Ben de onu diyorum işte. Çok üzüldüm konu sahibi ve çocuğu adına. Adam yatıp kalkıp nasıl anama kardeşime para bırakırım diye plan yapıyor.Mesele para miktarı değilki, resmen öldükten sonra eşini değil ailesini düşünüyor ve bunu ince ince hesaplıyor.
Ben de onu diyorum işte. Çok üzüldüm konu sahibi ve çocuğu adına. Adam yatıp kalkıp nasıl anama kardeşime para bırakırım diye olan yapıyor.Mesele para miktarı değilki, resmen öldükten sonra eşini değil ailesini düşünüyor ve bunu ince ince hesaplıyor.
Hayır eşiniz anormal.Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.
Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.
Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Şimdi dışardan bakıldığında buradaki yorumların çoğu haklı gibi gözüküyor. Ama işin girince böyle acı bir olaydan sonra geride çok farklı senaryolar ortaya çıkıyor.Mesele para miktarı değilki, resmen öldükten sonra eşini değil ailesini düşünüyor ve bunu ince ince hesaplıyor.
Bende emniyet personeliyim ölürsem arabam kardeşime kalsın niye diyeyim? Esimle almışız, bogazimizdan eşimle kısmışız.Şimdi dışardan bakıldığında buradaki yorumların çoğu haklı gibi gözüküyor. Ama işin girince böyle acı bir olaydan sonra geride çok farklı senaryolar ortaya çıkıyor.
Çok örneğini yaşadık ve uzun vadede yıllara yayılan sonuçlarını gördük. Detaya girmek istemiyorum. Ama sonuç olarak riskli görevdeki herkesin bu konuda ince bir planı vardır. Çoğunun da o planda ailesi de vardır. Şartları ve sonuçları bilmeden yapılan yorumlar büyük haksızlık bence.
Ailesi var demişsiniz.evli oldugu kadın Aile den sayılmıyor ozaman.Şimdi dışardan bakıldığında buradaki yorumların çoğu haklı gibi gözüküyor. Ama işin girince böyle acı bir olaydan sonra geride çok farklı senaryolar ortaya çıkıyor.
Çok örneğini yaşadık ve uzun vadede yıllara yayılan sonuçlarını gördük. Detaya girmek istemiyorum. Ama sonuç olarak riskli görevdeki herkesin bu konuda ince bir planı vardır. Çoğunun da o planda ailesi de vardır. Şartları ve sonuçları bilmeden yapılan yorumlar büyük haksızlık bence.
Ben tazminatlar için konuştum. Ev ve araba ile ilgili yorumumu başka mesajda yazdım zaten.buradaki bir çok yorum gereğinden fazla yüklenilmiş geldi bana.Bende emniyet personeliyim ölürsem arabam kardeşime kalsın niye diyeyim? Esimle almışız, bogazimizdan eşimle kısmışız.
Valla kusura bakmayinda anneme ev kardesime araba diyip sonra tazminat muhabbeti yapan adama ben degil hayatimi bi bardak su vermem.Sende kendi vasiyetini sole ölüm bu kimi bulacagi belli olmaz benim birikimimden bir kurus bile alma hakkimi aileme ver flan de bakalim ne hissedecekEsim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.
Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.
Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Size degil ama cocuguna hak düser yani benim bildigim maaşı cocuguna da bölunur yeni esine deKonu dışı ama bende bir soru sorayım benim eşim de polis. O, kağıt imzalanıyor ya hani birşey olursa diye eşim ve çocuğuma kalsın yazmıştı. Şimdi biz boşanıyoruz? O yazdığı değişir mi? Niye soruyorum yazayım da hemen linçlemeyin (çünkü boşanma sebebim beni aldatması aldattığı metres de polis. Biz boşandıktan sonra hemen eveleneceklerini duydum)))
Anlaşmalı boşanacaz şartlarımı eksiksiz kabul ederse, bunu da ekleyim mi dosyaya yoksa bana karşı kullanır mı sonra ölmemi istiyor falan diye.Size degil ama cocuguna hak düser yani benim bildigim maaşı cocuguna da bölunur yeni esine de
Aaaaaaaa daha neler ayolEsim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
Yani bunu ekletme gibi bi sansiniz yok bence cunku yasal olarak cocuguna kalacak zaten ama yeni eside hak talep edecekdir bole bi durumda sadece size ekstra bi hak dogmaz gbime geliyor ama ben varsayim olarak konusyorm bi avukata sorun bence birde anlasmali bosanmada bole bi madde koydurmaniz dediginiz gibi size karsi kullanabilirAnlaşmalı boşanacaz şartlarımı eksiksiz kabul ederse, bunu da ekleyim mi dosyaya yoksa bana karşı kullanır mı sonra ölmemi istiyor falan diye.
Teşekkür ederimYani bunu ekletme gibi bi sansiniz yok bence cunku yasal olarak cocuguna kalacak zaten ama yeni eside hak talep edecekdir bole bi durumda sadece size ekstra bi hak dogmaz gbime geliyor ama ben varsayim olarak konusyorm bi avukata sorun bence birde anlasmali bosanmada bole bi madde koydurmaniz dediginiz gibi size karsi kullanabilir
Esinizin psikolojisi falan mi bozuk neden surekli olucegini dusunuyo ? Bide ailesinin durumu cokmu kotu surekli akli onlarda anlam veremedim kotu dusunmekte istemedim acikcasi uzuldum esinize ama kotu niyetli birisiyse de size cok uzulurumEsim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?