nikah şekerim olmayacakmış, çünkü nikah şekeri kuru nikahta olurmuş!

Ne gerek var yani nikah şekeri dağıtılınca ne oluyor hatıra için diyorsanız insanlar saklamıyor yakınlarınız harici emin olun yakınlarınız içinde davetiyeleri saklarlar. Öncede nikahlar düğün salonunda yapılmazdı önce nikah yapılır daha sonra düğün olurdu nikahta şeker dağıtılırdı ama ben artık hiç düğün salonlarında nikah şekeri dağıtıldığına şahit olmadım. Ne akrabalarım ne arkadaşlarım yaptırıp dağıtmadılar hem o hengamede birisi mecbur duracak kapıda her gelene şeker ikram edecek sonra düğün başlayacak sonradan gelenler olacak onlata belki verilemeyecek. Tek tek de dolaşılmaz bilemiyorum ama bunu nişanlınızla konuşun istediğinizi belirtin nişanlınız çalışmıyor mu onu da kendiniz kendi paranızla yapıverin ne var yani çok istiyorsanız.

Arkadaşım benim nikahım düğünden birgün önce oldu ki benim oraya anne babamdan başka kimse gelmeyecekti eşimin akrabaları yakın onların hepsi gelecek düğünde de formaliteden nikah olacaktı.
Bana birgün önce dağıtalım düğünde olmaz kalabalık dediler.
Sonuç kendim yaptırdım şekerlerimi dağıtıldı düğünde
Kimseye minnet etme içinde kalıcaksa ki kalır yaptır

pahalı birşey olsa derim ki evet
masraftan kaçmaya çalışmışlar
ancak bu kadar küçük hesapları yapmaz kimse

muhtemelen doğru söylüyorlar
adetleri bu şekildedir
ama yapılmaz diyede bir kaide yok
belkide onca telaşın arasında birde onunla uğraşılmasın diye düşündüler

internetten maks 200 tl ye halledersin
içinde kalacaksa

Bizde de nikah düğün salonunda yapılacaksa şeker dağıtılmıyor. Bu arada konu açılınca aklıma geldi benim nikahım 3 gün önce yapıldı, sadece onun ailesi ve benim ailem ve birkaç tane de çok yakın akraba katılmıştı nikaha düğün olacağı için nikahta kimseye haber vermemiştik ve biz de nikah şekeri yaptırmamıştık düşünemedik herhalde o dönem hatta ondan sonra da şimdi siz konuyu açınca aklıma geldi.

Kendinize şu soruyu sorun lütfen; başkalarında oldu diye mi istiyorum yoksa gerçekten istiyor muyum?

Böyle şeyler bence çok anlamsız. İnsanlar sanki herkes yapıyor benim neyim eksik mantığıyla yaklaşıyorlarmış gibi geliyor yoksa hatıra diye dağıtacağınız bu şeylerin uzun süre saklanmadığının ya da herkesçe hevesle saklanmadığının farkındasınızdır sanıyorum ki :44:

Son düzenleme:
benim şimdiye kadar katıldığım bütün düğünlerde nikah şekeri verildi, masalara koyuyorlar kişi sayısı kadar. lavantalı süs veren oldu, magnet veren oldu, magnetli foto veren, şeker veren oldu. hiç duymadım sadece nikahta verilir diye birşey.

neden hemen para harcamamk için gibi çirkin tabirler kulanıyorsunuz ki. her yerin yörenin adeti farklı ve evet b enim bildiğime görede verilmez nikah salonunda yapılırsa verirlir. sebebide düğünde zaten yemek veriliyor +nikah şekeri gereksiz ve sadece israfa girer.

Kayınvaliden doğru söylemiş düğünde nikah şekeri olmaz hiç duymadım.Ama hatıra olarak çok istersen bir anı hediyesi dağıtabilirsin.Sabun yapayım da utansınlar gibi bir durum yok ortada.Dediğim gibi sadece hatıra olsun diye bi şey dağıtabilirsin o da keyfi nikah töreni gibi mecburi değil.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet ya, artik damat tarafida iyicene sasirmis durumda. Herkez sonuçta fabrikatör degil, yada gelinin tüm hayallerini gerçeklestirmek zorunda degiller. Ben olsam bu mevzuyu onlar ile konusmazdim bile. Gerçekten çok istiyorsam kendim yaptirirdim (madem fiyati o kadar pahali degilmis).

Bizde de dağıtılmaz düğünde şeker,nikah ve düğün bir arada birçok düğüne gittim hiçbirisinde dağıtılmadı,kuru pasta,meyve suyu,poaça,düğün pastası ve diğer içecek türlerini dağıtıyorlar.

Böyle şeyler birdefa oluyo heves ettiyse olmalı !
İsrafla nealakası var? Ozaman düğün olmasın enbüyük israf o kuru nikahla evlensin hatta resmi nikahta yapmasın oda israf dini nikahla otursun....hatta gelince olmasın beyaz entari kafi
Sizin önem vermediğiniz şeyleri israf olarak göremezsiniz

Son düzenleme:
Bizim nikahımız da düğünde oldu ve nikah şekerimiz yoktu. Düğünde dağıtılmaz diye düşündüm o yüzden üstüne düşmedim. Çok isteseydim kendim yapardım. Zaten ne kadar tutacak. Eminönü'de bir dünya malzeme var. Al içine doldur drajeleri üstüne bir etiket yapıştırıver gitsin.

Ben düğünümde pasta istemiştim. Her düğünde olur bilirsiniz. O zamanlar nişanlım olan eşimle bir dünya kavga ettim. Düğünümüz yemekliydi ve bir restoranda oldu. Pastayı koyacakları yer yokmuş yaz sıcağında erir kötü olurmuş. Çok kötü kavga ettim yine olmadı. Hatta düğünümüz yemekli olmasına rağmen o düğünde yemek yemeye fırsat bulamayan bir tek gelinle damat yani bizdik.

Yani diyeceğim o ki çok kafa takmayın. Bak pastam yoktu ama üç senedir musmutlu evliyim çok şükür.

Dağıtmak değil de düğünde masanın üzerinde hazır bekliyor.Bazıları porselen kutu veya minyatür ayna gibi saklanabilecek şık nikah şekeri,bazıları düğünün renk konseptine uygun dantelli saten lavantalık filan bırakıyorlar.Son gittiğim 2 düğünde çift başına şeker düşünülmüştü.Masada bir tabakta şeker varsa diğerinde yoktu.

Canim benim arkadasim da nikahi dugunle beraber yapti. Dugun salonundaki masalara sandalye sayisi kadar nikah sekeri koyulmustu hepimiz aldik birer tane. Sen tek tek dagitmakla ugrasma

bana da gereksiz geliyo nikah şekeri ne yalan söyleyeyim
artı hiçbir nikahlı düğünde görmedim şeker dağıtıldığını
ama çok içinde kalacaksa yaptır tabiki
nişanlının ailesinden bekleme ama ya nişanlın
yaptırsın ya da sen.. boşver

Son düzenleme:
mesele nikah şekeri değil de üç beş lira için size bıdı bıdı yapmaları. üstelik ailesinin ağzına bakmış. düşündürücü.. :44:

Benim de gittigim nikahli dugunlerde nikah sekeri dagitiyorlar Ya masalarda oluyor yada girişte salona girerken dagitiliyor. Bana sorarsan çok gerekli mi degil. Sen hatıra olsun diye düşünüyorsan inan kimse evinde uzun vadede tütmüyor çok yakınların belki. Ama içinde kalacaksa yap tabi..

Bence dagitilan hediyeler gerekli veya en azindan kullanilabilecek seyler olmasi lazim. Mesela ben hic kimsenin magnetini saklamam. Niye falancanin filancanin magnetlerini asayimki dolabima. Hem kalabalik, hemde biriktikce buzdolabinda yerde kalmazki.

Fikir olarak bence Mesela minik kavonozlar var. Onlari alirsaniz hem kendiniz süslersiniz. Hazir alinanlar 5tl'ye, siz 1,5 tl ye yaparsiniz. Hem sonra icerisindeki sekerleri aldiktan sonra kavonozunu kullanirlar. Gördükcede siz akillarina gelirsiniz. Unutmamalari icinde üstüne stickerler ile isimlerinizi yazarsiniz.

Baska alternativde aynadir. Kücük aynalari herkes cantasinda tasir. Hem onlarin ihtiyaclari oldugu icin kalici olur, hemde magnet gibi direk cöpe giden bir hediye olmaz.

Sen Sabun yapmak istiyorum yazmissin. Oda güzel fikir bence. Kokusu icin herkes saklayabilir.

Ama Magnet veya resim gibi seyleri ben sahsen saklamam kardesimin veya kendimin degilse.

Dügünde bende hic görmedim ama bu tercih meselesi :) Istiyorsaniz neden olamsinki

canım üzülme benmde düğünüm oldu çok gzl bir mekanda ve nikahta orda. Doğru bizde nikah sekeri yaptırmadık bende ıstemedım kendi görüşüm bencede masraf çünkü ben yaptıracaksam eğer güzel birsey olsun isterim guzel bir aksesuar yada şekerin fiyatı en az 5tl yazık gunah 1.500 fln ne gerek var vermeye dedım. 500tl olsa bıle gerek yok. Boyle durumlar ıcın uzmeyın kendınızı. Gelinlik alyanslar düğün dansı düğün giriş varsa slayt bunlar da içinize sinen olsun yeter diye düşünüyorum _*_:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…