nikah şekerim olmayacakmış, çünkü nikah şekeri kuru nikahta olurmuş!

meraklimelihat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
161
8
68
Ankara
nişanlımın ailesi, nişanlmın beynini yıkamış, nikahımız da düğün içinde olacak, neymiş de nikah şekerini kuru nikah yapanlar dağıtırmış, düğünde dağıtılmazmış, para harcamamak için başka bahane bulamadılar galiba.
çok canım sıkıldı. ben de gördüm ki sabun yapanlar var, kızılayda hazır renk renk sabun bazı vardı, acaba sabun bazı esans alıp ben de yapabilr miyim, kalpli bi mini mini silikon kek kalıplarına döküp yapsam onları da tülle sarıp fiyonklasam ucuza kendim halleder miyim, utansınlar onlar da. sabun yapan var mı 300 tane yapsam ne kadara mal olur? :18::26:

Allah Allah öyle miymiş? :26: Bunu bilmiyordum, ama ben de nikahımın düğünle birlikte olmasını isterim ve nikah şekeri dağıtırım yaa cok severim nikah şekerlerini hem hatıra Bence düğünde dağıtılsın bir sakıncası yok, mesela benim dayımın nikahı düğünüyle birlikte oldu ve düğün sırasında davetlilere saksılarda kurdalelerle süslenmiş fidan dağıtıldı nikah şekeri olarak üstünde dayımla eşinin adı yazıyordu filan:) çok hoştu bence anlamlı da, 1 kere yapılıyor ya bence ister kendiniz yapın ister dışarıda yaptırın ama nikah şekeriniz olsun..

Son düzenleme:

Çok içinde kalacaksa yap tabi ama ben de öyle biliyorum. Düğün içinde olan nikahta şeker dağıtılmaz. Nikah salonunda dağıtılır. Tabi herkesin adeti farklı olabilir.

Ben de kına gece-düğünde bir çok hediye dağıtmıştım. Yapan yapar yapmayan yapmaz... sabunları yapmak biraz zahmetli ben dearaştırmıştım baloncuk olabiliyor, terleme yapabiliyor rengi tutmayabiliyor püf noktaları var bir de tek bir kalıp yetmez sonuçta dökülecek kuruyacak falan...bir site vardı 50 tane minik kalpli sabunu 10 tlye satıyorlardı bir bakın isterseniz oralarda uygun fiyatlı başka şeyler de var.... nikahsekerimalzeme...

kaç lira tutacak ya git dışarı yaptır hemde butik tatlı bir şey hatta kendi akrabalarına dağıt sadece o nişanlın olacak adama da böyle söyle iki kuruş harcamaktan kaçınıyorsa bu davranışımı yapayım yani de.

yada hiç polemiğe girme kendin yap yada yaptır burada yapıp satan arkadaşlar bile vardı bir ara

evet dağıtılmaz haklı nasıl dağıtacaksın o cucunada

amaaaan böyle şeyler için ne kendinizi üzün ne de 3-5 kuruş için nişanlınıza ağız eğin. ball gibi de yapılır. ben kınamda da hediyeler dağıttım, düğünümde de hem nikah kıyıldı hem hediyeler sundum. içimden geldi ve hiiç uğraşmayın sabunla filan. kızılay dediğinize göre Ankara'dasınız. Ulus'ta, Sulu Han'da o kadar ucuz ki nikah şekerleri tanesi 1,5 tl ye yapıyolar. 100 tane yaptırsanız 150 tl. alın, siz dağıtın, içinizde kalmasın.

düğün öncesi davetllerin masalarına bırakabilirsiniz ya da nikah kıyıldıktan sonra 3-5 arkadaşınız, kuzeniniz böyle güzel sepetlerin içine koyup misafirlere dağıtabilir, bence çok ta hoş oluyor.

Son düzenleme:
Bende ilk defa nişanlınız tarafından duydum bunu bizim burada düğünde nikah oluyorsa nikah şekeri dağıtıyorlar.Bence içinde kalmasın yaptır dağıt öncelik kendi tarafına ver kalanları onlar alsın sen gelinsin senin istediğini yapacaklar sen dağıtacağım dersen millet yapmıyor diye engelleyemezler.

Biz düğünde nikah şekeri yaptırdik ama kendi yakın akraba ve çevremize verdik. ..salonda dağıtmadik..ayrica bak şurada malzemeleri alıp ucuza mal edebilirsin birmax.com ..

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

böyle basit şeyleri ' adettendir, adetten değildir' gibi kalıplara sokmaya çalışmak gereksiz.
istiyorsan yaparsın, istemiyorsan yapmazsın bu kadar basit.
düğününüz kaç kişi olacak onu kestirmek lazım, 300-400 kişiyse eğer sizin için külfet olabilir.
ben magnet yaptıranı gördüm mesela, sonuçta magneti aileden herkes almayacak, her eve bir tane gibi düşünülmüş.
her masaya ikişer tane bırakılmış.bence gayet makul.
çok bıdı bıdı ediyorlarsa kendiniz yaptırın, ve sadece kendi tarafınıza dağıtılmasını sağlayın

Şimdiden onların her koyduğu taşa kendince cözümler bulursan baş edemezsin..
Nasıl olsa bi yolunu bulup hallediyo diye alışarlar kafalarına göre iş yapmaya..
Ben olsam ya hanım hanımcık gelini oynar ısrarımdan vazgeçerim, ya da gizlice nişanlıma dudak büküp naz yapıp hallederim meseleyi...

Son düzenleme:
benim nikahım da düğün içinde oldu ve nikah şekeri dağıtmadık.böyle şeyler için ağzınızın tadını bozduğunuza değmez, zaten insanlar o nikah şekerlerini en fazla bir iki yıl saklıyor ondan sonra hop çöpe.inanın 4-5 yıl geçip evliliğniniz huzur içinde devam ettikçe hiç bunları umuramıcaksınız bile.90lar dizisinde diyordu ya "işin sonuna bak sen" diye....şimdi ben düğüne bile gerek yokmuş diyorum bir nikah yeterdi düğüne harcayacağımız parayı kendimize harcardık.işteeee millet ne der diye yaptığımız şeyler.üzmeyin tatlı canınızı.

Benim bildiğim de düğün yapılacaksa nikah şekeri dağıtmaya gerek yok. Bu bir kural değil tabi ki isteyen dağıtır. Ama benim aldığım her nikah şekeri istisnasız çöpe gitti, çok yakınlarım hariç. Hele o magnetlere anlam veremiyorum. Mesela İş arkadaşımın eşiyle olan fotoğrafını neden buzdolabıma koyayım ki? Boşuna masraf gibi geliyor bana.

bende oğlum doğduğunda küçük biblolardan mağnetli hoşgeldin oğlum yazan lavanta kokuları olan keselerden dağıttım doğum aarası çarşıya felan da gidemedim şekeralp.com diye bir siteden ptt kargo ilr aldım 100 tl ye 200 tane yaptırdım çokda güeldi bu siteyede bir bak istersen ufak hediyeler ama güzel oluyor

ha bu arada bazı arkadaşların dediği gibi herkese vermene gerek yok ama bunu yaparken bence onların ailesi bizim aile diye bölme. boşver sen onları. ben mesela bir düğüne katıldım. sadece bayanlara verdiler hediyeleri. hem yarıya indi sayı hem de daha mantıklı adamlar naapsın.

aynenn.ugrasmaya değmez

evet nikah salonunda dağıtılır şeker düğünde dağıtılmaz.benim arkadaşım nikahta dağıttı (hatta o görevi ben üstlendim.sadece aileler ve bir kaç yakın dost olmasına rağmen bir sepet şeker tükenmişti.)arkadaşım nişanlısına yüklemedi kendi üstlendi masrafını.zaten çok masraf yaptılar bunlarıda ona yüklemeyeyim dedi.düğünde çok fazla dağıtılması lazım çoluk çocuk hep alırlar.şimdi tepki gösterecek herkes biliyorum ama bazı gelin adayları erkek tarafının iliğini kurutuyor resmen.

Tatlım küçük bir şey için canını sıkma. Ben desenli sabun yapıyorum. Sadece yakınlarına dağıt bence hevesini al düğünde külfetli olur ayrıca arkadaşlara katılıyorum bunu sadece çok yakınların saklıyor. Ama sabun olunca evi güzel kokutuyor diye daha uzun saklanıyor. Eğer beğenirsen görüşelim. Daha çok çeşidim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…