyarmadı beni. Korona düzelince gidip sorsam o testi hala görebilirler mi acaba ? 98 öncesine yapılmadıysa benimde aşım yoktur çünkü.

İnternette biraz okudum da az önce hepatit olup aşı yaptıran çok insan varmış tedavi olmak için, bunlar hiç bilmediğim konular kafam allak bullak oldu
Hic bilmediginjz çok belli zaten belirtmeniz manasız olmuş. Hepatit aşısı korunma için yapılır. Demek ki hasta değil.

Ama bu nasıl bir ilişki ? Aşk ilişkisi olma ihtimali bence sıfır hepatit nedir ki bu kadar karalar bağladın. İlerde Allah daha büyük dert verirse adamı bırakıp gideceksin herhalde

Konu sayesinde bakma imkanım oldu benim kandimda bağışıklık seviyesi testini istememiş maalesef doktorum.
Iyi bir aile hekimine hiç denk gelmedim zaten şimdi bir daha uğraşacağız.
Ama evet konu bana da tuhaf geldi sanki inanmamışsınız evleneceğiniz adama. Benim nişanlıma da dendi. Hiç düşünmedim böyle şeyler.

Şaşırdım ben bu bilgiye benim aile hekimim uyarmadı beni. Korona düzelince gidip sorsam o testi hala görebilirler mi acaba ? 98 öncesine yapılmadıysa benimde aşım yoktur çünkü.
Ben E nabızdan birsürü tahlilimi görebiliyorum ama o tahliller yok sanırım. Vücutta bağışıklık olsun diye yapıldığı için nikah işlemlerinde aşısı olmayana yapılıyor. 98 öncesine yapılmamış olacağını sanmam. Ben 93lüyüm. Benim yapılmış.

Burada sorun var aşı mı vuruluryahu aşıyı sorun olduğundan değil koruma için vuruyorlar. Bu nasıl doktor diyecegim ama sizin yanlış anlamanizdir diye ümit ediyorum.
Keşke vurulmasaydi da cabası kötü bir şey degil ki aksine çok iyi bir şey aşı

Benimkide hiç bakmadım ben ayrıca baktirdim benim bağışım var eşimin yok çıktı. Bende 98 oncesiyim. Gittik eşime aşı yaptırdık. Benim hususi ugrastigim sey için insanların iyisine denk gelip önlem aldiran doktoru kötülemesi hayat çok zor böyle

Benim hepatit asilarim calistigim kurumda Her hafta yurtdisi seyahatimiz oldugu icin zorunluydu ve kurum hekimi tarafindan yillar evvel yapilmisti ve tutmustu.

Esim ise hepatit asisi yaptirmamis. Doktor meslegini sordu, turizmci oldugunu ogrenince ozellikle son 5 yildir ulkemizdeki yabanci irk populasyonun yukselmesi ve siklikla yurtdisi seyahatleri oldugu icin acilen yaptirmasini tavsiye ettirmisti. Esime de toplamda 3 doz yapildi. Sanirim 9 ay gibi bir surece yayilmisti bu.

Hasta oldugu icin degil, bagisikligi olmadigi icin yapilan bir tavsiye bu.

E nabizdan sende ne var ne yok görünüyor. Sende olduğu için sözlüne vurmuşlar. Muhtemelen ya taşıyıcı olarak görünüyorsun ya da hepatitsin

Geçen ay yaptık nikah işlemlerini bizden kan alıp onayı verdiler hemen (belediye sağlık merkezi olduğu için kan sonucu çıkmadan onayladılar) ama aşı falan söz konusu olmadı.

iyi de canım bak kendin dedin doktor hepatite koruman yok aşı yapmamız lazım dedi diye. bazı bünyelerde bağışıklık hepatite karşı koruma sağlar. doktor kan tahlillerime bakarken hepatit aşısı mı oldun demişti bende yo hiç aşı olmadım dediğimde çocukluğunda olmuşsan demekki iyi koruyor, bağışıklığın çok iyi demişti. korkulacak bişey yok endişelenme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…