Sizin eşiniz benim kayınvalidemin erkek versiyonu gibi. Normal düşünen siz, anormal düşünen eşiniz. Eşiniz ne söylerse söylesin, vefat durumunda varisi siz ve çocuğu olacak. Kardeşine bıraksa dahi dava açar hakkınızı alırsınız. Derdini tasasını siz çekin, iyi günü kötü günü sizinle yaşasın, doyurun giydirin düzenini sağlayın. Huyuna suyuna katlanın, ama ölürsem o annemin bu kardeşimin bilmem ne. E o zaman sizin zamanınızı hayatınızı çalmasaymış? Otursaymış annesiyle kardeşiyle? Terbiyesizlik bu size yapılanEsim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.
Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.
Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Benm eşimde asker ama asla böyle bi konuşma yapmayız asla cok cok saçma geldi eşinizin düşüncesi mesela dediğiniz gibi mesleğe başladığında biz sevgiliydik o zaman tazminatı falan babasını yazmıştı suan sözleşme yenilenecek kimi yazacak sormam bile Allah korusun düşüncesi bile kötü anmam esime birsey olduktan snra ben napayim parayı tazminatı mülküEsim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.
Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.
Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Konumu ve işi itibariyle biz de eşimle bir kaç kez bu konuyu konuştuk. Evet sevimsiz bir konu ama yurt dışına çok riskli görevlerle gidiyor .Olumsuz bir durumda ödenecek tazminat ile ilgili bir prosedür var ve ben de eşime açık net sormuşumdur nasıl bir beyanı imzaladığı ile ilgili. Bu nedenle şehitlik kısmındaŞehitlik ve tazminat gibi konuların açılması riskli görevlerdeki insanlar için çok da yadırganacak bir konu değil.
Yadırganan bu konuyu konuşmaları değil kiYadırganacak bir şey yok. Buradaki bir çok yoruma katılmıyorum bu konuda.
Ay gerçekten mi?Sizde tuhafsiniz evlendogimizden beri araba kredisi ödüyoruz demişsiniz duyanda yıllardır ödüyorsunuz zanneder, 2 ay olmuş
Neyse konumuz o değil. Eşiniz saçmalamış, böyle ince hesaplar yapacakmış madem evlenmeseymis. Belli ki kadın düşmanı bir adam.
Ben mi yanlış okudum yaAy gerçekten mi?
E çocuk nasıl var o zaman?
Biri çocuktan bahsetmişti çünkü
Böyle olmayandan var inanın ama genel itibariyle böyle ve çok üzücü
Şimdi şöyle bi durum var malesef sistem bozuk ve genel itibariyle çok eğitimli kişiler değil o ortamdakiler geneli ilk defa o kadar parayı gören tipler. Doktorlar havaya girmez görevini yapar genelde çnkü kendini yetiştirebilmiş insanlar olurlar genelde. Ama bahsettiğimiz ortamlarda acayip çirkin ve cahilce muhabbetler dönüyo kulaktan kulağa dolaşıyo o muhabbetler. Karısı hamile kalamıyo diye ne işin var bu karıyla vur tekmeyi gitsin zaten beş kuruş kazandığıda yok diyeni ble var inanın o tarz ortamlarda ister istemez etkileniliyo. Etkilenmeyen çok çok az yani.
Yadırganan bu konuyu konuşmaları değil ki
Bu konuyu birden fazla kez konuşuyor olmaları
Ve bu konuşmaların hep eşin kendi ailesine para bırakma amacıyla yapılması
Ayrıca arkadaşının nikahı için bile para hesabı yapması konu sahibinin eşinin
Yok yokBen mi yanlış okudum yailk sayfada öyle bişey okudum sanki.
Mesaj yarım kalmış gö derirken. Devamını da ekledim altta zaten.Yadırganan bu konuyu konuşmaları değil ki
Bu konuyu birden fazla kez konuşuyor olmaları
Ve bu konuşmaların hep eşin kendi ailesine para bırakma amacıyla yapılması
Ayrıca arkadaşının nikahı için bile para hesabı yapması konu sahibinin eşinin
Evet evet ben yanlış yorumlamışim pardonYok yok
Eski konularına baktım
1 yıllık evlilermiş nisan ayında
Yahu ne kazanıyorlar ki? En fazla 10-12.000 falandır sanırım. Duyanda milyonlarla oynuyor sanacak.Aynen oyle ilk defa o kadar para kazanan insanlar cogu. Aileden de gormeyince demek ki.. herkesin gozu onun maasinda diye mi dusunuyor nedir
Mesele para miktarı değilki, resmen öldükten sonra eşini değil ailesini düşünüyor ve bunu ince ince hesaplıyor.Yahu ne kazanıyorlar ki? En fazla 10-12.000 falandır sanırım. Nedir yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?