Nikah-Kına Gecesi Her Şey Birbirine Girdi

Birkaç kişi yazdığı için ciddi ciddi soruyorum çünkü hiçbir mantıklı cvp bulamadım.

Balayından sonra niye baba evine dönmesi olmaz ?

ayyy bende çıldırajağımmmm

hele helei tsnabul erkeği ve aldatır lafı hele kendi kızlaırnı beğenmemelerine şaşırıyorum deliricem yaaaa

yaaaaa evlen lütfennnnn :)))))))) dosta düşmana en başta o seni beğenmeyip damada yakıştırmayan ailene inat evlen seviyorsan evlen arkadaşım seni sindirip ezik gibi hisseyyirmeye çalışıyorlar canım

En kötü resmi nikahı kıyarız zaten ama ben her şey şubatta bitsin gitsin, kafam ağrımasın derdindeydim onu da bizimkiler kabul etmedi :27:

Birkaç kişi yazdığı için ciddi ciddi soruyorum çünkü hiçbir mantıklı cvp bulamadım.

Balayından sonra niye baba evine dönmesi olmaz ?

Annemin söylediğine göre "biz işimizi hallettik geldim" olmazmış. Bir haftalık gelinken gelemezmişim ayıpmış vs vs
Diğer arkadaşları bilemiyorum

Ben anneme "balayı mesele değil, gitmeyiz, bir şey olmaz ama biz yaza kadar görüşebilecek miyiz" diye sorduğumda hayır diyor. Normal olarak da benim cinlerim tepeme çıkıyor...Zaten her hafta sonu gidecek halim yok toplamda kaç kere gidebilirm ki? Ama onun da önünü tıkayınca ben de ister istemez ters tepki ve inat oluyor.
Şu alıntıya istinaden...
Aslında hatayı sende buldum desem koalina?
Neden dersen 2 şey göstercem sana 30'una gelmiş olgun bir kızsın mesleğin de var. Evleneceksen evlendikten sonra görüşme izni almaman lazım.
Gidicem deyip gidersen en kötü ihtimal yüz göz asıp sana naz yaparlar onu da senin umursamadığını görünce bırakacaklardır...
Kaç senelik sevgilinmiş e nikahın da olunca elalem ne der demeyi bir yana bırakacaklar.
Sen de onları gözardı etmeyi öğrenmelisin. :34:

Bir de beni yanına yakıştırmıyorlar normalde aileler damadı beğenmezler. Bizimkilerde tam tersi, paspalmışım, kısaymışım ileride beğenmez aldatırmış...
Bu alıntım da tam skandal. Kim evladını çirkin görüp ezmek ister ki?
Ne beğenmemesi ezmek istemesi yahu?
İnsanlar boyla mı evleniyor?
Eşin seni sevmez istemezse sen de onu istemezsin çok da tın. :51:
Bence seni kaybetme ve paylaşamama korkusundan saçmalamaya başlamışlar. :31::9:

Neden bu kadar acele ediyorsun ki? Evlenip göçebe gibi,evliliğin en güzel aylarını baba evinde geçirmek hoş birşey mi?Öyle de baba evinde kalacaksın böyle de,nikahlı olup kalmaktansa,zamana bırakır her iş yoluna konduktan sonra evlenirim.Askerliği de varmış hem daha.Bence annen haklı.

seni en iyi ben anlarım herhalde... biz de geçen sene tayinimiz olacak nasılsa diye hemen düğün yaptık tam izin btiyor tayinimin olmadığını öğrendim.e çok kötü oldum haliyle... eşim sana ayrı ev tuttayım kaldığın yerde dedi ben de olmaz dedim ailem de izin vermedi el ne der sonra deyip...neyse eşimle ayrı şehirlerdeydik haftasonları o yanıma geliyordu başta.ailem gelemez demedi hiçbir zamn zaten diymezdi de.çünkü eşim o benim.bu arda biz de yıllarca kavuşmayı bekledik diye aceleye geldi biraz.neyse zman gçtikçe daha da çekilmez hal aldı.babamla problemler yaşamaya başladım.mahvoldum aylar geçmek bilmedi...bir de 2.ay bebeğime hamile kaldığımı öğrenmemle kaybetmem bir oldu ve bu daha da yıprattı beni...
2 aydır kavuşmuş durumdayız ve ben çok pişmanım keşke 1 yıl bekleseydim öyle düğün yapsaydık diyorum.ayrı evlilik hele ki ailenin yanında evli kalmak bu halinden daha zor gelecek sana canım..bir daha düşün (ailenin söylediklerini hırs yapma ,inanki haklı payı vardır.sonuçta ailen kötülüğünü isteyemezki..)

Şu alıntıya istinaden...
Aslında hatayı sende buldum desem koalina?
Neden dersen 2 şey göstercem sana 30'una gelmiş olgun bir kızsın mesleğin de var. Evleneceksen evlendikten sonra görüşme izni almaman lazım.
Gidicem deyip gidersen en kötü ihtimal yüz göz asıp sana naz yaparlar onu da senin umursamadığını görünce bırakacaklardır...
Kaç senelik sevgilinmiş e nikahın da olunca elalem ne der demeyi bir yana bırakacaklar.
Sen de onları gözardı etmeyi öğrenmelisin. :34:

Bu alıntım da tam skandal. Kim evladını çirkin görüp ezmek ister ki?
Ne beğenmemesi ezmek istemesi yahu?
İnsanlar boyla mı evleniyor?
Eşin seni sevmez istemezse sen de onu istemezsin çok da tın. :51:
Bence seni kaybetme ve paylaşamama korkusundan saçmalamaya başlamışlar. :31::9:

Ben de nişanlım da hatayı bende buluyoruz aslında...
Diğer kardeşlerim de hiç umursamaz ailemi bir ben dert ederim söylediklerini ama bir tek benim işim yürümez bu evde...

Neden bu kadar acele ediyorsun ki? Evlenip göçebe gibi,evliliğin en güzel aylarını baba evinde geçirmek hoş birşey mi?Öyle de baba evinde kalacaksın böyle de,nikahlı olup kalmaktansa,zamana bırakır her iş yoluna konduktan sonra evlenirim.Askerliği de varmış hem daha.Bence annen haklı.

Bunun garantisi yok ki. Evlenip baba evine dönmeyebilirim de ama atamamın çıkmadığını öğrenirsem mecburen dönerim...Atamayı da beklesek iki hafta içinde bütün hazırlıklar yetişir mi?

seni en iyi ben anlarım herhalde... biz de geçen sene tayinimiz olacak nasılsa diye hemen düğün yaptık tam izin btiyor tayinimin olmadığını öğrendim.e çok kötü oldum haliyle... eşim sana ayrı ev tuttayım kaldığın yerde dedi ben de olmaz dedim ailem de izin vermedi el ne der sonra deyip...neyse eşimle ayrı şehirlerdeydik haftasonları o yanıma geliyordu başta.ailem gelemez demedi hiçbir zamn zaten diymezdi de.çünkü eşim o benim.bu arda biz de yıllarca kavuşmayı bekledik diye aceleye geldi biraz.neyse zman gçtikçe daha da çekilmez hal aldı.babamla problemler yaşamaya başladım.mahvoldum aylar geçmek bilmedi...bir de 2.ay bebeğime hamile kaldığımı öğrenmemle kaybetmem bir oldu ve bu daha da yıprattı beni...
2 aydır kavuşmuş durumdayız ve ben çok pişmanım keşke 1 yıl bekleseydim öyle düğün yapsaydık diyorum.ayrı evlilik hele ki ailenin yanında evli kalmak bu halinden daha zor gelecek sana canım..bir daha düşün (ailenin söylediklerini hırs yapma ,inanki haklı payı vardır.sonuçta ailen kötülüğünü isteyemezki..)

Onlara hiç hak vermiyor değilim ama geliş yolları yanlış.
Bana yıpranırsın, üzülürsün diye anne gibi yaklaşılmıyor.
İşini halledip gelemezsin diyor.
Böyle mi demeli bir anne?

Bir de en garip nokta şu...
Bizim nişanımın Nisan ayında olacaktı... Annem istemedi yazın atama isteyecek değilsin, Eylül- Ekim gibi yapın Şubatta istersin diyerek erteletti...
Eylül sonunda nişan yaptık tıpkı onun dediği gibi, şimdi şubat olmaz yaza kalsın diyor...
E niye yazın beni engelledi o zaman?
Amacı ne anlamadım...
Para deseniz ciddi bir yardımım olmuyor benim, zaten ev kredisi ödüyorum artık istesem de yardım yapamam...
Beni çok seviyor desem asla öyle bir şey yok...Hatta sen gidince kurban kesicem adağım var diyor o kadar sever beni yani.

Bir de en garip nokta şu...
Bizim nişanımın Nisan ayında olacaktı... Annem istemedi yazın atama isteyecek değilsin, Eylül- Ekim gibi yapın Şubatta istersin diyerek erteletti...
Eylül sonunda nişan yaptık tıpkı onun dediği gibi, şimdi şubat olmaz yaza kalsın diyor...
E niye yazın beni engelledi o zaman?
Amacı ne anlamadım...
Para deseniz ciddi bir yardımım olmuyor benim, zaten ev kredisi ödüyorum artık istesem de yardım yapamam...
Beni çok seviyor desem asla öyle bir şey yok...Hatta sen gidince kurban kesicem adağım var diyor o kadar sever beni yani.

Adak filan hikaye...
Annesel kıskançlık krizleri bence bunlar dediğim gibi az çok herkes yaşar bunları. :34::31:
Bence onun keyfini bekleyeceğinize evlenin gitsin. Balayına da gidin. :34: Eve de 1 haftalık gelinken gerekirse gelip kalırsın, eşinin yanına gidip gelmene de karışamaz insanlar gönlü olsun dedikçe kırmak istemedikçe annemiz bile olsa tepemize çıkabiliyorlar.
Önce ben de, zamanla buna alışacaktır.
En kötü ihtimalle lakabın bencil olur, kaldı ki bugüne kadar insaoğlunun fedakar söz dinler diye anıldığı da olmamıştır. O yüzden insanlara ne yaparsan yap yaranamazsın diyorum, kendine yönlen diyorum herşeyi boşver hayat geçer sen kaçan heveslerinle kalırsın diyorum.:31::34:
Boş şans. :nazar::3:

Bir de beni yanına yakıştırmıyorlar normalde aileler damadı beğenmezler. Bizimkilerde tam tersi, paspalmışım, kısaymışım ileride beğenmez aldatırmış...

Yok artık :53: Şoktayım şuanda. Tüm yazdıklarını okudum ama bu yuh dedirtti. :41:
Canım nişanlının sivasta iş bulabilmesi mümkün değil mi? Onun özel sektör olması sebebiyle söylüyorum bunu. Bak ne güzel atanmışsın sen (darısı başımıza :17: ). O gelse sivasa ev tutsanız mutlu mutlu birlikte yaşasanız olmaz mı. :26:

Yok artık :53: Şoktayım şuanda. Tüm yazdıklarını okudum ama bu yuh dedirtti. :41:
Canım nişanlının sivasta iş bulabilmesi mümkün değil mi? Onun özel sektör olması sebebiyle söylüyorum bunu. Bak ne güzel atanmışsın sen (darısı başımıza :17: ). O gelse sivasa ev tutsanız mutlu mutlu birlikte yaşasanız olmaz mı. :26:

Şu anki işi çok iyi ama, rahatlıkla kendini geliştirebilir ve patronu çok babacan. Belki çok bir maaş almıyor ama azıcık aşım kaygısız başım hesabı tam. Böyle özel sektör işi daha bulması mümkün değil o yüzden oradan kopmasını isteyemem. Ama kendisi kardeşimle konuştu, iş olursa neden gelmeyeyim hayat orada daha ucuz dedi ama öyle bir iş imkanı yok burası ufak yer...

Bütün atanmak isteyenler de atanır inşallah, benim girdiğim seneden sonra bu işler çok zorlaştı ucuz yırttım ben:9:

Şu anki işi çok iyi ama, rahatlıkla kendini geliştirebilir ve patronu çok babacan. Belki çok bir maaş almıyor ama azıcık aşım kaygısız başım hesabı tam. Böyle özel sektör işi daha bulması mümkün değil o yüzden oradan kopmasını isteyemem. Ama kendisi kardeşimle konuştu, iş olursa neden gelmeyeyim hayat orada daha ucuz dedi ama öyle bir iş imkanı yok burası ufak yer...

Bütün atanmak isteyenler de atanır inşallah, benim girdiğim seneden sonra bu işler çok zorlaştı ucuz yırttım ben:9:

Aaa bak çok sevindim. En azından ufakta olsa tüm sorunları ortadan kaldırabilecek bir çözüm var. İnş. Sivas'ta istanbuldaki işinden daha güzel ve içine sinen bir iş bulabilirsiniz. Böylece tüm sorunlarınızda bitmiş olur. :32:

Aaa bak çok sevindim. En azından ufakta olsa tüm sorunları ortadan kaldırabilecek bir çözüm var. İnş. Sivas'ta istanbuldaki işinden daha güzel ve içine sinen bir iş bulabilirsiniz. Böylece tüm sorunlarınızda bitmiş olur. :32:

Napıcam ya Sivas'ta, kaçacak yer arıyorum zaten :D

canim ucretli izine ayrilip ayrilamayacagini sormustum cevap yazdin mi gormedim canim gecmisi okumaya calistim ama

İzne ayrilamaz misin subatta evlenip?
Baba evine donunce annen seni rahat birakmaz surekli laf eder diye dusunuyorum :50:

canim ucretli izine ayrilip ayrilamayacagini sormustum cevap yazdin mi gormedim canim gecmisi okumaya calistim ama

İzne ayrilamaz misin subatta evlenip?
Baba evine donunce annen seni rahat birakmaz surekli laf eder diye dusunuyorum :50:

Tam bilemiyorum öyle istediğimiz her an ücretsiz izin var mı?
Geçen atamada eş durumundan atanamayanlara devlet ücretsiz izin hakkı vermişti ama hala geçerli mi...
Öyle olsa bile ev aldık kredi ödüyoruz şimdilik ücretsiz izin düşünemem sanırım...

Araya balayını karıştırmayın ohalde cidden topluma bakınca uygun olmuyo.
Arkadaşım 4 ay önce nikahlandı imzayı atıp baba evine döndü, düğüne kadar karı koca gibi olmadılar haliyle ailesi hiç ses etmedi.
Bu yargı niye var cidden bilmiyorum ama niyeyse uygun görmüyolar.

Onlara hiç hak vermiyor değilim ama geliş yolları yanlış.
Bana yıpranırsın, üzülürsün diye anne gibi yaklaşılmıyor.
İşini halledip gelemezsin diyor.
Böyle mi demeli bir anne?
[/QUOTE]

tabi annen burda çok yanlış... seni kaybetmekten çok mu korktular acaba ? ama annem hep yanımdaydı benim...

Back
X