Nikah-Kına Gecesi Her Şey Birbirine Girdi

of türkiyede kadın olmak ne zor. 1 haftalık gelinken babanın evinde kalmak olmaz ne demek nasıl bir zihniyet anlayamıyorum. hayır bunu diyen annen, bir de bunu yapsan elalem ne diyecek kim bilir. çok yorucu ve saçma örf-adetlerimiz var malesef.

1 haftalık olunca ne olacak acaba?
Kocam olacak o benim 1 günlük 10 yıllık ne farkeder?
Hiçbir şey konuşulmadı hala...

Milli egitimin atama yer degistirme yonetmeligi degisti resmi gazetede de yayinlandi haberin varmi cnm

Ne gibi bir değişiklik oldu? Haberim yok

Bende tam bilmiyorum okumadim ama il memde calisiyorum atamada olanarkadasin soyledigine gore 5 yil boyunca calisma zorunlulugu var evlilik ve saglik ozru disinda tayin hakki yok evliliktede kadrosu kimin daha yuksekse onun yanina tayin alinabiliniyor ordada yine tayin olunacak olan sehirdede bos yerlerde tercih yapilacak nereye dusulurse artik.Eger es ozelde calisiyprsa calistigi yerde 3 sene felan sigortali calismak zorundaymis vsvs bisiler diyolardi bende es durumundan tayin dusunuyodum ama bakalim ne olacak tayin isteyecek arkadaslarim vardi aday olan artik onlarada sart geldi

yeni evlenmiş biri olarak bence evlendikten sonra ailenin evinde kalmak senin için hiç iyi olmayacak
hani nikah oluyor ya işte o anda karı koca olunca tekrar evine gitmek kocanla beraber evine gidememek bence insana çok koyar
düğünden sonra gece özgür oluyorsun o nikahla anlıyo insan özgürlüğü evine gidiyorsun kimse bişey demiyo artık başbaşa kalabiliyorsun çok güzel bi duygu bu
benden sonra bi arkadaşım evlendi kıza düğün dernek yaptılar kocası doğuya gitti iki yıl doğu görevi bitmeden gelmeyecek, kız ailesiyle kalıyor. düğün yapıldı balayından sonra evine döndü ama çok kötü durumda yani şuan keşke bekleseydim diyor
tabi herkes aynı değildir ama sen bilirsin iyi düşün bence
nikahlandıktan sonra tekrar evine gitmek kötü olur yani
eğer yazdıklarını doğru anladıysam cevabım böyle :D
ama karar yine de senin yani sen evlendin artık ananın babanın evine giremezsin diye bişey olur mu hiç çok saçma yanlış anlama yani
sadece senin için iyi bi durum olmaz

Son düzenleme:
Bende tam bilmiyorum okumadim ama il memde calisiyorum atamada olanarkadasin soyledigine gore 5 yil boyunca calisma zorunlulugu var evlilik ve saglik ozru disinda tayin hakki yok evliliktede kadrosu kimin daha yuksekse onun yanina tayin alinabiliniyor ordada yine tayin olunacak olan sehirdede bos yerlerde tercih yapilacak nereye dusulurse artik.Eger es ozelde calisiyprsa calistigi yerde 3 sene felan sigortali calismak zorundaymis vsvs bisiler diyolardi bende es durumundan tayin dusunuyodum ama bakalim ne olacak tayin isteyecek arkadaslarim vardi aday olan artik onlarada sart geldi

Henüz böyle bir durum yok.
Sigorta süresi son 2 yılda 360 gün ve devam ettiğini belgelemesi gerekiyor.
Bİzde kadro durumu yok çünkü memur değil ancak öğretmen çiftlerde de yaz atamasında böyle bir durum olmadı bildiğim kadarıyla...

Henüz böyle bir durum yok.
Sigorta süresi son 2 yılda 360 gün ve devam ettiğini belgelemesi gerekiyor.
Bİzde kadro durumu yok çünkü memur değil ancak öğretmen çiftlerde de yaz atamasında böyle bir durum olmadı bildiğim kadarıyla...

Memurlukla alakasi yok yonetmelik ogretmenleride kapsiyor hizmet derecesi kimin daha yuksekse alt onun yanina gidecek

resmi gazetede yayimlandi cnm

tek dertli ben değilmişim

en sinir olduğumda sen sus sen karışma sen anlamazsın demeleri şeytan diyor git nikah yap bitsin.

hepsi öyle apışıp kalsınlar.

Ne guzel olur apistiklari zaman. bende nisanliyim evlenmeyi bekliyoruz aralik gibi. benide nisanlimin ailesi istememisti onlarda apisacaklar evlendigimizde:))))))

tatlım bu atama olaylarını bende geçirdim ama ben öğretmen diilim eşim polis olduğu için dilekçemi verir vermez kabul edilceni biliodum ama bizim nişanda uzadıkça uzadı normalde şubatta nişanlandım eylülde düğünüm olcaktı annem düğünü 1 sene erteledi haklıydı ama benim üstüme o dönem o kadar glediki her gün ağlıyodum her gün problem bide ben ayn ı evde yaşamıyodum açıkçası nişanı atarım falan bile diyodu bana fikrimi sormadan :)))) aynı evde kalmadığım halde bile öyle bunalmıştımki......

bende şöyle yaptım normalde şubatta nişanlandık aylülde evlenvcektik tarih bi sonraki seneye yani yaza ertelnedi bende tayinimin çıkması için evli olmamız gerekiyo dedim nikah kıymamız gerekiyo dedim biz gittik resmi nikahı kıydık aielelrimizin haberi vardı tabiki
sonra düğün tarihine karar verdik okulların kapandogo hafta sonuna ayarladık tabiki evli oldu gümüz için artık ertelenme düğününn olmama durumu olmadı yani mecbur kalındı yoksa annem sırf eşimin ailesini beğenmediği için ayrılmam için beni ikna etmeye çalışıyodu:))))))))

neyse biz kasımda evlendik ben ailemden başka bi eşhirde çalışıodum eşimle aramda 1.5 saat mesafe vardı ama annem eşimle buluştuğumu öğrendiğinde kıyameti koparıyodu sen nasıl gidersin yanına diye halbuki gittiği şehirde akrabalrımız var gidip onlarda kalıodum gündüzde biyerlere falan gidioduk ona bile bin tane sorun halbuki evliyiz yani:)
bi gün yanak yanağa bi resim çekindik feyse koydum gene kıyametler koptu o resimi feyse nasıl koyarmışım gören ne dermiş evlendiğimizide herkes biliodu yane:)
o dönem evde olmadığım halde burnumdan geldi sen evde evli oalrak kalsan varya kafayı yersin sana o kadar diyim
seni kocandan bile korumaya kalkcaklar nasıl bi korumaysa aslında korumada diil elalem ne der:)

sonra ben düğüne 2.5 ay kala tayinimi istedim eşimin bulunduğu şehre atandım
evimizi kurduk düğünümüz oldu rahata erdik:)))

şöyle yapabilirmisinz açana fikir tabiki

ocak ayında nikah kıysanız formalite icabı atama yapabilmem için olması gerekiyo deseniz:)
2 durum oluşcak önünüzde
1. durum:şubatta atama gelirse istersiniz eğer olursa kına gecenizi yaparsınız madem düğün olmıycak eşinin bulunduğu şehirde bi yemeğe çıkarsınız yada bi lokalde mutlama yaparsınız:)
2. durum şubatta çıkmadı diyelim:gene aileniizn evinde kalmaya devam edersiniz düğün tarihini okulların kapanmasının hemen ardındana ayarlarsınız kına gecesini yaparsınız gene eşiniz olduğu şehirde ya yemeğe çıkarsınız yada kutlama gibi bişey yaparsınız yakın akrabalar yaz tatilinde eşinizle kendi evinizde kalırsınız balayına çıkarsınız ağustostada tayin istersiniz:)

inş. olur ama eğer ordada olmazsa sonuça okullar açılana kadar 3 aylık evli olmuş olcaksın aielnin evinde kaldığında kimsede bişe diyemez yani üstünde uzun bi zman geçmiş olcak:)

bende balayından heemn sonra aileninevinde gayet rahat kalırsın neden kalamıycaksın ama ailenle aynı evde yaşaman dahada zor olur ben sana diyim:) ben nikahım olduğu halde bizimkiler izne gittiğimde ne kadar ççok konuşuyosun bile diyolardı bu kadar konuşulurmu zaten evlenceksiniz ne buluyosunuz bu kadar konuşulcak kapat artık telefonu diye 1 haftalık iznimi bile burnumdan getiriolardı:) gitmene zaten izin verilmicek :) sen dahada sinir olcaksın azcık daha esnek davranmak istiyceksin sonuçta evlisin ama onlar bu durumu kabullenmicek hem nikah olduğu için altınlarında olcak inan bana buda büyük sorun olcak belki bi kısmını kısa bi süre için bile isteyebilirler yada ver biz saklayalım falşan derler ne bilim birsürü zımbırtı yani bunu ailen diilde amcanlar dayınlar bile bu teklifle gelebilriler
ben hemen nikahı kıyın diorum oz man düğünü askerden sonraya atma şansları kalmıcak onun için diorum yane:)
hemde haziranda evlenirseniz kendi evinde bi süre kalırsın aksi bi durumda ailende artık senin evlendiği bu süre içinde kabul eder kafanda rahat olur:)

beim kuzenlerim öğretmen 3 kuzenim var öğretmen olan atama için önceden nikahkarını kıydırdılar çünkü bizimde ailelerde çok sorun oluyordu aynen elalem derdi yani hepsi de nkahlardan sonra şu zamanda düğünümüzü yapıyoruz dediler kimsede ağzını açıp bişey diyemedi :)
'' elalem ne der sözü kadar duvarları büyük bir hapishane yoktur sanırım''

Konu canlandırıldı madem yazayım son durumu.
Annemle 1 haftadır konuşmuyorum en son tartışmamızdan beri.
Dün ise Şubatta eş durumu ataması açılacağını öğrendim ve çok mutlu oldum.
Çıkar çıkmaz orası ayrı konu ama en azından atamalar açılacak:9:

Cnm bence nikahı bi an önce yapın atamalarda bi araya gelebilmek için sonasın da düğün balayı ne isterseniz yapın :51:

Back
X